Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.6.2015 10:33:21
bitolcanka82
Bea za vitaminite i jas sum so folna i b complex ama od pred postapka zaradi mutacija na faktor 5.Isto kako i tebe i jas gledam vitaminite da gi vnesuvam preku ishranata so ovoshje, zelencuk, supi apetisani i taka.Veke pocnuvam da sum nestrpliva mnogu rano hahah i da si baram simptomi a tie gi nema , pa po malku si sum zagrizena pa malku srekna i taka vazno ke se izdrzii ke se dojde do sakaniot rezultat mora da sme pozitivni..
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.6.2015 10:36:25
bitolcanka82
Bambina kaj mene ne docneshe ama beshe izmenet mnogu oskuden, vrati nanazad znam deka mnogu od devojkite imaja takva reakcija im docneshe taka da mislam ne treba da se sekirash eve sigurno ke ti pishi nekoj so takvo iskustvo
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.6.2015 15:57:11
Bea
Lanicka, cestitki za bremenosta! Mnogu ubava vest! Bambina, sosema e normalno da imas docnenje, mene duri i sestrata mi naglasi, a i mene 2 dena mi zadocni ciklusot.
Bitolcanka trpenie mila :) Jas si vetiv deka nema da baram simptomi i deka nema da pravam domasen test. Za ovie skoro 6 godini, nema simptom sto ne sum go "nasla"... Neli do tuka sme dosle, ke pominat i ovie dve nedeli :) Ve gushkam site!
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.6.2015 18:08:14
lanicka30
Bambna 34 mene mi docnese 7 dena to a e normal no Inace primam aspirin od 100, folna,estrogen,eurotiroks od 25,krinon gel ,I kleksan Sakav da be prasam dali nekoj koj gokoristi krinon my she javilo na intimniot del nelagodnost i cesanje?
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.6.2015 18:49:22
Kvisko
Lanicka30 честитки. Уживај во бременоста. По висината на бетата ми мириса на близнаци. 7 Само нека зе множат трудници на форумов. Јас немам искуство со кринон ама утрогестанот некогаш ми создава чешање. Ако е премногу непријатно јави се на сестрите или докторот. Зошто примаш клексан има причина или превентивно?
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.6.2015 20:43:02
bambina34
Lanicka , so lesno bremenosta .... vi blagodaram na odgovorite , mi olesna ...mene sekogas mi doaga na vreme duri i den dva porano , a sea mi docni eden den i nema nikakov aber da mi dojde
RE: Вештачко оплодување VII дел 14.6.2015 20:46:21
lanicka30
I se javiv na sestrata ona mi vika da go prekinam crinonot i da pocnam su utragestan ama bev do apteka i vidov nekako ne mi se prakticni treba da gi stavam tripati na den i nemaat aplikatorce za stavanje krinonot e nekako prakticen neznam sto da pravam..inace pred eden mesec pred da pravam ivf pravev operacija na koleno i zatoa primam kleksani i toa 30 sama ki stavam ama nisto strasno.inace edvaj cekam da dojde 29 juni da odam na eho da vidam kakvo iznenaduvanje me ceka
Kate... микрогинон се контрацептивни пилули. Некогаш ги давааг за регулирање на циклус иако коли јас што знам сите контрацептиви го прават оскуден циклусот па не знам зошто ти ги дале ако веќе ти е оскуден. Кој ти ги препиша?
RE: Вештачко оплодување VII дел 16.6.2015 19:00:21
Bea
Kako ste devojcinja? Kako so toplovo vreme? Jas tuka da si se pozalam, denes imav stresen den, imavme sudar so mm, na parking eden ne udri vo vrata. Sreka mm samo sto ja imase otvoreno vratata, a ne bese seuste izlezen, inaku ke go udrese nego. Fala mu na Boga, samo vratata otide. Gledav da se iskontroliram ama se potresov. Se napiv B6, sega sum smirena, samo se nadevam deka ne napraviv nekoja steta...
Dobro utro devojki!!Bea milo mi e deka se ssuper zavrshi..Ne se sekiraj milsam deka sega mnogu mnogu ne deluvame na ishodot , zal mi e deka se potrese ama sigurno toa nema posledici Ushte edna nedela ni osstana do testot..Se poke i poke samo toa go mislam simptomi nema ama bash nikakvi ..Pozz za site ve gushkam i baknuvam
Bea, мислам дека стресот нема врска со исходот, колку девојки биле под стрес па останале бремени, не му ја мисли многу, релаксирај се, добро се завршило и терај понатаму. Ви даваме поддршка заедно со битолчанка82 да ни јавите убави вести следната недела.
Бамбина, до каде стигна, како ти оди боцкањето? Се престраши ли? Пчелка, дали договори како и кога ќе продолжиш со терапија?
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.6.2015 10:51:29
pcelka3
loveableMe dr. mi kaza da dojdam so TSH pod 2 sega eve posledno koga proveriv bese 2.5 pa se nadevam naskoro ce bide za tarapija dr. rece prvin tsh pa za drugoto togas ce se dogovorime na 2 den od ciklus treba da pojdam.imajte ubav den
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.6.2015 13:59:02
bambina34
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR
.....Бамбина, до каде стигна, како ти оди боцкањето? Се престраши ли? .............
Loveable me otrpnav veke ,cel stomak mi e modrici, "bratov" doma dobro ja vrsi rabotata :), utre mi e 3 den od ciklus , pa ke odam da mi zemat krv pa da vidime so sto ke prodolzam ponataka.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 17.6.2015 15:48:11 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 17.6.2015 14:47:38
Bea
Среќно утре Bambina! Девојки, фала многу за поддршката. Знам дека бебушите се многу појаки од што ние мислиме.
Bitolcanka држи се! Една недела помина, ќе помине уште една. Јас за сега добро се држам, се надевам нема да паднам во искушение да направам рано домашен тест. За симптомите, ти реков, ич немај гајле. Ете Kvisko ќе ја земам последна за пример, имаше карактеристични болки за менструација - па ете не доби :D Мене градите ме болат, ама низ годиниве наназад и ме болеле и не ме болеле, па ме болеле - па неколку дена престанувале - па пак ме болеле Така да, во еден дел прифатив дека ние нашето сме го направиле, па во среда среќно, што би се рекло, нали :)
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Каде би се породиле? vanessa30
Каде би се породиле? Во приватна или државна клиника, ако знете дека на приватно тоа би ве чинело околу 1000 евра, што воедно би ви дошло добро да ги искористите за бебенцето. Но сепак во приватните условите се каде каде подобри.
Приватна болница (56%)
Државна болница-клиника (44%)
Број на сите гласови: 160
Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!