|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
7.1.2015 10:23:43   
Hopeful RR
Pinky30, сите сме такви на почеток на процедура, пола возбуда, пола паника user posted image Ич не се секирај, ќе ти објаснат се со шемата и ќе видиш дека не е комплицирано. Јас си мислев дека ивф е најкомплицираната процедура на свет, дека е којзнае што, ама за среќа, не е user posted image

Подуеноста е нормална нуспојава, за жал. Пиј повеќе вода и носи поширока облека, чисто за ти да се чувствуваш покомотно, а за муабети од страна - ич не се замарај, бриши се пред тебе. И мене ме прашуваа, ми доаѓаа, па само им викав не бе, поправена сум, и искачам од просторија. Батали, секакви луѓе има, не се ни расправај, ни објаснувај. Задржи си ја насмевката на лице, тоа ти е најбитно сега user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1626
7.1.2015 10:34:47   
kapina
A be zastoa da si dozvoluvam da me prasuvaat ke im kazam jas koga ke sum bremena ke vi kazam i gotovo ke me prasuvat pa duri i ke mi cestitat bozemili uzasno me nervirat takvi luge lubopitni

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1627
7.1.2015 10:40:37   
Hopeful RR
Е ај сеа, Капина, не зезај - ако ти дојде некој и те праша да не си бремена, а ти поправена, ќе му удриш бокс? Факт е дека луѓе се безобразни и си земаат преголема слобода, ама ако реагираш на секој кретен, размисли кај ти оди енергијата. Најелегантно решение - кажи си не, дистанцирај се и крај на муабетот.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1628
7.1.2015 12:07:24   
nadesh
Sreken Bozik srekni praznici na siteuser posted image .Na site koi se bremeni lesna i ubava bremenost,a na drugite ovaa godina neka ni bide najsrekna i site da se izraduvame konecno user posted image .Ako ne sum mnogu aktivna non stop ve sledam i eve konecno i jas da se vklucam ,pocnav na 5 ti so terapija se bockam so suprefakt.Sama se bockam tamu mi pokazaa kako i eve vcera doma uspeav se nadevam ke teram samauser posted image Pocnav od 22 den od ciklus dr. mi rece na 3 ti den da odam za krv i ke mi kazi sto ponatamu so gospod napred.Zbuneta sum malku ama mora da se izdrzi i da se uspee.Pozdrav do site bidete zdravi i zivi i da vi se ispolnat site zelbi user posted image

Непосредна врска до пораките: 1629
7.1.2015 17:31:11   
kapina
E da toa da najubavo e taka ama neznam na mene retko pak mi se slucuva takvo nesto da me prasaat

Непосредна врска до пораките: 1630
7.1.2015 19:59:28   
LoveableMe RR
Надеш и пинки30 ви посакуваме оваа година да ви донесеuser posted image user posted image . Ја чекаме Анна78 деновиве со тест за user posted image f]

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1631
7.1.2015 20:52:17   
vazna
Devojki pred se da vi cestitam srekna nova godina i sreken Bozik pa ovaa god da ima sto poveke bebinja, ve citam i nekako strav me fati za ova debeleenjevo od invitrovo, zarem tolku mnogu se debelee od terapijata i koga ke prestanete so terapijata za kolku vreme od prilika se vrakate vo normala ili pak zavisi se do organizmot?

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1632
7.1.2015 21:03:06   
Hopeful RR
vazna, ич да не се замараш со тоа user posted image тоа не е дебелеење како од храна или неактивност, туку е повеќе подуеност заради собирање течности. Не е до толку, јас не се мерев за да ти кажам точна бројка, ама не е страшно. Тоа кога се враќа организмот во нормала веројатно зависи од тело до тело, кај мене стагнираше таа тежина некое време се додека не почнав да накачувам од бременоста и некако се поврзаа. Килограмите лесно се регулираат, битно е ифв-то да е успешно, и затоа само напред user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 1633
7.1.2015 21:23:11   
vazna
Da hopeful toa e najvazno invitroto da e uspesno pa za drugoto ke se sredi nekako user posted image falati za odgovorot pozzz

Непосредна врска до пораките: 1634
7.1.2015 21:53:54   
kate..
zzdravo srkni praznici na site da ste srekni i so dve crticki vo novata hristos se rodi sreken bozik.jas utre ke se javam vo remedika i ke zakazam razgovor so doktorot sto i kako .

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 1635
8.1.2015 0:42:35   
kapina
bozee sega koga prasav vo USA kolku e ivf znaete sto mi rekoa 20 iljadi dolari

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1636
8.1.2015 10:29:32   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..

zzdravo srkni praznici na site da ste srekni i so dve crticki vo novata hristos se rodi sreken bozik.jas utre ke se javam vo remedika i ke zakazam razgovor so doktorot sto i kako .

kate.., кај кој доктор во Ремедика? Пиши кога почнуваш со терапија. Важна, последна инсеминација треба во јануари да правиш, така?

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1637
8.1.2015 10:48:18   
Hopeful RR
Зависи од клиника до клиника, во просек е 12.000 долари, а постапката е комплетно иста, споредував до најситни детали, дури и терапевтски. Секако е прескапо, затоа ич не размислувај за такви варијанти, мој совет - остани тука и продолжи со Лазаревски.

