|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување IV дел
19.9.2013 0:50:57   
Lina*
Devojki trebase pak da se priklucam vo ovaa grupa bidejki pominaa moite 6 maseci pauza od prvoto IFV,dokumentite mi se skoro spremni no sega se vrakam cekor nazad :((Bev na dijagnosticka histeroskopija i mi najdoja deka matkata mi e mala i navodno zatoa bile i spontanite.Sega moram da pravam histeroskopija sto nemam pojma koga ke mi zakazat,kako sto citam po forumov se cekalo i po nekolku meseci a i posle toa mora da pominat dva ciklusi pa da mozi da se pocni procedura za IFV.Se nadevam seto ova ke pomini sto pobrzo pa da se druzime povtorno ovde :)

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1826
19.9.2013 9:53:36   
blue_blue
Подолго време ги читам постовите на Капина и се мислам дал да реагирам, ама сепак решив да пишам пред за заради многуте членки кои го одат овој трнлив пат.

Капина, повеќе од инфорамциите и изјавите кои ги имаш напиашано во последниот месец се неточни и лаички, ми се чини донесени по твое лично убедување без трунка стручност во нив. Ширењето на дезинформации и негативна енергија не им помага многу на девојкиве овде во оваа тема...Нема да коментирам ништо за аспиринот, секој нека си го праша својот доктор во кој има доверба, секако нема да донесе одлука дал да го пие дал не заради некоја изјава на форум. Инаку, за мене лично - да и јас го пиев оној аспирин 100 до некоја мислам 12 недела...(За оние кои не знаат, имам 1 ИВФ - успешно, моите девојчиња наполнија 5 години).

Мислам дека за тебе лично а и за другиве девојки овде ќе е покорисно да престанеш да се замараш со причините за твојот спонтан и да гледаш напред. Инаку за твоја информација спонтан во 5-6-7 недела не е ни спонтан...Тоа се вика биохемиска бременост и ја доживеале еден куп жени, а пола од нив не ни знаат мислат дека добиле. Најчесто се случува поради малформација на плодот која организмот ја детектира и сам го чисти организмот од плодот, значи нема тука спонтан не идеш на киретажа...Инаку и јас го имам истото доживеано, ама толку ми било беззначајно да сум заборавила...Беше пред да одам на лапароскопија а после ХСГ, на природен циклус сум останала бремена кога верував дека не можам да забременам...И докторот фино ми објасни што како и не се замарав после со тоа....Тоа беше во 2005, а во 2008 дури ги родив децата...Никад не го дожиевав тоа како спонтан, немав никаков стрес, не идев по трасфузиологии и да го барам виновникот и никогаш не помислив дека е вина на лекарот.

Фокусирај се на она што следи...И помалку обрнувај внимание на тоа кој што кажал и кој што мислел за тебе дека немаш деца...Може ќе ги имаш еден ден, може не, ама и да ги немаш тоа не те прави тебе или твојот сопруг помалку вредни како личности и не ве прави бесцелни живи суштества...Не е во животот имање деца...Убаво е да ги имаш ако ги сакаш и голема е веројтаноста дека ќе ги добиеш ако се фокусираш на мислата дека ќе дојдат и дека ќе бидеш мајка, наспроти на мислата која за што бил крив во твојот таканаречен спонтан...Секое добро и се надевам дека ќе ги видиш твоите две цртки

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Ne sakam da se prisetuvam na moeto invitro kako pominav samo ke kazam oti rezultatite od afa I ddimeri I krvnata slika izlegoa super a za aspirinot koj saka da procitamoze na srpskite forumi da vide se sto go interesira posebno apirin u trudnoca

