|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување V дел
5.9.2014 17:31:53   
mili_vanili
Hopeful, odlicni vesti so sreka utre, bidi relaxirana teansferot e najlesniot del i posle samo uzivkaj.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 2076
6.9.2014 0:53:33   
gina
Hopeful so srekauser posted image user posted image odlicno ti posakuvam user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mili_vanili)
Непосредна врска до пораките: 2077
6.9.2014 11:13:45   
mesecina83
Драги рр сите кои сте во постапка на ивф ви посакувам многу среќа бидете само опуштени ,позитивни и ќе стигнете до саканата цел на сите ви посакувам Господ и Мајка Богородица да ви дарат по две анѓелчиња како што мене ми дари еве од денеска ја почнавме 12 недела .Успех на сите и само верба и ќе успеете до user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 2078
6.9.2014 14:25:24   
Hopeful RR
Јухууу, еве ме и мене со две ембриончиња во мешето :) се помина ок, од 6 оплодени - 3 беа со одличен квалитет. Вративме 2, а за замрзнување ембриологот рече дека не се исплати само за 1, другите не се за замрзнување. Поседов таму, терапијата ми ја продолжија со плус прогестерон на секој 4ти ден по пола ампула.
Ајде девојки, ве чекам во друштвото на лежачи :)

kaya, те мислам цело време - како си денес?
user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот mesecina83)
Непосредна врска до пораките: 2079
6.9.2014 15:03:20   
Kaya
Супер Хоупфул!!!! Јас те мислам како помина проверувам цел ден;) сега уживај и мисли си на бебињата, позитивно само и ќе успееме! Денес сум подобра фала Богу! вчера се напив и парацетамол, и спиев како заклана 12 саата.. денес мислам нема да имам потреба. Одмарам и по малку се нервирам дека треба да чистам, а лежам;) глупости user posted image

PCOS+олигоастеноспермија, 1 обид за IUI= /, многу малку пливачи :) 1 IVF - тешка хиперстимулација, freeze all; 2 FET=/, во план трет FET...

Непосредна врска до пораките: 2080
6.9.2014 15:17:36   
sonce79
Hopeful, kolku ubavi vesti... :))) Bravo!
Kolku vreme ti rekoa deka treba da lezis?

(Одговор на членот Kaya)
Непосредна врска до пораките: 2081
6.9.2014 16:38:36   
Hopeful RR
Треба да одмарам 3-4 дена, со онака - до тоалет, кујна и назад во кревет, без нагли потези и движења. По неколку дена можам да шетнувам.
Инаку kaya, батали чистење и одмарај, при настинка на телото му треба одмор.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот sonce79)
Непосредна врска до пораките: 2082
6.9.2014 19:40:07   
LoveableMe RR
Hopeful,супер вестииии. Oдмaрaј гaли гo мешетo и уживaј. Kaya, пијaчaј исхрaнa, витaмин ц, чaеви и ќе прoјде. Пoзз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2083
7.9.2014 12:53:27   
Milicka 30
Хоупфул прекрасни вести user posted image сега одмарај, имај позитивни мисли и гледај си некои убави филмчиња.

Мене ми дадоа микрогинон да пијам, пијам и Ге132, Ц, фолна и мед со матичен млеч и прополис.
Она што ме зачуди во овие две години имам поминато 6 доктори по приватните болници и никој досега ми нема кажано дека имам мали јајници, а др Таше веднаш ми го кажа тоа.Испитував повторно хормони пролактин и т4 и тсх супер ми се, чекам резултати од анти мулериан хормон ... па од неговите резултати ке зависи и со каква терапија ќе почнам.
Целата сум збунета како досега ниту еден др да нема приметено дека имам мали јајници или па само пари да ми земат да испитувам хормони?

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 2084
8.9.2014 13:38:35   
tea 88
Milicka 30 da te prasam za GE132 kako ti kaza Dr Tase da gi pies po 1 ili 2 tableti dnevno. i mene mi dade da gi pijam pred ifv ama jas pijam drgi za imunitetot. sega neznam sto da pravam dali da gi zemam GE132 ili da prodolzam da si gi pijam drugite. ama ke go prama koga ke otidam dali e vazno da bidat bas GE132.

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 2085
8.9.2014 13:59:34   
SOLE
Hopeful so srekicka daj Boze srekna user posted image da bides I 2 zdravi user posted image user posted image da imas! a sega samo uzivaj I za nisto ne se zamaraj. Pozdravcee

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 2086
8.9.2014 19:50:03   
Felly RR
ГЕ 132, всушност не се витамини, тоа е органски германиум, имаме и ваква тема на РР, па таму ќе ги префрлам последните постови.

Hopeful , одмарај сега, па чекаме убави вести. user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 8.9.2014 19:52:29 >

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2087
9.9.2014 10:34:58   
LoveableMe RR
Butterfly00, постот ти е префрлен во Генетско испитување. Каya, се ближи ли пукнцијата, до каде си? Хопефул, одмараш ли шеткаш, како си? Skriena, Zoya, до каде сте, што има ново?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

11.08 - Hopeful - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
21.08 - Kaya - почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
01.09 - Zoya - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
05.09 - sonce79 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - skriena - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
11.09 - Loveable Me RR- почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
/.09 - Tea88 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
.09 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.09 - Milicka30 -почеток со терапија (Таше Tрпчевски, Плодност)
/.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.10 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image
04.09 -Hopeful =пункција / 06.09 = ET
12.09 -Kaya =пункција / 16.09 = ET

