|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација II
26.6.2014 10:13:26   
lolla RR
Kvisko, твојот е специфичен случај. Јас мислев повеќе за оние девојки кои си имаат нормална овулација кај кои нема такви проблеми како кај тебе или кај кои матичните имаат искуство со следење фоликули, прегнили и кломифени. Дури и еден доктор од ГАК го прашав дали треба пак кај него на ехо, и тој ми рече дека и матичните се гинеколози субспецијалисти на кои им веруваат. Секој со својата приказна, само дадов предлог кој некој може но не мора да се прифати а и е опција. Може сум и грешка.

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 851
26.6.2014 10:39:00   
Milicka 30
Потполно се сложувам со Квиско, без разлика дали имаш или немаш нормална овулација, треба да се посетува докторот кој ке ја изврши инсеминацијата односно доктор кој што е специјализиран за неплодност. Јас ете си имам нормална овулација па мислам дека утнав со 3 те инсеминации што одев кај матичниот, а мојот матичен е еден од најдобрите гинеколози во мк, затоа девојки слушајте од некој кој поминал низ ова,најдобро е кој доктор ке ви ја прави инсеминацијата, тој да ви препише терапија и тој да ве следи. Поздрав!

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 852
26.6.2014 13:15:37   
Hopeful RR
И јас се согласувам со ова, подобро е се кај еден доктор, точно ќе знае и за следење, и за терапија, и за самата постапка. Не дека не и верувам на матичната, ама за инсеминација не би ризикувала, суптилна работа се и мерења, и дозирања, и темпирање време за инекции... Подобро кај еден што ќе направи се.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 853
26.6.2014 13:39:43   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: kokicekokice

Na koj den posle dobivanje moze da se odi na prviot pregled za inseminacija?Kako sto citam toj den se odreduva dali ke se odi so nekoja terapija.Mene me interesira dali toj pregled e voobicaeno da e na 5-ot den ili moze i na 3-ot???

kokicekokice, можеш да прочиташ што пишаа рингерајките како искуства. Чисто како информација прочитај за растот на фоликулите во Фоликулометрија. Среќно!user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот kokicekokice)
Непосредна врска до пораките: 854
26.6.2014 13:49:48   
kokicekokice
Фала ви девојки на одговорите.Инаку јас прашував бидејќи вчера попладне добив 3 дена порано и се ми се измеша со договореното, бидејќи 5ти ден сега ми е во понеделник кога докторот не е на работа.Како и да е ми закажаа за утре прв преглед(кога ќе ми биде скоро трети ден од циклус) па ќе видиме дали ќе биде многу рано за преглед или не. Поздрав и Wiss me luck. user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 855
26.6.2014 15:18:07   
Kvisko
kokicekokice за преглед за следење на фоликули дефинитивно ќе ти биде многу рано. Може само да се договориш со докторот дали овојпат ќе одите на природен или на стимулиран циклус и евентуално ако гледа може да види број на антрални фоликули ништо друго или да ти направи испитување на хормони.

Непосредна врска до пораките: 856
27.6.2014 13:19:21   
kokicekokice
Денес бев на прв преглед( (на трет ден од циклус) само за да види докторот дали е во ред со јајниците, да не имало некоја циста, рече супер се,ХСГ-то е супер и може да почнеме.Од недела (кога ќе ми биде 5ти ден од циклус) да почнам да се боцкам со Фостимон инекции, 4 дена , а потоа да дојдам пак на преглед. Читам низ форумов и не гледам некој да почнал одма со инекции, туку сите пијат Коломифен апчиња. Многу ми е чудно зошто е тоа така. Дали имал некој слично искуство како моето?

< Поракaта ја уредил kokicekokice -- 27.6.2014 13:20:48 >

Непосредна врска до пораките: 857
27.6.2014 13:27:51   
LoveableMe RR
kokice kokice, супер, не си единствена има и други рингерајки што се боцкале со фостимон, тие обично ги дават за ин-витро, но можеби докторот сака инсеминацијата да биде успешна па ти дал поквалитетна терапија, зошто за раст и квалитет на фоликулите е посигурно со фостимон. Ајде, да не израдуваш со убави вестиuser posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 858
27.6.2014 13:28:17   
Melanija RR
kokicekokice зависи од твојата историја, односно дали и колку имаш овулација.Најчесто се почнува со кломифен, па кломифен и плус инекции......Ако имаш следено овулација 3 месеци тогаш најдобро се решава со која терапија ќе се почне.Дали тоа го направи?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 859
27.6.2014 13:34:03   
kokicekokice
Немам следено овулација, ама во принцип сум со редовни менструални циклуси, нормални јајници и матка.Како и да е , што биде нека биде, сега сум во раце на докторот па тој зне најдобро.Можеби моја грешка што не го прашав веднаш,ама верувам тој си знае. Можеби е најдобро многу да не размислувам, да оставам да тече работата како ќе каже господ.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 860
27.6.2014 13:43:03   
LoveableMe RR
Кај кој доктор си?user posted image user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 861
27.6.2014 14:19:17   
kokicekokice
Кај д-р Лазаревски во Сиситина

