|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 нед...
22.11.2014 18:48:43   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Инаку заборавив да ви пишам за бактеријата - направив уринокултура во лабораторијата во Систина и излезе негативна, нема ништо! user posted image ..... Адриа лаб мислам дека ќе ги баталам за во иднина user posted image

Ептен си во право и јас ќе ги баталам Адријалаб во иднина, баш убаво уживкај user posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 326
23.11.2014 3:22:04   
Hopeful RR
Брисевите ќе ги правам во понеделник, а се прават мислам во 12-13 недела. Тоа ми го кажаа и во Систина, но со логика да ги правам понатаму а не сега зашто демек ќе примав антибиотици, а секако ми ги потенцира и новата матична, за разлика од старата... Ќе ги носам во Институт за јавно здравје како и секогаш што правам, тоа сепак ќе мора на државно user posted image Сепак си има разлика во цена - во Адриа лаб пакетот за трудници со се у-ра беше 420 ден со упат, а во Систина само у-ра е 590 ден. Не е страшно скапо, но само кога мора, за вакви специфични случаи. Се надевам нема нови стресови со брисевите да доживувам user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 327
23.11.2014 10:29:29   
lolla RR
Хоупфул, е сега внимавај со кринонот. Кај мене се направи големо недоразбирање/ грешка во едниот од брисевите во ИЈЗ бидјеки на стапчето имаше парченце кринон иако претходната ноќ немав ставано user posted image

Па после резултатот од брисот, на кој пишуваше дека во грлото на матката се сомнева присуство на тенија user posted image , правев уште цела недела други испитувања за ако недај боже беше точно, иако не можев да си ставам во глава од каде таму би било такво чудо, па нови контролни брисеви итн итн.... среќа како кај тебе со бактеријата излезе дека на таа во ИЈЗ не и било гајле што ке напише, како бомбони да делат а не дијагнози. А па матичната викаше дека валда е од молекулите на помошниот дел од кринонот. Контролниот брис имаше само кандида за среќа и мм го пратив по резултатот од што ми беше премногу страв. на никоја не и посакувам такво искуство.

< Поракaта ја уредил lolla -- 23.11.2014 10:30:07 >

Непосредна врска до пораките: 328
23.11.2014 11:33:26   
Hopeful RR
Тенија?!!! Леле којзнае колку си се уплашила!!! Добро што се разрешило што е и како е...

Инаку кринон ми рекоа веќе да не ставам, и баш ми текна на тебе, муабетот да не се става ден пред брисеви, па дојде таман. Последното го дотрошив завчера и се надевам дека овие два дена, до утре сабајле, ќе бидат доволни да се апсорбира што и да останало од последното и да излезе чисто на брисот. Секако ќе и кажам и на матичната, ако може да внимава кога ќе го зема.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот lolla RR)
Непосредна врска до пораките: 329
23.11.2014 11:58:02   
tea 88
Znaci za 2 nedeli brisevi. Hopeful ne primas nikakva progesteronska terapija? Kaj mene iako e resorbiran hematomot mi rekoa da prodolzam so utrogestan 3x1, a inekciite prog.depo mi gi prekinaa. Ama moze praksa im e do 12 nedela da davaat. I sega voopsto nemas iscedok?

Непосредна врска до пораките: 330
23.11.2014 15:16:48   
Hopeful RR
Примам прогестерон депо, само по една ампула на 7 дена, не на 4 како досега. Кринонот мислам е само за прв триместар, освен ако не е неопходно, претпоставувам. И новата матична ми искоментира као ок што се прекинува. А исцедок имам, ама сооосема малце - и тоа со мали остатоци од кринонот уште од завчера, кој го ставав само да го дотрошам. Откако се оформуваат постелките, не е ризик хематомот. Плус хематомот може да седи и до крај на бременост и да излезе при породување - и докторот тоа ми го рече, а и една колешка ми кажа баш за ваков случај.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот tea 88)
Непосредна врска до пораките: 331
24.11.2014 14:46:40   
Melanija RR
Постовите кои се однесува на NIFTY тестот се префрлени во NIFTY тест како замена за Амниоцинтеза?=ТУКА

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 332
25.11.2014 18:21:46   
sashka123

Inaku devojki preporacajte mi nekoj maticen kaj koj da idam posho vekje se mrdnav ovaa doktorkava niti se javuva na mob niti e na rabota..A trebase da idam na lekar posho denes napuniv 6 nedeli.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.11.2014 12:41:24 >

Непосредна врска до пораките: 333
25.11.2014 18:27:36   
tea 88
Ne sum od Skopje i ne mozam da ti dadam sovet za maticen ginekolog.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.11.2014 12:40:37 >

(Одговор на членот sashka123)
Непосредна врска до пораките: 334
25.11.2014 18:38:11   
sashka123
I jas ne sum od Skopje, no ziveam i rabotam vo Skopje.. I

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.11.2014 12:40:18 >

Непосредна врска до пораките: 335
25.11.2014 21:50:26   
sandica
ИЗВОРНА ПОРАКА: sashka123

Inaku devojki preporacajte mi nekoj maticen kaj koj da idam posho vekje se mrdnav ovaa doktorkava niti se javuva na mob niti e na rabota..A trebase da idam na lekar posho denes napuniv 6 nedeli.

za maticen ginekolog mozat da ti ja preporacam mojata dr. Suzana kaj Korunoski vo mvr ili dr. Nade Gerovska ordinacija mama! i gerovska mi ja vodese prvata bremenost i bev PREZADOVOLNA a sega sum kaj Suzana (od sosema drugi pricini nepovrzani so strucnosta i profesionalnosta na gerovska) i sega za sega sum zadovolna.

