|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
5.11.2013 21:02:22   
Melanija RR
BIK88 тема за ХСГ има тука=проверка на проодност на каналите и твојот пост ќе биде префрлен таму за да одговори некој со искуство од Ремедика

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот BIK88)
Непосредна врска до пораките: 501
5.11.2013 21:12:54   
brm_brm
ке правам инсеминација, но сакам со кломифен или несто слично за стимулација (инаку немам проблем со овулација).ме интересира кои се негативните ефекти од кломифенот,...ваше искуство............

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 502
6.11.2013 14:34:29   
LoveableMe RR
Brm brm твојот пост ќе го префрлам во темата Кломифен и таму можеш повеќе да прочиташ за кломифенот. Позз, со среќа.

(Одговор на членот brm_brm)
Непосредна врска до пораките: 503
8.11.2013 14:11:42   
драги мои женички...ете уште една неуспешна инсеминација...
од понеделник се подготвувам за комплетирање на докуметите за ИВФ и право во фондот...
ќе продолжам да ве читкам и на овој форум секако...држам среќа за сите вас што ги чекате вашитеuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 504
8.11.2013 16:51:32   
Hopeful RR
Мила Karma, многу ми е жал, но не се секирај, главата горе, се ќе биде ок. Одмори викендов и од понеделник со нови сили напред, нема откажување user posted image Те гушкам user posted image

(Одговор на членот Karma)
Непосредна врска до пораките: 505
8.11.2013 20:28:48   
LoveableMe RR
karma zal mi e samo hrabro te poddrzuvame siteuser posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 506
10.11.2013 10:05:47   
MademoiselleNina
Во понеделник одам на мерење на фоликулите, бев во четвртокот, но лекарот ми рече да дојдам во понеделник, и дека најверојатно инсеминацијата ќе биде во вторник. Не ни прашав колкави се фоликулите... user posted image
И оваа, четвртава, без кломифен ќе биде.
Ај па оваа нека биде успешна user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 507
10.11.2013 12:07:24   
petra27
Vi posakuvam uspeh na site.....imajte verba i se ke bide ok.....

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 508
10.11.2013 13:38:20   
LoveableMe RR
Ninche, ти посакувам успех овој пат и да не израдуваш сите.user posted image

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 509
12.11.2013 11:57:42   
Milicka 30
Девојки пред малку примив преглил и утре се спремам за 2 инсеминација.
Држете ми среќа user posted image
Нина со среќаа и ајде да се пофалиме со успешни инсеминации

Непосредна врска до пораките: 510
12.11.2013 12:12:55   
LoveableMe RR
milicka so srekjauser posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 511
12.11.2013 17:05:59   
Milicka 30
Фалаа ,дај боже овојпат да е успешна, ми препорачаа две инсеминации да правам овој пат и утре и во петок па ќе видиме. Поздрав девојки

Непосредна врска до пораките: 512
13.11.2013 8:29:56   
LoveableMe RR
Milicka, Nina kako pominavte so inseminaciite? vi pustame srekjauser posted image

Непосредна врска до пораките: 513
13.11.2013 10:51:49   
Hopeful RR
Еве ме и мене девојки, со инсеминација бр. 3 закажана за во петок. Овојпат ја правиме на природен циклус, без стимулација, и имам два големи фоликули, мајка и ќерка user posted image , од кои едниот е 20мм, и многу убав ендометриум, како што ми кажа докторот user posted image
Утре сабајле се боцкам со овидрел, и во петок ќе ми треба целата среќа на светот user posted image Ми се чини дека повеќе ја правиме за да го исполниме квантумот за ивф, но не губиме надеж и вака, може сепак нешто ќе не изненади user posted image

Непосредна врска до пораките: 514
13.11.2013 12:59:09   
LoveableMe RR
hopeful samo htabro, ne znaes koga ke ti se nasmevne srekjata, citaj gi uspesnite inseminacii I veruvajuser posted image

Непосредна врска до пораките: 515
13.11.2013 13:42:47   
Melanija RR
MademoiselleNina 12.11 , Milicka 30 13.11 ,Hopeful 15.11 ви се инсеминациите ,придружете ни се со муабет и дата кога треба да правите тест во Сакаме две црти!!! - III дел