=========================
20.09. - Hopeful = ТЕСТ
27.09. - Kaya = ТЕСТ

ПОДДРШКА
user posted image

firenca didi, Adelle,gina,Bogdancanka RR, koki12, skopjance, mimiiiiiiiiiiiii, taci14 ,Herco, trust, kapina, cacim, babyhope, LoveableMe RR, I LOVE, baby77, Anna78, kate.., dzvezda, bubble, SOLE, butterfly00, snekki, milasteve, almushka, Yaya,skriena, brm_bm, mery, macika4, весник, marina111
=====================

2014 година
nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image fragolina user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 9.9.2014 15:50:18 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 2088
9.9.2014 11:09:25   
Hopeful RR
Одмарам по дома, претежно гледам тв, читам книги и си ја земам терапијата user posted image Мислам уште денес да подремам вака, па од утре може да мрткам по дома. Утре треба да одам да се боцнам и со прогестерон кај матичната, па и со тоа ќе се размрдам малку user posted image
Него, кај можам да се боцнам со прогестерон во недела? Може да си отидам на кој било дежурен или треба нешто посебно?
Kaya, до каде си, ти ги продолжија Фостимоните? Кога е пункцијата? user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 2089
9.9.2014 11:12:15   
LoveableMe RR
Hopeful, мислам на ГАК да отидеш има дежурни ќе те боцнат, а можеш и во Систина на дежурен, бидејќи си преку Фонд, мислам нема да ти наплатат, позз

За читање книги, јас ги земав трите на Ошо - за Децата, за Жената и за Мажот, ја почнав првата и многу ми се виде интересна, иако има контрадикторни моменти, препорачувам да ја прочитате.user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 9.9.2014 11:13:32 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 2090
9.9.2014 13:13:28   
sanjaaaa!
Hopeful, максимално уживај и стрпливо чекај го позитивниот резултат.
Другите ги нема, се надеваме се е ок и наскоро и тие ќе ни пишаат убави новости!

Непосредна врска до пораките: 2091
9.9.2014 15:12:05   
Kaya
Девојки јас се вратив од контрола.. Естрадиолот ми е 8340?! Се извадив од памет, ама ми рекоа дека е ОК.. Фоликули имам еден куп;) Уште денес се боцкам со пурегон, утре примам прегнил и во петок пункција;) Хоупфул уште малку и се надевам ќе ти се придружам..поздрав

PCOS+олигоастеноспермија, 1 обид за IUI= /, многу малку пливачи :) 1 IVF - тешка хиперстимулација, freeze all; 2 FET=/, во план трет FET...

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 2092
9.9.2014 15:48:29   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kaya

Девојки јас се вратив од контрола.. Естрадиолот ми е 8340?! Се извадив од памет, ама ми рекоа дека е ОК.. Фоликули имам еден куп;) Уште денес се боцкам со пурегон, утре примам прегнил и во петок пункција;) Хоупфул уште малку и се надевам ќе ти се придружам..поздрав

Ок е, ќе имаш доста фоликули. Среќно, те савам на список!

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Kaya)
Непосредна врска до пораките: 2093
9.9.2014 18:49:19   
Hopeful RR
Kaya, супер е естрадиолот, супер се покажале јајниците со толку фоликули! user posted image Дали ти спомнаа нешто да земаш за можна хиперстимулација или тоа после пункција?
Во колку часот ќе се боцнеш со прегнил? Со среќа, и нека има што повеќе убави јајце клетки! user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 2094
9.9.2014 20:20:33   
Kaya
Хоупфул, јас од тоа се плашам, ама докторот ми рече да не се секирам.. Од денот на пункцијата ќе почнам и со Достинекс со намера да се спречи хиперстимулација..ти како си, како се чувствуваш?

Непосредна врска до пораките: 2095
9.9.2014 20:22:13   
Kaya
А прегнил се боцкам утре во 23:30.. Се ближи:)

(Одговор на членот Kaya)
Непосредна врска до пораките: 2096
9.9.2014 21:08:18   
Hopeful RR
Kaya, за да избегнеш хиперстимулација добро е да пиеш многу вода, накај 3-4л дневно. Не се секирај, битни се јајце клетките, се друго ќе се среди.
Инаку јас сум ок, понекогаш ќе си ги осетам јајниците, ама тоа не е ни болка, како некое благо пецкање, веројатно од стимулациите. А да - градите ми пркнаа, примети мм user posted image јас општо се чувствувам некако дебела, што од подуеност, што од недвижење, ама ништо страшно user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Kaya)
Непосредна врска до пораките: 2097
9.9.2014 21:16:42   
kapina
Jas bi ti preporacala kaja po et da piese mnogu tecnosti za da izbegnes hiperstimulacija i da odmaras kaj mene pokasno se pojavi i na nikoj ne kazav zatoa si piev samo tecnosti i odmarav ono kafeto bilo dobro zatoa no kolku e tocno neznam jas nemozev da go podnesuvam togaskafeto

Непосредна врска до пораките: 2098
10.9.2014 7:34:00   
sanjaaaa!
Kaya со среќа во петок, се убаво ќе биде, верувај! Опуштено заедно со Hopeful, чекајте ги user posted image user posted image и известувајте не, заедно да се радуваме! user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 2099
10.9.2014 15:00:14   
Hopeful RR
Девојки, а бе нели кафе не повеќе од една шолја дневно до ЕТ, а по ЕТ воопшто?
Како и да е, Kaya, со среќа во петок! user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 2100
Страница:   <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  82 83 [84] 85 86   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali gi nosite decata na nekoj od nasite detski festivalcinja?

Da (0%)

Ne (33%)

Ponekogas (67%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!