Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Rozeva честики. Имај прекрасна бременост. Ај повлечи нога сите да се селиме во твое друштво. Јас за месецов додуше не се надевам премногу зашто почнаа сите симптоми за добивање така што ќе чекам до петок само за официјална потврда ама без многу надеж.
Druski moi, eve me mene doma posle punkcija. Jas mislam rekorder sum na forumov so 33 izvadeni folikuli, od niv 2 prazni, a 28 zreli jajce kletki. Definitivno nema transfer ovoj mesec, a za mrznenje ke mi se javat, najverojatno ke smrzneme i oplodeni i samo jk Se razbudiv so ogromni bolki, no so lekarstvata mi se namalija. Za nareden period imam antibiotik, dabroston, dostineks, folna, aspirin i metformin. 2 litri dnevno isotonik+1 litar voda. Ete toa e kaj mene za sega. Rozeva mila, cestitki za bremenosta i frlaj baby dust na ostanite :)
Bea богами си рекордер, дај боже сите да ти се оплодат, па наредниот месец да ни се фалиш со Квиско, и јас го имам истото чувство а што се однесува до симптомите, пак ќе кажам, сепак мислам дека се контраиндикации на естрофемот
Bea супер бројка. Се едно од тие јајце клеткички ќе стане убаво бебче. Сега кога и да е трансферот немаш гајле.
Anna78 јас не ни примам естрофем само прогестерон и тоа Дабростон и Утрогестан. Проблемот ми е што јас имам карактеристични симптоми за пред добивање (многу карактеристична болка во долнито дел на грбот и карактеристични промени на градите, како и гадење во попладневните часови). Тие симптоми ми се тука другите што ги имав на почеток на примање на прогестеронот ги снема. Сега си ги имам баш само симптомите за добивање (а знам кога претходно ја имав таа несреќна бременост дека симптомите за бременост се баш различни). Затоа немам многу надеж. Дај Боже да не сум во право.
Kvisko ne se razocaruvaj. Jas posle transfer do 6-7 den imav kako " lazni simptomi " I sedmoto utro koga se razbudiv kako se da izdisha, nemav ni eden simprom( osven bolki vo jajnicite kako za dobivanje ), nemam ni denes simtomi iako sum 11 nedela. Ne se opteretuvaj so simptomi, bidi pozitivna I cekaj si go denot za test. I mene mi bese tesko da piveruvam deka e mozno bez simtomi da bide pozitivno, no ete ima nekolku slicni prikazni. Guski do site sto iscekuvaat ...
Mi se javija denes od Remedika, od 28 jk, 10 zamrznale, a 18 ostavile za oploduvanje. Se oplodile 5... Znam deka ova ne e voopsto losa brojka, no me zagrizuva niskiot % na oplodenost. Pogotovo sto pri mrznenje/odmrznuvanje mozno e nekoi da ne preziveat... Ke se slusame so embrilogot denovive kako ke napreduvaat oplodenite. Gotta think positive!!!
Bea ич без гајле. Ти треба само едно добро ембрионче. Плус имаш и смрзнати јајце клетки.
Мене од 12 кои ги ставија за оплодување ми се оплодија 8 од нив 6 стигнаа до бластоцисти и ги смрзнаа. Сега на емриотрансфер одмрзнаа 3 и сите три добро се одмрзнале ама на ембирологот повеќе и се доапаѓле две па тие ми ги вратија. Не мора да значи дека некое ќе се изгуби при одмрзнување ми беше поентата. Најмногу се губат при оплодувањето всушност (не се оплодуваат добро). Ако се оплодат потоа си тераат.
