|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VIII дел
2.4.2016 19:47:32   
jana81
Preku fond sum. Kupiv 3, ponedelnik kontrola neznam dali ke treba uste. Da Pinky po tolku gi plativ i jas, pa da si pondnesev za refundacija ama nisto. Kako i da e samo da bide

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 376
2.4.2016 23:15:32   
Pinky30
Devojki kazete mi dali od ET do test ste primetile toj period da vi se peruti kozata na race,noze i tuk-tam na stomak? Mene prvoto ivf taka no eve sega pak i nekoj svrab me korne navecer i se cesam na racete pogotovo ko suga da imamuser posted image ...a i dali ste imale znam deka e individualno no eve mene mi e 7 mi den utre i denes na 2-3 pati posle mokrenje me zdoboluvaa jajnicite kako da sum stimulirana a ne sum bidejki sum so zamrznati embrioncinja i kicma me boli vecerva dali kicmata mi e sto sum po cel den doma lezev denes poveke zosto navecer nemozam da zaspijam i zatoa ili si baram uteha jas na samata sebe deka se plasam od menstroalni bolkiuser posted image ...znam mn rr- ki imale pa ostanale bremeni...ahhhh....

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 377
2.4.2016 23:36:45   
MademoiselleNina
Pinky30 мене кожата се уште ми се перута, посебно на стомакот, и ме чеша, ама не се чешам user posted image Инаку јас цела се исфрлив со ситни бубулици на деколтето и на грбот, и тие ме чешаат. Веројатно од стрес, од хормони, од се веќе.
Н морас да лежиш цело време, може и да седиш, и да се размрдаш малку. И не му ја мисли многу. Опушти се, гледај филмови, комедии и ќе поминат деновите.
Jana81, обично даваат некој лек што е од фондот, но штом тебе ти дале друго сигурно има причина зошто, лекарот си знае најдобро. А како кој лекар си? Какава стимулација примаш?

< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 2.4.2016 23:37:44 >

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 378
2.4.2016 23:59:47   
Pinky30
Nince jas izlegov do laboratorija vo petokot na 5 ti den sega vo ponedelnik pak po krv ne lezam veke no denes taka si lezev dremev ne cel den normalno deka navecer nemozam da zaspijam i denot mi e haos...inace veke si zimam sama za jadenje si sedam potprena so ispruzeni noze...no sto vikas hormoni cuda pravat...ke izdrzime toa e samo da bidne

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 379
3.4.2016 13:37:45   
Среќичка
Мене градите многу ме чешаат.
Купив суви сливи и се регулирав :) фала богу!
Мене стомаков уште ми е подуен. Почнаа да ме прашуваат дали има нешто ново. Се тешам со тоа што докторот ми кажа ако за 10тина дена не ми се намали надуваноста на стомакот (ова на ЕТ ми кажа) тоа е добар знак за бременост.
Нон стошпго галкам мешето :)

Непосредна врска до пораките: 380
3.4.2016 20:44:56   
butterfly 00
Srekjicka toa e tocno raduvaj se ako stomakot ti ostane poduvan zosto toa e znak za bremenost jas minatata godina mislev deka imam hiperstimulacija, koga mu kazav na doktorot mi vika toa e bremenost mi vika napravi test i krvna slika i navistina ostanav bremena :) ajde na mnogu dobar pat si :)

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

(Одговор на членот Среќичка)
Непосредна врска до пораките: 381
3.4.2016 20:57:26   
Среќичка

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Srekjicka toa e tocno raduvaj se ako stomakot ti ostane poduvan zosto toa e znak za bremenost jas minatata godina mislev deka imam hiperstimulacija, koga mu kazav na doktorot mi vika toa e bremenost mi vika napravi test i krvna slika i navistina ostanav bremena :) ajde na mnogu dobar pat si :)

Фала ти на убавата мисла :)

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 382
4.4.2016 1:00:40   
kapina
da toa e znak za bremenost mila ajde te cekame so ubavi vesti

