|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VII дел
5.5.2015 10:36:32   
Kvisko
Rozeva честики. Имај прекрасна бременост.
Ај повлечи нога сите да се селиме во твое друштво.
Јас за месецов додуше не се надевам премногу зашто почнаа сите симптоми за добивање така што ќе чекам до петок само за официјална потврда ама без многу надеж.

(Одговор на членот bubla)
Непосредна врска до пораките: 726
5.5.2015 10:44:14   
LoveableMe RR
Честитки розева, имај убава и лесна бременостuser posted image user posted image

*******2014*******
user posted image user posted image user posted image АКТУЕЛНОuser posted image user posted image user posted image

07.04 - skopjance-почеток со терапија (New Born Clinic, Скопје)
11.04 - Bea -почеток со терапија (Димитров, Ремедика)
16.04 -natnat -почеток со терапија (Taше Трпчевски, Плодност)
00.04- Kvisko- трансфер со смрзнати ембриони(Димитрoв, Ремедикa)
00.04- Аnna78- трансфер со смрзнати ембриони(Лазаревски, Систина)
03.05- vazna- пoчетoк сo терaпијa (Адaмoвскa, Систинa)
00.05- Kassy- ИВФ на природен циклус (Димитров, Ремедика)
00.05- bitolcanka82 - пoчетoк сo терaпијa (Ивановски, Систинa)
00.05- bubla- пoчетoк сo терaпијa (Лазаревски, Систинa)
00.05 -MademoiselleNina - ИВФ на природен циклус (Ивановски, Систина)

=========================
user posted image ИСЧЕКУВАЛКИuser posted image

21.04 -Kvisko= трансфер со смрзнати ембриони
27.04 -Аnna78= трансфер со смрзнати ембриони
29.04 -skopjance = пункција 02.05 = ЕТ
28.04 -natnat= пункција 02.05 = ЕТ
03.05 -Kassy= пункција 08.05 = ЕТ

=========================

08.05-Kvisko = ТЕСТ
12.04- Anna78= ТЕСТ
16.05-skopjance= ТЕСТ
16.05- natnat= ТЕСТ
20.05- Kassy= ТЕСТ

2015 година

nadeshuser posted image mery user posted image almushka user posted image srekna2user posted image Jeni80user posted image rozevauser posted image

< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 8.5.2015 13:52:57 >

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 727
5.5.2015 14:00:22   
Bea
Druski moi, eve me mene doma posle punkcija. Jas mislam rekorder sum na forumov so 33 izvadeni folikuli, od niv 2 prazni, a 28 zreli jajce kletki. Definitivno nema transfer ovoj mesec, a za mrznenje ke mi se javat, najverojatno ke smrzneme i oplodeni i samo jk
Se razbudiv so ogromni bolki, no so lekarstvata mi se namalija. Za nareden period imam antibiotik, dabroston, dostineks, folna, aspirin i metformin. 2 litri dnevno isotonik+1 litar voda. Ete toa e kaj mene za sega.
Rozeva mila, cestitki za bremenosta i frlaj baby dust na ostanite :)

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 728
5.5.2015 14:18:16   
scared RR
Bea со полицистични јајници ли си?

(Одговор на членот gina)
Непосредна врска до пораките: 729
5.5.2015 14:46:24   
Bea
5 godini sum po doktori i nikoj ne mi sugeriral policisticni jajnici. Dimitrov mi iskomentira demek "skrien oblik".

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 730
5.5.2015 15:02:57   
Anna78
Bea user posted image богами си рекордер, дај боже сите да ти се оплодат, па наредниот месец да ни се фалиш со user posted image user posted image
Квиско, и јас го имам истото чувство user posted image а што се однесува до симптомите, пак ќе кажам, сепак мислам дека се контраиндикации на естрофемотuser posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 731
5.5.2015 15:53:04   
Kvisko
Bea супер бројка. Се едно од тие јајце клеткички ќе стане убаво бебче. Сега кога и да е трансферот немаш гајле.

Anna78 јас не ни примам естрофем само прогестерон и тоа Дабростон и Утрогестан. Проблемот ми е што јас имам карактеристични симптоми за пред добивање (многу карактеристична болка во долнито дел на грбот и карактеристични промени на градите, како и гадење во попладневните часови). Тие симптоми ми се тука другите што ги имав на почеток на примање на прогестеронот ги снема. Сега си ги имам баш само симптомите за добивање (а знам кога претходно ја имав таа несреќна бременост дека симптомите за бременост се баш различни). Затоа немам многу надеж.
Дај Боже да не сум во право.

