deluxe
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR Добар ден жени, како сте ми? И јас да ве дружам на кратко, додека синчето спие. Не знам дал е до градинката или од сладоледот кој беше 90% со шеќер тој заработи ангина на грло, во почетен стадиум барем, ама изгледа до сладоледот ќе да е, бидејќи и мене добро би ми дојдел антибиотикот. Ете кој части, јас ќе сум за тоа Ми доаѓа на ум да одам до аптека да си земам антибиотикот на својта рака, знам дека нема да го направам тоа, ама помислував искрено. Немам време да одам на доктор, каде дете, па и болно со себе ќе влечам, а баш ко за инат сами сме, мм е преоптоварен со неодложни обврски. Макар што и не ми се оди на доктор, имаме некој нов млад доктор во амбуланта на замена, и многу е смешен. А го знаеме од маалското паркче каде што се собирале со друштвото да играт кошарка. Последен пат, додека Ј немаше педијатар, го однесовме кај него да го види и патем побарав и мене да ми го прегледа грлото, бидејќи ужасно ме стегаше. Во ординацијата заедно со мене беше и мм и синот. Па ајд прегледа ми грло, па ми вика ајде сега диши-диши. Ајде се свртев со грб, па ко ми кажа ајде сега и од напред, лол Го гледам мм сложил некоја фаца, а докторот демек да се оправда како е креаен професионалец,и тој само гледа од професионална гледна точка, не за друго туку се сетив дека не носев градник, па му реков, не мора од напред (Патем, воопшто не се сеќавам дека некој ме е прегледувал со стетоскопот и на градите, последен пат дете кога бев сигурно) Оф мори мајко, кога и да се сетам, се смеам, ми доаѓа сцената пред очите, ми идеше да се смеам наглас, иако ситуацијата беше крајно непријатна. И така... моето искуство со мојот матичен доктор, па врти-сучи гледам кај педијатарка на Ј има и возрасни, изгледа таму ќе се префрлам кај и да е. Или ќе си земам од аптеката сама еден амоксицилин Ме изнасмеа Бетани со докторот Шо да прај чоекот кога си ја врши професионално работата,и треба да ти направи детален преглед А замисли да беше гинеколог,кај ќе бегаше Туку за антибиотикот не брзај тркни земи прополис од галафарм со ехинацеа,многу е добар.Јас цела зима на децава им давам по потреба,и верувај не примија ниту еден антибиотик