|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
4.4.2015 13:37:27   
SOLE

ИЗВОРНА ПОРАКА: Kassy

Zdravo na site...
Jas denes imav uspeshna punkcija so priroden ciklus..user posted image . imame 1 ama vredno, oplodeno e denes i cekame da se razvie.
Se nadevam na dobri vesti narednite denovi...
Pozdravce do site i so sreka neka ni e...

super Kassy, sega daj Boze uspesen transver i se razbira user posted image i user posted image

Lena i tebe ti posakuvam uspeh user posted image

(Одговор на членот Kassy)
Непосредна врска до пораките: 476
4.4.2015 16:55:45   
lena7
fala vi na site daj boze site da vidime dve crtki sto poskoro

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 477
5.4.2015 16:36:39   
LoveableMe RR
Beba, Kass и lena7, среќнo женски и се нaјубaвo, чекaме дa не изрaдувaтеuser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.4.2015 18:21:41 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот lena7)
Непосредна врска до пораките: 478
6.4.2015 8:28:37   
Bea
Друшки, полека но сигурно, пристигнав и јас во оваа тема :)
Во петокот (03.04) ја имав првата консултација кај Димитров во Ремедика, започнавме со Метформин 2x500мг. Во четврток одам пак и ако е се во ред од сабота (22 ден од циклус) започнувам со терапија. Уште не знам што и како.
Првиот коментар на Димитров беше дека кај мене постои можност за хиперстимулација и дека на тоа треба да внимаваме. Од друга страна ми вика - ќе имаш ти многу јајца :), ќе има и за замрзнување.
Оффф, хаос ми е во главата уште на почеток, ама пробувам да се средам, да не се замарам премногу и да оставам на докторот и на Божја воља.
Инаку сакав да прашам, дали тие што сте пиеле, имавте гадење од Метформинот? Јас после 4 испиени таблетки, сабајлево баш скоро и да повратив...

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 479
6.4.2015 8:35:35   
kapina
Jas gajle nemam pijam i bromergon plus i metaformin ama jadam nasabajle jabolko

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 480
6.4.2015 10:19:24   
Hopeful RR
Bea, со среќа почеток на терапија user posted image
Сигурно сега се ти делува збунувачки и комплицирано, но не е до толку, само слушај си го докторот и се ќе биде ок, само мисли позитивно. Лошењето е стандардно, ќе се прилагодиш наскоро. Те чекаме со убави вести user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 481
6.4.2015 10:43:16   
LoveableMe RR
Цика, имаме ТЕМА за трансфер со смрзнати ембриони. Кога ќе правиш? Bea, среќно, пишувај како ќе тече постапката.user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

11.03 - Beba1-почеток со терапија (Лазаревски, Систина)
07.04 - skopjance-почеток со терапија (New Born Clinic, Скопје)
00.04- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa)
00.04 - lena7- почеток со терапија (Петановски, Ремедика)
11.04 - Bea -почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
06.04 - Kassy -трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa)
00.04- Kvisko- трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa)
00.04 -MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

31.03- Beba1= пункција 02.04 = ЕТ
03.04- Kassy = пункција 06.04 = ЕТ
10.04- lena7= пункција 13.04 = ЕТ

=========================

14.04-Beba1= ТЕСТ
20.04-Kassy= ТЕСТ
27.04-lena 7= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 9.4.2015 14:15:38 >

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 482
6.4.2015 11:46:58   
scared RR
Среќно на сите во постапката user posted image Да вроди со многу бебчиња user posted image
Bea нормално е првите денови да ти се гади можеш и дијареа да имаш, се додека се навикне организмот е така после е полесно. Зимај и б-комплекс заедно мене тоа ми помагаше доста.

Непосредна врска до пораките: 483
6.4.2015 19:40:42   
Kvisko
Bea метформинот секакко на почеток предизвикува гадење ама брзо ќе се навикнеш на него. Има пишувано за енго во темата за полицистични јајници. Го подобрува квалитетот на јајце клетките и донекаде може да помогне во спреќување на хиперстимулација.
Со среќа и со лесно.

