Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Појадок: овесни со млеко, мед и банана Ужина: зелено смуди го јадеше (фала Елена што ме потсети:))) банана, јаболко, спанаќ и сок од мандарина
Ручек: се вари пилешки копан, ќе правам ориз со зеленчук и евентуално салата краставица (ако биде расположен за неа :/ ) после ручек некој десерт, чоколаден пудинг највероватно, заради баланс
Вечера: планирам јуфки со сирење (или кашкавал) и кис.млеко
за пиење само вода.
26 месеци
< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 18.11.2013 11:37:27 >
150ml ad mleko Dorucek:zitarici,med,seminja,mango I kiva Uzinka: mandarina Rucek:telesko meso so brokula,tikvicka,luk,kromid Uzinka:banana Vecera:tarana so kaskaval cel den pie okolu 500ml voda-da ne e mnogu,sto mislite zeni? pred spienje 200ml mleko
150ml ad mleko Dorucek:zitarici,med,seminja,mango I kiva Uzinka: mandarina Rucek:telesko meso so brokula,tikvicka,luk,kromid Uzinka:banana Vecera:tarana so kaskaval cel den pie okolu 500ml voda-da ne e mnogu,sto mislite zeni? pred spienje 200ml mleko
Вчера: Доручек - тарана со павлака Ужина - јаболко,банана и аронија 200 мл млеко Ручек - наместо прекрасната супа од зеленчук што ја направив за неа јадеше шпагети со болоњезе сос од нашиот ручек Ужина - цеден сок од портокал и две мали целувки Вечера - варено јајце со лебче и јогурт 200 мл млеко
Одамна се немаме пријавено на темава, ни стана болна во последно време. За денес вака: Денот го започнуваме со мало лажиче мед. Доручек - овесни снегулки со јогурт па леб со еурокрем. Ужина - банана, јаболко и бисквита 230 мл млеко Ручек - гравче До вечерата сигурно нема да сака ништо освен цеден сок од портокал. Вечера - планирам макарони, или потпечени или варени, со кечап (најновото откритие). И млеко 200 мл пред спиење. За 10 дена полни 2 години.
Здраво мамички...ние за некој ден полниме 7 месеци....досега пробувавме различни вкусови адекватни за возраста и основна храна ни беше мајчиното млекце...со полни 7 месеци треба да почнеме со 3 оброци и измеѓу нив ужинки....дали знаете некој сајт каде има пример за нешто како дневно мени или како вие го правевте Вашето мени за Вашите малечки на 7 месечна возраст...многу позз
Драга М, твојот пост ќе го префрлам во темата Што ручкавме денеска (до 1 година). Таму можеш да прочиташ безброј примери на дневни мениа за бебиња на таа воззраст.
Денес: Доручек - варено јајце и јогурт - малку проја, пола банана, киндер јајце (нова опсесија) - млеко 200 мл Ручек - тава ориз со праз и морков + к.млеко - цеден сок од портокал, интегрални бисквити, мандарина Вечера - домашна супа со фиде, морков и пашканат надробена со лебче - млеко 200 мл За пиење само вода. 25 месеци
Доручек-150мл млеко со чоколино Ужинка-плазма,и јаболко Ручек-телешко месо со морков,компир,домат и цвекло(изблендирано во вид на манџа ) и малку леб Ужина - банана, цеден портокал Вечера-јогурт со дробено лебче После вечерата т.е пред спиење пие 150мл млеко со банана + чоколино ,истата доза ја имаме за ноќеска кога еднаш се буди за да пие млеко Има 17 месеци
< Поракaта ја уредил deluxe RR -- 27.1.2014 0:05:52 >
You don''t have to be perfect to be a perfect parent.
Обично денот го почнуваме со млеκо бидејќи многу ρано станува во 6-7, ама денесκа поκасно стана па таκа веднаш и напρавив Палента со АБЦ намаз и јогуρт Ужина: пудинг домашен од ванила и чоκоладо Млеκо за спиење Ρучеκ: леќа со леб Соκче од поρтоκал Ужина: пола банана Вечеρа: повтоρно палента овој пат со банана Млеκо за спиење
Вчера: Д - пржено лебче и јогурт + уште едно со мед - цеден сок од портокал,киндер јајце - млеко 200 мл Р - гулаш со телешко месо и шпагети - цел тањир јагоди В - лебче со путер и ептен тенок слој ајвар (хит ни е ајварот сега кога го нема веќе) млеко 150 мл Преку цел ден пие доста вода и цедевита. Пиење тетрапак сок е сведено на минимум. 2 години и 5 месеци
< Поракaта ја уредил sandriana RR -- 19.6.2014 9:40:43 >
AnaMolly, ти уште сакаш Ф да биде бебе, а? Порасна дечкото, во големи деца е, па таму е и неговото мени префрлено Овде ќе пишуваме пак догодина ти и јас - додуша јас имам фора уште 2 месеци дур наполниме 3 години