Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Да, и кај мене на првото мерење мислам дека не беше доволно спуштен естрадиолот, па се продолжи со супрефакт се додека не се симна. Таман работа да се прекине ивф за тоа.
Инаку капина, пази со кафеавиот шеќер, бидејќи го бојат, односно е бел, обичен, и само му додаваат боја. Јас би ти советувала скроз да го исфрлиш шеќерот, воопшто не ти е потребен, а ако мора, земај стевиа.
Инаку кога се пие метформинот битно е да се внесуваат и малку шеќери (не да се претера) зашто може премнгоу да го спушти шеќерот и тоа е плус беља. Јас до сега сум немала проблем иако на почеток кога изфрил скроз шеќер од исхрана знаеше да ме заболи глава од низок шеќер. Сега од време на време си дозволувам парченце црно чоколадо или некогаш торта (плус и што никој не знае дека се занимавам со вакви работи кога ме служат со торта си ја јадам на гости) или неколку голтки сок со шеќер.
Bas denes dr.mi potvrdi deka NEMA SANSI DA GO PREKINE IVF-to se slucuvalo vaka kaj drugi zeni vtor,tret den da ne se simnuva estradiolot...jas vcera estradiolot mi bese 76 a denes mi bese 54 estradiolot....i denes me bocna so tri inekcii Decapeptil i zadutre ke odam povtorno da vidi dr.do kade sum...a za otkazuvanje rece nema sansi...a za Decapeptilot Kapina sto tvrdi deka ne bil dobar ne se pokazal toa se isti inekcii kako superfaktot no GAK porano rabotele so Superfakt a sega rabotat so Decapeptil site bolnici si imaat svoi donacii ili sponzori i toa e razlicnoto a ista funkcija imaat bas i toa go prasav zosto tuka site ve citam za superfakt i mislev i jas toa ke primam..i mislam deka ako veke nekoj ne koristel vakvi inekcii ne treba da donesuva zaklucok od prazni muabeti dali se dobri ili ne zosto sepak na nas sto sme so pocetok na terapija ne deluva dobro i optimisticki...tuka sme da se bodrime vo dobro i loso a ne negativni komentari da si citame za nasata terapija...ke svatam samo vo slucaj ako nekoj ja koristel a da nema rezultat a ne koj sto kako rekol za tie inekcii... i kaj sekoja od nas razlicno deluva terapijata...tolku mi padna teshko koga procitav Kapina sto pisala..mislam deka so vakvi negativni muabeti nema pptreba...sepak mi e prvo ivf i koga ke procitam vaka nesto gubam nadez ....vo sreda ke vi pisam RR-ki sto ponatamu...Sekoe dobro na site
< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 2.2.2015 16:19:52 >
Пинки 30 мој совет ти е да не се нервираш штом доктор оценил дека треба да примаш таква терапија значи смета дека со таа терапија ке има успех.Ако другите не ја примаат не значи дека не чини па и зошто сите би имале иста терапија не сте сите исти.Јас мислам дека ти со овие лекови ке останеш бремена и ти ке мислиш како мене и нема да се замараш со рекла казала.А за Капина не се секирај јас и неа сум и рекла дека не е убаво да биде секогаш негативна ама тоа е,а мислам дека нема лоша душа само мора да припази што каде коментира.Поздрав и ти посакувам да имаш успешно ивф и и и и се друго што сакаш во животот
Draga pinky30...celosno te poddrzuvam vo tvoeto izlaganje pogore...devojki stvarmno ne treba da preteruvame za sto e dobro a sto ne e...pa ako tolku znaevme sto e dobro...neli site ke si go odberevme dobroto i ke bevme sega site majki...neli i za toa sme na ooj forum...da si pomagame,da se bodrime...navistina ne treba negativni vibracii da si isprakame...koj sme nie da sudime sto cini a sto ne...pinky30 teraj si mila so terapijata,slusaj si go doktorot...sekoj slucaj e razlicen...ke si uspees,ke si bides majka...nemoj da se zamaras ... pozdrav i sekoe dobro!
