Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Какво откажување, ние сме силни се ќе издржиме и нема тука што. Hopreful од срце ти посакувам здрава и убава бременост, па здравје и за трето да дојде време да размислуваш!
Надвор од темава ама морав да искоментирам. Борбата за прво и второ дете воопшто не е иста. Во моментов јас се борам за прво дете, братучедка ми за второ. И има огромна разлика меѓу нас, иако и двете ги правиме истите прегледи, и двете примаме стимулации. Разликата е во тоа што кога таа ќе ја отвори вратата од домот ја пречекува едно прекрасно детенце кои и се втурнува во прегратки и и вика мамо, а мене ме пречекува само една ладна тишина ништо повеќе. Нејзе и е многу полесно да го помине тој пат, пронаоѓа неизмерна поддршка и среќа во нејзиното синче, затоа јас и она не сме исти, и не поминуваме низ истиот пат. Но, јас и се восхитувам на тоа што она секогаш вели, ќе се борам за второ дете , да, но не до тој степен да го упропастам здравјето со многуте хормони, сепак имам едно детенце на кое му требам, и за тоа сум благодарна што бар еднаш сум се остварила како мајка , бог нека дава таму кај што нема. И јас истото би го рекла како Капина, едно да ми даде бог дете ќе сум неизмерно благодарна, после нека дава таму кај што нема. Не алудирам ништо со постот да не бидам сфатена погрешно, само си го кажав мислењето зашто постот со тоа дека е иста борбата за прво второ или трето дете ми боде во очи
Не е иста борбата, се слагам и јас со тоа. Дека болат и двете ситуации - болат, но сепак ми се чини дека има разлика. Во секој случај, и мене да не ме разберете погрешно - не сум јас неблагодарна или алчна, па сакам преку леб погача. Се уште имам став дека со едно дете ќе бидам најсреќна на свет, а камо среќа и повеќе, тоа е се, и сакам да кажам дека борбата за дете вреди.
Zatoa jas rekov Bog neka dava prvo tamu kaj sto e neizbezno, jas imam doma koj da me preceka, i borbata e ista no cuvstvoto i bolkata od neuspeh e mnogu porazlicna i ne tolku bolna. Jas pak ke kazam koj si saka i kolku si saka neka dava Bog, a veke individualni zelbi se dali nekoj saka vtoro i treto dete. Toa e sepak secie pravo.
Utre mi kazaa za transfer,mi rekoa deka dobro napreduvaat a kolku se ne ni prasav,vo prvite invitra mnogu prasuvam sega ednostavno resiv da ostavam se na doctoroite sto ne e vo moj domen da ne znam mnogu.mILI4kask davam ti ja podrskata i pozitivno za ponatamu. Isto taka moe mislenje e deka treba da se vnimama sto se pisuva na ovoj forum zasto toa e sepak edno mesto kade treba da si davame podrska i iskustva.pozdrav
eve i jas da vi se priklucam za ova cudo sto mene mi se desi po tolku godini borba i stresovi jas se izraduvav i daj boze se da bide dobro i zdravo pravo da si go zemes vo race pogolema zelba nemam no i jas bi odela na vtoro da bese bliznacka bremenost mozebi ne no sepak imam zamrznati embrioni i sekako bi si gi zela vo mese sekako patot e tezok i trnliv
decki eve me mene, dobro pominav na punkcijata mi izvadija 13 jajce kletki od koi rekoa deka 12 se zreli i dobri za oploduvanje pa so Gospod napred da se nadevame deka ke se oplodat i deka ke imam dobri i za zamrznuvanje, sega mi preostanuva da cekam do utre za da mi kazat kolku se oplodile,
mimiii ti posakuvam uspesen transver i za dve nedeli pa naskoro i jas ke se pridruzam vo lezacka partija
Mili4kask mnogu mi e zal za tebe, iako kaj tebe e za vtoro dete sepak zelbata za uspeh znam deka e ista kaj site, ama zdravje boze so verba, hrabrost i nadest se ke si dojde na svoe mesto vo svoe vreme,
Milici4kask mnogu mi e zal no ovde sekogas sme da si davame edna na druga podrska zdravije boze slednoto ke bide a so prvoto ivf od 1 pat li se fati poz
Milici4kask mnogu mi e zal no ovde sekogas sme da si davame edna na druga podrska zdravije boze slednoto ke bide a so prvoto ivf od 1 pat li se fati poz
Да симпатична со првото од прва се фати. Бевме и помлади тогаш Ќе биде тука сме сите да си се поддржуваме една со друга.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 9.12.2014 9:56:37 >
SOLE, браво за јајце клетките, ајде нека се оплодат сите и нека биде се како што треба! Mimii, со среќа утре на трансфер! Од утре само повеќе смеење, љубов, галење меше и за две недели да се радуваме сите на
buttefrly00, и јас со по една ги примав, но од Систина ми рекоа ако ме болат со една, дека не е проблем и со повеќе да се растворат.