Kassy стискам палци за успешен трансфер и висока бета.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 484
7.4.2015 8:30:25   
Kassy
Zdravo na site...
Vi blagodaram na poddrskata, vcera imav uspeshen embriotransfer, sega sum domce, poleka si odmoram.
Sega sum po relaksirana od minatiot pat, od terapija sum na utrogestan, aspirin i tifol...

Ve pozdravuvam site i so sreka neka ni e...user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 485
7.4.2015 20:12:33   
skopjance
Deneska pocnav so terapija. Suprefact po 0.5 na den, pa zdravje slednata treba da dobijaam i zapocnuvam so merional.Jas sum vo novata turska boplica privatno. Prethodno bev kaj Ivanovski I poslednoto kaj Petanovski.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 8.4.2015 9:25:41 >

(Одговор на членот Kassy)
Непосредна врска до пораките: 486
7.4.2015 20:31:59   
kapina
Skopjance kako odat cenite vo novata turska bolnica jas vcera stapiv vo kontakt so bahcedzi klinikata vo istambul iako slednoto ivf ke go pravam kaj lazarevski no mi se pogodi prilika da stapam vo kontakt

(Одговор на членот skopjance)
Непосредна врска до пораките: 487
8.4.2015 0:41:00   
skopjance
Kapina IFV privatno vo turskata bolnica newborn clinic e 2000 evra plus lekovi. Mene midado popustzasto sum tamu megu prvite i plakam 1800 evvra. Inaku kolku e vo bahcedzi vo istambul.Mi rekoadeka vo turska eposkapo ama zatoa lekovite bile poeftini. Nemate prestava kolku se evtini lekovite vo grcija za IFV skoro upola cena.Blaze niv a sporedi plati.

(Одговор на членот almushka)
Непосредна врска до пораките: 488
8.4.2015 9:25:19   
LoveableMe RR
Kassy, супер вести, ајде те чекаме наскоро, овој пат природно да бидне. user posted image Скопјанче, со среќа во Клиниката, известувај како ќе тече терапијата со кои инекции, како ќе бидеш задоволна од докторот/ката, услугите, персоналот и сл.

Прашањата за клексан инекции се префрлени во соодветната ТЕМА. Позз

Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 489
8.4.2015 16:50:18   
lena7
mi zakazaa vo petok za vadenje jajce kletki bas na veliki petok so Gospod napred imam 7 zreli j.k.so 20mm golemina vecer primam pregnil utre bilaks zadutre zabajle vo 8 vadenje...Srekno na site ve izvestuvam naskoro..

Непосредна врска до пораките: 490
8.4.2015 20:29:54   
SOLE
Lena super user posted image so sreka na punkcija, neka bidat kvalitetni jajcekletkite pa da stanat super embrioncinja user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 491
8.4.2015 20:32:21   
skopjance
Lena 7 ti stiskam palci za petok. So sreka neka e punkcijata . Ubava brojka

Непосредна врска до пораките: 492
8.4.2015 21:07:23   
kapina
Neznam skopjance kolku e cenata ako sakas ke ti dadam broj od bahcedzi a jas denes im pisav na fb i gi prasav kolku e ivf kaj niv a za lekvite vo grcija znam oti se poevtini jas dostinex si kupuvav od grcija mi gi nosea

Непосредна врска до пораките: 493
9.4.2015 13:23:00   
Bea
Еве ме мене со нови информации.
Дефинитивно во сабота почнувам со терапија.

22 ден од циклус, Suprefact 0.5, откако ќе добијам 0.3. За понатаму + 3 пурегона.
Продолжувам со метморфинот и со бромергонот како и до сега.
Ќе се боцкам во Ремедика, планирам околу 19h, кога ќе се растеретам од сите обврски.

