|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 7 [8] 9   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Опстипација кај бебињата
28.12.2012 11:44:31   
padme
Moeto bebe e staro samo 10 dena od bolnica kako sto sme doma pominaa 3 dena i od togas se uste ne e iskakano na adaptirano mleko sme ne e na majcino mleko neznam dali e normalno ili ne e i kolku dena e normalno da ne se iskaka novorodence ve molam pisete mi

(Одговор на членот taska)
Непосредна врска до пораките: 176
28.12.2012 12:46:07   
mmbucko
Padme, stom ste samo na ad mleko bar kaj vas ne e teshko. Imate bebe confort na Hipp mislam za polesno kakanje. Prashaj vo apteka ke ti kazat.

(Одговор на членот padme)
Непосредна врска до пораките: 177
29.12.2012 14:06:29   
padme
toa i me plasi bidejki toa mleko go koristam na Hip confort a 4 dena ne e kakano se javiv na pedijatar i vo Sistina i vo cair kaj sto se poroduvav mi reoa do 6 dena bilo normalno pa sega ke cekam uste dva dena

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 178
4.1.2013 0:01:50   
mmbucko
Мамички да се пофалиме, не да сме се искакале денес лелеееее. Да ми кажеше некој дека едно мало бебе толку може да искака, немаше да му верувам. Ние некако со Lass baby гуркавме некако и какавме на 2-3 дена по малку, некогаш природно некогаш со чепче. После докторирање на темава употребив се што знаев и цитав и решив да неставам чепчиња повеќе. Еве што направив:
1. Бидејќиuser posted image несакаше да пие чај од шише (за да внесува течност) ги пробав сите можни финти за да го најдам начинот да му дадам течност. Еурека, пие само од чаша со клунче
2. Од исхрана исфрлив се што е готова купечка кашичка а му давав само кашички што јас сум му ги направила а кои се без ориз и скроб
3. му дадов свежо јаболко, само изблендано и многу зеленчук
4. му ги правев вежбите со ноџињата, како да вози велосипед, барем 3 пати дневно
5. му го масирав стомачето, околу папочето во правец на стрелките на часовникот, намачкано со уље најмалку 2 пати дневно

Незнам кое од овие работи профункционира или сите заедно ама функционира. Луѓе мои нема да претерам (лабораториски човек сум нели) ако кажам дека искака околу 500 г или ако споредиме пропорцинално ко ние да искакаме 4,5-5 кг

Непосредна врска до пораките: 179
4.1.2013 0:02:37   
mmbucko
А да Lass baby престанавме да пиеме

Непосредна врска до пораките: 180
4.1.2013 11:18:41   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko

Мамички да се пофалиме, не да сме се искакале денес лелеееее. Да ми кажеше некој дека едно мало бебе толку може да искака, немаше да му верувам. Ние некако со Lass baby гуркавме некако и какавме на 2-3 дена по малку, некогаш природно некогаш со чепче. После докторирање на темава употребив се што знаев и цитав и решив да неставам чепчиња повеќе. Еве што направив:
1. Бидејќиuser posted image несакаше да пие чај од шише (за да внесува течност) ги пробав сите можни финти за да го најдам начинот да му дадам течност. Еурека, пие само од чаша со клунче
2. Од исхрана исфрлив се што е готова купечка кашичка а му давав само кашички што јас сум му ги направила а кои се без ориз и скроб
3. му дадов свежо јаболко, само изблендано и многу зеленчук
4. му ги правев вежбите со ноџињата, како да вози велосипед, барем 3 пати дневно
5. му го масирав стомачето, околу папочето во правец на стрелките на часовникот, намачкано со уље најмалку 2 пати дневно

Незнам кое од овие работи профункционира или сите заедно ама функционира. Луѓе мои нема да претерам (лабораториски човек сум нели) ако кажам дека искака околу 500 г или ако споредиме пропорцинално ко ние да искакаме 4,5-5 кг

Dusicka, se olesnil miliot za site pariuser posted image  
Vo princip mislam deka mnogu deca sto imaat problem so stolicata se dolzi na gotovata hrana-kasicki i sokovi. Vtorstepeno orizot i bananata. Samo da te potsetam da vnimavas i na morkovot zasto i toj ja stega stolicata.