Непосредна врска до пораките: 383
4.4.2016 12:28:15   
jana81
Kaj Petanovski sum. Ne e klasicen protokol, ne piev kontraceptivi, nitu stavav suprefact. Ovoj pat epten nabrzina. Od vtor den pocnav so clomifen i prodolziv so menopur po 4, i primiv 3 cetrotide. Denes sum na kontrola pa ke vidime sto ke kaze dr.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 384
4.4.2016 15:15:39   
pepapa
eve me i mene, denes bev na vtora folikumetrija na 8 den od ciklus, doktorot bese mnogu zadovolen, imase na edniot jajnik 10 folikuli a na drugiot 5 koi si rastat odlicno, endometriumot e isto dobar 9 mm, dr rece se e super, vo sreda na treta folikumetrija, denes i utre sum so po 1x3 puregona, i suprefakt 0.3, kazate mi na koj den obicno pravat punkcija, dr rece do krajot na nedelava bi trebalo da pravime punkcija, sto znaci transfer idnata nedela, bas koga ke treba da pocnam na rabota :(

Непосредна врска до пораките: 385
4.4.2016 15:19:34   
Pinky30
Denes pak napraviv krvna slika i namalenie mi se leukocitite 16.2 no uste se visoki i Petanovski mi kaza da ne ja primam inekcijata Nivestim...i plus rece vo petok pak da se proveri a i beta hcg zosto bile blastocisti i mozelo da se napravi i test na 12 ti den...pa neznam sto da pravam...da sakam da vidam sto kako e no strav mi e da ne e rano i da se razocaram...uf...decortin imam uste dve apcinja i posle 4 dena nema da primam zosto pred et mi dade po 10 mg 5 dena i od et po 5 mg 10 dena i denes go potvrdi po sema se sigurno...
Nina ti decortinot go primase od prv den na et taka? Ne predhodno? I do test go primase?

Непосредна врска до пораките: 386
4.4.2016 15:42:09   
Среќичка

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

eve me i mene, denes bev na vtora folikumetrija na 8 den od ciklus, doktorot bese mnogu zadovolen, imase na edniot jajnik 10 folikuli a na drugiot 5 koi si rastat odlicno, endometriumot e isto dobar 9 mm, dr rece se e super, vo sreda na treta folikumetrija, denes i utre sum so po 1x3 puregona, i suprefakt 0.3, kazate mi na koj den obicno pravat punkcija, dr rece do krajot na nedelava bi trebalo da pravime punkcija, sto znaci transfer idnata nedela, bas koga ke treba da pocnam na rabota :(

А сега зошто не си на работа?

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 387
4.4.2016 15:44:04   
Pinky30
Devojki se zagriziv mnogu...Dali vi padnalo golemo parce zgrutceto od crinon gelot?user posted image i taka imase ko portokalovo svetla mnogu bleda boja ne e krv...ve molam za odgovoruser posted image

Непосредна врска до пораките: 388
4.4.2016 15:51:20   
Среќичка
Мислам немаш простор за паника.

Непосредна врска до пораките: 389
4.4.2016 16:00:18   
pepapa

ИЗВОРНА ПОРАКА: Среќичка

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

А сега зошто не си на работа?
nesto kako prinuden odmor i treba da pocnam od idnata nedela

Непосредна врска до пораките: 390
4.4.2016 16:05:21   
Среќичка
Тогаш ќе си земеш боледување од матичниот лекар. Од денот на пункција слободно можеш да земеш боледување.

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 391
4.4.2016 17:46:11   
butterfly 00
Pinky 00 ne se sekiraj mene od krinon gelot ne parcinja topki vo sekakvi boi mi izleguvale od rozeva, lilakova, kafena se izmesano vo gelot i se vadev od pamet i mi rekoa se e toa od gelot i ne e povrzano so bremenosta pa pak testot mi bese pozitiven

Непосредна врска до пораките: 392
5.4.2016 14:06:52   
jana81
Od pred nekoe vreme, a posebno sega kako pocnav so terapija osekjam nekoj vnatresen nemir, strav, verojatno potscesta si go pravi svoeto. Me tepaat sekakvi misli, nemiren son. Sto smeam da pijam vo takva situacija? Zaboraviv da go prasam doktorot. Znaev ponekogas da se napijam dijazepam, no sega pretpostavuvam deka ne smeam. Pijam b kompleks, no dali mozam plus nekoj caj da pijam, kako matocina, valerijana.
Uf sega ic ne ni treba stres, ama kaj mene nekako toa e posilno.

