Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
незнам да ти кажам точно али кога беше на адаптирано до 14 месеци убаво си какаше нормално,кравјо примаше само преку млечните кашички и тоа оние што се и со АД внатре и тие и ги подготвував со кравјо али дневно околу 400мл се фаќаше кравјото 2.8 на брегов ,столицата и беше цврста само кога јадеше банана,двопек ориз такви работи штоја стврдуваат .е после кога се вративме во МК пошто немаше од АД во македонија решив да почнам само со кравјо исто 2.8 на брегови на почетокот не забележав ама после цело време така какаше брбушки и ајде пак земав АД нестле јуниор и некако се регулира и плус ласс б и давав ,после нели се разболевме проливчеедно друго примаше линекс и кога се вративмеод болница нормална и беше каката,сега пак е на 2.8 брегов ама навечер веќе непие млеко само преку кашите млечни и еве ја пак брбушки вчера дури имаше и малку крв ептен малку ама ептен цврста и беше каката ама тоа е од гриз што и дадов моја гоолема грешка,вчера јадеше слива денес и беа меки брушките ,не ми е јасно зошто се такви,инаку за напнување етен е очигледно дека кака напнува дури и звук испушта
Ох леле многу ми е гревче кога го гледам како се мачи додека да се искака.Ќе пробам после со кашичка од слива на бебевита(тука прочитав за неа) и исцеден сок од круша па ќе видам.Ако не ќе се вратиме на АД,ама до кога .А многу сака да пие млекце.
Колку маслено пие К? Заборавив да ти кажам дека кога и сменив млеко зошто немаше баш брегов вечерта да и купам земав моја кравица 3.5 ,после и ја намалив масленоста и се омекна ама неколку дена само беше тоа ,после пак исто и не го менуваммлекото оти ке треба да и земам со 1.5 масленост а тоа е вода пробај намали му ја масленоста и дади му на бебевита јас денес и земав исто на бебевита вчера и варев суви сливи и така можеш каша да му правиш. види како ке е па псоле види пто ке правиш со млекото. инаку прочитав овде дека зашекерена вода 1 лажичка на 100мл вода и тоа ја омекнувало јас ке пробам после со тоа.
А течности Л ненормално пие може по кило чај пие ,незнам што и стана ама се растура од течности.
< Поракaта ја уредил kikicka -- 12.3.2012 15:27:08 >
Ох леле многу ми е гревче кога го гледам како се мачи додека да се искака.Ќе пробам после со кашичка од слива на бебевита(тука прочитав за неа) и исцеден сок од круша па ќе видам.Ако не ќе се вратиме на АД,ама до кога .А многу сака да пие млекце.
E Natuske stvarno e grevce, eve i nas ne stasa toj problem. Koga pocna so kasi normalno mu se smeni stolicata ne bese tolku tecna kako koga bese sam na doenje, pocna i poretko da kaka ama ajde kako tako.Poslednive 3-4 dena deteto se napnuva epten duri pocrvenuva, si vikas ja napolni pelenata a toa zalno odvaj nekoja brbuska, i mnogu mu se stvrna stolicata. Inaku pred nekoi dve nedeli pocnavme i vtor obrok kasicka (zelencukova) da jade, od sabajle ovosna ostanatoto sme na cicanje. A pred tri dene pocnav navecer da mu davam mlecen noken obrok so zitarici na HUMANA po preporaka posto mi se budi navecer, demek e gladen. Jas mislam deka ne bi trebalo od toa ama sepak e novo mleko za nego. Ke probam nekolku veceri da ne mu davam pa ke vidime. sto mislite vie mamicki dali e mozno od nokniot obrok ili pak toa e dane recam voobicaen problem kaj nekoi bebuski (ili ako se metne na majka mu i nema bas da me cudi )
a bas denes gledav na pazar kruski ama mnooogu nekako vestacki mi izgledaa pa ne zedov a trebase da probam i toa samo so krusa, vaka mu davam gotova kasicka i sliva i kruska/kajsija ama nekako ne ni pomagaat mnogu
Ние го решивме проблемот со тврдата столицааа . Значи од како почнав пред месец дена со кравјо прво му дадов моја кравица тетрапак не варено и јави пролив.Си се пожалив тука на форумот и другарките рингерајки ме советуваа да давам млеко на варење како полесно нели за желудникот.После два дена продолживме со битолско на варење.Од тогаш ни се јави тврдата столица. И пробавме со се и свашта,сливи,круша,тиква,престанав ленено семе да давам,банана,плазма....и пак исто...Пред некој ден викам дај ќе му дадам пак моја кравица тетрапак да се искака барем асално да му се испразни стомачето. И оп му се нормализира столицата.Еве веќе неколку дена пиеме моја кравица или дукат со 7 витамини тетрапак,но не го варам,само му го топлам пред пиење во микробранова и редовно убаво си какаме
Јана пробај смени го млекото ако веќе пиете кравјо......
Kaj nas veruvale ili ne pomaga banana...nie dodeka bevme samo na cicnjae kakavme ednas nedelno...sreda - srekjen den...odkako pocnavme so dohrana kakame sekoj den..a nekogas i 2-3 pati kako denes...mu pogama mnogu tikva i banana..a moze i od HIPP baby first pap da e zs tamu pishuva probiotik...jana81 probaj so mlecnite kashicki..ne bi trevbalo da mu e od niv..naprotiv...treba da ti pomognat za pomirno i podolgo nananje
Натушке супер и ние ке мењаме млеко,само незнам дали масленоста дајанамалам или да ја зголемам....ке и земам на мегле со витамини од тоа додека беше со млечни каши какаше убаво....не ми дава пелена да и сменам од дупето!