Непосредна врска до пораките: 181
4.1.2013 14:51:28   
AnnaMolly RR
Ели, Калипсо, постовите за шише со клунќе се префрлени тука.
http://www.ringeraja.mk/forum/m_26635/mpage_4/key_/tm.htm#283203

Live and let live

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 182
4.1.2013 14:53:01   
AnnaMolly RR
А сакав и јас да прашам нешто тука. Филип веќе речиси две недели има многу проблеми со столицата. Има мноооооогу тврда столица и му е многу тешко да се искака. Вчера кога го бришев и малку крв имаше.
А јаде домашна храна, супи секој ден јаде, манџи, не е на сува храна. До сега сум немала ваков проблем, кажете ми што да му дадам?

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 4.1.2013 14:54:30 >

Live and let live

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 183
5.1.2013 1:22:05   
mmbucko
Anamoli da ne ste piele skoro antibiotik? Toj isto moze da ja potepa normalnata bakteriska flora koja go olesnuva praznenjeto. Ako ste pogolemi daj mu kompot od slivi, poveke voda da pie, ananas kivi (ova nie iste nemozeme da jademe, mali sme) i zadolzitelno zemete nekoj probiotik, prolife ili slicno nema zijan

Непосредна врска до пораките: 184
5.1.2013 9:30:02   
AnnaMolly RR
ммбуцко, вчера му сварив компот од суви сливи, испи едно 300 мл. Киви нема шанси да јаде, специфичен е со храна во чудна боја :)
Вчера луѓе детево едваааааааааај се олесни. Не можам да ви опишам колку беше за греота. Едно 5 пати седнувавме на нокшир/шоља, ќе се мачи, ми вика мамо не можам, ме боли газето. Плаче, вика, се тресеше дури од што го болеше.
Ќе земам и прбиотик некој денес, на тоа не ми текна, фала.
А не сме пиеле антибиотик повеќе од година и пол, мислам дека му е од многу јадење чоколадо деновиве. Дневно јаде од пакетчињата по едно чоколадо, ама од оние малите. Или Животинско, или Најлепше жеље, на пример или две киндер ретчиња... Што мислам дека не е премногу. Ама не знам од што друго може да биде. Си јаде супа секој ден, јаде разновидна храна, секој ден пие јогурт обавезно...
Инаку, имаме 2,5 години.

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 5.1.2013 9:35:32 >

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 185
5.1.2013 9:34:37   
Палешка РР
И Миа исто имаше еден таков период, со плачки се какаше. Мислам дека е од чоколадата, или банана ако јади. Јас сега само банана не и давам и подобра е. Инаку плачеше корнеше од што ја болеше стомачето.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 186
5.1.2013 9:37:08   
AnnaMolly RR
Палешка, а колку време да му давам од овој компотов од сливи? Да не претерам па после да има пролив ? :)))
Деновиве исфрлам чоколадо и банани целосно, сите пакетчиња ги сокрив, бананите ги сокрив исто така во фиока да не ги гледа. Ќе му земам пробиотик некој после.
Други некои совети да не имаш?

Live and let live

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 187
5.1.2013 9:40:42   
Палешка РР
Па не знам, јас и немам давано многу долго компот од сливи, два три дена само, па потоа пак со прекини. Ништо само банана и чоколадо исфрли и ќе се среди, велиш дека јаде супи и тоа е доволно за регулирање на столицата.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 188
5.1.2013 9:43:23   
Annet
jas od moeto loso iskustvo samo ke recam parafinsko ulje po 2 lazicki na den i ke si kaka,nie sega duri pocnavme banana da jademe ima 16 meseci,ama eve da ne ja podrecam ,kaka,so placki uste ama kaka,vazno............ne e stetno parafinskoto ulje,ja omeknuva stolicata:)) pozdrav

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 189
5.1.2013 10:16:03   
mmbucko
Uh so devojcinjata imav takva maka na taa vozrast......Za da jademe kompot i kivi duri im izmisliv i prikazna za princezata na kakanjeto :)))))) Probiotikot od Viola na BiosLine e extra. Dosega najdobro nesto na pazarot! Od hrana isto mozete da napravite manga zelka ili sveza ako ja jade. Isto moze da se dade i malku vitamin C isto ima laksativen efekt. Ako go boli gazeto moze da se stavi na cmarceto Lidokain mast ako e mnogu izrazena bolkata i ima puknatini ili Sudocrem ako ne e tolku osteteno cmarceto. Kolku da ne gi boli da mozat da se iskakaat a da neplacat. Dushi mali
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Палешка, а колку време да му давам од овој компотов од сливи? Да не претерам па после да има пролив ? :)))
Деновиве исфрлам чоколадо и банани целосно, сите пакетчиња ги сокрив, бананите ги сокрив исто така во фиока да не ги гледа. Ќе му земам пробиотик некој после.
Други некои совети да не имаш?