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 516
14.11.2013 9:16:16   
Milicka 30
Девојки вчера ја правев 2 инсеминација , двата фоликула 32х26мм само што ми беа прснати па докторот беше многу задоволен , имав и еден мал 20х18мм ама тој си стоеше, синоќа имавме односи со мм и сегаа одмарам , ми препишаа аспирин 100, тифол и утрогестан 100. После 14 дена треба да направам тест преку крв .
Нина ти како помина?
А она што ме изненади што во систина првиот пат ми наплатија 7700 а овојпат 9000 а немаше ништо поразлично од постапката, зарем за 2 месеци им се покачија услугите или си наплаќаат како ке им текне user posted image

Непосредна врска до пораките: 517
14.11.2013 9:25:22   
Milicka 30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Еве ме и мене девојки, со инсеминација бр. 3 закажана за во петок. Овојпат ја правиме на природен циклус, без стимулација, и имам два големи фоликули, мајка и ќерка user posted image , од кои едниот е 20мм, и многу убав ендометриум, како што ми кажа докторот user posted image
Утре сабајле се боцкам со овидрел, и во петок ќе ми треба целата среќа на светот user posted image Ми се чини дека повеќе ја правиме за да го исполниме квантумот за ивф, но не губиме надеж и вака, може сепак нешто ќе не изненади user posted image

Со среќаа , мора да имаме надеж, еве петра ни е пример за тоа, а имене докторот ме убедуваше дека имаат доста примери со успешни инсеминации така да се надевам дека и ние ќе бидеме меѓу нив. Јас да ти кажам бев малку напната па матичниот ми кажа дека може и нешто за смирување да се напијам, и да ти кажам јас пиев пола лексилиум и бев многу опуштена user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 518
14.11.2013 12:58:57   
LoveableMe RR
super milicka samo napred. nina I hopeful, veuser posted image

Непосредна врска до пораките: 519
15.11.2013 19:12:13   
MademoiselleNina
user posted image
Јас дури денес имав инсеминација... Се инзачекав ... и на крај дојде „братот„ и ме праша дали може друг доктор да ми направи инсеминација user posted image И така спонтано сменив доктор а не планирав user posted image

Овојпат во просторијата за инсеминации немаше ниедна „сестра“, само „браќа“ беа што ми беше многу необично user posted image user posted image user posted image
Ви благодарам на сите за подршката и на сите им посакувам user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 520
16.11.2013 0:44:28   
Felly RR
Ох, Нина, ме изнасмеа со овие „браќа“. user posted image Во секој случај, ти ја пуштам сета user posted image среќа заuser posted image user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 521
16.11.2013 14:11:25   
Hopeful RR
Ете, бидна и кај мене user posted image

Ок беше, имаше излив, само овојпат со 12 милиони, помалку од минатите пати, ама сепак е ок. Ви го послушав советот и кркнав седативче user posted image за скроз да ми се опушти и мозокот, а и мускулите, пошто според докторот, можно е да не успеале претходните две инсеминации заради грчеви на каналите. Плус и си медитирав со happy thoughts додека лежев таму, па ќе видиме. Тестот ќе гледам да го направам што подалеку, затоа што ми е прилично напнат тој момент, ама здравје до тогаш, нема да бројам денови user posted image

Ве гушкам и на сите ни посакувам да си видиме user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 522
16.11.2013 20:10:26   
LoveableMe RR
Nina brakja nebrakja samo da bidneuser posted image i da ne izraduvas so bebche.Hopeful i za tebe ova vazi, da se kachite na vozot po Petra 27. Pozz

Непосредна врска до пораките: 523
16.11.2013 21:55:59   
Milicka 30
Hopeful i Nina ајде со среќааа!!! Дај боже сите да си добиеме по едно ама може и две user posted image
Јас да ви кажам овојпат 3 дена лежев претежно по инсеминацијата, мада докторот ми кажа дека немало врска ама јас си се одморив убаво хехехе, а после инсеминацијата овојпат ме оставија половина час да лежам . Мислам дека првиот пат инсеминацијата ми ја направија ради реда дека сабота па немав ни 24 часа поминато од прегнилот. А овој пат и ми беа прснати фоликулите, затоа мислам дека првата беше и неуспешна. Ајде девојќи се надевам ќе се најдеме во успешни инсеминации user posted image

Непосредна врска до пораките: 524
22.11.2013 14:34:26   
sasaiciko
Zdravo na site RR pa bi sakala ako nekoja od vas znae nesto da mi pomogne? vo Cetvrtokot pravev prva inseminacija no za razlika od site vas jas nepiev nikakva tarapija a brojkata na spermatozoidi na mm bese 2miliona,i mi ja pravea vo klinika potocno DR.Trajkovski.Pa bi sakala da znam dali nekoja od Vas imala slicno iskustvo

Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.