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR
Ние го решивме проблемот со тврдата столицааа . Значи од како почнав пред месец дена со кравјо прво му дадов моја кравица тетрапак не варено и јави пролив.Си се пожалив тука на форумот и другарките рингерајки ме советуваа да давам млеко на варење како полесно нели за желудникот.После два дена продолживме со битолско на варење.Од тогаш ни се јави тврдата столица. И пробавме со се и свашта,сливи,круша,тиква,престанав ленено семе да давам,банана,плазма....и пак исто...Пред некој ден викам дај ќе му дадам пак моја кравица тетрапак да се искака барем асално да му се испразни стомачето. И оп му се нормализира столицата.Еве веќе неколку дена пиеме моја кравица или дукат со 7 витамини тетрапак,но не го варам,само му го топлам пред пиење во микробранова и редовно убаво си какаме
ne pieme uste mlekce samo na majcino mleko e edinstveno drugo mleko ovie nekolku dena ni e AD mlekoto vo nokniot obrok so zitarici na HUMANA sto go spomnav vo prethodniot post koe go pie nekolku veceri. Sinoka ne mu dadov od toa pa ke vidime kako ke bide.
Пак ни продолжи тврдата столица и со Моја кравица.Од пред 2 недели пиеме Алпско и веќе почна нормално да си кака.Се надевам го погодивме конечно млекото што ни одговара
и И има запек пак,сменив млеко,земав битолско тетрапак, а беше до сега со битолско за варење ама и од тоа имаше запек,кака на 3 дена..какво да земам да пробам,каката и е темна темна,цврста уффффффффффф
Анет, а пие ли нешто за зајакнување на крвта? нешто како легофер или сл? ако пие, од тоа и е запекот. Ако не, пробај со друго млеко иако млекото не ствара запек како што знам.
"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."
nauro i davam kasa od sliva,potoa kiva jade...znaci ne kaka.neznam ne pie surupi nikakvi.. ke probam alpsko natuska pa ke pisam kako sme pominale..znaci ad mlekata gi povrakase a ovie kravjive zapek i stvaraat..neznam veke sto da i dadam ke kupam nekoj sirup moze lass baby na erba vita da se regulira malku,sto vikate na toa?
< Поракaта ја уредил Annet -- 20.5.2012 13:05:53 >
Пак ни продолжи тврдата столица и со Моја кравица.Од пред 2 недели пиеме Алпско и веќе почна нормално да си кака.Се надевам го погодивме конечно млекото што ни одговара
i nie imavme problem so stolicata ama eve po preporaka na Natuska pieme Alpsko eden mesec i se regulira stolicata, znaci si kaka skoro sekoj den redovno i normalna stolica:)) By the way Natuske fala za sovetot
Mamicki da ve prasam ....moeto bebce utre ke pravi 4 meseci...do pred 3 nedeli nemavme problem so kakanjeto kakse po 3-4 pati na den i od togas navamu po ednas nedelno 3 nedeli po red sekoj cetvrtok...i malce pogusto od sto kakase predhodno....seuste sme samo na majcino mleko ama eve denes e veke petok i ona uste ne e kakana....neznam so da praam dali da se sekiram ili ne ...probav i so toplomerce, ama nisto...jadam ovosje i toa nisto...i davam bekutan cajce sekoj den po 120 ml i pak nisto...da mi dadete nekoj sovet ...da se sekiram ili ne ???
i od alpskovo ima zapek,moze treba vreme da se navikne meseto?? jas zasega ne menuvam ke vidam uste nekoja nedela,ako ne pak se vrakam na toa za varenje
nie imame 3 meseca i do sega ubavo si kakase sekoj den po nekolku pati vo denot... ama ete od nedelata ne e iskakana sto e vekje 4 den denes . Inace sme samo na doenje mala e da i dadam sokce ili nesto drugo . Sovet??????
eve nekolku dena i davam LAss baby,ama pred da se iskaka mnogu place,ja boli,normalno li e? i pak kakite i se tvrdi? Treba li da pomine odreden period,da pie pa da se regulira? Neznam ,mnogu place mesto ne ja faka,dosega ne placese taka koga vrsese nuzda? Ivinete za postov ama takov ni e recnikot nas:))
Anet ti kazav Moja kravica 3,5 probaj ako ne viva Irma vrati I go mlekoto z varenje Maj NAS alpskoto ni pravese uste ooveke
леле што сим ти напишала оди разбери ме. од почеток земи Моја кравица млеко 3,2 маслено и терај со сирупот ако нема резултати врати се на старото млеко за варење,јас незнам зошто уопште си и го сменила?
pa nepiese mleko za varenje go frlam po celo litro odkoga i dadov tetrapak pie po litro na den.zatoa.abe ke pocekam uste nekoj den ,moze treba pa da se navikne organizmot na surupot,abe posebni sme nie,fala kikicke :))
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
Anet ti kazav Moja kravica 3,5 probaj ako ne viva Irma vrati I go mlekoto z varenje Maj NAS alpskoto ni pravese uste ooveke
леле што сим ти напишала оди разбери ме. од почеток земи Моја кравица млеко 3,2 маслено и терај со сирупот ако нема резултати врати се на старото млеко за варење,јас незнам зошто уопште си и го сменила?