Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
deneska pocnav so bockanje so Superfakt po 0,5 ..otkako me bocna sestrata mi se pojavi crvenilo koe trase negde 15 min i malku me pecese ...normalno e taka ili negatvina reakcija e?
bambina ne se grizi ,normalno e,sekoj razlicno raagira mene prvoto bockanje so suprefakt najveke me pecese,posle sekojpat razlicno zavisi i od sestrite
Vi blagodaram cvet i kapina ...mi pomina okolu 15 min traese crveniloto , si pomisliv da ne e alergiska reakcija .. sea denees kako li ke pominam , maz mi ke me bocka
Bambina34, со лесно ајде не е ништо страшно боцкањето, ќе помине. Беа те чекаме во среда Битолчанка82, како помина денес на пункција? Пчелка, што има ново?
Devojki moeto invitro izgleda e neuspesno, deneska si dobiv toa e, i sega sto da pravam da ja prekinam terapijata?
vazna, јас кога добив за првото ИВФ, докторот ми рече направи тест преку крв и беше позитивен и продолжив со терапијата, така што подобро прашај го докторот или сестрата дали да направиш тест преку крв.
RR punkcijata zavrshi izvadija 13(neka e sreken) jajce kletki pa sega utre ke mi se javat da kazat kolku se oplodile i kako se.. Dali imate nekoj sovet za posle punkcija kako da se smirat malite bolki i peckanjata vo jajnicite? pozzz
битолчанка, можеш да купиш изоспорт, го има по супермаркетите и да пиеш по едно шише на ден, наскоро ќе се смират јајниците, а ако останеш бремена пак ќе се надуеш за две недели . Кога трансфер, ти јавија ли?
Бамбина, како боцкањето, добро ли тргна? Мажле си ја сфати задачата?
Bitolcankca82 убава бројка. Сега само убаво да се оплодат и да си станат бебенца. Болките и пецкањата во јајниците се нормални и ќе се смират полека полека. Пиј многу течности и како што кажа Loveable купи Исоспорт и пиј едно шише дневно. Vazna направи сепак тест преку крв да знаеш на што си. Bambina и мене ми се појавуваше црвенило од време на време и како алергиска реакција која траепе кратко. Ич не се пиничи за тоа.
битолчанка, можеш да купиш изоспорт, го има по супермаркетите и да пиеш по едно шише на ден, наскоро ќе се смират јајниците, а ако останеш бремена пак ќе се надуеш за две недели . Кога трансфер, ти јавија ли?
Бамбина, како боцкањето, добро ли тргна? Мажле си ја сфати задачата?
jadno mazule so mene , koga me fati panika vcera ,zemav okolu masa da kruzam i na kraj vidov nevidov dadov da me bocne ...e sea denes ke mu ja mislam :))
Eve me i mene so denesnite vesti, se javija od sistina se oplodile 7 jajce kletki utre vo 10 na transfer.. .Fala na sovetite denes kupiv i izo sport makar sho i samite gledam poleka se smirija denes se custvuvam podobro bolkite i peckanjata na minimum se svedija ve gushkam i baknuvam site..
Bas i toa sakav da prasam nikoj ne ni spomna ili ni kaza opcija za zamrznuvanje, mozi toa treba nie da izrazime zelba ili da si prashame? Dali znaete kolku pari e i toa treba utre da se kazi i plati taka?
dragi moi , ajde pomos ..treba da odam da odredam krvna grupa , znam koja sum ama nemam dokaz, kartonceto mi e izgubeno..mi rekoa deka treba na transfuziologija ... bev kaj maticnata vcera za upat vika ne ti treba , taka ispituvale ..sakav da prasam nekoj dali bil skooro da mi kaze kaj da odam , za da ne lutam po zeskoto .. i uste edno prasanje , dali imavte topli branovi , gadenje i vrtoglavici od superfactot?
Vazna, жал ми е, смрзнати имавте ембриони или не? Бамбина34, секоја различно чувствува од хормоните не плаши се. Битолчанка, ако сакате да смрзнете ембриони, имаме тема со информации ТУКА. Јас испитав крвна група на трансфузиологија, ама мислам имав упат, ако не треба сега по ново, отиди попладне и тогаш побара да испитаат нема гужва тогаш.
Crnokosa111, прашањето ти е префрлено во соодветната ТЕМА.
RE: Вештачко оплодување VII дел 10.6.2015 12:28:46
skopjance
Vazna mnogu mi e zal. Sega samo smireno i ako mozes odete nekade so soprugot makar i na eden den na cist vozduh da nesedis doma samo i na toa da mislis. Mnogu dobro znam kako se custvuvas.
Bambina 34jas krvna grupa pravev na transfuziologija toa bese pred nekolku godini sega ne zanm kako odi procedurata. Inaku tami sekogas ima guzva..
Bitolcanka 82 ubava brojka so sreka na transfer.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 16.6.2015 13:45:49 >