|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
5.11.2014 13:41:45   
gina
sasaiciko ne se razocaruvaj misli na ubavo ce se oplodat srekno

jas cela nok ne spiev pametot mi e samo vo testot dali ce bide pozitiven kako se namaluvaat denovite se potesko mi e kolku treba da e betata za pozitiven test

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 701
5.11.2014 14:00:29   
LoveableMe RR
НоваН, сасицико, среќно!!! Анонимен, не паничи пункцијата кратко трае и по неколку саати си дома. Среќно и тебе, пиши ни кога пункцијаuser posted image

Мацика4, твојот пост е префрлен во Генетско испитување, позз

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 702
5.11.2014 14:03:48   
orchid7
Vi posakuvam na site sreka! Bidete silni i trpelivi!
Jas zapocnav so suprefact, do nedela treba da pijam yasmin pa potoa ke cekam ciklus.
Zdravje slednata nedela ke dobijam ponatamosni instrukcii.

Pozdrav

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 703
5.11.2014 14:06:28   
LoveableMe RR
Орцхид, со среќа, уште анонимен да каже кога пункција. Другите до кај сте, како се чувствувате?

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

29.09 - kapina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
29.09 - gina - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
05.10 - sasaiciko -почеток со терапија (Хаџилега, Ремедика)
25.10 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
13.10 - Anonimen - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
./10 - Nova N почеток со терапија (Tаше Трпчевси, Плодност)
01.11 - sanjaaaa - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
03.11- nadbet - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
04.11 - orchid7 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/.11 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
/.10 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/11 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)
/.12 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/12 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)

=========================

user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

22.10 - gina= пункцијa 25.10= ЕТ
22.10 - kapina = пункцијa 25.10= ЕТ
04.11 - sasaiciko = пункцијa 07.11= ЕТ
04.11 - NovaN = пункцијa 07.11= ЕТ

=========================

08.11-gina= ТЕСТ
08.11- kapina = TЕСТ
21.11 -sasaiciko = ТЕСТ
21.11 - Nova N = ТЕСТ

2014 година

nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image Hopeful user posted image sonce79 user posted image tea88user posted image Nestrpliva28 user posted image Мilicka 30user posted image profe user posted image skrienauser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.11.2014 16:12:27 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 704
5.11.2014 14:07:01   
kapina
Gina I jas sum kako tebe samo na toa mislam iako osekam oti ke bide pozitiven pak istite simptomi gi imam mi se povraka seuste samo nemam bolki vo stomakot kako prviot pat toa me plasi samo odredeni jadenja sto gi jadev sega nemozam

Непосредна врска до пораките: 705
5.11.2014 14:17:59   
bube10
LoveableMe mozes koga sakas da go ispitas vitaminot D3. Jas go ispituvav privatno vo Hemolab i mislam deka okolu 13 casot bev za da mi izvadat krv, mi kazaa deka nema potreba da odam rano i da bidam gladna, a nikakvo vlijanie nema ciklusot. Rezultati imav sledniot den. Pozz

obidi = 3 godini, 2013= 1 inseminacija = / , 1-vo ivf = neuspesno, 2-ro ivf so zamrznati embrioni = uspesno ; terapija - crinone gel, aspirin, estrofen 2x2, folna, dexamethason, vitamin c, cink, magnezium i kalcium i vitamin D3

Непосредна врска до пораките: 706
5.11.2014 14:18:51   
gina
kapina ajde uste malku pa dvete da se raduvame user posted image mene me bolat mnogu gradite nemozam da si gi dopram i mnogu mi se zgolemeni i nekogas osekam bolki vo dolniot del od stomakot i tie tri dena sti imav kako krv iscedok ponekogas mi se gadi ama jas si sum takva po priroda od se mi se gadi i zatoa neznam dali se nekoi siptomi user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 707
5.11.2014 14:24:44   
kapina
Gradite me bolat po malku I poduenI se stomakot isto strav me faka Sega dotestot poslednite denovi neznam kako ke spijam ovie dve veceri sabajleto soniv ikona od bogorodica I celden se molam neka ni e napomos plus vo sabota mitrovden ima mm imenden kako ke sum neznam ako e negativen testot

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 708
5.11.2014 14:28:41   
sanjaaaa!
Orchid7 со среќа!!! Јас овој петок завршувам со микрогинон, ти во недела со јасмин. Значи само 2 дена си после мене со терапија. Заедно ќе бидеме во исчекување!!!
Ајде сите да завршиме со успешно ИВФ и здрави и живи родени бебиња!!!
Среќно на сите!!!

