|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  91 92 [93] 94 95   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
20.10.2013 18:48:52   
maby_baby
zenski ushte nema ni c od ciklus, na brishenje preeska imasenekakov kafen iqscedok, i moram da priznaam napraviv test koj se pokaza negativen, neznam me chudi...nitu bleda crta a denes mi e tocniot datum na dobivanje od predhodniot mesec.

Ke ve obavestuvam kako i da e...mada trebashe da zemam ushte eden test utre sab da go napravam..ama ajde ke vidime shto ke bide..

Kako i da e shto i da bide Vi blagodaram za podrshkata

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2301
21.10.2013 11:44:42   
maby_baby
Dobiv:)..bash se isplashiv deka nikogash mi nema kasneto ama za se ima prv pat, kako i da e se citame vo drugite temi, imam shto da spodelam so vas, a za ovaa tema se nadevam za edno 2-3 godini povtorno kje diskutirame ama togash so nadez da ne dobijam:)

(Одговор на членот maby_baby)
Непосредна врска до пораките: 2302
21.10.2013 18:20:30   
LoveableMe RR
Мејби бејби, ајде те бодриме за да не израдуваш во иднина user posted image user posted image

(Одговор на членот maby_baby)
Непосредна врска до пораките: 2303
24.10.2013 14:19:51   
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate10

Здраво на сите. Јас сум нова на форумов но сум загрижена и ве молам за помош. Последниот циклус ми беше на 22,09,2013, почнав да пијам Кломифен од 5-9 ден по 2 таблети на ден. Кога отидов на фоликулометрија , имав еден фоликул и тој ми беше 16мм. Докторката ми рече дека нема да имам проблеми со забременување. Пред една недела почнав да имам симптоми: прво зачестено мокрење, изостанок на менструација, умор и поспаност, нозете ме болат, некогаш и рацете, главоболки многу, вртоглавици и по малце гадење. Но еден симптом немам, градите не ме болат воопшто, само денес осетив мало пецкање на нив на брадавиците. Ве молам за помош, дали имала некоја вакви симптоми па е останала бремена. Не знам што да мислам, во петок треба да одам на контрола па тогаш ке видиме, ама сепак сум загрижена. Ве молам за одговор. Поздрав до сите
Заборавив да напоменам , исто имам и болки во долниот дел на грбот и грчеви кај јајниците. Дали е можно да сум бремена?
Ве молам за одговор user posted image

Кате, сите знаци упатуваат на бременост, дај Боже да не израдуваш, прави домашен тест па пипи. Поззuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2304
28.10.2013 13:57:43   
БожјиДар
Мислам дека сум бремена.
За жал, ќе речам дека повеќе се плашам дека сум бремена. Иако со душа сакаме што послоро да имаме бепче во рацете, сепак минатиов месец чувствував дека имам некаква инфекција „долу“, па затоа се плашам. Некои од вас знаете дека пред околу година загубив бепче од најверојатен причинител бактериска инфекција, па сега сакав најпрвин да ги направам сите испитувања, па после да почнеме. Плус, пред 5 и пол месеци имав операција на жолчка во која главниот рез ми е кај папукот, па требаше минимум 6 месеци да чекаме за пробување - ама ај, за ова да си речам дека пола месец помалку или повеќе не прави којзнае колкава разлика.
Инаку, требаше да добијам пред 10тина дена, а јас само имав некоеси мало розевкасто прокрварување во траење од 6 дена. Гинекологот ми рече тоа ми била менструацијата. Епа таква менструација досега сум немала. user posted image Пред 5 дена направив домашен тест, и беше негативен, ама знам дека тоа не мора ништо да значи.
Инаку, еве ги симптомите: раздразнетост и претерана емотивност со плачење за сѐ и сешто, подуено стомаче и почесто мокрење, кошмари и бизарни соништа. user posted image
Утре наутро ќе направам друг тест, а во четврток сум на ехо. user posted image
Што мислите вие?

Непосредна врска до пораките: 2305
28.10.2013 14:03:08   
Bethany
БожјиДар, ако веќе ти касни 10 дена, на ехото би требало да може да се види нешто.
Ама ако сакаш посигурно да знаеш на што си, направи си тест преку крвта, тоа ти е најсигурен показател.
Симптомите секогаш можат и не мора да значат бременоста, може си бремена, можеби само некое хормонално пореметување, па ти беше таква оскудна менструација.
Во секој случај, јас се надевам и верувам дека ќе имате наскоро живо и здраво бепче во рацете, во право време. user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот БожјиДар)
Непосредна врска до пораките: 2306
28.10.2013 14:29:14   
vezilka RR
Ајде не чекај, оди по тест. Ние ќе навиваме за две цртки.user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 2307
29.10.2013 13:38:12   
БожјиДар
ЕДНА црта. Негативно. user posted image
Ем ми олесна, ем ме натажи. Ајде, во Божјо време ќе биде.
Фала за поддршката!