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1638
8.1.2015 11:56:11   
kate..
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR
kate.., кај кој доктор во Ремедика? Пиши кога почнуваш со терапија. Важна, последна инсеминација треба во јануари да правиш, така?

vo remedika kaj dr petanovski zakazav pregled i razgovor za na 22 januari duri togas doktorot ima sloboden termin e sega ne mi e jasno dali treba vaucerot da go nosam so mene togas toj den i dokumentacijata i dali na vaucerot ke treba maticniot da mi napise ivf za vo remedika ili prvo da si napravam muabet so doktorot petanovski

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 8.1.2015 12:35:49 >

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 1639
8.1.2015 12:07:11   
vazna
Da vo januari e poslednata inseminacija nekade otprilika 13 ili 14 januari

Непосредна врска до пораките: 1640
8.1.2015 12:14:28   
Hopeful RR
kate.., не е битен толку ваучерот за првиот разговор. Секако, би било фино да го носиш заедно со комплетната документација за да проверат сестрите дали треба да направиш уште некоја анализа до пред почетокот на процедурата. Од матичен ќе ти треба упат за во Ремедика - ивф оддел, но се тоа може и накнадно да се однесе, не е проблем. Со среќа, те чекаме да ни пишеш user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1641
8.1.2015 12:33:14   
butterfly 00
RR Denes mi bese ehoto se vide eden bebush I nekako malku se opustiv. Sakam da prasam do koga da jadam brazilski orevcinja ? Vazna so debeleenjeto kaj sekoj e razlicno jas na primer vooopsto ne se zdebeliv kilazata se uste mi e ista, a ne vnimavam sto jadam, toa e najmal problem.

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 1642
8.1.2015 12:38:40   
LoveableMe RR
kate.., можеш со себе да носиш упат од матичен, но може и после, кога ќе одиш на разговор тогаш ќе ти одредат што и како за постапката и ке ти кажат што да донесеш и/или да испиташ ако треба до почеток со терапијата. Среќно!user posted image

батерфлај, сега едно многу е рано, понатака може ќе испаднат две, не се знаеuser posted image . Бразилски можеш да јадеш и понатаму, имаат селен, така што добри се да се консумираат секојдневно не е проблем, поззuser posted image

Верувај во чуда!

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1643
8.1.2015 16:52:22   
evoksi
Здраво девојки,

Јас сум обично читач на форуми, денеска по прв пат добив желба да се вклучам и да споделам нешто.

Денес го добив негативниот тест после ИВФ.
Сега не знам што се прави понатаму.
Ако имал некој такво искуство или ако е тоа во друга тема, ве молам да ме префрлите.

На сите ви посакувам среќа, да не се почувствувате како јас денеска

Поздрав

Непосредна врска до пораките: 1644
8.1.2015 17:39:12   
butterfly 00
Zdravo. Bash mi e zal za negativniot test, no obicno testot se pravi preku krv I bez razlika dali e negativen so rezultatot odis kaj doktorot za da se dogovorite sto pponatamu dali ke vi dade dopolnitelni ispituvanja ili ne, moze ke vi predlozi za probate na spontan ciklus vednas po neuspesnoto IVF.

(Одговор на членот evoksi)
Непосредна врска до пораките: 1645
8.1.2015 18:02:27   
kapina
Evoksi zal mi e jas si prodolzuvam kaj lazarevski oti pred nekojden mi kaza oti znae tocno sto e problemot po tel i ke mi objasne na 21 sto e kako e i ke mi kaze sto ponatamu

Непосредна врска до пораките: 1646
8.1.2015 18:07:04   
kapina
Buterfly mozes da si jades po tri brazilski orevcinja dnevno nema steta od niv

Непосредна врска до пораките: 1647
8.1.2015 22:58:16   
evoksi
Фала ви butterfly и kapina!

Јас од почеток сакав да правам ИВФ на спонтан циклус, бидејќи проблемот не е кај мене, но докторот ме убеди дека е подобро со мала стимулација да има барем неколку клетки бидејќи е спермограмот прилично лош и кај нас се правеше уствари ICSI.

Сега, после ова што го напиша butterfly се мислам дали можеби шансите да успее инвитрото на спонтан циклус се поголеми ако претходно имало стимулација, т.е неуспешно ивф.

Има ли некој такво искуство?

Непосредна врска до пораките: 1648
9.1.2015 0:03:04   
kapina
a zosto ne so stimulacija so icsi se ode kaj site kazi reci i moite invitra bea so icsi

(Одговор на членот evoksi)
Непосредна врска до пораките: 1649
9.1.2015 0:28:45   
butterfly 00
Da sekako so stimulacija se vadat poveke jajce kletki I se oploduvaat I mozat da ti vratat poveke embrioni, a na spontan ciklus ako imas dva do tri folikuli pa or NIV se vadat jajce kletki I se oploduvaat, nema vrska dali e so ICSI ili obicno rabotata e posle kako ke se razvijat I kolku me to vratat. Kaj koj doktor pravese IVF. Ke vidis sto ke ti predlozi doktorot, a da ne cekas 6 meseci do slednoto ako nemas zamrznati bi bill ubavo I na spontan da si probas, mnogu ostanuvaat bremeni I posle IVF stimulirani se jajnicite I se vadat poveke folikuli.

Непосредна врска до пораките: 1650
Страница:   <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?