Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 17.11.2014 11:45:41
butterfly 00
Devojki jas so mikroginon pocnav od 14 mi rekoa da gi pijam do 26 pa pocnuvam so inekcii, a i cekam rezultati od Manu za da se vidi dali treba dopolnitelna terapija,
RE: Вештачко оплодување VI дел 17.11.2014 11:46:19
mili4kask
Nova N честитики ептен убав почеток на неделата!!!
Девојки јас сега се вратив од Систина. Естрадиолот ми е 2020 и закажана ми е пункција на 20.11 во четврток. Одлично е ендометриумот е 11,5 има 14 фоликули. Уште денес 3 фостимони и супрефакт од 0,3 , утре супрефакт од 0,2 и вечерта ќе примам Прегнил. Ајде со Господ напред, се надевам се ќе биде во ред.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 17.11.2014 16:05:17 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 17.11.2014 13:51:10
sanjaaaa!
mili4kask Браво се ти е одлично естрадиол и јк и ендометриум! Среќно на пункција и наскоро да ни кажеш убава вест, и Среќно и се најубаво! Среќно и на buterfly00! Ajде се најубаво на сите, само убави вести да читаме и пишуваме на оваа тема!!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 17.11.2014 14:48:01
mili4kask
Женски фала ви многу Сакав да ве прашам дали на некој од вас му препишаа Dostinex? Мене ми даде Ивановски две апчиња едно денес едно после пункција за да не дојде до хиперстимулација. Каде можам да ги најдам, тука во Еурофарм барав и немаа во моментов, па ќе поминам попладне по другите. Кажете ми кога треба да им кажам за замрзнување, по пункцијата или? Колку чини истото? Јас сум многу потечена во стомакот, не бев вака со првото инвитро. Болки имам страшни во јајниците а во стомакот ко трети месец трудна, прсти и нозе потечени.
RE: Вештачко оплодување VI дел 17.11.2014 15:05:44
NovaN
Jas gi piev Dostinex, i toa 4 dena po 2 zaradi hiperstimulacijata, i navistina se efikasni. Jas gi kupiv edno pakovanje 2.773 denari vo Bitola so 8 apcinja. \
RE: Вештачко оплодување VI дел 17.11.2014 17:06:46
gina
ИЗВОРНА ПОРАКА: mili4kask
Женски фала ви многу Сакав да ве прашам дали на некој од вас му препишаа Dostinex? Мене ми даде Ивановски две апчиња едно денес едно после пункција за да не дојде до хиперстимулација. Каде можам да ги најдам, тука во Еурофарм барав и немаа во моментов, па ќе поминам попладне по другите. Кажете ми кога треба да им кажам за замрзнување, по пункцијата или? Колку чини истото? Јас сум многу потечена во стомакот, не бев вака со првото инвитро. Болки имам страшни во јајниците а во стомакот ко трети месец трудна, прсти и нозе потечени.
na denot na transfer treba da im kazes i vo istiot moment gi zamrznuvaat 660 evra se plaka
RE: Вештачко оплодување VI дел 17.11.2014 22:27:26
kapina
kolku ke me cini edna konsultacija so lazarevski sto ponatamu ke treba da ispitam eho ke si pravam utre ovde vo strumica kaj eden dosta iskusen ginekolog koj me primi. tie dve veceri koga pocuvav da krvaram i ke vi pisam sto ke mi kaze ke baram sovet od poveke lekari ne od eden
Капина, јас бев на консултација кај Лазаревски после моето неуспешно ин витро и не платив ништо. Слободно јави и се на сестрата и закажи си. За секој случај прашај ја дали консултацијата се наплаќа. Сметам дека не треба да ја наплаќаат.
Нован и сите кои во меѓувреме имавте позитивен тест ви посакувам лесна бременост и влечете не за нос сите нас кои се уште сонуваме за
Обиди од 2012; IUI x 4 = /; HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип) IVF #1 - /
RE: Вештачко оплодување VI дел 18.11.2014 10:22:46
mili4kask
Девојки едно прашање... Дали за пункција ми е потребно нов упат да однесам? И дали може да пијам наместо чист калциум , калциум и магнезиум со д3? Поздрав до сите!
RE: Вештачко оплодување VI дел 18.11.2014 12:39:15
Anonimen
една недела од ет помина!се уште имам грчеви во долниот дел од стомакот,а градите ми се осетливи и како балончиња е сега кога станувам сум како зашеметена.веројатно што повеќе време лежам.ај уште недела време ке чекаме за
RE: Вештачко оплодување VI дел 18.11.2014 13:14:57
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen
една недела од ет помина!се уште имам грчеви во долниот дел од стомакот,а градите ми се осетливи и како балончиња е сега кога станувам сум како зашеметена.веројатно што повеќе време лежам.ај уште недела време ке чекаме за
Анонимен, навиваме за
RE: Вештачко оплодување VI дел 18.11.2014 14:58:36
kapina
bev na ginekolog jas sega ovde vo strumica na eho megleda doktorot vika see vo redodlicni jajnici i matka togas mu vikam sto ponatamu mi vika lazarevskike odluce i vikam imam li sansi jas da iznosam normalna bremenost i mi vika i te kako zeno ti imas 30 godini zosto da nema samo ke me pratat na dopolnitelni ispituvanja histeroskopija ke mi pravat nova no toa ke bide posle ciklusot