Секој добар и совршен дар доаѓа од небото, од Бог, од Оној што ја создал светлината.

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 2308
29.10.2013 14:26:25   
Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: БожјиДар

ЕДНА црта. Негативно. user posted image
Ем ми олесна, ем ме натажи. Ајде, во Божјо време ќе биде.
Фала за поддршката!

Ќе биде, како не! Сега ќе си направиш сите испитувања и со мирна глава ќе стапите во акција user posted image
И ќе биде, добар е Бог user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 2309
2.11.2013 1:22:51   
zorenceto
uuff eve i jas dojdov do toa za da prasam kako e toa za znacite na bremenosta ... eve ke vi kazam nesto sto moram da ve informiram po so sum na zor i mi e mnogu tesko ... den so den mi raste se stomakot , no sto se slucuva na menstruacijata imav seks i nesakajki ..... potoa otidov na lekar i mu rekov da mi dade nekoj lek za da ne ostanam bremena .. go piev toj lek i e sigurno 80 - 100 % odtkako pomina 7 dena mene mi dojde pak menstruacija no taa ne bese crvena tuku kafena po boja mi traese 4 dena mozebi i 3 dena taa krv pomisliv mozebi e od apceto no nenam ne otidov pak do doktor bidejki mi e stram no sakav vas sovet pa potoa sto ke bide da bide ........... ako moze nekoj neka mi vrati bidejki vo docnite casovi go pisuvam toa i nemozam ni da spijam aaa pred se i imam mnogu apetit se sakam nesto da imam vo usta noo neznammm ...... unapret Blagodaram <3 <3

< Поракaта ја уредил zorenceto -- 2.11.2013 1:29:53 >

(Одговор на членот Lady)
Непосредна врска до пораките: 2310
2.11.2013 9:22:49   
LoveableMe RR
Zorenceto, бременост се утврдува најдобро преку крв, оди тестирај се и најсигурна ќе бидеш или купи тест за бременост и направи го рано наутро, па да ни кажеш што било. Позз

(Одговор на членот zorenceto)
Непосредна врска до пораките: 2311
2.11.2013 10:44:19   
zorenceto
dobro blagodaram na pomosta , ke vi vratam stom go napravam :) pozz :*

Непосредна врска до пораките: 2312
3.11.2013 3:45:54   
БожјиДар
Здраво повторно! Мене ми правеа ехо, и според тоа, докторот вика дека нема бременост. Ама, ѕидот на матката ми бил задебелен, па рече, ајде направи испитување на крв за да исклучиме бременост. И си викам: „Па нели се овие две изјави контрадикторни?“ Ама нејќев да му речам, да не го изнервирам докторот. Ама почнаа да ми се вртат во ум работи како вонматерична бременост... ајде, Господ нека не чува сите.
И, тукушто ги видов резултатите од тестовите, повторна потврда дека нема бременост. Сега ќе се молам со следната менструација да ми се среди се, да направам испитувања и да доведеме се под контрола - колку што е човечки возможно, па да се фрлиме на работа :)

Секој добар и совршен дар доаѓа од небото, од Бог, од Оној што ја создал светлината.

(Одговор на членот zorenceto)
Непосредна врска до пораките: 2313
3.11.2013 7:49:01   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: БожјиДар

Здраво повторно! Мене ми правеа ехо, и според тоа, докторот вика дека нема бременост. Ама, ѕидот на матката ми бил задебелен, па рече, ајде направи испитување на крв за да исклучиме бременост. И си викам: „Па нели се овие две изјави контрадикторни?“ Ама нејќев да му речам, да не го изнервирам докторот. Ама почнаа да ми се вртат во ум работи како вонматерична бременост... ајде, Господ нека не чува сите.
И, тукушто ги видов резултатите од тестовите, повторна потврда дека нема бременост. Сега ќе се молам со следната менструација да ми се среди се, да направам испитувања и да доведеме се под контрола - колку што е човечки возможно, па да се фрлиме на работа :)

user posted image user posted image Ајде девојко само храбро,се ќе се среди ,ти пуштам среќа

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Непосредна врска до пораките: 2314
3.11.2013 21:16:30   
Мамичка85
Ajde Bozjidar i jas ti stiskam palci sto poskoro da si gi vidis user posted image samo pozitivna misla i se ke bide vo red user posted image

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 2315
4.11.2013 11:37:35   
LoveableMe RR
Bozjidar, те бодриме и ти посакуваме што поскоро да ги видиш твоите user posted image

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 2316
4.11.2013 20:38:32   
jasminagorjandejan
Eve i jas da si pisam piev klomifen bev na ginekolog mi rece rabotete taj i taj den user posted image pa ke videme sega uste 4 ili 5 dena na 09 ili 10 noemvri treba da mi dojde dali ke bide nesto sega ovoj mesec ,iskreno tolku ne se nerviram sega tuku pisuvam bidejki luge :( kolku me bolat gradite deneska oti nikogas ne me bolele ne smeam da se pipna ni elece ni nisto nemozam da nosam,samo sakam da kazam prv pat ovoa mi se slucuva a ima uste 5 dena do nedovaganje.

