Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Rozeva, супер бројче имаш, кажи ни кога трансфер. Касси, те чекаме со висoка бета денес Квиско, запни да пукне бре, скокај по дома, ако треба само да бидне, овој месец мора трансфер, ајде навиваме . A прегнил не ти даде? Јас примив за трансферот со смрзнати. Дискусијата ќе ја продолжиме ТУКА.
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.4.2015 13:35:58 >
devojki da ve izvestam deka mnogu sum razocarana imam izmesani cuvstva vcera mi bese punkcija izvadija 5jk sega mi se javija deka 1 bila prazna 2 ne se oplodile a 2 se oplodeni mnogu mi e strav i tie dve da ne ne se delat kako treba i edno prasanje do vas dali vi se slucilo utrogestanot da vi ispadne cel koga odite da mokrite mene sabajle mi se sluci toa
Rozeva, две е супер бројка, ајде не се плаши, штом почнале да се делат, ќе биде Утрогестанот е потечен од другите прогестеронски препарати и треба да биде како течност, ако веќе испаѓа цел, значи не си го ставила длабоко, треба со пристите подлабоко да поттурнеш погоре, се надевам ме разбра
< Поракaта ја уредил LoveableMe RR -- 20.4.2015 9:48:08 >
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.4.2015 10:39:47
natnat
Molam za sovet :) posle doolgoo vreme se vrakjam potvtorno vo forumot :) poradi optavdani otsustva , pa bi ve zamolila za sovet. Pred se da se pofalam deka stotuku dobiv povratno pismo od FZO za odobreno oploduvanje ..da recime Airlija :) i pocnavme so Fostimon po 4 ampuli na vtor den od ciklus..5 dena..nekoj da mi kaze slicno iskustvo kako i sto ponatamu..nekako pocnav da si nakacuvam kg , me fakja panika...mozno li e od ampulite ?? Pozz za site i balgodaram za odgovorot :)
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.4.2015 11:37:49
Kassy
Me fati nervata mene.. denes posle 14.00 odam na beta vo remedika, no imam problem, veke 2 dena me boli stomak, ko za mens.. a utrinava imav i malku rozevo, crveno...i uste me boli stomakot, ko da ke mi dojde sekoj moment... navitsina ne znam sto da pravam,...kazete mi iskustva.. ve molam...
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.4.2015 11:56:45
LoveableMe RR
Нат-нат, добредојде назад, супер што си почнала процедура, кај кој доктор си? Од фостимоните и јас се надувм и малце се поправив, но после ќе се вратиш во нормала, не се секирај, среќно!
Касси, не мора ништо да значи розевото, ајде направи бета, па пиши ни
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.4.2015 12:22:09
jana81
Kassy, znam deka denes pravis beta, mislev vekje ke procitam radosna vest. Nema nervoza ajde denes e denot, pominalo vremeto. A zosto ne si napravis test, bilo koj test veke bi ti pokazal, ako veke ne ti se ceka. Ajde se molam za tebe da se izraduvas na taa beta vekje. A za rozeviot iscedok, mislam deka i drugi koga ostanale bremeni go imale, midlam deka moze da bide od samoto vgnezduvanje. Za ubavo neka e. Cekame ubavi vesti
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.4.2015 20:02:12
Kvisko
Пишете ме мене за трансфер во петок. Конечно мојот фоликул прснал. Колку што разбрав овој циклус одиме скоро потполно природни. До трансфер пијам само дабростон и фолна и нормално метформинот и асприринот. Нема кринон или утрогестан барем до трансфер. Од сега па натаму не треба да плаќам за луди железници. Ова доволно ме извозе.
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.4.2015 21:33:43
Kassy
Oh Boze, tri pati go pisuvam postot, prviot pat se izgubi nekade, vtoriot pat kompjuterot mi krahirase.... ako mi se povtorat postovite vi se izvinuvam Bi sakal da imam dobro vesti, no za zal i ovoj pat neslavno zavrshivme so negativna beta... So Gospod napred i so novi sili naskoro... Ve pozdravuvam i gushkam site....
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.4.2015 21:44:01
lena7
Kassy mnogu mi e zal i znam deka nemozam sega da te utesam znam kolku ti e tesko i ne ti znacat nisto moive zborovi,no ima nadez taa ne smeeme da ja izgubime,nikoj ne rekol deka nemame nikakvi sansi,sansi postojat vreme imame ne se znae momentot ...mozebi za 8 dena i jas ke bidam razocarana no ne smeam da ja izgubam nasmevkata od lice zasto seuste na nekoj mu e potrebna mojata nasmevka..toa e soprugot..a nervitr mora da ni bidat zdravi za koga ke dojdat decata...taka da ti posakvam sto pobrzo da ostanes bremena i toa prirodno :*
RE: Вештачко оплодување VII дел 20.4.2015 23:19:34
jana81
Kassy mnogu mi e zal, potpolno znam kako se cuvstvuvas, ama samo napred, po inat od nas zenite ima li? Glavata gore i od utre so novi sili vo pohod. Odmori malku pa te kanam na kafe na tvoj teren nekoj den, ja sum sekoj den vo stip. Te baknuvam milaa:))
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.4.2015 11:13:59
kate..
kassy mnogu mi e zal mila i jas niz istovo pominav tesko e mnogu koga ke ti kazat negativet test seuste se boram no vise osekam nemam sili da prodolozam se plasam dali tretiot pat ke uspejam ti posakuvam se najdobro soberi sili mora da rodolzime i da stigneme do nasata cel
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.4.2015 13:00:49
nina.darko
Kassy многу ми е жал за негативната бета најискрено.. Дај си време да си ја избистриш главата и здравје со нови сили пак во борба до бебе Се Дај Боже и природно да се фати во меѓувреме Кате.. душо знам дека е многу тежок овој пат ама мора да се има верба. И јас како тебе веќе во ништо не верував и се осеќав беспомошно ама испадна трета среќа. Третото ивф успешно :) Дај Боже и кај тебе да биде трета среќа а и кај сите други дури и побрзо па и од прво ивф :)
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.4.2015 14:05:27
Hopeful RR
Kassy, многу ми е жал... исплачи се, дај си неколку дена да тагуваш и после главата горе, продолжува борбата! Убаво кажа kapina, може битката е загубена, ама борбата не е! Не губи надеж, не очајувај, твоето доаѓа, сигурна сум!
Kvisko, со среќа во петок! Имај убав и лесен ЕТ Него, зошто сега пиеш Дабростон, има некакво крварење, или...?
RE: Вештачко оплодување VII дел 21.4.2015 14:15:12
Kvisko
Hopeful фала ти на убавите желби. Дабростон сега пијам како подготовка на ендометирумот за трансфер (наместо кринон или утрогестан). Не примив стоп инекција зашто овој циклус одиме комплетно природно (Мислам дека има врска нешто со хиперстимулацијата од претходниот циклус ама ај да не си правам филмови). На преглед кога виде дека укнал фоликуот и него како да му падна камен од срце вика уф добро ова сврши работа. Потоа ме праша дали по дома ми се наоѓа утрогестан или Дабростон. Му реков дека се такво сум испила па ми рече ај земи Дабростон поарно. Кога излегов од кај докторот требаше сестрата да ми потврди дека се бластоцисти да ми каже што и како за трансфер запна и она за Кринон. Влеговме пак кај докторот и тој потврди дека ќе примам Дабростон не кринон до трансфер. После ми виак видиш со тебе нешто нов е ова досега давал кринон. Не знам што ќе е ама ај за убаво нека е. Некако докторов ми е оптимист па ај и јас сум таква.
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.