Cestitki za Rozeva, imaj si srekjna i lesna bremenost..Kvisko sakav da kazam i za mene deka imam i jas predmenstralni simptomi, primam folna i utrogestan i aspirin.. iskreno prv pat pravam i ne znam sto da mislam..ni ostanuva samo da cekame ;-).. inaku sakav da i odgovoram i na Bea deka i od kaj mene izvadija 12 od koi 6 gi oplodija, nareden den 5 bile ok, a po 2dena ostanaa uste tri koi ubavo napreduvale..na denot na transfer ubrizgaa samo 2.. Taka da ne se sekiraj..nas ni treba samo ednaa :-D.. Srekjno i samo ubavi vesti da slusame..ve guskamm
Kvisko, абе немој сега одма да ми се разочаруваш...вакви, онакви симптоми...дај батали тоа, ти што знаеш и препознаваш...додека немаш позитивен или негативен тест не туку ми изводи со симптоми...некад нема никакви, некад има како за добивање, некад имаш исцедок некој кафеав па мислиш еве добивам и на крај се тоа нема врска....ако еднаш си имала биохемиска тоа е најдобар знак на светот, значи можно е да останеш бремена и ќе останеш ете може баш во овој циклус...симптоми не барај зошто нема никакво правило...еве јас на пример ги имав сите ко за добивање кога останав бремена со близначкиве дури и какфеав исцедок...а кога имав биохемиска немав никакви симптоми дури и не сфатив дека сум бремена до некоја 7 недела...така да, исфрли од глава дека нема да биде, зоштод а не биде бе овој пат? и чекај тест...ајт сега, отидов да видав Hopeful дал е жива и ве чекам сите таму да и се придружите со по две бебиња
Rozeva честитки и уживај си во бременоста! Квиско јас ги имав истите симптоми како за добивање, јајниците ми беа тврди и многу ме болеа исто и градите и дури бев спремна за добивање ама останав бремена, така да мила ич да не се раководиш по симптомите, биди позитивна и дај боже да си видиш
Квиско точно знам како се осеќаш И јас сум истата, бидејќи ме боли стомак, а претходните три неуспешни ивф исто ме болеше, туку да се надеваме дека девојкиве се во право и дека не може да се потпираме на симтомите. А и времево не поминува, ем постојано се занимавам со нешто, ем пак мислата ми забегува. Поздрав до сите
kvisko i jas gi imav simptomite kako za dobivanje se plasev duri nasabjle da stanam da odam do wc plasejki se deka ke vidam krv i toa najveke imav menstrualni bolki na 8 i 9 demn pa ete gledas sto se sluci imav pozitiven test inaku od srce vi blagodarm na site i vi posakuvam da ja doziveete ovaa sreka
Јас сум утре на вадење бета па сагата ќе заврши. Ај ќе се стрпам до тогаш само што јас не сум како многу други тука што имата симптоми од терапија. Одев само на трансфер на природен циклус и освен прогестерон ништо друго не примам. Затоа не може да кажам дека симптомите се од терапијата и слично. Кај мене од ден на ден се намалуваат симптомите само остануваат оние за добивање. Дај Боже да не сум во право. Ќе видиме утре.
Поздрав до сите.. не сум била во контакт одамна, ми рикна компјутерот.. само да најавам дека бев на пунцкија во неделата, а утре ембриотрансфер, повторно по природен пат, овој пат со појака терапија и трансфер на 5 ти ден, па што биде нека биде...ме фака пак малку нервоза....но се надевам дека ќе има среќа и за нас.. Ве гушкам сите....
Kvisko, srekjno utre mila! Jas ne znam nisto za simptomite, no znam deka sekoja zena e razlicna i ne sekogas 1+1 e 2. Sto i da bide si znaes, borci sme do kraj :)
Jas denes dobiv odlicna vest od embriologot, moite spankovci se razbudile i denes imame vkupno 12 oplodeni kletki i site pokazuvaat znaci na delba - nekoi pobavno, nekoi pobrzo. Utre sum na kontrola, no 90% ostanuva transferot za nareden ciklus. Imam blaga poduenost i kako pritisok osekam vo delot na dijafragmata. Se nalevam so iso i tecnosti... Neprijatno mi e malku, ke vidam utre sto ke mi kazat...