Непосредна врска до пораките: 709
5.11.2014 14:36:51   
nadbet
Здраво!
Еве ме и мене. Ја започнавме терапијата со стимулација на 3.11. Супрефакт 2пати на ден и по 4 Фостимон. Со лесно на сите, честитки за user posted image user posted image и што повеќе да има user posted image user posted image . Среќен месец ноември да ни е на сите. user posted image Кај Др. Ивановски го правам ивф

< Поракaта ја уредил nadbet -- 5.11.2014 14:38:05 >

Непосредна врска до пораките: 710
5.11.2014 14:39:33   
nadbet
Капина, размислувај позитивно и опушти се! user posted image

Непосредна врска до пораките: 711
5.11.2014 16:05:41   
Hopeful RR
sanjaaaa!, Orchid7 и nadbet, со среќа! user posted image Ептен се радувам и ви посакувам убава стимулација со многу фоликули и без несакани последици user posted image nadbet и sanjaaaa!, другарки сме по доктор, баш ми е мило!

gina и kapina, трпение уште неколку дена и ќе си видите висока бета! Не се замарајте за симптоми затоа што кај ивф, нема никакви правила, тоа го знаете. И отсуството на типични симптоми знае да резултира со бременост, така што олабавете се. Во секој случај, добар знак е тоа што ве болат градите, јас не можам да се допрам од ЕТ па до сега user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.11.2014 16:31:30 >

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 712
5.11.2014 16:09:41   
mili4kask
ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful
sanjaaaa!, Orchid7 и nadbet, со среќа! user posted image Ептен се радувам и ви посакувам убава стимулација со многу фоликули и без несакани последици user posted image nadbet и sanjaaaa!, другарки сме по доктор, баш ми е мило!

gina и kapina, трпение уште неколку дена и ќе си видите висока бета! Не се замарајте за симптоми затоа што кај ивф, нема никакви правила, тоа го знаете. И отсуството на типични симптоми знае да резултира со бременост, така што олабавете се. Во секој случај, добар знак е тоа што ве болат градите, јас не можам да се допрам од ЕТ па до сега user posted image

Еве ви уште една другарка по доктор user posted image Јас кутрата чекам циклус секогаш го добивам недела дена по последното апче така да петок... Се боцкам сеуште па ќе видиме доколку до петок почнувам со проверка на естрадиол. Ајде луѓе ви посакувам среќа на сите па заедно да се радуваме! user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.11.2014 16:31:52 >

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 713
5.11.2014 16:17:24   
LoveableMe RR
Bube10, благодарам за одговорот. Надбет, среќнооооооооооо!user posted image Прво ИВФ? Среќно и на другите во постапкатаuser posted image user posted image

Весник, твојот пост ќе биде префрлен во Генетско испитување, таму пишуваме за резулттите и докторите на Трансфузиологија.

ИЗВОРНА ПОРАКА: bube10

Моето прво ИВФ заврши многу рано, добив на 8-ми ден од трансфер и бидејки со мене се беше во ред (од претходните испитувања), сакав да проверам и да видам зошто така се случи. Правев имунолошки испитувања во Хемолаб и се испостави дека имам недостаток на Витамин Д3 и поради тоа ивф-то било неуспешно. Сега пијам витамин Д3 од Dr. Wolz ми ги препорачаа како најдобри и се надевам дека ке има добри резултати. Позз

Бубе10, најдов твој стар пост, имаме ист случај и ние како тебе со неуспешното ИВФ....баш ќе се заинтересирам да проверам витамин Д, дај Боже да знаеме што е причината, па да ја третираме.....

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.11.2014 16:44:44 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 714
5.11.2014 20:03:56   
SOLE
decki a kade se ispituva vitamin D3? kolku vreme se ceka za rezultati? I kolku kosta? I mene toa me interesira nemam ispituvano a pri moeto prvo ivf isto taka na 8mi den dobiv, a na vtoroto na 11ti ili 12ti den mislam bese taka nesto...