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1827
19.9.2013 15:28:06   
Hopeful RR
blue_blue, потполно се согласувам со тебе, и не мислам конкретно на kapina, туку забележувам некоја општа атмосфера. Мислам дека форумот треба да служи како споделување искуства со цел давање надеж и ширење позитивна енергија, а не да си шириме дезинформации меѓу себе и да си играме расипан телефон - ова требало, она не требало, вака докторот, онака докторот... ок, фала богу дека ќе си споделиме податоци за тоа кој какво искуство имал, кој лекар е ок, кој не е, ама да не сурфаме манијакално по безброј непроверени сајтови и форуми и да се правиме поголеми гинеколози, ендокринолози, инфектолози или имунолози од оние вистинските. Сите сме горе-доле со слична мака, или барем слична желба, и во ситуација во која сите поминуваме и низ убави, и низ неубави работи, дајте да си помогнеме една на друга со убав збор, чиста мисла, поддршка и разбирање, а не барање кривици, обвинувања, оговарања и ширење стравови и паники... Ве гушкам! user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 19.9.2013 15:44:00 >

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 1828
19.9.2013 16:48:16   
latica
Главата горе и поглед кон иднината, што било, како било не е ни важно. Таман работа ако сега сите само ја бараме вината (зошто не можам да имам дете како сите останати.......на пример) треба животот да ни помине во кукање и лелекање, без никаква иницијатива. Храбро, со верба во Бога и себе треба да одиме кон целта.

П:С

Форумот треба да ни биде подршка, а не страв да не ми се случи и мене истото, па трчај прави секакви испитувања без потреба , паѓај во депресија, а резултатот го нема

Поздрав мили мои да бидеме ведри, насмеани и позитивни кон исчекувањето на user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1829
19.9.2013 18:18:03   
koki12
Devojki i jas potpolno se slozuvam so vas.Na ovoj forum tokmu i za toa se zacleniv koga mi bese potrebna podrska,sovet i bodrenje go naogav kaj site vas koi bea so mene i mi davaa samo pozitivna energija.Ajde samo pozitivno ni pocnuva periodot vo koj samo ubavi vesti ke slusame i site zaedno ke se raduvame.user posted image
Lina i jas pred da pocnam so terapijat lekarkata mi predlozi da go trgnam septumot koj go imav od prethodno dijagnosticirano.Go napraviv na GAK i so odobrenie na lekarot koj me operirase vednas na sledniot ciklus pocnav so terapijata.Mozebi nema potreba da cekas dva meseci po histeroskopijata rasprasaj se.

(Одговор на членот latica)
Непосредна врска до пораките: 1830
19.9.2013 19:02:05   
Tajci_pp
Gi citam vasite postovi pa eve da se priklucam i jas kon niv nekade imam veke napisano deka imam veke ne eden tuku tri spontani i edna vonmatericna bremenost i nikogas ne barav vinovnik za toa nis sto pominav i toa moite spontani zavrsuvaa so kiretazi site vo osma nedela a kako rezultat na niv dobiv zapuseni kanali no posle sekoja zaguba zastanuvav uste pocvrsto na noze sekoja zaguba mi davase uste poveke sila da prodlzam ponatamu patot navistina ni e trnliv no koga veke doslo mora da se istrae i da se prodolzi ponatamu .
I eve me denes malku isplasena no so silna volja i zelba ja pocnuvam postapkata za ivf vo petokot pocnav so dekapeptil a deneska i so fostimon i se nadevam deka naskoro i mene gospod ke me izdraduva barem so edno bebence.

(Одговор на членот koki12)
Непосредна врска до пораките: 1831
19.9.2013 19:28:37   
kate18
Epa vaka, jas pocnuvam so Superfakt vo nedela i malku sum vozbudena i ne znam sto da ocekuvam user posted image Imam i edna dilema se nadevam nekoj sto znae ke spodeli mislenje, rabotata e sto inekciite treba da se stavaat vo isto vreme,a jas sum so smeni i toa ke bide problem malku,a ne sakam da se bockam na rabota ili da izleguvam,da trcam nekoj da mi gi stava,zatoa dali moze da se stavaat rano sabajle kaj 6, ili docna navecer kaj 22, doktorot rece ne e problem,samo sekoj den vo isto vreme, a edna sestra ne stavi na misla,vika najdobro e od 12-17 da se stava. Aj ovie superfaktov ke gi stavame nekako,a ponataka imalo hormonski koi se stavale muskulno, ako moze nekoj da mi kaze po kolku od homonalnite se stavaat na den ili e samo edna? fala vi , i so sreka na site koise vo postapka