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 732
5.5.2015 16:36:14   
vazna
Rozeva cestitki konecno ubava vest bas me izraduva da si imas najubava i najlesna bremenostuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 733
5.5.2015 21:42:31   
Jeni80
Kvisko ne se razocaruvaj. Jas posle transfer do 6-7 den imav kako " lazni simptomi " I sedmoto utro koga se razbudiv kako se da izdisha, nemav ni eden simprom( osven bolki vo jajnicite kako za dobivanje ), nemam ni denes simtomi iako sum 11 nedela. Ne se opteretuvaj so simptomi, bidi pozitivna I cekaj si go denot za test. I mene mi bese tesko da piveruvam deka e mozno bez simtomi da bide pozitivno, no ete ima nekolku slicni prikazni. Guski do site sto iscekuvaat ...

(Одговор на членот vazna)
Непосредна врска до пораките: 734
5.5.2015 21:55:18   
kapina
rozeva cestitkii

(Одговор на членот Jeni80)
Непосредна врска до пораките: 735
5.5.2015 22:10:52   
Bella28
Simptomite gi nema bas sekogas kaj nekoi zeni se pojavuvaat posle vtoriot mesec

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 736
6.5.2015 12:15:21   
Bea
Mi se javija denes od Remedika, od 28 jk, 10 zamrznale, a 18 ostavile za oploduvanje. Se oplodile 5... Znam deka ova ne e voopsto losa brojka, no me zagrizuva niskiot % na oplodenost. Pogotovo sto pri mrznenje/odmrznuvanje mozno e nekoi da ne preziveat...
Ke se slusame so embrilogot denovive kako ke napreduvaat oplodenite. Gotta think positive!!!

(Одговор на членот Bella28)
Непосредна врска до пораките: 737
6.5.2015 14:34:37   
Kvisko
Другарки фала ви на охрабрувањето.

Bea ич без гајле. Ти треба само едно добро ембрионче. Плус имаш и смрзнати јајце клетки.

Мене од 12 кои ги ставија за оплодување ми се оплодија 8 од нив 6 стигнаа до бластоцисти и ги смрзнаа. Сега на емриотрансфер одмрзнаа 3 и сите три добро се одмрзнале ама на ембирологот повеќе и се доапаѓле две па тие ми ги вратија.
Не мора да значи дека некое ќе се изгуби при одмрзнување ми беше поентата. Најмногу се губат при оплодувањето всушност (не се оплодуваат добро). Ако се оплодат потоа си тераат.

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 738
6.5.2015 14:45:09   
natnat
Cestitki za Rozeva, imaj si srekjna i lesna bremenost..Kvisko sakav da kazam i za mene deka imam i jas predmenstralni simptomi, primam folna i utrogestan i aspirin.. iskreno prv pat pravam i ne znam sto da mislam..ni ostanuva samo da cekame ;-).. inaku sakav da i odgovoram i na Bea deka i od kaj mene izvadija 12 od koi 6 gi oplodija, nareden den 5 bile ok, a po 2dena ostanaa uste tri koi ubavo napreduvale..na denot na transfer ubrizgaa samo 2.. Taka da ne se sekiraj..nas ni treba samo ednaa :-D.. Srekjno i samo ubavi vesti da slusame..ve guskamm

Непосредна врска до пораките: 739
6.5.2015 16:08:53   
blue_blue
Kvisko, абе немој сега одма да ми се разочаруваш...вакви, онакви симптоми...дај батали тоа, ти што знаеш и препознаваш...додека немаш позитивен или негативен тест не туку ми изводи со симптоми...некад нема никакви, некад има како за добивање, некад имаш исцедок некој кафеав па мислиш еве добивам и на крај се тоа нема врска....ако еднаш си имала биохемиска тоа е најдобар знак на светот, значи можно е да останеш бремена и ќе останеш ете може баш во овој циклус...симптоми не барај зошто нема никакво правило...еве јас на пример ги имав сите ко за добивање кога останав бремена со близначкиве дури и какфеав исцедок...а кога имав биохемиска немав никакви симптоми дури и не сфатив дека сум бремена до некоја 7 недела...така да, исфрли од глава дека нема да биде, зоштод а не биде бе овој пат? и чекај тест...ајт сега, отидов да видав Hopeful дал е жива user posted image и ве чекам сите таму да и се придружите со по две бебиња

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 740
6.5.2015 16:11:30   
Pinky30
CESTITKIIII ROZEVA IMAJ UBAVA I LESNA BREMENOST AJDE STIPKAJ NE ZA NOS user posted image SPISOKOT DA NI SE POLNIIIII I SITE DA SE IZRADUVAMEEuser posted image user posted image

