|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
20.11.2014 22:48:22   
LoveableMe RR
Mili4kask, супер бројче ајде наавиваме за што повеќе ембриончиња. НоваН, супер бета, само напред, имај убава бременост. Анонимен, супер што ти е подуен стомакот, тоа велат е добар знак.

СОЛЕ, треба во шприцот да не останува воздух и течност, треба убаво воздухот да се извади, а течноста до крај да ја вбгризгаш. Тоа од она што слушав што зборуваа сестрите во Ремедика, ајде со лесно, јас сум во тотален хаос со обврски деновиве, но дефинитивно стигнувам еве да ве читкам. user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1051
21.11.2014 8:31:56   
mili4kask
СОЛЕ јас се боцкав сама. Кога ќе извлечеш течност кего исправиш шприцотќе удирс со прстите доле по него и течноста ќе се спушти и после притискаш на него се додека се качи течноста нагоре и нема воздух. Потоа ќе повлечеш до дозата која треба да ја примиш. Ајде среќно со терапијата и со лесно боцкањетоuser posted image

Иначе мене ме болат јајницитве сега ќе се јавам кај сестрата да видам што ќеми каже не се сеќавам дали вака ме болеше со првата пункција. Ви благодарам Соле и LoveableMe на подршката. Чувствувам дека ќе биде се во ред. user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1052
21.11.2014 14:10:05   
mili4kask
Девојки сега ми се јавија, една добро оплодена втората во процес, утре ке биде трансферот, незз сто да кажам пак се надевам дека ќе биде се во редuser posted image Иминатото инвитро ми беше вака се надевма дека се ќе биде како шти треба

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1053
21.11.2014 14:33:53   
LoveableMe RR
Mili4kask, супер вести, уживај само напред и те чекаме утре со убави вести, после две недели ленчарењеuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 1054
21.11.2014 19:11:52   
gina
Mili4kaskuser posted image super utre te cekame

Непосредна врска до пораките: 1055
21.11.2014 20:16:21   
SOLE
Mili4kask ajde so sreka na transver user posted image user posted image ti posakuvam uspeh user posted image

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 1056
22.11.2014 10:52:07   
sanjaaaa!
mili4kask успешен трансфер денес и за две недели очекуваме убави вести од тебе user posted image user posted image user posted image Среќно!!!
Јас вчера бев на ехо, докторот виде повеќе јк, но уште се мали, најголемата е 8 мм. Ми ја зголеми дозата од 2х75 фостимони на 3х75, за следните два дена, после пак три дена мерионал 3х75 и во среда ќе мериме естрадиол и фоликули! Тогаш најверојатно ќе ми каже кога ќе биде пункцијата. Со Господ напред и среќно на сите на нас!!

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1057
22.11.2014 11:15:51   
tea 88
Mili4kask imaj uspesen transfer denes i za dve nedeli da se raduvas so user posted image user posted image .

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 1058
22.11.2014 12:43:44   
Hopeful RR
mili4kask, со среќа трансферот, и следниве две недели знаеш - само лабаво user posted image смеење, уживање, весели мисли, позитивна енергија, фотостимулација на ембриони како се имплантираат и растат. Моите мешковци и јас ти праќаме baby dust и сакаме друштво! user posted image user posted image user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Libra88)
Непосредна врска до пораките: 1059
22.11.2014 13:10:14   
mili4kask
Девојки еве ме мене. Не ст свесни коку ми знаци оваа ваша поддршка. Вративме едно, лекаор не беше задоволен, пишува бласоциста, вика убаво се развива а од друга страна не е оптимист, не разбирам. Не ми беше сеедно малку се разочарав, но како господ никој не е. Многу убаво го смести во матката јас некако потајно си се надевам дека ќе бидеuser posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1060
22.11.2014 13:18:23   
Hopeful RR
Може не бил задоволен од другите, дека само еден сте вратиле, ама не се секирај. Кај мене беа бластомери, помалку развиени од твојот, па се фатија. Ајде, ова е твоето јуначе, најхрабро од сите таму, и ќе го биде, убаво си се надеваш user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1061
22.11.2014 13:56:13   
Milicka 30
mili4kask едно ама вредно , дај боже да се фати и за две недели да си видиш user posted image
Јас моите едната беше осумкелточна другата четириклеточна па се фатија и кај мене докторот воопшто не се надеваше ама ете бидна, така да опушти се и мисли позитивно .
Санјаааа ти посакувам убави и квалитекни јајце клетки.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.11.2014 18:35:30 >

Непосредна врска до пораките: 1062
22.11.2014 15:33:55   
gina
mili4kask sega opustise ovie dve nedeli i uzivaj i te cekame so pozitiven test SREKNO user posted image

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 22.11.2014 18:36:39 >

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 1063
22.11.2014 16:22:33   
mili4kask
Леле девојки што би правела јас без вас!!!user posted image user posted image Санјааааа те чекаме со убави вести гушки до сите!!!