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.11.2014 12:41:04 >

(Одговор на членот sashka123)
Непосредна врска до пораките: 336
26.11.2014 12:43:24   
Melanija RR
Советите за чајот се префрлени во темата Кафето и чајот опасни за трудницитеuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот sandica)
Непосредна врска до пораките: 337
26.11.2014 17:47:11   
profe
Dali vitaminot E e steten za trudnici? Imav krvarenje i doktorot mi prepisa vitamin E i C. No mi zapre krvarenjeto, bev na kontroloa, se e dobro, no zaboraviv da go prasam doktorot dali da pijam vit e. A slucajno denes na sisenceto procitav deka ne se bas preporacuva vit E vo bremenost, da se konsultira doktor.
Saska Nadica Geroska e super doktorka.

Ne pisuvam, no sekoj drn ve citam, prvo na rabota i potoa mnogu spijam, uste vo 19.00 si legnuvam.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 338
26.11.2014 17:55:36   
gina
devojki skoro eve da ne preteram ama edna nedela me boli glavata i toa samo navecer sto moze li da e samo se masiram so lesana malu ce mi se posmiri

profe jas pijam vitamin E (evitol) uste pred ivf i eve uste go pijam taka mi rece doktorot

< Поракaта ја уредил gina -- 26.11.2014 17:59:33 >

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 339
26.11.2014 18:28:28   
profe
Gina, i mene glavata me boli poslednava nedela. Ne pijam nisto, se masiram, ili si legnuvam. Si go merev pritisokot normalen mi e, ne mi e pokacen. Ne znam od sto e. Jas pijam vitamin e od Natural wealth.
Znaci i na drugi trudnici gi davaat. Za sto e vsusnost vit E, da nema krvarenje pretpostavuvam. Hematom nemam. Me zamisli ova so predupteduvanjeto na sisenceto.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 340
26.11.2014 19:22:37   
gina
profe ija sega go procitav upatstvoto na evitol i pisuva da ne go upotrebuvaat bremeni zeni i doilkiuser posted image sigurno znaat doktorite

Непосредна врска до пораките: 341
26.11.2014 20:52:00   
blond
Jas imav glavobolki vo prvo tromesecie, mi prodolzija i vo vtoro. Ne pijam nisto osven koka kola ako pritisokot mi e nizok. Jadete i mnogu limoni, i oni pomagaat vo glavobolkite.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 342
26.11.2014 23:19:17   
gina
jas nemam ic izmereno pritisok oti i nemam doma aparat za pritisok ama jas sum so nizok e sega neznam bas ce zboruvam so dr.

< Поракaта ја уредил gina -- 26.11.2014 23:20:08 >

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 343
26.11.2014 23:36:58   
profe
Citav na internet vit E bil steten za razvojot na plodot zatoa ne se preporacuva vo bremenost. Ooo i sega epten se isplasiv. Se nadevam doktorite znaat sto pravat. I mene mi rekoa za nizok pritisok koka kola da pijam, imam nizok pritisok.

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 344
26.11.2014 23:46:08   
caciana
Ne e tocno deka vit.E e steten vo bremenost.Sestra mi vo prvata bremenost poradi krvarenje vo 8-9 nedela primase Utrogestan I vitE.Dodeka Se sredi problemot.

Непосредна врска до пораките: 345
27.11.2014 10:32:12   
Elena 29
Vitaminot E go narekuvaat zenski vitamin,vazen e za celoto zdravje na zenata i ja podobuva rabotata na reproduktivnite organi.E sea,moze isto kako i vitaminot A da e steten za plodot ako e vo golemi kolicini,no stom doktor go dava za krvarenje moze smeta deka vi nedostasuva user posted image user posted image

(Одговор на членот caciana)
Непосредна врска до пораките: 346
27.11.2014 11:01:42   
Hopeful RR
Мене докторот ми рече дупла доза витЕ заради хематомот, со тоа што по последниот преглед, кога се констатира дека е ресорбиран, рече дека не мора веќе витЕ. Јас продолжив да го пијам затоа што знам дека е обичен антиоксиданс, не знам зошто би штетел... Ако некој се консултира со доктор, нека каже.

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Elena 29)
Непосредна врска до пораките: 347
27.11.2014 11:39:07   
Felly RR
И јас во бременоста пиев вит Е, и тоа мислам дека беше се до 3 месец. Не би требало да е штетен штом толку доктори го препишуваат.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Непосредна врска до пораките: 348
27.11.2014 13:41:41   
Melanija RR
Ехе мојата матична гинеколог секогаш беше напред со сеuser posted image таа ми го даваше Витамин Е за предзабременување уште во 2010г.Тогаш го пиев речиси 1 година а за во бременост незнам

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 349
27.11.2014 15:27:09   
Roberta r
zdravo meskovci nie sme 8 nedela denes.vcera bev na predavanje koe sto bese za testovite koi gi nudat odnosno daunov sindrom i cistis fibrosis,toa e samo za koj saka.mi zakazaa za pregled duri vo 11 nedela i togas ke potvrdat tocnata data za poraganje.rezultatite gi dobiv i se e u red krvta mi e super isto i urinata.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?