Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 18.11.2014 18:58:22
NovaN
Vi blagodaram na site za cestitkite i vi posakuvam site poskoro so .
Kazete mi samo Bhcg na kolku dena proveruvavte? Jas pravev vcera i sega ne znam dali vo cetvrtok ili petok, doktorot denes mi rece za 3 dena, ama ne znam dali mislese na 3 dena od denes ili na 3 dena od koga go pravev prvoto hcg? Aj pls sovet...
RE: Вештачко оплодување VI дел 18.11.2014 21:32:54
tea 88
NovaN jas posledno koga ispituvav beta isto bese ponedelnik i i mene mi rekoa za tri dena i znam jas togas go preprasav dr.toa znaci cetvrtok ili petok.toj mi rece cetvrtok i togas ispitav.poz i samo da raste betata
RE: Вештачко оплодување VI дел 19.11.2014 10:11:37
mili4kask
LoveableMe спремна сум, нема што, сега почнува онака малку да ме фаќа страв не од пункцијата туку од натамошното чекање, но мислам дека се ќе биде во ред. Утре во 9 е пункцијата синоќа примив Прегнил, добро се чувствувам, имам болки во јајниците нон стоп. Ќе ви пишам утре како сум поминала и колку јајце клетки ми извадиле. Ве гушкам сите
RE: Вештачко оплодување VI дел 19.11.2014 10:27:48
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: mili4kask
LoveableMe спремна сум, нема што, сега почнува онака малку да ме фаќа страв не од пункцијата туку од натамошното чекање, но мислам дека се ќе биде во ред. Утре во 9 е пункцијата синоќа примив Прегнил, добро се чувствувам, имам болки во јајниците нон стоп. Ќе ви пишам утре како сум поминала и колку јајце клетки ми извадиле. Ве гушкам сите
Ајде, со лесно, ќе биде, навиваме за што повеќе јајце клетки
RE: Вештачко оплодување VI дел 19.11.2014 10:49:40
sanjaaaa!
mili4kask среќно утре на пункција!!!! Те чекаме утре да ни пишеш дека ти извадиле доволно квалитетни јк!!!! Со лесно и се најубаво панатаму!!!! Јас два дена се боцкам со фостимон и засега се осеќам исто како и порано, нема некоја посебна разлика, можеби понатака, кога ќе примам поголема доза фостимони! mili4kask ти колку прими фостимони, сигурно ти стигна дозата што е покриена од фондот? позз
RE: Вештачко оплодување VI дел 19.11.2014 11:04:52
mili4kask
ИЗВОРНА ПОРАКА: sanjaaaa!
mili4kask среќно утре на пункција!!!! Те чекаме утре да ни пишеш дека ти извадиле доволно квалитетни јк!!!! Со лесно и се најубаво панатаму!!!! Јас два дена се боцкам со фостимон и засега се осеќам исто како и порано, нема некоја посебна разлика, можеби понатака, кога ќе примам поголема доза фостимони! mili4kask ти колку прими фостимони, сигурно ти стигна дозата што е покриена од фондот? позз
Ти благодарам Sanjaaaa ви благодарам на сите. Мене точно ми стигнаа 28 примив. Ќе видиме како ке поминам утре Кога имаш прв ултразвук?
RE: Вештачко оплодување VI дел 19.11.2014 12:45:35
Pinky30
Devojki jas ne vi pisuvam nisto zosto nema nisto novo mesecov trebase na 02.11 da dobijam i nema nisto do denes 19.11 bev kaj Tofoski rece ako ne dobijam do 23.11 deka me mi dade kontraceptivi da gi pijam i rece deka ke odime povtorno sleden ciklus so apcinja i posle 21den terapija i posle se sto sleduva...taka da e januari ke me fati so terapija :( bas koga mi treba da dobijam baksis ne dobiv na vreme..krivo mi e sto ke mi se odlozi ama toa e...smemete mi listata :) koga ke ima nesto drugo ke vi pisam...ve citkam sekoj den i se raduvam na sekoja nova trudnica i na sekoj im posakuvam so lesno a i na drugite sto se veke so terapija....Sekoe dobro devojki :)
RE: Вештачко оплодување VI дел 19.11.2014 12:48:56
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30
Devojki jas ne vi pisuvam nisto zosto nema nisto novo mesecov trebase na 02.11 da dobijam i nema nisto do denes 19.11 bev kaj Tofoski rece ako ne dobijam do 23.11 deka me mi dade kontraceptivi da gi pijam i rece deka ke odime povtorno sleden ciklus so apcinja i posle 21den terapija i posle se sto sleduva...
A да фрлиш по некоја ракија, да пробие циклусот? Офф лееле маки, тука сме, читај не, пишувај, па кажи што ќе направиш, позз
RE: Вештачко оплодување VI дел 19.11.2014 13:00:39
Hopeful RR
Pinky30, и јас се слагам со предлогот за ракија - или што и да е што ќе те олабави Скраја било ако е нешто сериозно, но голем дел од времето не добиваме баш дека мислиме и чекаме, барем по себе знам - цел живот ме лаже циклусот... Пробај направи нешто што те опушта, а ако не, како што вика докторот. Мене само ме чуди зошто пак да ти дава контрацепција кога, ако добро те имам сфатено, ова ти е веќе од тоа што имаш пиено контрацепција? Или јас нешто не сфаќам...
RE: Вештачко оплодување VI дел 19.11.2014 16:21:48
LoveableMe RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko
ne nisto bidejki od mene izvadija samo 2 jk i istite gi vratija
Тогаш да собираш документи за следно и секако внимавај на исхраната, тоа има влијание на квалитетот и бројот на јајце клетки...а можеш да смениш и доктор, некогаш тоа помага....
RE: Вештачко оплодување VI дел 19.11.2014 16:45:44
kapina
Jas od denes pocnav so rabota I veruvajte super mi bese da bev do krajta na nedelata doma ke poludev psihata ke me dotepase vcera ginekologot sto me gledase na eho mi rece samo treba da se ispita sto mi gi trove embrionite sto gi unistuva a sasaicko ti napravili test dali si bremena pa prasuvas posle kolku mesecI pak da gi podneses dokumentite vo sabota ke si go proslavam rodendenot 30 rodenden onaka so merak ke si napravam pauza dva tri mesecI od bolnici oti psihata me dotepa