Непосредна врска до пораките: 190
15.1.2013 14:35:38   
kikicka
Анет и јас купив вакво уље и по една и давав 2 дена, ама сега ќе почнам секој ден, она кака ама некако тешко и оди изгледа од. чоколадиве а и плус од грицки ( по гости) дури срамота ми е цело време бегам од грицки user posted image и им забранувам на сите пред неа да покажуваат.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

jas od moeto loso iskustvo samo ke recam parafinsko ulje po 2 lazicki na den i ke si kaka,nie sega duri pocnavme banana da jademe ima 16 meseci,ama eve da ne ja podrecam ,kaka,so placki uste ama kaka,vazno............ne e stetno parafinskoto ulje,ja omeknuva stolicata:)) pozdrav

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 191
28.1.2013 17:39:53   
nadbet
Падме мила здраво и овде на овој форум. И моето user posted image има проблем со какањето па во консултација со неонатолог ми рекоа да пробам со чепкалка за уши на која ке додадам малку памук, натопена во зејтин се брцнува во газето. Верувај за 1 мин се искака и после тоа пак и ептен е ефикасно. Некои ставаат топломери ама тоа не е препорачливо. Исто го ставаме на стомаче да си лежи за да се разработат цревцата и масажи на стомачето. Поздрав

Непосредна врска до пораките: 192
15.4.2013 10:41:37   
mnm1986
Nie sme 4 meseca i 15 dena , pocnavme da probuvame vkusovi ,morkovce, kompirce i piseme cajce na hipp i se doime no vekje 4 dena deteto se maci ne moze da se iskaka. Sto moze da mu dadam kruska, kompot od sliva??? ili da prekinam so probuvanje na vkusovi?!

(Одговор на членот nadbet)
Непосредна врска до пораките: 193
15.4.2013 10:58:21   
eli07
Probaj sliva kasicka ili tikva (blaga).Nas tikvata odma ne proteruva user posted image user posted image

(Одговор на членот mnm1986)
Непосредна врска до пораките: 194
15.4.2013 11:02:08   
mnm1986

ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07

Probaj sliva kasicka ili tikva (blaga).Nas tikvata odma ne proteruva user posted image user posted image

fala ke probam so sliva :) pozz

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 195
27.8.2013 13:53:27   
*devojce*
Mamicki damjance ima 1.5mes cica i veke 3 dena ne e iskakan samo place i stega zabi ama nikako.Sovet?

(Одговор на членот mnm1986)
Непосредна врска до пораките: 196
27.8.2013 13:59:59   
Felly RR
Девојче, пробај со масажа на стомачето, со кружни движења околу папочето, и со ножињата свиткај му ги кон стомачето, па исправи му ги, исто и мрдај му ги како да вози точаче. 3 дена не е многу штом е на цицање. Пробајте прво вака. Се надевам ќе има ефект.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот *devojce*)
Непосредна врска до пораките: 197
23.11.2013 3:26:41   
Lacrymosa
I nie imame priblem. 4 nedeli sme a vekje dva dena kakame so macenje. Cel den placeme, se crvenime, se stegame ii tesko nekako ni odi. Pribav i masazi ama i tie deneska ne funkcioniraat. Nitu vezbite so nodzinjata... kazite nesto sto kje ja olesni malata? Grev mi e da ja gledam kako se maci

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 198
23.11.2013 12:42:49   
Felly RR
Лакримоса, може да пробате и со некое чајче. Има повеќе што може да се даваат од 0 месеци, а убави се за мешето.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 199
23.11.2013 14:46:19   
sandriana RR
Исто и Еспумисан капките, освен што ублажуваат грчеви, помагаат и при опстипација - барем кај повеќето бебиња.

***I'd rather be honest than impresive***

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  5 6 7 [8] 9   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 7 [8] 9   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Цртани филмови.
пеперутка16

Дали вашите деца гледаа цртани филмови како Тинејџерски мутант нинџа желки, Ју Ги О, Покемон... и станаа насилни поради нив?