(Одговор на членот Tajci_pp)
Непосредна врска до пораките: 1832
19.9.2013 20:39:20   
bube10
Kate 18 - Za superfaktot mi kaza doktorot sekoj den treba vo isto vreme da go stavam, jas koga se vrakam od rabota popladne go pravam toa, taka da koga ke ti e najdobro tebe taka pocni da si se bockas, jas si imam ukluceno alarm da ne slucajno zaboravam, ama spremna sum uste pred alarmot :) A sto se odnesuva za drugata terapija taa ke treba od utre ili zadutre da pocnam da ja primam pa ke ti pisam kako ke mi kaze doktorot dali ke treba vo isto vreme kako i superfaktot ili ke mi pomestat vreme. Pozz

(Одговор на членот kate18)
Непосредна врска до пораките: 1833
19.9.2013 20:49:16   
bubble

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate18

Epa vaka, jas pocnuvam so Superfakt vo nedela i malku sum vozbudena i ne znam sto da ocekuvam user posted image Imam i edna dilema se nadevam nekoj sto znae ke spodeli mislenje, rabotata e sto inekciite treba da se stavaat vo isto vreme,a jas sum so smeni i toa ke bide problem malku,a ne sakam da se bockam na rabota ili da izleguvam,da trcam nekoj da mi gi stava,zatoa dali moze da se stavaat rano sabajle kaj 6, ili docna navecer kaj 22, doktorot rece ne e problem,samo sekoj den vo isto vreme, a edna sestra ne stavi na misla,vika najdobro e od 12-17 da se stava. Aj ovie superfaktov ke gi stavame nekako,a ponataka imalo hormonski koi se stavale muskulno, ako moze nekoj da mi kaze po kolku od homonalnite se stavaat na den ili e samo edna? fala vi , i so sreka na site koise vo postapka

suprefaktot go stavav mislam kaj 20h...nekogash se sluchuvashe i jas da sum na rabota...si gi nosev vo neseserche i se manjachevuser posted image user posted image na rabota za da ja stavam...megjutoa taka se uvezbav taka shto celata procedura ja pravev za 3 min user posted image user posted image e sega drugite koi se stavaat muskulno, mi bea problem,nikako nemam hrabrost sama da gi stavamuser posted image user posted image ...a se stavaat isto ednash dnevno...jas gi stavav vo isto vreme so suprefaktot....i toa zema normalno povekje vreme...prilagodi gi nekako vo nekoj termin koga ti e najlabavo....i gore dolu da e vo isto vreme....se razbira ne mora da bide tochno do minuta....polovina chas plus minus nema veze....pozdravche...ti posakuvam uspeh...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1834
19.9.2013 20:51:59   
bubble

ИЗВОРНА ПОРАКА: bube10

Kate 18 - Za superfaktot mi kaza doktorot sekoj den treba vo isto vreme da go stavam, jas koga se vrakam od rabota popladne go pravam toa, taka da koga ke ti e najdobro tebe taka pocni da si se bockas, jas si imam ukluceno alarm da ne slucajno zaboravam, ama spremna sum uste pred alarmot :) A sto se odnesuva za drugata terapija taa ke treba od utre ili zadutre da pocnam da ja primam pa ke ti pisam kako ke mi kaze doktorot dali ke treba vo isto vreme kako i superfaktot ili ke mi pomestat vreme. Pozz

bube 10 i tebe ti posakuvam uspeh user posted image user posted image

(Одговор на членот bube10)
Непосредна врска до пораките: 1835
19.9.2013 21:17:10   
marijana81
Jas suprefactot go primav vo 15:00 i isto taka prodolziv vo isto vreme i so muskulnite. Mi kazaa deka najmnogu 30 min moze da se napravi otstapka vo vreme. No nikogas ne mi rekoa deka treba da bide do 17 casot. Mislam deka ne e bitmo vo kolku gi stavas samo zapazi da bide vo isto vreme sekoj den. So sreka

