|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VI дел
22.1.2015 20:49:11   
Hopeful RR
Loveable Me, ај со среќа и со лесно, овојпат да се израдуваме до крај user posted image Се чека ден од циклус за да се започне, или како е процедурата?

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот kate..)
Непосредна врска до пораките: 1751
22.1.2015 21:03:07   
LoveableMe RR
Кaј мене oдиме нa прирoден циклус, дoбив денес ми зaврши, ме гледaше и рече прегнил вo сaбoтa и пoтoa следнaтa неделa петoк или сaбoтa трaнсфер, бидејќи имaм смрзнaти блaстoцисти oд петти ден, пa тaкa и брoјaт денoви пo oвулaцијс кoгa трaнсфер дa нaпрaвaт. Терaпијa пoтoa ќе ми дaдaт, сегa oсвен витaмини минерaли и еутирoксoт не пијaм другo. Дoктoрoт беше oк, не е мнoгу збoрлест, кaкo мoите претхoдни искуствa и тaкa некaкo излегoв oд кaј негo кaкo недoреченo, a јaс сум пoсветен пaциент и сaкaм пoвеќе дa ми се збoрувauser posted image

Пa и мм кaпaк, сaмo нештo гунџa, дaли гo фaќa нервoзa штo ќе биде oвoјпaт, денес не ми е денoв oчигледнo....

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.1.2015 21:06:04 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 1752
22.1.2015 23:21:37   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Постовите со големо жалење и тешко срце за спонтаниот на батерфлај00 ги префрлам во Спонтан абортус.

Јас бев кај Петановски и ми рече дека најверојатно до крајот на месецот би требало да биде враќањето на смрзнатите ембриони, терапија не примам, отпосле ќе ми дадат, така ми кажаа, значи по трансферот.

кате..., што направи ти? Договоривте ли што-како понатаму?

Love ajde uste malce i ke si gi zemes embrioncinjata i ovoj pat da se raduvame site zaedno....srceto mi se polni.sekogas koga citam ubava vest,pozitiven test...i mene ic ne mi e ubavo koga citam neuspeshni ivf...no gospod e so site nas i ke ne izraduva site eden den :-)

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 1753
23.1.2015 0:12:45   
nadesh
Eve i jas da se prijavam denes mi bese posleden den na stimulacija primiv 32 inekcii.Estradiolot mi bese nad 2000 ,utre primam stop inekcija i vnedela vo 8:30 me zakazaa za puncija.So sreka i so plod da ni e na site i gospod da ni pomozi.user posted image user posted image user posted image Pozzz do site

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 1754
23.1.2015 9:42:30   
Kvisko
Nadesh со среќа и со лесно на пункција.

LoveableMe тежок е и мачен овој пат за добивање бебе. Имаме многу подеми и падови ама мора да се гледа напред. Денес нека не ти биде денот ама се надевам по трансферот во следните околу 40 недели ќе бидат сите твои денови.user posted image

(Одговор на членот nadesh)
Непосредна врска до пораките: 1755
23.1.2015 10:31:31   
LoveableMe RR
Фала ви девојки, така е. Надеш, среќно во недела, те чекаме со убави вестиuser posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

00.01 - весник - трансфер со смрзнати ембриони (Лазаревски, Систина)
00.01 - MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)
00.01 - skydiver почеток со терапија(Петановски, Ремедика)
05.01 - nadesh - почеток со терапија (Таше Трпчевски, Плодност)
20.01 - Pinky30 - почеток со терапија (Глигор Тофовски, ГАК)
00.02 - LoveableMe RR- трансфер со смрзнати ембриони (Петановски, Ремедика)
00.02 - kate.. - почеток со терапија(Петановски, Ремедика)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

25.01 - nadesh = пункција 28.01 = ЕТ
27.01- весник (трансфер на смрзнати ембриони) FET
31.01 -LoveableMe RR (трансфер на смрзнати ембриони) FET

=========================

10.02- весник = ТЕСТ
11.02 - nadesh = ТЕСТ
14.02 -LoveableMe RR = ТЕСТ

2015 година

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 23.1.2015 15:30:15 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1756
23.1.2015 11:34:30   
sky diver
Zdravo na site ,
Jas od sredata pocnav so menopur 4 na den, vo ponedelnik sum na kontrola na krv i eho.
ova mi e vtoro IVF , i ovoj pat odam so skraten protokol odnosno nemam suprefakt. Malku mi e strav deka ne e isto kako minatiot pat ,ama od druga strana pak sigurno lekarot znae sto pravi
pozz do site i samo hrabro

Непосредна врска до пораките: 1757
23.1.2015 11:39:07   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: sky diver

Zdravo na site ,
Jas od sredata pocnav so menopur 4 na den, vo ponedelnik sum na kontrola na krv i eho.
ova mi e vtoro IVF , i ovoj pat odam so skraten protokol odnosno nemam suprefakt. Malku mi e strav deka ne e isto kako minatiot pat ,ama od druga strana pak sigurno lekarot znae sto pravi
pozz do site i samo hrabro

sky diver, среќно, кај кој доктор си овој пат?