Во однос на бројката на деца, дај боже кај сите од нас да има кој колку сака, барем знаеме дека нашите се сакани и посакувани. Доколку некој сака и може да има и повеќе од едно, зошто да не - се додека тоа се раѓа во љубов, и се додека не е по цена на здравјето на мајката, не гледам проблем.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 9.12.2014 9:57:14 >
Mili4kask mi e zal za neuspesnoto ifv , ama narednoto ke bide. Sole super brojka sega sto poveke da se oplodat i da imas uspesen transfer koj ke rezultira so . Mimii srekno na transfer i opusti se po dve nedele dedo mraz da ti go dade najubaviot poklon a i na site sto ocekuvaat . Kapina stvarno mislam deka postot ne ti e na mesto. Koga ke spodelis takva informacija pisi ja barem pricinata ako ja znaes a ako ne voopsto ne pisuvaj vo ovaa tema.pricini mozat da bidat milioni, ama sepak koga ke procitame nesto vakvo pogotovo nie sto sme bremeni so dve pa i so edno vlijae psihicki epten. Za sekoj simptom se streknuvam, ili ako snema simptom ili zasto me zabole tuka, zasto mi e iscedokot vakov, i fali uste takvi raboti da citame. Treba da si davame podrska i pozitivni vibracii.
Milicka bas mi e zal za neuspesnoto invitro, ako ne sega sigurno ke bide narednoto uspesno. Sole ubava brojka ti posakuvam mnogu sreka i da ne izraduvas so najubava vest. Kapina te molam ne spodeluvaj vakvi vesti kade sto ima negativna energija ima bremeni zeni nema potreba da im stavame negtivni misli, eve i jas ne sum ni bremena pa nekako se ispolniv so negativni misli otkako go procitav postot. Tuka sme da im dademe podrska na site sto se vo proces na inv
Milli4kask i Hopeful ve baknuvam mnogu ste fer spodeluvate iskustva vaka i treba da si pomagame edna na druga a ne da molcime na site ringerajki koi ste vo postapka na ivf vi posakuvam poz do site
Еве во мојот случај, можеби имам едно дете и не треба како што некој вели да ми падне на памет да поминувам низ истиот пат, но сепак сите ние сме различни нели? Јас се одлучив затоа што кога ја родив ќерка ми реков дека секоја нејзина желба во животот ќе најдам сила и начин да и ја остварам. Кога едно дете на 4 години ќе ве погледне во очи и ќе ви каже мамо сакам јас братче или сестричка, да имам како ...некое нејзино другарче, да имам и јас со кого да ја делам собата и играчките да не сум сама кога спијам, што ќе направите вие? Реков таа нејзина желба ќе ја исполнам, колку и да е трнлив патот и колку и пати да треба по него да газам. Се извинувам ако излегов од темата но сакав да си ја ослободам душата и да кажам зошто јас поминувам низ сето ова и ќе поминувам се додека не ја исполнам желбата на детето кое е мојот живот и за кого живеам.