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 393
5.4.2016 14:17:09   
butterfly 00
Jana 81 neznam za cajot treba da prasas zosto primas hormoni, najubavo e da se konsultiras so doktorot ama moras sama da se nateras da se opustis, jas sekogas si vikam sto e od Gospod e i taka sekogas se smirivav, pomoli si se isto i toa ke ti dade eden duseven mir da si ja smiris dusata, site sme pominale niz istoto, no mora sami da si davame sila, zemi izlezi na kafe, druzi se ne misli na postapkata sfati go toa kako odenje na zabar, ne smees da se opteretuvas mnogu zosto taka poloso si pravis, koe IVF ti e ova i kaj koj doktor si ?

Непосредна врска до пораките: 394
5.4.2016 14:56:18   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

Od pred nekoe vreme, a posebno sega kako pocnav so terapija osekjam nekoj vnatresen nemir, strav, verojatno potscesta si go pravi svoeto. Me tepaat sekakvi misli, nemiren son. Sto smeam da pijam vo takva situacija? Zaboraviv da go prasam doktorot. Znaev ponekogas da se napijam dijazepam, no sega pretpostavuvam deka ne smeam. Pijam b kompleks, no dali mozam plus nekoj caj da pijam, kako matocina, valerijana.
Uf sega ic ne ni treba stres, ama kaj mene nekako toa e posilno.

Jana za caj prasaj go doktorot zosto mene Petanovski ne mi dade nikakov caj da pijam...Te razbiram potpolno i jas sum mnogu osetliva pogotovo posle ET no sto e normalno hormoni inekcii cuda se ni pridonesuvaat i za grutka vo grklanot,srcebirnje,placenje se no togas da si reces deka moram da se promenam i da mislam na pozitivno i deka sto poskoro ke si imam dete jas taka se tesham...jas vcera iskociv da prosetam na 8 mi den od ET i taka pozitivnost mi vlea setanjeto mirisot na jorgovanite milina....druzise odi na kafe iskacaj bar sega koga si pod stimulacii...mora glavata gore site i deka ke uspeeme i mora da uspeeme eden den...a za nesonicite isto se macam i jas i sestrata mi rece koga e taka B6 da se napijam i edna vecer taka probav i podobro mi bese...

Непосредна врска до пораките: 395
5.4.2016 15:08:38   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81

Od pred nekoe vreme, a posebno sega kako pocnav so terapija osekjam nekoj vnatresen nemir, strav, verojatno potscesta si go pravi svoeto. Me tepaat sekakvi misli, nemiren son. Sto smeam da pijam vo takva situacija?...

jana81, земи Tranquill, ги има во сите подобро снабдени аптеки, на природна база се пастиљи, но пожелно е да ги пиеш до трансферот, потоа само Б-комплекс. Среќно!

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 396
5.4.2016 15:53:21   
Среќичка
На самиот трансфер не боцкаат со дијазепам. Не да го пиеме редовно, ама ако ептен е лошо, не гледам зошто да не се напиеш.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 397
5.4.2016 21:33:43   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Среќичка

На самиот трансфер не боцкаат со дијазепам. Не да го пиеме редовно, ама ако ептен е лошо, не гледам зошто да не се напиеш.

Jas imam pominato 3 ET i niednas ne me bocnale diazepam neznam zasto...

Непосредна врска до пораките: 398
5.4.2016 22:01:55   
kapina
I mene me bockaa so dijazepam prviot patne i me bolese mnogu et vtoriot pat da

Непосредна врска до пораките: 399
6.4.2016 0:46:01   
butterfly 00
Imam cuvstvo deka forumot ne e aktiven kako porano, samo nekolku clenki pisuvaat.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 400
Страница:   <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  14 15 [16] 17 18   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

patuvanje
bilbilce

so sto bi sakale da patuvate poveke

avtomobil (85%)

motor (0%)

avtobus (1%)

voz (13%)

Број на сите гласови: 67

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!