Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Кaј мене oдиме нa прирoден циклус, дoбив денес ми зaврши, ме гледaше и рече прегнил вo сaбoтa и пoтoa следнaтa неделa петoк или сaбoтa трaнсфер, бидејќи имaм смрзнaти блaстoцисти oд петти ден, пa тaкa и брoјaт денoви пo oвулaцијс кoгa трaнсфер дa нaпрaвaт. Терaпијa пoтoa ќе ми дaдaт, сегa oсвен витaмини минерaли и еутирoксoт не пијaм другo. Дoктoрoт беше oк, не е мнoгу збoрлест, кaкo мoите претхoдни искуствa и тaкa некaкo излегoв oд кaј негo кaкo недoреченo, a јaс сум пoсветен пaциент и сaкaм пoвеќе дa ми се збoрувa
Пa и мм кaпaк, сaмo нештo гунџa, дaли гo фaќa нервoзa штo ќе биде oвoјпaт, денес не ми е денoв oчигледнo....
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 22.1.2015 21:06:04 >
Јас бев кај Петановски и ми рече дека најверојатно до крајот на месецот би требало да биде враќањето на смрзнатите ембриони, терапија не примам, отпосле ќе ми дадат, така ми кажаа, значи по трансферот.
кате..., што направи ти? Договоривте ли што-како понатаму?
Love ajde uste malce i ke si gi zemes embrioncinjata i ovoj pat da se raduvame site zaedno....srceto mi se polni.sekogas koga citam ubava vest,pozitiven test...i mene ic ne mi e ubavo koga citam neuspeshni ivf...no gospod e so site nas i ke ne izraduva site eden den :-)
Eve i jas da se prijavam denes mi bese posleden den na stimulacija primiv 32 inekcii.Estradiolot mi bese nad 2000 ,utre primam stop inekcija i vnedela vo 8:30 me zakazaa za puncija.So sreka i so plod da ni e na site i gospod da ni pomozi. Pozzz do site
LoveableMe тежок е и мачен овој пат за добивање бебе. Имаме многу подеми и падови ама мора да се гледа напред. Денес нека не ти биде денот ама се надевам по трансферот во следните околу 40 недели ќе бидат сите твои денови.
Zdravo na site , Jas od sredata pocnav so menopur 4 na den, vo ponedelnik sum na kontrola na krv i eho. ova mi e vtoro IVF , i ovoj pat odam so skraten protokol odnosno nemam suprefakt. Malku mi e strav deka ne e isto kako minatiot pat ,ama od druga strana pak sigurno lekarot znae sto pravi pozz do site i samo hrabro
Zdravo na site , Jas od sredata pocnav so menopur 4 na den, vo ponedelnik sum na kontrola na krv i eho. ova mi e vtoro IVF , i ovoj pat odam so skraten protokol odnosno nemam suprefakt. Malku mi e strav deka ne e isto kako minatiot pat ,ama od druga strana pak sigurno lekarot znae sto pravi pozz do site i samo hrabro
sky diver, среќно, кај кој доктор си овој пат?
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
девојки утре имам уште едно ехо и вторник трансфер...па со среќа нека ми е...јас не примам ништо,не ми даде ништо пред трансферот освен витамините и минералите што си ги земам на своја рака веќе 2 месеци и фраксапарин инекциите кои веќе ги примам а ми се дадени од трансфузиолог и одобрени и од гинеколог....со среќа на сите оваа година...сите да си станеме мајки на прекрасни дечиња!!!
Девојки, јас бев на контрола, па докторот ми спомна за една нова процедура „гребење на ендометриумот“ да ја направиме пред ивф. Инаку, имаме смрзнати ембриони, па ќе ги враќаме на природен циклус. Но, прво докторов ми предложи гребење на ендометриумот, па се чекало еден циклус па после ги враќаме ембрионите. Ме интересира многу темава, па ако има некој информации во врска со ова споделете нешто, оти јас не сум слушнала па во мисли сум Поздравче
Vesnik so sreka na transferot vtornik ovoj pat da bide i toa i kaj site da dava Gospod. Sky diver i jas bev so kratok protokol prvo ifv , prvo na fostimoni 5 dena slabo reagirav i otkako mi dade merional bese drugo, a primav po dve ili tri . Znam jas dodeka se spremav za ifv bev mn napnata psihicki opteretena i pritisokot mi.se kacuvase do 140/100, duri i na punkcija mi bese 120/100. Piev mg i b6 i znam deka mnogu pesacev duri gi primav inekciite i toa mnogu mi pomogna. Od pocetok imav pogresen pristap se mislev sto ako ne uspee, pa imam i imav i togas miomce, pa zasto so kratok protokol pa lele koga pocnavme ne reagirav dobro.na fostimonite, duri vo edem moment sakav da mu predlozam na dr da prekineme.so ifv i da pravime sleden ciklus. Znam deka ne.e lesno no najvazno e da se opustite i da mu veruvate na dr zasto oni stvarno si ja znaat rabotata i samo steta ke si napravime ako mislime premnogu. Znam deka e lesno da se kaze a tesko da se primene i jas sum takva ama mora da bideme smireni za se. I uste eden sovet za tie sto primaat eytirox vo tek na ifv, da si go proverat hormonot pri stimulacijata so inekcii zasto jas pred da pocnam so ifv go ispitav i mi bese 2.35 a po 4ned koga pravev domasen test istiot den mi bese 6.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 26.1.2015 13:07:34 >
skydiver, мислам дека менопурот знаат да бидат потешки во смисла на реакции, ако добро паметам, Loveable Me има повеќе искуство со нив, и исто имаше непријатно реакции. Не се секирај, само нека делуваат како што треба, а ако ептен ти стане непријатно, секако кажи му на докторот. Со среќа
kate.., со среќа и тебе, мила! Ич не се секирај за печењето, се се брише на крај, и болка, и печење и се Јас ги примав со една водичка и наводно така повеќе печеле, така што уживај, те частеле плус две водички
весник, со среќа ЕТ во вторник!!! Мешето е спремно за ембриончињата да си дојдат со мама дома
skydiver, мислам дека менопурот знаат да бидат потешки во смисла на реакции, ако добро паметам, Loveable Me има повеќе искуство со нив, и исто имаше непријатно реакции. Не се секирај, само нека делуваат како што треба, а ако ептен ти стане непријатно, секако кажи му на докторот. Со среќа
kate.., со среќа и тебе, мила! Ич не се секирај за печењето, се се брише на крај, и болка, и печење и се Јас ги примав со една водичка и наводно така повеќе печеле, така што уживај, те частеле плус две водички
весник, со среќа ЕТ во вторник!!! Мешето е спремно за ембриончињата да си дојдат со мама дома
a moze efektot so site vodi e po ne doar mose so edna vodicka e podobro me interesira sega neli go imam menzisot koga od prilika ke mi e transferot dali pred da ja dobijam sega slednata menstruacija
kate.., тоа со колку водички се раствора е само за да не пече, односно со колку повеќе водички, толку е понежна реакцијата, но никако не влијае на дејството на инекцијата, за тоа не се секирај. А инаку, дај боже се да излезе во ред и следна менструација нема да има
Не знам како си го пресмета тоа со циклусот, но може и да не излезе така рачуницата - зависи како ќе реагираш на стимулациите. Не се поклопува секогаш со датумот на природна овулација, ниту пак на потенцијалното добивање, така што олабави се од тој аспект. Како ти е шемата, сега почна со менопур, друго што? Имаш супрефакт или како? Со среќа