(Одговор на членот jasminagorjandejan)
Непосредна врска до пораките: 2317
12.11.2013 8:43:37   
Anonimen
Ве молам за искуство..
Породена сум веке две години,овие денови чувствувам некои меурчиња во стомакот ( исто како први движења на бебето )
Минатиот месец циклусот ми доцнеше многу,но сепак дојде. Сега ме болат и градите. Минатиот меец правев и тестови за бременост беа негативни.
Дали ви се случило да не сте бремена а да ги чувствувате овие меурќиња во стомакот како движења на бебето,ама толку време после пораѓај?
Мене речиси секој ден ми се случува ова,а и болкава во градиве user posted image user posted image
Ајде ве молам за искуства!!!

Непосредна врска до пораките: 2318
12.11.2013 9:32:10   
Bethany
И јас сум породена пред две години и релативно често имам такви меурчиња во стомакот. Исто чувство како да имам бебе user posted image
И јас се чудев, а знам дека не сум бремена, а ете значи не сум единствена user posted image

За другото не знам што да ти кажам, можеби хормоните ти се малку пореметени, штом викаш ти каснеше минатиот месец, можно е и поради тоа да имаш болни гради. Повтори го тестот ако се сомневаш и ќе знаеш на што си.
Јас ти посакувам да биде онака како што самата сакаш. user posted image

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 2319
12.11.2013 9:48:35   
jasminagorjandejan
Jas ovoj mesec koga doznav za user posted image crti imav samo eden simtom bolki vo gradite nenormalni i si napraviv test na 28 den i mi pokaza vtora bleda linija,znaci barajte nesto porazlicno barem malku od predhodnite menstruaciii,znaci jas bev 70 % sigurna deka sam trudna samo poradi nenormalnata bolka vo gradite bidejki bese druga bolka a ne bolka kako za menstruacija.

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 2320
12.11.2013 10:09:16   
kuma
Zdravo na site jas nesto da ve konsultiramuser posted image
Denes pravev test(Baby rapid) na 13-ti den od tempiraniot odnos so soprugot(bev na folikometrija)no isto taka i pred tocno 14 dena primiv inekcija Pregnil..prasanjeto mi e mozno li e i posle 14 dena od inekcijata da pokazuva bleda rozeva linija od inekcijata?
Inace se 'macam' za vtoro detence veke podolgo vreme,a od simtomi imam samo osetlivi bradavici i po nekoja ostra bolka vo edniot jajnik(tamu kade sto bese i porasnatiot folikul)Pozdrav se nadevam na vasi iskazi od licno iskustvo.Blagodaram

Непосредна врска до пораките: 2321
12.11.2013 12:37:50   
vezilka RR
Добредојде kuma на нашиот форум. Се надевам дека ќе останеш со нас да бне дружиш. Инаку во секое време повели на консултации user posted image .

Колку што разбрав на 13ти ден од темпираниот однос ти се покажала втората цртка. Тоа е добар знак. Јас кога имав индуцирани циклуци за забременување, со сите салтанати, мислам на кломифени, преглили и сл., никогаш не ми се појавуваше втората цртка, лажно user posted image . Знам дека може од прегнилот да се појави, ама ете, јас немав такво искуство. Кога прв пат се појави таа фамозната, на 14 ден од инсеменацијата, беше вистинска. Најдобро е веќе утре тест преку крв да си направиш. Ти посакувам среќа, и втора цртка, што побргу.

(Одговор на членот kuma)
Непосредна врска до пораките: 2322
12.11.2013 19:52:03   
ana mari
a dali nekoj znae od koga pocnuvaat znacite na bremenosta odma od 1 nedela ili user posted image user posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 2323
12.11.2013 20:11:27   
ana mari
dali samo nekolku dena po zacnuvanjeto moze da zabelezime deka sme bremeni ili mora da go cekame izostanuvanjeto na menstruacijata?

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 2324
12.11.2013 22:41:29   
Melanija RR
ana mari имплатацијата настанува 9 до 12 дена така што знаци не се можни порано а некогаш и се немаат никакви посебни симптоми.Затоа кога ќе задоцни циклусот е знак за домашен тетст или преку крв

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 2325
Страница:   <<   < Претходна страница  91 92 [93] 94 95   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  91 92 [93] 94 95   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.