(Одговор на членот bubble)
Непосредна врска до пораките: 1836
19.9.2013 21:32:47   
kapina
Jas na mene dr tase mi kaza da gi primam superaktot otprilikaod18do20casot a sestrata sto mi gi stavase mi kaza vo isto vreme oti treba j

(Одговор на членот marijana81)
Непосредна врска до пораките: 1837
20.9.2013 2:03:51   
trust
jas go stavav sekoe utro vo 9 ili 9 30 bev mnogu disciplinirana sve vo minuta gledav pa na kraj pak nisto, se sekavam sestrite mi velea uzivaj ne si go maci teloto I duhot deka si vo invitro procedura ama jas ne slusav, zatoa dragi moi rr sovet moj e samo hrabro I pozitivno koj ne prosol niz ovoj pat neznae kako e no eve mene me ojaca I ne dozvoliv da padnam.So sreka na site koj ste vo postapka I na site gospod da ni dadi edno dve tri bebenca

Непосредна врска до пораките: 1838
20.9.2013 15:26:17   
gina
zdravo devojki odamna me nema ama ve sledam na site koi ste vo ivf postapkata vi posakuvam sto pobrzo da se izraduvate bidete pozitivni toa sto treba da bide ce bide nase e da sme opusteni user posted image so sreka na site

a jas inaku se bockav navecer vo 19:30 so supperfakt i fostimon muskulno vo isto vreme

(Одговор на членот trust)
Непосредна врска до пораките: 1839
21.9.2013 10:23:41   
bube10
Samo da ve izvestam deka vcera mi go proverija estradiolot (proveren na 2 den od ciklus) i rezultatot mi bese 36,4 mi dadoa Puregon i pocnav i so nego da se bockam vo isto vreme kako i so Superfaktot. I nekako sum se vozbudena kako proagaat denovite i raspolozenieto mi e na pozitivna strana. Rabotite ke gi ostavam da si tecat kako sto treba i ne se zamaram mnogu, sepak ova mi e prvo Ivf (se nadevam i posledno) i sto bide neka bide. Pozz

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1840
21.9.2013 16:20:06   
LoveableMe RR
И тука на сите ви посакувам, ИВФ беблаци следниот месец user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1841
21.9.2013 17:01:30   
Tajci_pp
Devojki kako ste kako gi podnesuvate inekciite jas sum mnogu napnata od vereme na vreme me faka nekoja panika nekoj strav pa custvo na radost na sreka mi se place itn itn mozoceto mi raboti sto na sat istovremeno i sum vozbudena sto ke bide ako bide i dali ke bide neznam dali e do mene ili pak samite hormoni si go pravat svoeto pisete kako se osekate vie .Pozz i srekno.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1842
21.9.2013 19:32:27   
kate18
Devojki fala vi na site sto mi odgovorivte, nie od utre pocnuvame so Superfakt, pa so gospod napred user posted image Odluciv sabajle da se bockam vo 6, pozdrav na site i so sreka user posted image