Mili4kask баш ми е жал што испадна вака. Незнаеш колку ми е тешко за тебе, во сите твои зборови се наоѓам себе си. Можеби затоа што сме и двете во борба за второ дете. Сеедно дали е за прво или второ желбата е огромна, затоа и сме решени да го минеме овој тежок пат и по втор пат да станеме мајки, а на своите ќеркички да има родиме братче или сестриче! Незнам како ќе испадне и кај мене, секакви мисли ми идат низ глава, но како и да биде мора да продолжиме и со голема желба ќе сигнеме до саканата цел. Денес ми е 8ми ден од трансфер, се си е нормално, не осеќам некоја промена, од денес почнаа градите да ме болат, како пред добивање. На се сум спремна, каков и да биде резултатот, сепак желбата за позитивен тест е иста како и за првото дете. На сите што се во постапка од срце им посакувам
Соле браво, ајде утре инфо за многу ембриони!!!!
< Поракaта ја уредил sanjaaaa! -- 8.12.2014 23:12:16 >
Ич не треба да се мериме, не е битно дали е прво, второ или трето, желбата за дете и тешкотиите тоа да се добие ни се заеднички на сите, и баш заради тоа треба да се поддржуваме и разбираме, само така сме појаки од проблемите.
sanjaaaa, те мислам и ти праќам позитивна енергија и дупла доза бејби даст
simpaticna, токму затоа сме тука, да си помогнеме и да си ги олесниме маките. Уште од кога станав дел од РР увидов колку многу помага, без оглед на тоа во која фаза од животот сум. И додека правев инсеминации, и операции, и анализи, па собирање документи за ваучер, ивф процедурите, а и сега, најтазе, со секојдневни совети и споделување искуства во тек на бременост... многу е битно ова што го имаме. Што и да ти треба, слободно прашувај, тука сме сите една за друга. Ајде, правец на лекар за брисеви, па после и се друго!
Hopeful i pisuvam navistina mnogu se rastaziv ovaa mi dojde kako sopstvenata majka da mi do kazuva seto ovaa mnogu ti blagodaram navistina zaedno so mili4kask pomagate nemam zborovi za vas fala vi mnogu ve poz
Simpaticna ti blagodaram za ubavite zborovi!!! Jas se nadevam deka naskoro ke podneses dokumenti za IVF i deka brisevite ke bidat cisti . I da ne se kako sto kaza Hopeful, ke gi sredis so terapija pa ke podneses. Sanjaaaa ajde kaj tebe ke bide se vo red ke vidis. Veruvam vo toa i znam deka ke bide. Jas forumot go gledam kako edna zaednica vo koja site sme tuka maksimalno d apomogneme so ubav zbor i poddrska za seto ona sto e potrebno. A sa sebe, se nadevam deka za 6 meseci ke bide podobro, vo meguvreme na site vi stiskam palci za .
Женски, тука сме секогаш за поддршка, без разлика за кое дете е, затоа овој форум нема замена, чувството на исчекување е тешко за сите кои се во таа фаза, без разлика на тоа дали се мајки веќе или сеуште не.
СОЛЕ, кога трансфер? Мимии како помина денес? Батерфлај, како ја поднесуваш терапијата, како ти оди? Среќно на сите рингерајки во постапка
devojki sega samo sto mi se javija od tie 12 j.k. se oplodile 10, e sega mi rece utre ke gi videle kako se razvivaat i utre ke mi kazat koga ke bide transverot, zdravje samo i so gospod napred se da bide vo najdobar red. Inaku vo terapijata sto mi ja dadoja sega imam I dostinex osum dena 2*1/2, toa mi e plus za razlika od predhodnite dve ivf,i neznam zosto mi gi dadoa prolaktinot sega mi e vo red, a drugite apcinja si se isti: Doxyciklin, Crinone gel, Aspirin 100, Estrofem 2*2, Tifol I Dexametason. Pozdravce do site i se najubavo!