Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VI дел 20.11.2014 22:48:22
LoveableMe RR
Mili4kask, супер бројче ајде наавиваме за што повеќе ембриончиња. НоваН, супер бета, само напред, имај убава бременост. Анонимен, супер што ти е подуен стомакот, тоа велат е добар знак.
СОЛЕ, треба во шприцот да не останува воздух и течност, треба убаво воздухот да се извади, а течноста до крај да ја вбгризгаш. Тоа од она што слушав што зборуваа сестрите во Ремедика, ајде со лесно, јас сум во тотален хаос со обврски деновиве, но дефинитивно стигнувам еве да ве читкам.
СОЛЕ јас се боцкав сама. Кога ќе извлечеш течност кего исправиш шприцотќе удирс со прстите доле по него и течноста ќе се спушти и после притискаш на него се додека се качи течноста нагоре и нема воздух. Потоа ќе повлечеш до дозата која треба да ја примиш. Ајде среќно со терапијата и со лесно боцкањето
Иначе мене ме болат јајницитве сега ќе се јавам кај сестрата да видам што ќеми каже не се сеќавам дали вака ме болеше со првата пункција. Ви благодарам Соле и LoveableMe на подршката. Чувствувам дека ќе биде се во ред.
RE: Вештачко оплодување VI дел 21.11.2014 14:10:05
mili4kask
Девојки сега ми се јавија, една добро оплодена втората во процес, утре ке биде трансферот, незз сто да кажам пак се надевам дека ќе биде се во ред Иминатото инвитро ми беше вака се надевма дека се ќе биде како шти треба
RE: Вештачко оплодување VI дел 22.11.2014 10:52:07
sanjaaaa!
mili4kask успешен трансфер денес и за две недели очекуваме убави вести од тебе Среќно!!! Јас вчера бев на ехо, докторот виде повеќе јк, но уште се мали, најголемата е 8 мм. Ми ја зголеми дозата од 2х75 фостимони на 3х75, за следните два дена, после пак три дена мерионал 3х75 и во среда ќе мериме естрадиол и фоликули! Тогаш најверојатно ќе ми каже кога ќе биде пункцијата. Со Господ напред и среќно на сите на нас!!
RE: Вештачко оплодување VI дел 22.11.2014 12:43:44
Hopeful RR
mili4kask, со среќа трансферот, и следниве две недели знаеш - само лабаво смеење, уживање, весели мисли, позитивна енергија, фотостимулација на ембриони како се имплантираат и растат. Моите мешковци и јас ти праќаме baby dust и сакаме друштво!
RE: Вештачко оплодување VI дел 22.11.2014 13:10:14
mili4kask
Девојки еве ме мене. Не ст свесни коку ми знаци оваа ваша поддршка. Вративме едно, лекаор не беше задоволен, пишува бласоциста, вика убаво се развива а од друга страна не е оптимист, не разбирам. Не ми беше сеедно малку се разочарав, но како господ никој не е. Многу убаво го смести во матката јас некако потајно си се надевам дека ќе биде
RE: Вештачко оплодување VI дел 22.11.2014 13:18:23
Hopeful RR
Може не бил задоволен од другите, дека само еден сте вратиле, ама не се секирај. Кај мене беа бластомери, помалку развиени од твојот, па се фатија. Ајде, ова е твоето јуначе, најхрабро од сите таму, и ќе го биде, убаво си се надеваш
RE: Вештачко оплодување VI дел 22.11.2014 13:56:13
Milicka 30
mili4kask едно ама вредно , дај боже да се фати и за две недели да си видиш Јас моите едната беше осумкелточна другата четириклеточна па се фатија и кај мене докторот воопшто не се надеваше ама ете бидна, така да опушти се и мисли позитивно . Санјаааа ти посакувам убави и квалитекни јајце клетки.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.11.2014 18:35:30 >
RE: Вештачко оплодување VI дел 22.11.2014 18:39:16
LoveableMe RR
Мили4скаск, не се секирај, докторите не знаат се, а досега праксата покажува дека природата може да си го направи своето, како што беше и минатиот пат. Ајде, Господ каде е никој не е, опуштено Санјааа, ајде чекаме пункција
*******2014******* АКТУЕЛНО
25.10 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина) 13.10 - Anonimen - почеток со терапија (Поповиќ, Систина) 01.11 - sanjaaaa - почеток со терапија (Ивановски, Систина) 04.11 - orchid7 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина) 13.11 - SOLE - -почеток со терапија (Петановски, Ремедика) 26.11 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина) /12 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика) /.12 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина) /12 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика) 15.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК) ========================= ИСЧЕКУВАЛКИ
09.11- Anonimen= пункцијa 11.11= ЕТ 20.11- mili4kask = пункцијa 23.11= ЕТ
RE: Вештачко оплодување VI дел 23.11.2014 12:53:12
mili4kask
Знаете како, во момент си викам супер имам чувство дека ќе биде во наредниот викам нема шанси.Измешани чувства потполно. Дали вас ве болеа јајници мене денес и вчера левиов ме скина. Потечено и гадно у желудник но сепак тоа мислам дека е од терапијата. Нормални ли се тие болки во стомак?