pinky 30 ic ne se sekiraj koj sto rekol napisal,a i kapina taka i rekle toa ne e nejzino iskustvo ako nekoj ima iskustvo so ovaa terapija neka pise ti pracam pozitivna energija
Zdravo devojki jas podolgo vreme ve sledam, no ne sum ucestvuvala vo diskusiite, imam cetiri neuspesni IVF i sakam da go spodelam moeto iskustvo so dekapeptil, mene mi go dade Lazarevski bidejki loso reagirav na superfakt, osnosno od superfaktot mi se sozdavaa cisti, pa ivf postapkata se prekinuvase dodeka so dekapeptilot nemav takva reakcija, odnosno super go podnesov, taka da Pinki 30 nema mesto za panika, ti posakuvam pobrzo da stanes mamicka
Pinky30 se ke bide dobro i ke si reagiras super na terapijata. A sto e vazno ednite ili drugite potoa se gleda kako ke se reagira na inekciite a koj ke bidat e procenka na dr i praksa. Jas bev so kratok protokol i ne mi se poznati ni ednite ni drugite. I Pinky30 treba da si imas doverba vo dr znae on sto pravi.a Kapina ne kaza nisto loso samo go prenese toa sto go kazal dr Tase.
Пинки прaвилo е декa немa прaвилo, тaкa штo слушaј си гo дoктoрoт и ќе дoјдеш дo сaкaнaтa цел.
Мене трaнсферoт ми пoминa дoбрo, ми врaтијa две блaстoцисти, три oстaнaa смрзнaти, терaпијa клaсичнo кaкo и другите, сo тoa штo му пoбaрaв утрoгестaн ми рече три пaти пo 200 и дaбрoстoн двa пaти пo еднo, a зa клексaн ќе пишaм вo сooдветнaтa темa. Пoззз
Мене трaнсферoт ми пoминa дoбрo, ми врaтијa две блaстoцисти, три oстaнaa смрзнaти, терaпијa клaсичнo кaкo и другите, сo тoa штo му пoбaрaв утрoгестaн ми рече три пaти пo 200 и дaбрoстoн двa пaти пo еднo, a зa клексaн ќе пишaм вo сooдветнaтa темa. Пoззз
ајде сега среќно нека е...што направи ти даде ли прогестерон депо инекции...и зошто се тие дабростон...мене ни сега ниту пак првиот пат ми ги дадоа
Bas denes dr.mi potvrdi deka NEMA SANSI DA GO PREKINE IVF-to se slucuvalo vaka kaj drugi zeni vtor,tret den da ne se simnuva estradiolot...jas vcera estradiolot mi bese 76 a denes mi bese 54 estradiolot....i denes me bocna so tri inekcii Decapeptil i zadutre ke odam povtorno da vidi dr.do kade sum...a za otkazuvanje rece nema sansi...a za Decapeptilot Kapina sto tvrdi deka ne bil dobar ne se pokazal toa se isti inekcii kako superfaktot no GAK porano rabotele so Superfakt a sega rabotat so Decapeptil site bolnici si imaat svoi donacii ili sponzori i toa e razlicnoto a ista funkcija imaat bas i toa go prasav zosto tuka site ve citam za superfakt i mislev i jas toa ke primam..i mislam deka ako veke nekoj ne koristel vakvi inekcii ne treba da donesuva zaklucok od prazni muabeti dali se dobri ili ne zosto sepak na nas sto sme so pocetok na terapija ne deluva dobro i optimisticki...tuka sme da se bodrime vo dobro i loso a ne negativni komentari da si citame za nasata terapija...ke svatam samo vo slucaj ako nekoj ja koristel a da nema rezultat a ne koj sto kako rekol za tie inekcii... i kaj sekoja od nas razlicno deluva terapijata...tolku mi padna teshko koga procitav Kapina sto pisala..mislam deka so vakvi negativni muabeti nema pptreba...sepak mi e prvo ivf i koga ke procitam vaka nesto gubam nadez ....vo sreda ke vi pisam RR-ki sto ponatamu...Sekoe dobro na site
Pinky, ne se voznemiruvaj i razocaruvaj predvreme, voopsto ne ti treba toa sega, doktorot si znae najdobro sto I kako da pravi a tvoe e nemu maksimalno da mu veruvas, fakt e deka site sme razlicni prikazni I site razlicno reagirame na terapijata,no najbitno e na kraj da ima pozitivni rezultati pa nee bitno so kakva terapija ke bide, zatoa povtorno ke ti recam ne se zamaraj so negativni muabeti..