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 22.11.2014 18:32:57 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1064
22.11.2014 17:36:51   
simpaticna
mili4kask za 2 nedeli da ne izraduvas so user posted image

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 22.11.2014 18:38:15 >

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 1065
22.11.2014 18:34:41   
Felly RR
Честиткит4е за роденденот на капина се ТУКА.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1066
22.11.2014 18:39:16   
LoveableMe RR
Мили4скаск, не се секирај, докторите не знаат се, а досега праксата покажува дека природата може да си го направи своето, како што беше и минатиот пат. Ајде, Господ каде е никој не е, опуштеноuser posted image Санјааа, ајде чекаме пункцијаuser posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

25.10 - mili4kask - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
13.10 - Anonimen - почеток со терапија (Поповиќ, Систина)
01.11 - sanjaaaa - почеток со терапија (Ивановски, Систина)
04.11 - orchid7 - почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
13.11 - SOLE - -почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
26.11 - butterfly00- почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
/12 - Kaya трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)
/.12 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
/12 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Димитров, Ремедика)
15.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

09.11- Anonimen= пункцијa 11.11= ЕТ
20.11- mili4kask = пункцијa 23.11= ЕТ

=========================

25.11 - Anonimen = ТЕСТ
07.12 - mili4kask = ТЕСТ

2014 година

nataly86 user posted image Lina*user posted image Каrmauser posted image biljana87user posted image Anonimenuser posted image babylove**user posted image avgustina2 user posted image Kolacence user posted image lolla user posted image mesecina83 user posted image lily98 user posted image stefanieuser posted image Hopeful user posted image sonce79 user posted image tea88user posted image Nestrpliva28 user posted image Мilicka 30user posted image profe user posted image skrienauser posted image gina user posted image NovaN user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.11.2014 19:44:57 >

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 1067
23.11.2014 12:53:12   
mili4kask
Знаете како, во момент си викам супер имам чувство дека ќе биде во наредниот викам нема шанси.Измешани чувства потполно. Дали вас ве болеа јајници мене денес и вчера левиов ме скина. Потечено и гадно у желудник но сепак тоа мислам дека е од терапијата. Нормални ли се тие болки во стомак?user posted image

Непосредна врска до пораките: 1068
23.11.2014 13:08:57   
lolla RR
mili4ka, сега речиси се е нормално, секој организам различно реагира на терапијата, стимулациите, интервенцијата итн..... Освен ептен јаки болки, ке си пазиш на немоќ на мокрење, ако многу малку мокриш и ептен јака подуеност (мада ти не би требало, бројот на јк не беше енормно голем). Јас имав секакви нелагодности, и гадења и запек итн тн се што ке ти текне си го поминав, и болки во јајнци , поминува, опушти се само.

Сега она што ти треба е релаксација, гледај комедии, смеј се, изнаплачи се ако ти е тешко, какви и да ти се мислите знај дека е нормално, човек си и психички ивф-то ич не е лесно. Гледај да си мислиш убаво и убаво и ке испадне. Ајде со лесно и со среќа.

Непосредна врска до пораките: 1069
23.11.2014 13:10:50   
mili4kask
Ti blagodaram Lollauser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 1070
23.11.2014 15:27:11   
sanjaaaa!
mili4kask сте направиле ембриотрансфер, сега останува да уживаш и максимално релаксирано да ја дочекаш веста за бременост!! Биди позитивна и понатака, верувам дека докторот не бил задоволен бидејки очекувал повеќе оплодени ембриони, но нас најмногу ни одговара 1 ембрион само да е квалитетен и убаво да си се вгнезди во матката, не ни се потребни многу (бидејки сме за второ дете)!!! Уживај, гледај си филмчиња, читај книги, времето брзо ќе летне!
Од срце ти посакувам user posted image Поздрав

Непосредна врска до пораките: 1071
23.11.2014 15:59:20   
SOLE
aman bre koga go cekas da dojde go nema, trebase da dobijam u petok ili sabota a eve i denes nisto nema, jas edvai cekav da pocnam i so drugite inekcii i bas sega mu tekna da docni da mi se oddolzuva rabotata

(Одговор на членот sanjaaaa!)
Непосредна врска до пораките: 1072
23.11.2014 17:49:16   
Pinky30
SOLE i jas sum ziv baksus meseci mi kasnelo po 5-6 dena sega 21 den i mi dade dr.PRIMULUT NOR 10 dena pa da dobijam i otkako ke dobijam treba da mu se javime da mi dade po shema da pijam MICROGENON pa posle se ostanato sto sledi :( ama toa e ke si cekam....poduena sum ke puknam mislam deka...a dali znaete kakva e taa shema za pienje MICROGENON ili individualno e i dali ke moze da mi kazete koj imal vakov proces so kontraceptivi pred ivf??? Zosto se raboti za prvo bebe i prvo ivf...fala vi odnapred

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1073
23.11.2014 18:45:12   
LoveableMe RR
Mili4kask,сама си сведок за минатото ИВФ кога беше успешноuser posted image , така што не очајувај. СОЛЕ, да не си трудна?user posted image Пинки30, контрацепција микрогинон се пие 21 ден, па потоа докторот ќе одреди кога ќе почнеш со боцкање. Позз

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1074
23.11.2014 19:33:16   
SOLE
LoveableMe e bas me nasmea ama neee nema sansi, abe toa e deka edvai cekam i me zafrkava ama koj ceka i ke naceka user posted image samo se da bide vo red pa den dva porano ili podocna ne e bitmo

Непосредна врска до пораките: 1075
Страница:   <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  41 42 [43] 44 45   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?