(Одговор на членот Tajci_pp)
Непосредна врска до пораките: 1843
23.9.2013 15:08:23   
babyhope
Девојки еве ме и мене со информации за мојата ИНФ user posted image
Значи од петокот 20.09.2013 почнав да се боцкам со Декапептил точно во 11.30. сега ова прв пат го слушнав дека мора во точно определено време- претходнот за такво нешто не ми кажаа. Исто така малку ми се искомплицираа работите затоа што за време на Јасминот ми се појави благо кафеаво крварење (кое како што прочитав било нормално) но кај мене сега продолжи и после 21 ден и затоа малку сум загрижена... сепак денес бев и ме гледаа цел тим на гинеколози на ГАК user posted image за да се изјаснат по мојот случај хахахах и сепак продолжуваме понатакаuser posted image . еве значи и официјално Меланија може да ме стави во списокот за почеток со терпија.
@ Tajci_pp, kate18,bube10, gina исто и вас Ви посакувам со лесно да го поминете периодов на боцкање па чекаме успешни пункции а потоа и многу user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1844
23.9.2013 18:10:24   
kapina
Babyhope ti drzam srekicka ovoj pat da bide se kako sto treba kade ke go praves sega IVFto

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1845
23.9.2013 18:31:26   
bube10
babyhope so sreka milicka i na tebe, ovoj pat da bide so uspeh i da si gi vidis tvoite user posted image user posted image Jas sakam da prasam do koga otprilika se prima superfaktot, zosto jas sum pri kraj i so vtoroto sisence sto mi go dadoa. Pa sakam da znam so vreme, bidejki sum preku fondot dali ke treba da si kupam ili ke treba da si pobaram. Neznam kako idat rabotite zosto ova mi e prvo ivf. Se nadevam nekoj so podobro iskustvo ke mi odgovori. Fala vi mnogu i na site sto se vo postapkava vi drzam srekicka zosto site sme zasluzile da bideme mamicki. Pozz

Непосредна врска до пораките: 1846
23.9.2013 18:47:45   
Tajci_pp
Eve me po prvata kontrola pominav odlicno trgnala rabotata imame i dobri folikuli na eho inaku deneska mi e 5 den od stimulacija i iskreno da vi kazam deneska malku mi olesna posle kontrolata.Srekno na site koi ste vo postapkata za ivf.

Непосредна врска до пораките: 1847
23.9.2013 18:57:45   
cacisk

babyhope so sreka milicka i na tebe, ovoj pat da bide so uspeh i da si gi vidis tvoite user posted image user posted image Jas sakam da prasam do koga otprilika se prima superfaktot, zosto jas sum pri kraj i so vtoroto sisence sto mi go dadoa. Pa sakam da znam so vreme, bidejki sum preku fondot dali ke treba da si kupam ili ke treba da si pobaram. Neznam kako idat rabotite zosto ova mi e prvo ivf. Se nadevam nekoj so podobro iskustvo ke mi odgovori. Fala vi mnogu i na site sto se vo postapkava vi drzam srekicka zosto site sme zasluzile da bideme mamicki. Pozz

Bube10 Suprefaktot se prima do stop-inekcijata. Znaci skoro do kraj, t.e. 2-3 dena pred punkcijata. Pobaraj ako imaat visok Suprefakt sestrata ako saka ce ti dade. Mene mi trebase samo za 4 dena i mi dade upotrebeno sisence, pa taka ne kupiv novo.

Непосредна врска до пораките: 1848
23.9.2013 19:07:40   
kapina
Jas imam superfakt mi ostanaa ako saka neka mi pise adresa ke I gi pustammi ostanaa ne gi istrosiv a ne planiram sega za sega IVF da pravam dodeka ne pominat tri uredni kontroli na hormonite

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1849
23.9.2013 22:03:23   
bube10

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

Bube10 Suprefaktot se prima do stop-inekcijata. Znaci skoro do kraj, t.e. 2-3 dena pred punkcijata. Pobaraj ako imaat visok Suprefakt sestrata ako saka ce ti dade. Mene mi trebase samo za 4 dena i mi dade upotrebeno sisence, pa taka ne kupiv novo.

Fala vi na odgovorite cacisk i kapina, pa ke se konsultiram so sestrata i ke vidam sto ke napravam, fala i za ponudata kapina, no ke se snajdam ne e strasno. Pozz

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1850
Страница:   <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.