Loveableme нека си пораснат во убави близначиња. Уживај си, релаксирај се, јас за тие две недели се изначитав книги, така да искористи си го убаво времето, за другото се си знаеш нема што да ти кажуваме . Пинки30 јас ти посакувам многу среќа во постапката и би ти кажала да имаш поверение во докторот тоа е најбитно, тие најдобро знаат што е најдобро за нас, затоа не се преоптоварувај со неубави мисли, биди релаксирана и позитивна ,ќе видиш се ќе си дојде на свое место.
< Поракaта ја уредил Milicka 30 -- 2.2.2015 21:21:38 >
Loveable Me, со среќа!!! Ајде за две недели да се радуваме на и после тоа на Овојпат ќе биде, сигурна сум!
Pinky30, точно знам како ти е, и во ваква ранлива и нежна состојба стварно последно што ти треба е негативен муабет. Факт е дека сите тука сме различни, со различни стилови на комуникација, искуства, знаења и сфаќања на светот и нештата околу нас, и за твое добро, обиди се да не си земаш ама баш ништо при срце. Најголемата доверба треба да ја имаш во докторот и во себе, а тоа што ние тука збориме ич да не ти е гајле. Ниедна од нас не е докторка, и сите сме чуле-недочуле.
Се слагам дека има некоја тенденција да се шират празни муабети без причина и да се прави негативна енергија, ама не можеме да влијаеме на тоа другите како пишуваат. Едноставно, пробај да филтрираш што добиваш како информација и што те допира. Не е лесно, но целата оваа ситуација со ивф е и голем тест за личност, ќе те направи појака како човек. Удри игнор и ич да не ти е гајле А за терапијата, ич да не се сомневаш во докторот, секое тело е различно и сигурна сум дека докторот многу подобро од нас знае кому што му одговара. Сите сме со различни терапии и сите имаме различни резултати, да имаше еден проверен метод ќе беше многу полесно, ама тоа е, не сме машини Супер што се симнал естрадиолот, до задутре ќе биде таман симнат за да се почне со стимулација, ќе видиш. Само лабаво, насмеано и главата горе!
RR-ki vi blagodaram na poddrskata i ubavite zelbi i misli sto mi gi posakuvate na site so dobro da ni se vrati i na site zelbata da ni se ispolni....Tocno e deka nekoj ke dofrli nesto negativno no koga ve procitav vas mi gi otvorivte ocite i mi dokazavte deka nema potreba nekoj komentar sto ne e soodveten za GRUPAVA da me razocara i da se osekjam negativno....ne samo jas i drugi RR-ki reagirale vaka kako denes sto reagirav i jas....ne sum takva osoba da siram negativna energija i da se karam no denes nemozev da prekjutam.....Site sme osetlivi i site sme na ista maka sepak treba da si pomagame a ne otpomagame
LoveableMe so lesnooooooo i so ubavo da gi isteras ovie dve nedeli i da se raduvame site zaedno na uste dve
Девојки, среќно нека ви е на сите и со лесно! Искрено се надевам дека февруари ке биде одличен за убави вести, за две цртички, за високи бети! Стискам палци за сите вас!
Loveable со лесно да ги ситераш овие две недели и да частиш за
Јас вчера се видов со Димитров и се договоривме штом ќе го добијам ваучерот од наредниот циклус да почнам со контрацептив и на 18 ден од тој циклус да се видиме за да ми даде терапија. Одиме со долг протокол заради моите циклуси. Да ми беше циклусот уреден тогаш можеби ќе размислеше да одиме без контрацептиви ама вака ќе морам се да терам. Ми рече прво да пијам микрогинон и кога му кажав дека лошо сум реагирала на микрогинотнот кога ми го дадоа на ГАК ми го смени со Јасмин. Неговиот одговор беше сеедно е со кој ќе почнеш само да немаш лоши реакции ми е битно.
Така штп сега чекам ваучер и во исто време и циклус и се надевам ваучерот ќе стигне пред циклусот за да може да почнам порано ако не ќе чекам мартовски циклус за да почнам со контрацепција.