Верувај во чуда!

(Одговор на членот sky diver)
Непосредна врска до пораките: 1758
23.1.2015 11:39:56   
sky diver
Kaj istiot od minatiot pat, Petanovski

Непосредна врска до пораките: 1759
23.1.2015 11:44:38   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: sky diver

Kaj istiot od minatiot pat, Petanovski

Кај истиот доктор сме, ајде со лесноuser posted image user posted image

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1760
23.1.2015 13:19:53   
sky diver
Dali nekoj od vas ima primano terapija so menopur i kolku dena i kako ste reagirale na terapijata?
jas od deneska nesto pocnav tesko da disam, me faka vrucina, nekako mi e tesko vo gradite

Непосредна врска до пораките: 1761
23.1.2015 13:33:58   
Melanija RR
LoveableMe RR user posted image убава вест ,без зборови само многу user posted image user posted image user posted image

nadesh user posted image очекуваме user posted image user posted image
весник со лесно до user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1762
23.1.2015 14:47:08   
весник
девојки утре имам уште едно ехо и вторник трансфер...па со среќа нека ми е...јас не примам ништо,не ми даде ништо пред трансферот освен витамините и минералите што си ги земам на своја рака веќе 2 месеци и фраксапарин инекциите кои веќе ги примам а ми се дадени од трансфузиолог и одобрени и од гинеколог....со среќа на сите оваа година...сите да си станеме мајки на прекрасни дечиња!!!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1763
23.1.2015 15:07:09   
Anna78
Девојки, јас бев на контрола, па докторот ми спомна за една нова процедура „гребење на ендометриумот“ да ја направиме пред ивф. Инаку, имаме смрзнати ембриони, па ќе ги враќаме на природен циклус. Но, прво докторов ми предложи гребење на ендометриумот, па се чекало еден циклус па после ги враќаме ембрионите. Ме интересира многу темава, па ако има некој информации во врска со ова споделете нешто, оти јас не сум слушнала па во мисли сум user posted image Поздравче user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

(Одговор на членот весник)
Непосредна врска до пораките: 1764
23.1.2015 15:28:28   
LoveableMe RR
Ana78, имаме таква тема Гребење на матката, пиши ни таму како тече постапката, колку чини, дали ќе пиеш нешто терапија и сл. Среќно!

Весник, ајде со лесно

Верувај во чуда!

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 1765
23.1.2015 20:42:01   
kate..
ringerajki jas od utre posnuvam so terapijata 3 fostimona so tri vodicki utre mi e vtor den od ciklus zdravje u cetvrtok sum na eho i krv ke mi zimaat

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

Непосредна врска до пораките: 1766
23.1.2015 21:35:28   
tea 88
Vesnik so sreka na transferot vtornik ovoj pat da bide i toa user posted image user posted image i kaj site da dava Gospod.
Sky diver i jas bev so kratok protokol prvo ifv , prvo na fostimoni 5 dena slabo reagirav i otkako mi dade merional bese drugo, a primav po dve ili tri .
Znam jas dodeka se spremav za ifv bev mn napnata psihicki opteretena i pritisokot mi.se kacuvase do 140/100, duri i na punkcija mi bese 120/100. Piev mg i b6 i znam deka mnogu pesacev duri gi primav inekciite i toa mnogu mi pomogna.
Od pocetok imav pogresen pristap se mislev sto ako ne uspee, pa imam i imav i togas miomce, pa zasto so kratok protokol pa lele koga pocnavme ne reagirav dobro.na fostimonite, duri vo edem moment sakav da mu predlozam na dr da prekineme.so ifv i da pravime sleden ciklus. Znam deka ne.e lesno no najvazno e da se opustite i da mu veruvate na dr zasto oni stvarno si ja znaat rabotata i samo steta ke si napravime ako mislime premnogu. Znam deka e lesno da se kaze a tesko da se primene i jas sum takva ama mora da bideme smireni za se.
I uste eden sovet za tie sto primaat eytirox vo tek na ifv, da si go proverat hormonot pri stimulacijata so inekcii zasto jas pred da pocnam so ifv go ispitav i mi bese 2.35 a po 4ned koga pravev domasen test istiot den mi bese 6.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 26.1.2015 13:07:34 >

