Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 27.11.2014 19:47:22
semrabebe
Imam bolki ama ne tolku jaki jas otidov na normalen pregled kako sto rekov se naogam vo germania I vamu pocna vise so ctg I mi reko da odam vo bolnica podetalno da kako sto pa kevidam utre koga kemi zakazat
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.12.2014 11:36:37
lina8
aj pak pomos zenski ispiv 2 antibiotici almacin i sumamed i sega uste kaslam i toa slajm imam mnooogu aj kazete mi so da pijam za da go isfrlam slajmot dali herbion mozam da pijam?vo apteka mi velat NE a doktoprot mi veli mozi e aj sega ????????????
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.12.2014 12:28:45
Ki4iko
лина8 пробајј со природни методи за исфрлање на шлајм, на нет ќе најдеш многу, не посегнувај веднаш по лекарства,според мене, антибиотиците што си ги примила се доволно лекарства за трудница
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 2.12.2014 12:32:39
Aleksx2Leon
ИЗВОРНА ПОРАКА: lina8
aj pak pomos zenski ispiv 2 antibiotici almacin i sumamed i sega uste kaslam i toa slajm imam mnooogu aj kazete mi so da pijam za da go isfrlam slajmot dali herbion mozam da pijam?vo apteka mi velat NE a doktoprot mi veli mozi e aj sega ????????????
malce staromodno ama go procitav lekov na net i go napraviv cisto da probam, znaci jabolko,luspa od orev i kromid svari gi i tecnosta pij ja, delotvorno e, jas sekoj den po 2-3 casi pijam i pomaga a i prirodno e (ma da i cefaleksinot so go piev odigra znacajna uloga vo podobruvanje na nastinkata) almacinot kolku znam ne pomaga nesto bas mnogu za nastinka, citav nesto povrzano so nego ama ne mi teknuva sto tocno bese toa i propolis sprejot so mi go preporaca Ki4iko mi ja smiruva kaslicata i grloto taka da zemi si i od nego
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.12.2014 20:38:13
Gardenia
Мешиња што сте на крај како сте? Јас еве ја терам 37 недела,немам уште никакви симптоми дека бебуш ќе излегува,плодова вода има доволно,постелка уште прв степен на зрелост,стомакот не ми е спуштен,така да ќе весламе до крај изгледа.Си земав упат за следната недела за на цтг во Чаир,па ќе видиме што ќе каже .Уште си одам на работа,ама од понеделник планирам да си седам дома веќе,се чувствувам веќе без енергија,станувам наутро се поизморена,уште не ми се испрани алиштенцата и немаме некои ситници,ама ќе докупиме не е проблем,па ќе си чекаме . Поздрав до другите па пишете како сте на крај
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 3.12.2014 22:56:02
Ki4iko
Гардениа, јас пак еве 33 недела почнувам и почнав да си се спремам полека , и со перење почнав,зашто имам премногу алишта од првиот пат и знам што ме чека ,па си почнав со време.јас одвреме на време чувствувам нелагодност долу,болка долу внатрешно, би требало да е мускулна болка,зашто на цтг и ехо се си беше во ред.закажав и јас прв преглед на клиника ,па ќе видиме што ќе кажат
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.12.2014 14:31:27
Aleksx2Leon
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ki4iko
Гардениа, јас пак еве 33 недела почнувам и почнав да си се спремам полека , и со перење почнав,зашто имам премногу алишта од првиот пат и знам што ме чека ,па си почнав со време.јас одвреме на време чувствувам нелагодност долу,болка долу внатрешно, би требало да е мускулна болка,зашто на цтг и ехо се си беше во ред.закажав и јас прв преглед на клиника ,па ќе видиме што ќе кажат
Ki4iko, znaes deka i ja gi imam istite simptomi i pocna strav da me fakja, na pregled samo odlozuvam odenje,si vikam rano e, i ja sum 33ta nedela, ama epten sea pa nekoi menstrualni bolki me fatija denes, ne se jaki ama me panicat, toa nelagodnost, bolka itn,sekojdnevno veke nekolku dena.... so ke da e... za poragjanje e rano a i so prvoto vakvo nesto ne mi se slucilo
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.12.2014 17:05:51
Ki4iko
Да, јас немам мензтруални болки,ама внзтресно долу и тоа какви болки,напреглед сум за 10 дена, рано е за породување,си викам дека е тоа од што натежнува плодот,ама во првата бременост немав вакви болки
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.12.2014 17:16:18
lolla RR
Женски да ве прашам нешто, 28 недела сум веќе и вчера и денес ама попладнињата забележав дека долу... срамните усни... ми се како пополни, како потечени. Не се сеќавам дека порано ми биле такви, ама дефинитивно мислам не, па срам не срам да си прашам тука од поискусните. Нормално ли е? Знам дека нели има поголем проток на крв моментално таму, ама дали е нормално ова што ми се случува.
Кичико, да не те клоца долу побешиката и цервиксот па да имаш внатрешни болки? А и што викаш, сигурно доста тежи бебуш во 33 недела.
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.12.2014 20:04:58
Ki4iko
лолла, тоа со усните и кај мене е така ,мислев само мене ми се случува,ама изгледа е нормаллно.а за болкиве долу ,можно е ,со оглед дека многу ниско го носам ова бебе
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 5.12.2014 20:49:54
lolla RR
Кичико, добро е што имаме кај да си прашаме без срам, тоа е... Читав дека се зголемува и желбата за секс баш од тој зголемен проток па конечно ми се разјаснија работите
Пишувај што друго да очекуваме ова тромесечје, ти си ни најстара (по недели) мислам тука.
< Поракaта ја уредил Felly RR -- 7.12.2014 19:29:31 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 6.12.2014 11:55:41
Ki4iko
Хехе,ова со сексуалната желба е многу точно и кулминира кај мене и секако да,ќе бидеме во тек со неделиве. Јас пак се прашувам дали и друга трудница има олку немирно бебе во стомакот како јас веќе и да нема движење а да не ми предизвика болка.мава на сите страни,а најнеудобно ми е кога движењата ги чувствуивам долу внатрешно,како да ќе излезе некоја рака во секој момент , кажувајте ако го имате и другите ова чувство
< Поракaта ја уредил Felly RR -- 7.12.2014 19:29:17 >
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.12.2014 16:33:45
semrabebe
Mamicki pomagajte me boli nesto vo gorniot del na meseto mislam tocno kaj zeludnikot mnogu jaki bolki imam nemosam nida sedam ni da lezam srasni se bolkite stoli mize da bide eve dve dena gi izdrzuvam ama visr nemozam
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.12.2014 16:49:22
Melanija RR
semrabebe ако се големи болки и штом викаш 2 дена тогаш не се мисли оди на лекар
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Трудници во третото тромесечје IV- од 27.... 8.12.2014 18:52:00
Ki4iko
semrabebe, ако се болки во желудникот, можеш сода бикаРБОНА ДА РАСТВОРИС ВО ВОДА И НЕКОЛКУ ГОЛТКИ,МЕНЕ МИ ПОМОГНА ОВИЕ ДЕНОВИ КОГА ИМАВ ГРЧЕВИ ВО ЌЕЛУДНИКОТ.ако е долу ниско во стомакот,оди на лекар