Луѓе не ми се верува дека сум во процедура :)
Да прашам, каде можеда ги најдам претходните делови од темата V и IV?

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 494
9.4.2015 13:41:25   
lukajana RR
Веа ти посакувам успешна постапка и две живи и здрави бебиња,за претходните делови од темата Вештачко оплодување пиши горе десно на пребарувачот Вештачко оплодување и кој сакаш дел и ке ти го даде.Позз

Сакам кога ми зборуваат зад грб зашто тогаш знам дека сум еден чекор пред нив

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 495
9.4.2015 15:22:15   
LoveableMe RR
Лена7, супер пиши ни како ќе поминеш. Беа исто среќно во постапката, јас во сличен тајминг се боцкав и најдобар е за да се организираш со сите обврски и потоа дома кога ќе се вратиш, таман навечер да одмараш. Пишувај ни и ти како ќе ти оди постапката, како ќе се чувствуваш од терапијата и сл. Во врска со темите кои прашуваш за Вештачко оплодување, еве ја ПЕТТИ ДЕЛ, а еве ја ШЕСТИ ДЕЛ

Верувај во чуда!

(Одговор на членот lukajana RR)
Непосредна врска до пораките: 496
9.4.2015 15:32:34   
Bea
Фала девојки, ги најдов темите.
Жива збунка сум :)
А дали користевте суплементи/мултивитамини во текот на постапката? Мене матичната ми препорача уште пред поставпкава да дојде на ред, да пијам Ogestan. Составот е: фолна, витамин Е, витамин Д3, јод и рибино масло со DHA.
Јас ги пијам некое време, пред се заради фолната и јодот. TSH-то ми беше 3.6, па откако ги почнав, се намали на 2.6. Не знам сега дали да продолжам со нив?
Иначе Димитров мислам дека не ги ни погледна вредностите на хормоните, ни ТСХ, ни пролактин... ништо. Ај, нека е на арно само. Пробувам да не се замарам од старт, ама пустото само ме тера да читкам по нешто :)

Непосредна врска до пораките: 497
9.4.2015 15:57:56   
Hopeful RR
Bea, со среќа терапијата, пишувај ни како оди user posted image Во однос на суплементите, прочитај и во двете претходни теми, а и овде имаме пишувано многу на оваа тема. Битен е имунитетот, но внимателно - ни преслаб, ни прејак, нежна рамнотежа е во прашање. Читни и за исхрана, физичка активност и други техники што помагаат, и со среќа user posted image

Лена, со среќа утре на пункција, да има што повеќе квалитетни јајце клетки! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 498
10.4.2015 10:21:56   
Maic.
Здраво девојки, ете ме и мене после подолго време......честитки за сите нови user posted image , среќа и успех за сите кои сакаме да си видиме user posted image и нормално user posted image во мешето user posted image ...
Денес мие 8ми ден од трансфер а 13 ден од пункција, сабајле направив домашен тест и излезе негативен а за утре (сабота) ми рече ембриологот (14ти ден од пункција) да направам bhcg, е сега прашањето ми беше дали многу рано е за тест, некако според трансферот е рано но од пункција е 13 ден....ве молам за ваше мислење. Инаку ова мие второ IVF, за жал првото неуспешно. Ве user posted image сите, оптимистички само напред user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 499
10.4.2015 11:09:09   
Kassy
Maic.. so sreka.. no sekako, test za beta na 14 den od transfer...mene mi e 4 den od transfer, isto i jas sum po 2 pat so ivf,
pa tamu na 20-ti ke pravam beta.. so sreka i so lesno...

(Одговор на членот Maic.)
Непосредна врска до пораките: 500
Страница:   <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Kasicki
Goga 27

Kakvi kasicki mu davate na Vaset_o bebe?

Hipp (81%)

Bebevita (8%)

Frutek (8%)

Alete (4%)

Број на сите гласови: 53

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!