(Одговор на членот natnat)
Непосредна врска до пораките: 741
6.5.2015 16:52:32   
kapina
Kvisko ne se zamaraj so simptomi uzivaj gali si go meseto i gotovo

Непосредна врска до пораките: 742
6.5.2015 18:56:19   
Milicka 30
Rozeva user posted image user posted image честитки и уживај си во бременоста!
Квиско јас ги имав истите симптоми како за добивање, јајниците ми беа тврди и многу ме болеа исто и градите и дури бев спремна за добивање ама останав бремена, така да мила ич да не се раководиш по симптомите, биди позитивна и дај боже да си видиш user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 743
7.5.2015 11:21:36   
Anna78
Квиско точно знам како се осеќаш user posted image И јас сум истата, бидејќи ме боли стомак, а претходните три неуспешни ивф исто ме болеше, туку да се надеваме дека девојкиве се во право и дека не може да се потпираме на симтомите. А и времево не поминува, ем постојано се занимавам со нешто, ем пак мислата ми забегува. Поздрав до сите user posted image

обиди = 5 год., 4 IUI = /, терапија еутирокс, 2 IVF = /, 3 FET = /

(Одговор на членот Milicka 30)
Непосредна врска до пораките: 744
7.5.2015 11:58:07   
rozeva
kvisko i jas gi imav simptomite kako za dobivanje se plasev duri nasabjle da stanam da odam do wc plasejki se deka ke vidam krv i toa najveke imav menstrualni bolki na 8 i 9 demn pa ete gledas sto se sluci imav pozitiven test inaku od srce vi blagodarm na site i vi posakuvam da ja doziveete ovaa sreka user posted image

(Одговор на членот Anna78)
Непосредна врска до пораките: 745
7.5.2015 12:20:16   
Kvisko
Јас сум утре на вадење бета па сагата ќе заврши. Ај ќе се стрпам до тогаш само што јас не сум како многу други тука што имата симптоми од терапија. Одев само на трансфер на природен циклус и освен прогестерон ништо друго не примам. Затоа не може да кажам дека симптомите се од терапијата и слично. Кај мене од ден на ден се намалуваат симптомите само остануваат оние за добивање. Дај Боже да не сум во право. Ќе видиме утре.

(Одговор на членот rozeva)
Непосредна врска до пораките: 746
7.5.2015 16:30:44   
Kassy
Поздрав до сите..
не сум била во контакт одамна, ми рикна компјутерот.. user posted image само да најавам дека бев на пунцкија во неделата,
а утре ембриотрансфер, повторно по природен пат, овој пат со појака терапија и трансфер на 5 ти ден,
па што биде нека биде...ме фака пак малку нервоза....но се надевам дека ќе има среќа и за нас..
Ве гушкам сите....

Непосредна врска до пораките: 747
7.5.2015 16:36:24   
Bea
Kvisko, srekjno utre mila! Jas ne znam nisto za simptomite, no znam deka sekoja zena e razlicna i ne sekogas 1+1 e 2.
Sto i da bide si znaes, borci sme do kraj :)

Jas denes dobiv odlicna vest od embriologot, moite spankovci se razbudile i denes imame vkupno 12 oplodeni kletki i site pokazuvaat znaci na delba - nekoi pobavno, nekoi pobrzo.
Utre sum na kontrola, no 90% ostanuva transferot za nareden ciklus. Imam blaga poduenost i kako pritisok osekam vo delot na dijafragmata. Se nalevam so iso i tecnosti... Neprijatno mi e malku, ke vidam utre sto ke mi kazat...

Непосредна врска до пораките: 748
8.5.2015 9:17:07   
blue_blue
Kvisko, чекаме вести...цела среќа и повеќе нека иде накај тебе додека го чекаш резултатот од тестот...ќе биде позитивиен, мора да биде...

(Одговор на членот Bea)
Непосредна врска до пораките: 749
8.5.2015 12:17:34   
natnat
Toa bas sakav da kazam i jas....Kvisko ti ja posakuvam celata srekjna na celiot svet mila, da ne izdraduvas so pozitivni i ubavi vesti... user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 750
Страница:   <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Nega na bebinja
RosaEleonora

Koja kolekcija za nega na bebinja bi ja preporacale

Becutan (58%)

Nivea (14%)

Johnson (11%)

Beccolino (5%)

Bubchen (11%)

Број на сите гласови: 114

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!