|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
3.5.2015 6:28:30   
bubla
Jas vo Sistina, kaj Lazarevski :)

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 701
3.5.2015 14:14:19   
Bea
Denes bev povtorno na kontrola i uz, estradiolot sky high... 7900... Ne e dobro. Punkcija vo vtornik, a za ET otosle ke vidime, zavisno od toa kakva ke mi bide sostojbata posle hcg ineckijata. D-r rece eventualno edna blastocista bi mi vratil, zdravje ako se bide ok. Ako ne mrzneme i ostavame za nareden ciklus. Otprvo se razocarav, no sega nekako se osvestiv i sekako ke ostavam na doktorot da odluci sto e najdobro za mene. Vecer i utre sum na suprefact, vecer primam pegnil i zdravje vtornik punkcija. Pocnuvam vednas so elektroliti. Toa e, malku mi e fufka, no se trudam da ostanam pozitivna. Pozdrav do site!!!

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 702
3.5.2015 16:40:44   
vazna
Zdravo devojki jas denes pocnav so terapija superfakt 0.5 maz mi me bocna no otkako me bocna mi se pojavi kako plikce kako osa da me kasnala dali na vas vi se pojavilo takvo nesto ili pak maz mi loso me bocna cel bese ispanicen, se javivme vo sistina rekoa deka za pola saat ke mi iscezne pa sega se nerviram da ne ja utnavme rabotava ve molam za odgovor.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 703
3.5.2015 17:16:14   
natnat
Bez panika Vazna toa e normalna reakcija, jas odev, me bockaa posto mi e blisku, ama vazno reakcijata e normalna, malce ima otok, crvenilo i cesanje i pominuva za pola saat. SREKJNO na transfer na site devojki, ve guskam user posted image

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 704
3.5.2015 18:47:45   
SOLE
Vazna ne se sekiraj bas taka treba, mene sestrata mi rece ako ne se pojavi takvo znaci nee normalno, pozdrav i ti posakuvam srekna i uspesna postapka user posted image

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 705
3.5.2015 20:52:07   
vazna
fala vi devojcinja mnogu, me opustivte malku, bas bev uplasena user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 706
4.5.2015 0:28:58   
kapina
kolku e tocno ova oti vo bugarija bilo poevtino otkolku ovde vo mk ova bas me interesira oti bugarija mi e blisku

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 707
4.5.2015 10:30:47   
scared RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bea

Devojki dali e normalno posle pregnilot da se cuvstvuva kako pritisok vo jajnicite? Jas im mnooogu folikuli, pretpostavuvam deka e povrzano i so toa, a kako bese kaj vas?

Непосредна врска до пораките: 708
4.5.2015 11:28:07   
Anna78
Беа, не се секирај нормално е, штом имаш многу фоликули поготово, бидејќи тоа е хиперстимулација, јас исто имав за првото ин-витро и имав многу големи болки во јајниците, едвај мокрев дури. Така да, не се секирај user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 709
4.5.2015 12:30:43   
Kvisko
Bea јаде не се секирај се ќе се среди. После стоп инкецијата е нормално да имаш болки во јајниците. Јас ги чувствуваш уште пред тоа.
Инаку и јас имав некаде околу 7000 естрадиол и на на самата пункција докторот реши да не правиме транфсер тој циклус. И јас бев разочарана на почеток ама потоа се средив кога сфатив дека е тоа за мое добро и за заштита од проблеми и компликации заради хиперстимулација. Инаку на денот на пункција се разбудив пруклучена на апаратот за мерење пулс и притисок и ми истече дополнителна инфузија. Штомо се разбудив веднап го викнаа докторот кој ми го пипаше стомакот да види на де е многу потечен зашто јајникот ми бил многу потечен откако ги извадил јајце клетките. Уште тогаш ми кажа дека неа да правиме трансфее тој месец. Потоа ме задржаа малку подолго октколку другите за да ме следат за евентуална реакција и ме пуштија некаде после 2.
Потоа доам дента испив два литра изотоник и скоро цела недела после тоа пиев по еден изотоник. Инаку одма утредента после пункција си бев на работа иако бев подуена. Јас имам висок праг на болка па не пиев ништо за болки ни дента ни после тоа.
Не се секирај добро ќе се грижат за тебе. Нека извадат убави здрави јајце клетки да имаш за мрзнење добри ембриончиња. Со среќа и со лесно.

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 710
4.5.2015 14:18:25   
kapina
Bozee zaprepastena bev kolku e poevtino invitroto vo bugarija mi ispratija cenovnik od dr sterev so mm plan ni e da odeme na konsultacija sega

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 711
4.5.2015 15:00:58   
kapina
Jas imav 12 jk pa pak mi stavaa infuzija po sle punkcijata inace dali na zamrznuvanjeto vikaat krioperzervacija kolku ti kvisko go plati zamrznuvanjeto jas bev ocudena koga procitav krioperzervacija oti tamu vo bugarija kaj dr sterev e 130 evra do 3 embrioni a nad tri 180 evra grebenje na matka 100 evra

