Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 13.11.2014 18:13:43
mili4kask
Девојки јас денес на 4 ден од фостимон добив нешто како циклус, т.е прокрварев. Ми рече и сестрата дека може овада ми се случи. Незз дали претходно некој од вас слушнал за вакво нешто? Се нервирам ептен. Пробувам да ја добијам сестрата не се јавува а утре во 1 ми е заказан УЗ.
RE: Вештачко оплодување VI дел 13.11.2014 18:43:19
Hopeful RR
весник, мускулни се и ги примам секој четврти ден, но не ги ставам сама, одам на лекар.
Инаку немој така да размислуваш и да се оптеретуваш - ако е некаква утеха, по мојата последна инсеминација исто така примав прогестерон инекции, па имав биохемиска. Не знам кај мене од што беше, но дури и да е заради прогестерон (не се сеќавам тогаш колку како ме боцкаа, може па и прекинав прерано), важно е да гледаш напред и бидеш оптимист за следното ивф. Секако ќе можеш да си прашаш да ти препишат и прогестерон инекции за поддршка, ако се согласи докторот.
Ако се фатило еднаш, ќе се фати пак
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 13:27:18
orchid7
Здраво,
Естрадиолот ми е супер па од денес намален супрефакт на 0,3 и од утре почнувам со фостимон 150. Плус ми дадоа превентивно полижинакс вагиналети и цитерал за сопругот. Следната недела ЕХО па понатаму не знам, здравје. Колку време отприлика се прима фостимон? заборавив да прашам денеска
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 13:31:20
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: orchid7
Здраво,
Естрадиолот ми е супер па од денес намален супрефакт на 0,3 и од утре почнувам со фостимон 150. Плус ми дадоа превентивно полижинакс вагиналети и цитерал за сопругот. Следната недела ЕХО па понатаму не знам, здравје. Колку време отприлика се прима фостимон? заборавив да прашам денеска
Поздрав до сите
aaa, ќе те карам, откога те побарав, се јави . Пишувај ни редовно, тука сме за искуства. Супер што ти дале тебе полигинакс, а на сопругот цитерал, тоа е одлична комбинација за чистење на организмот, ако не дај боже има бактерија и сл. За фостимоните одлучува докторот, зависи како ќе реагираш на терапијата, може да биде 10 дена по 3-4 фостимони, може да биде повеќе.
Се надевам ќе биде помалку , за да не плаќаш дополнително, бидејќи од ФЗО следат само 30 вакви инекции.
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 13:35:25
orchid7
Јас ќе примам по два, односно 2 по 75 со една водичка така што мислам дека нема да стасам до 30 Во секој случај, како ќе кажат така ќе правиме Во однос на искуствата да споделам дека циклусот ми беше односно сеуште ми е чуден, оскуден, не е како што имав претходните месеци. Ми рекоа дека било нормално поради јасминот.
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 13:41:56
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: orchid7
Јас ќе примам по два, односно 2 по 75 со една водичка така што мислам дека нема да стасам до 30 Во секој случај, како ќе кажат така ќе правиме Во однос на искуствата да споделам дека циклусот ми беше односно сеуште ми е чуден, оскуден, не е како што имав претходните месеци. Ми рекоа дека било нормално поради јасминот.
Тоа е блага стимулација, обично ја даваат на девојки под 30 години, супер, сигурно нема да ти требаат повеќе. А за циклусот така е поради јасминот и супрефактот. Позз
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 13:52:06
mili4kask
Девојки јас се вратив сега од кај Ивановски. Цистењето не е ништо страшно тоа е поради долгото пиење јасмин, и би требало веќе од денес да не продолжи. Имам 14 фоликули од кои 10 на десниот јајник. Се израдував. Терапијата продолжува по 4 фостимони и 0,3 Супрефакт. Се плашам дека супрефактот нема да ми стигне имам уште малку. Мислам дека Hopeful имаше останато од него? Иначе ендометриумот споро се здебелува, па ќе треба да примам некоја инекција која е почнато да се дава од прошлата недела и оди приватно, за да се здебели како што треба. Во понеделник повторно естрадиол и УЗ. Дајте кажете што да јадам или пијам за здебелување на ендометриумот. Веќе внесувам по 3 бразилски ореви дневно.
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 14:15:58
SOLE
Anonimen ti posakuvam Jas vcera pocnav da se bockam superfakt 0.3, bev kaj sestrata na maticniot da me bocne, denes pak ke idam kaj nea no ke probam sama da se bocnam a ona da vidi dali ke mozam, strav mi e sama ama ke probam ako mozam ke si prodolzam sama oti ne e ednas ili dvapati da ja zamaram a I obvska ke mi bide non stop da odam, pa ke vidime sto ke napravm dali ke mosam, inaku za drugite ivf se kaj nejze odev. A cvekloto za zadebeluvanje endobetrium dali mora da bide svezo ili moze i od tegli vareno? Znam deka i svez ananas isto taka e za toa. Pozdravce do site
< Поракaта ја уредил SOLE -- 14.11.2014 14:17:46 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 14:22:10
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE ....A cvekloto za zadebeluvanje endobetrium dali mora da bide svezo ili moze i od tegli vareno? Znam deka i svez ananas isto taka e za toa.
Може во тегли, среќно. Што ти рече докторот овој пат? Нешто ќе испитуваш за твотие претходни неуспешни иВФ и крварењето рано по трансфер? Позз
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 14:29:05
SOLE
Da, mi predlozi da ispitame vitamin D i veke go ispitav vo drzavna na klinicka biohemija sega cekam da mi gi pratat rezultatite, drugo APCR I za toa bev vo Hemolab mi zedoa krv rezultati mi rekoa za 5-7 dena I sega uste Hemostaza I D dimeri da ispitam imam zakazano za vo cetvrtok. Pa ke vidime sto I kako ke bide.
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 14:47:12
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE
Da, mi predlozi da ispitame vitamin D i veke go ispitav vo drzavna na klinicka biohemija sega cekam da mi gi pratat rezultatite, drugo APCR I za toa bev vo Hemolab mi zedoa krv rezultati mi rekoa za 5-7 dena I sega uste Hemostaza I D dimeri da ispitam imam zakazano za vo cetvrtok. Pa ke vidime sto I kako ke bide.
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 17:16:49
Milicka 30
Супер бројка браво , нека се сите квалитетни. Освен цвекло за ендометриумот убаво е и мед. Цвекло треба да консумираш секој ден, најубаво дома варено или свежо во салата. Исто така и ананасот е добар за ендометриумот. Позз
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 18:08:22
Anonimen
леле не се доседува! не знам како да долежам колку дена лежевте?јас само до тоалет одам и кога јадам станувам.стомакот уште ми е подуен ама не ме боли како предходниве денови.се надевам на тераме ајде со ГОСПОД напред
RE: Вештачко оплодување VI дел 14.11.2014 19:01:10
mili4kask
Ви благодарам на сите за поддрската и препораките за исхраната. Ќе видиме во понеделник како ќе биде естрадиолот. Ја чекаме и sanjaaaa да каже како поминала и како е со естрадиолот и терапијата.