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1767
24.1.2015 21:20:45   
kate..
rr jas denes ja primiv inekcijata i mnogu me pecese no mnogu sum srekna sto konecno pocnav so terapijata

2011fevruari operacija cista otstraneta i jajnik,2012 spontan abortus,2013 april vonmatericna bremenost operacija hitno tubite otstraneti,prvo IVF neuspesno vtoro neuspesno

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 1768
24.1.2015 21:39:06   
Hopeful RR
skydiver, мислам дека менопурот знаат да бидат потешки во смисла на реакции, ако добро паметам, Loveable Me има повеќе искуство со нив, и исто имаше непријатно реакции. Не се секирај, само нека делуваат како што треба, а ако ептен ти стане непријатно, секако кажи му на докторот. Со среќа user posted image

kate.., со среќа и тебе, мила! Ич не се секирај за печењето, се се брише на крај, и болка, и печење и се user posted image Јас ги примав со една водичка и наводно така повеќе печеле, така што уживај, те частеле плус две водички user posted image

весник, со среќа ЕТ во вторник!!! Мешето е спремно за ембриончињата да си дојдат со мама дома user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1769
25.1.2015 13:48:29   
kate..

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

skydiver, мислам дека менопурот знаат да бидат потешки во смисла на реакции, ако добро паметам, Loveable Me има повеќе искуство со нив, и исто имаше непријатно реакции. Не се секирај, само нека делуваат како што треба, а ако ептен ти стане непријатно, секако кажи му на докторот. Со среќа user posted image

kate.., со среќа и тебе, мила! Ич не се секирај за печењето, се се брише на крај, и болка, и печење и се user posted image Јас ги примав со една водичка и наводно така повеќе печеле, така што уживај, те частеле плус две водички user posted image

весник, со среќа ЕТ во вторник!!! Мешето е спремно за ембриончињата да си дојдат со мама дома user posted image

a moze efektot so site vodi e po ne doar mose so edna vodicka e podobro me interesira sega neli go imam menzisot koga od prilika ke mi e transferot dali pred da ja dobijam sega slednata menstruacija

Непосредна врска до пораките: 1770
25.1.2015 14:37:59   
Hopeful RR
kate.., тоа со колку водички се раствора е само за да не пече, односно со колку повеќе водички, толку е понежна реакцијата, но никако не влијае на дејството на инекцијата, за тоа не се секирај. А инаку, дај боже се да излезе во ред и следна менструација нема да има user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1771
25.1.2015 16:06:43   
kate..
znaci mene mi doaga na 5 dena toa se spaga na 16 februari a transferot e nekade 4 -5 dena pred menzis

Hopeful ti kade pravese ivf mislam kaj tebe uspesno bese.

loveableMe RR STAVI ME NA SPISOK POCNAV NA 24.01 I KADE SI NE NE DRUZIS DENES

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 25.1.2015 21:54:35 >

Непосредна врска до пораките: 1772
25.1.2015 17:44:01   
LoveableMe RR
Не сум дoмa, oд мoбилкa пишувaм, зaтoa ме немa. Зa вoдичките сo инекциите oдлучувa дoктoрoт, уживaј. Нa списoк си стaвенa, сaмo дaтум дa видaм, пoзз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 1773
25.1.2015 19:04:52   
Hopeful RR
kate.., да, успешно ми е ивф-то, во мај, здравје, чекаме двајца синковци user posted image Инаку го правев во Систина, кај др. Ивановски.

Не знам како си го пресмета тоа со циклусот, но може и да не излезе така рачуницата - зависи како ќе реагираш на стимулациите. Не се поклопува секогаш со датумот на природна овулација, ниту пак на потенцијалното добивање, така што олабави се од тој аспект. Како ти е шемата, сега почна со менопур, друго што? Имаш супрефакт или како? Со среќа user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 1774
25.1.2015 19:12:05   
nadez vera ljubov
na site sto se vo postapkata na IVF im posakuvam uspeh

Непосредна врска до пораките: 1775
Страница:   <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  69 70 [71] 72 73   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?