Непосредна врска до пораките: 712
4.5.2015 15:09:25   
Bea
Kvisko fala ti mnogu na postot, me smiri malku, jas bas se isplasiv za vrednosta na estradiolot. Inaku i jas se pomiriv so momentot deka najverojatno nema transfer ovoj ciklus, ama taka e sigurno najdobro. Transfer ili ne, zemav boleduvanje i ke si sedam doma. Rabotata mi e kancelariska, ama so stresni momenti, plus ponekogas imam po 2-3 sostanoka, a bas ne mi prija sedecka polozba.
Inaku denes sum na polesna hrana, okolu 7 se bockam so suprefact, potoa cepce treba da stavam user posted image , a utre zdravje ke vidime.
A zamrznuvanje vo remedika e 30.000, samo ne znam dali e vrzano so brojot na zamrznati embrioni.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 713
4.5.2015 15:21:07   
Kvisko
Bea како ти одговара така прави. Тоа што е најдобро за тебе во врска со работата е веројатно она што ќе успее. Јас искрена да бидам не можам веќе да седам дома и од Среда ќе си одам на работа. Лежев поинтензивно 5 пета потоа на 6 веќе почнав да се раздвижувам викендов по малку шетав а од Среда како што кажав ќе одам на работа. Ако сакало да се фати ќе се фати секако ако не сакало и да лежам по дома обесена на плафон за нозе пак нема ништо да биде.

Мрзнењето во Ремедика е 34 000 и нема врска со бројот. Мене ми смрзнаа и ембриони и јајце клетки и цената е таа.

Чепчето не е ништо страшно. Барем кај мене не беше. Ајде со среќа и со лесно.

Капина колку е таа цена во Бугарија штом е толку поефтино? Јас колку што знам секаде се горе долу тие цени и најчесто ако не успева во Македонија паровите одат во Чешка, Словенија, Белгија до сега не сум чула некој да оди во Бугарија. Ама ако тебе ти се допадне таму тогаш со среќа.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 714
4.5.2015 17:53:07   
kapina
Da i jas ostanav ocudena tamu koristele i nekakvo si embrio lepilo pri et koe gi zgolemuvalo sansite za uspesnost embrioglue se vikalo i icsi mi izleva 2000 evra a imase i edna druga metoda neznam kako bese za jk zatoa da proveram bas mi kazaa edni prijatelki oti e mnogu poevtino i sakav da vidam mene mi e blisku bugarija i mi odgovara i toa oddelno prvo ednata mi kaza posle drugata znam za lekovite gledav oti im se poevtini megutoa za ivf neznaev i mi pustija cenovnik od dr sterjov jas sakam so mm da odam na pregled samo tamu cisto eden razgovor da napravam a inace sega zasega ne go menuvam lazarevski ostanuvam negov pacient

< Поракaта ја уредил kapina -- 4.5.2015 17:58:59 >

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 715
4.5.2015 18:09:07   
LoveableMe RR
Женски, да преброиме редови. Ајде со лесно кај сите.user posted image user posted image За смрзнување јајце клетки и ембриони, повеќе имате ОВДЕ.

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 5.5.2015 10:43:04 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 716
4.5.2015 18:15:57   
natnat
Devojki..za tie sto napravivte embrio transfer.. Lezam vekje 4dena se zdrviv bukvalno ;) stanvam samo za na masa i za vo wc.. Sakam da prasam, normalno li e..cuvstvuvam bolka postojano vo dolniot del od stomakot kako zdrven da mi e, I bolkav vo jajnicite kako pred ciklus.. Blagdaram zabodgovorot..pozz

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 717
4.5.2015 18:19:12   
LoveableMe RR
натнат, нормално е да боли после пункција и трансфер, полека јајниците и матката се опоравуваат, а плус има движење од ембрионите. Со лесноuser posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 718
4.5.2015 18:39:57   
bubla
Pa 2000 eur ne e bas poeftino od tuka na privatno.

Непосредна врска до пораките: 719
4.5.2015 19:57:33   
rozeva
natnat normalno e jas sum 12 den od transfer i seuste me bodat jajnicite ponekogas inaku devojki da ve izvestam denes bev na merenje na beta i e 556 na 12 den pozitiven test jupiiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 720
4.5.2015 20:12:34   
Anna78
Kvisko супер одлука, јас исто се движам низ дома од петтиот ден а од денес (осми ден) одам на работа. Што знам, јас мислам дека сепак првите 5 дена се клучни.
Розева, честитки, уживкај си во бременоста сега, и по 9 месеци да се израдуваш со здрави и живи user posted image user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

(Одговор на членот rozeva)
Непосредна врска до пораките: 721
4.5.2015 20:43:55   
Jeni80
Rozeva cestitki, imaj lesna bremenost I za 9 meseci da si go goshkas bebusot, a moze I bebuskite :) po visokata beta, moze I dve da se.
So sreka I na site ostanati, da trgne na ubavo kaj site .

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 722
4.5.2015 21:58:15   
SOLE
rozeva cestitki, supeeer konecno ubava vest user posted image user posted image user posted image da imas lesna I ubava bremenost, pa ajde edna po edna site da se stavime na toj spisok user posted image

< Поракaта ја уредил SOLE -- 4.5.2015 21:59:12 >

(Одговор на членот Jeni80)
Непосредна врска до пораките: 723
4.5.2015 22:41:39   
gina
rozevauser posted image cestitki imaj ubava i lesna bremenost user posted image

i na drugite vi posakuvam sto pobrzo da se izraduvate user posted image

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 724
4.5.2015 23:21:41   
bubla
jupiiiiii

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Татковци на форумов
Боцко

Дали сте за поголема застапеност на татковци на форумот?

Да (73%)

Не (5%)

Сеедно (18%)

Не знам (5%)

Број на сите гласови: 22

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!