Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Opstipacijata ni e bas od koga pocnavme so espumisanot. Sega dali ima nekoja vrska ne znam. Inaku pedijatarot koga bevme na kontrola ni rece samo a mleko da e pa mi e nekako shube da i davam nesto drugo. Prilicno poslusen pacient sum
Лакримоса, од свое искуство -да имам повторно бебче не би се откажала од чајчиња или капки против грчеви, како што направив со ќерка ми кога се роди. Беше само на мајчино млеко, освен јас што пиев чај за доилки, од пуста послушност и страв, детето не пиеше ни чај ни капки од почеток, и грчевите и опстипацијата си ги влечевме до 4 месеци, дур не воведов дохрана. На неколку наврати се случуваше да не се искака 7-8 дена, па индуцирав со чепче. На мојата мака, другарка моја на малиот од сам старт му даваше Еспумисан и Бекутан чај, и многу лесно минаа. Иако, секое дете е случај за себе, треба да му се најде соодветно решение. Опстипацијата е почеста и подолготрајна кај доени деца, а бебињата на АД или комбинирано доење со АД во принцип полесно го минуваат периодот. Се надевам дека бргу ќе го надминете ова.
Lacrymosa, Бекутан чај слободно можеш да и даваш, јас на мојава уште на 2 недели и дадов по 50 мл. на ден, друго ти да внимаваш на исхраната, и прави и масажи ке се олесни, јас и со топломер сум пробала се олесни одма ама тоа кога имала запек по 1 недела. Има еден сируп се вика Ласс б, ама незнам дали е за бебе, јас на Ева и го дадов летово ама имаше 15-16 месеци се среди за некој ден, можеш да си прашаш во аптека за која возраст е.
< Поракaта ја уредил zzaa -- 23.11.2013 23:48:21 >
Lacrymosa ние сме на Ад од 7 ден а од 14ден почнавме со еспумисан па со бекутан чајче.Знам дека е исто доење и Ад ама пак М одма се какаше после млекцето се Еспумисан,па се замислив и му го прекинав да не случајно само кога му го давам ми кака.Но немаше гајче нормално си какаше. После 3 недели од прекин со Еспумисан од 4 какање во ден смени на 2 максимум 3 пати.
Патронажната ми кажа дека еспумисанот е на природна база и нема апсолутно никаква штета од давање а истото ни го потврди и матичниот педијатар.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Kjerka mi nokjeska go oslobodi krusevo. Dali od lenenoto seme sto go jadev ili od sto ama pomogna. I toa sto se desi bese strasno: od glave do pete. Omg se radzuvam na kaki ko dete na sladoled...