< Поракaта ја уредил SOLE -- 5.11.2014 20:10:04 >

Непосредна врска до пораките: 715
5.11.2014 20:36:07   
gina
jas nemam praveno ispituvanje za vitamin D no po preporaka na Lazareski mi rece da pijam oti toj vitamin vlijael na implantacijata na embrionite i prvo piev kapki D3 pa koga gi najdov od Dr. Wolz prodolziv so niv jas nemam nikakvo drugo ispituvanje napraveno ni genetsko ni imunolsko i koga gi prasuvav doktorite mi vika nemas potreba a i vo Pregnazol vitaminite ima vitamin D

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 716
6.11.2014 10:41:11   
NovaN
Od 11te oplodeni ostanaa 4 dobri, pa sega razmisluvame za transferot za utre ili za 5ti den od punkcija. Kakvi se vasite iskustva i razmisluvanja. Obicno koga pravat nasite doktori i dali imate iskustvo so transfer na 5 den? Mi spomnaa i za opcija da go napravime transferot utre na tret den, a ostanatite 2 da gi cuvame do 5 den, pa ako se blastocisti da gi zamrzeme... Kazete mi dali se doplaka nesto za zamrznuvanje?

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 717
6.11.2014 10:45:50   
Melanija RR
sasaiciko и NovaN со лесно на трансвер user posted image
gina и kapina user posted image навиваме за user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот NovaN)
Непосредна врска до пораките: 718
6.11.2014 11:03:52   
kapina
E neli vi kazaa embriolozite koga ke bide transferot na mene na primer I prviot I vtoriot pat mi rekoa dojdete vo tolku I tolku casot toj I toj den za transfer I sega vo sistina lazarevski koga mi pravese transfervoopsto ne me bolese a Dr tase koga mi pravese transfer placev od bolki togas

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 719
6.11.2014 11:08:45   
Anonimen
витамин Д се испитува и приватно само што е малце скапичко, а на државно како што знам испитуваат на клиничка биохемија за 80 денари, ама за сигурно можете да се јавите во лабораторијата ( го има бројот во златна книга) и да прашате

Непосредна врска до пораките: 720
6.11.2014 11:11:42   
Hopeful RR
NovaN, кај нас најчесто се прави тродневен ЕТ, но не секогаш - еве баш Loveable Me имаше трансфер на 5 ден. Од она што го имам читано, ако се чека до 5 ден можно е да не се развијат во бластоцисти и да не преживеат, па затоа претежно се оди на 3 ден.

Мислам дека советот што ти го дале е добар - да направите трансфер на 3 ден, а ако се доразвијат другите, да се замрзнат за понатаму. Инаку, за замрзнување се доплаќа, да - ти си во Плодност и не ги знам цените за таму, но во Систина е 600е, а во Ремедика 500е. Јас не замрзнав затоа што после ЕТ имав само еден висококвалитетен ембрион, другите не беа добри, и не се исплатеше толку пари само за еден. Плус, при идно одмрзнување има големи шанси да не преживеат сите, така што подобро е да има што повеќе за замрзнување.

Со среќа! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 721
6.11.2014 11:26:16   
NovaN
Fala vi na info... Stvarno ne znam sto da pravam, kako sto citam po net, odrzavanjeto na embrionite do 5ti den mnogu zavisi od samite uslovi na bolnicata, ne znam kolku nasite bolnici imaat takvi uslovi, bidejki mi gi kazaa ovie opcii, jas sega sum vo dilema i ne znam kako da resam. Sepak ke odluci biologot, bidejki on si ja znae valjda rabotata podobro od mene.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 722
6.11.2014 12:16:16   
lolla RR
Јас имав трансфер на 5 ден, заврши успешно, сега сум 23 недела. За тоа одлучува билогот со гинекологот, нова не се оптоварувај со денот на трансфер, кога треба да биде - бидува.

Среќно на сите во постапка

Непосредна врска до пораките: 723
6.11.2014 12:17:50   
NovaN
Lolla, a kolku dobri embrioni imase na 3 den znaes?

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 724
6.11.2014 12:32:52   
nadbet
НоваН не се замарај, ти си супер, имаше толку многу фоликули и повеќе ембриони! Јас на пример првото дете ми е од само една фоликула и една оплодена и живо здраво дете! Само позитивно мисли и не паничи, кога и да биде трансферот а јас да сум на твое место би ги замрзнала останатите два.
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?