Непосредна врска до пораките: 862
27.6.2014 14:23:31   
LoveableMe RR

Кај д-р Лазаревски во Сиситина

Супер, претпоставувавuser posted image , оди на линкот Имав успешна инсеминација, најди го мојот цитат од октомври 2013 година, каде ја цитирам Петра27, таа беше кај Лазаревски и за првата и втората бременост на ист принцип инсеминација како тебе и сега е мајка на 3 деца. user posted image user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 863
27.6.2014 15:16:07   
kokicekokice
Благодарам LoveableMe RR на охрабрувањето user posted image

Непосредна врска до пораките: 864
3.7.2014 15:34:12   
kokicekokice
Денес бев на ехо после 4 дена боцкање со Фостимон. Д-р ми кажа дека има 3 добри фоликули , да продолжам уше 4 дена со фостимон па повторно на ехо.
Ендометриумот ми е 5, се надевам до понеделник ќе биде поздебелен.Продолжувам понатаму user posted image

Непосредна врска до пораките: 865
3.7.2014 15:49:43   
LoveableMe RR

Денес бев на ехо после 4 дена боцкање со Фостимон. Д-р ми кажа дека има 3 добри фоликули , да продолжам уше 4 дена со фостимон па повторно на ехо.
Ендометриумот ми е 5, се надевам до понеделник ќе биде поздебелен.Продолжувам понатаму user posted image

Среќно, кога ќе биде инсеминацијата?user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 866
3.7.2014 15:59:21   
kokicekokice
Најверојатно во среда user posted image

Непосредна врска до пораките: 867
4.7.2014 17:08:22   
Kvisko
Со среќа и со лесно.
За задебелување на ендометирумот јади цвекло и ананас. Навистина помага испробано.

Непосредна врска до пораките: 868
6.7.2014 11:15:44   
kokicekokice
Kvisko , pochnav da pijam svezo praven sok od cveklo I anans I plus po 4-5 brazilski orevcinja.Utre sum na eho pa ke vidime sto ke izleze. Dali nekoj moze da mi kaze kolku chini stop inekcijata?

Непосредна врска до пораките: 869
7.7.2014 10:29:59   
LoveableMe RR
Kokicekokice, мислам 500 ден беше, ама не сум сигурна, пиши за другите рингерајки да знаат, позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 870
7.7.2014 11:13:34   
Hopeful RR
kokicekokice, зависи која стоп инекција треба да ја ставиш - мене ми препишаа Ovidrelle, и таа е поскапа, околу 2400 ден.

Со среќа во среда! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 871
7.7.2014 11:30:47   
Zoya
Kokicekokice јас имам искуство со хориомон, една инекција мислам дека беше околу 460 денари. Инекциите се од 5000 IU, но зависно од случај до случај знаат да препишат и 10000 IU, па во тој случај ќе ти требаат 2 инекции. Со среќа па пиши како си поминала user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 872
7.7.2014 13:05:05   
kokicekokice
Не можам да го дешифрирам ракописот како се вика инекцијата, ама сега бев во аптека и ми кажаа дека ќе ме чини 914ден(изгледа 2 инекции се).Си ја резервирав да ми ја чуваат инекцијата за вечер да си ја земам за да не ја маткам натака навака, а треба нели на одредена температура са се чува.

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 873
7.7.2014 15:05:37   
Kvisko
Kokicekokice уште малку ти останува со среќа и со лесно. Веројатно ти се вдве Прегнил инекции. некогап лекарите пишуваат само хориомон некогаш нешто друго. Не се замарај со тоа докторот си знае што ти дал и зошто.

Непосредна врска до пораките: 874
7.7.2014 20:26:18   
kapina
Mnogu e 915 za horiomon ili pregnil pregnilot se 300 I nekoj den a horiomon 600 I nekoj den ako si od sk odi do eurofarm sproti gak jas od tamu gi kupuvav pregnil

Непосредна врска до пораките: 875
Страница:   <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

женски имиња
kristina oh

да избереме име за моето мило...

ема (20%)

стефанија (10%)

ива (23%)

ирина (12%)

тамара (10%)

михаела (24%)

Број на сите гласови: 241

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!