RE: Вештачко оплодување VI дел 23.11.2014 13:08:57
lolla RR
mili4ka, сега речиси се е нормално, секој организам различно реагира на терапијата, стимулациите, интервенцијата итн..... Освен ептен јаки болки, ке си пазиш на немоќ на мокрење, ако многу малку мокриш и ептен јака подуеност (мада ти не би требало, бројот на јк не беше енормно голем). Јас имав секакви нелагодности, и гадења и запек итн тн се што ке ти текне си го поминав, и болки во јајнци , поминува, опушти се само.
Сега она што ти треба е релаксација, гледај комедии, смеј се, изнаплачи се ако ти е тешко, какви и да ти се мислите знај дека е нормално, човек си и психички ивф-то ич не е лесно. Гледај да си мислиш убаво и убаво и ке испадне. Ајде со лесно и со среќа.
RE: Вештачко оплодување VI дел 23.11.2014 15:27:11
sanjaaaa!
mili4kask сте направиле ембриотрансфер, сега останува да уживаш и максимално релаксирано да ја дочекаш веста за бременост!! Биди позитивна и понатака, верувам дека докторот не бил задоволен бидејки очекувал повеќе оплодени ембриони, но нас најмногу ни одговара 1 ембрион само да е квалитетен и убаво да си се вгнезди во матката, не ни се потребни многу (бидејки сме за второ дете)!!! Уживај, гледај си филмчиња, читај книги, времето брзо ќе летне! Од срце ти посакувам Поздрав
RE: Вештачко оплодување VI дел 23.11.2014 15:59:20
SOLE
aman bre koga go cekas da dojde go nema, trebase da dobijam u petok ili sabota a eve i denes nisto nema, jas edvai cekav da pocnam i so drugite inekcii i bas sega mu tekna da docni da mi se oddolzuva rabotata
RE: Вештачко оплодување VI дел 23.11.2014 17:49:16
Pinky30
SOLE i jas sum ziv baksus meseci mi kasnelo po 5-6 dena sega 21 den i mi dade dr.PRIMULUT NOR 10 dena pa da dobijam i otkako ke dobijam treba da mu se javime da mi dade po shema da pijam MICROGENON pa posle se ostanato sto sledi :( ama toa e ke si cekam....poduena sum ke puknam mislam deka...a dali znaete kakva e taa shema za pienje MICROGENON ili individualno e i dali ke moze da mi kazete koj imal vakov proces so kontraceptivi pred ivf??? Zosto se raboti za prvo bebe i prvo ivf...fala vi odnapred
RE: Вештачко оплодување VI дел 23.11.2014 18:45:12
LoveableMe RR
Mili4kask,сама си сведок за минатото ИВФ кога беше успешно , така што не очајувај. СОЛЕ, да не си трудна? Пинки30, контрацепција микрогинон се пие 21 ден, па потоа докторот ќе одреди кога ќе почнеш со боцкање. Позз
RE: Вештачко оплодување VI дел 23.11.2014 19:33:16
SOLE
LoveableMe e bas me nasmea ama neee nema sansi, abe toa e deka edvai cekam i me zafrkava ama koj ceka i ke naceka samo se da bide vo red pa den dva porano ili podocna ne e bitmo