Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 31.3.2016 16:50:14
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00
Nina ti so prolutexot kade se bockas vo stomak ili raka ?
Jas se bockam vo stomak i mi preporacaa da gi primam vo stomak levo desno od papokot...inace vo stomak jas ja fakjam kozata yes da i salce imam tuka i drzam i bockam pod agol od 45 stepeni taka ima i vo upatstvoto ednas se bocnav na 90 i hematomce mi se napravi...no mene sepak me bolat no mora da se izdrzi...jas i pred et primav 6 inekcii i sega posle et do test isto prodolzuvam
RE: Вештачко оплодување VIII дел 31.3.2016 16:53:29
Pinky30
Kassy so lesno na punkcija da mi ti izvadat zdravi j.k da si se oplodat vo najubavi embrioncinja i da se vratat vo meshkoto...So lesno...a za merionalite ne sum slusnala za vo drugive drzavi kako se so cena
RE: Вештачко оплодување VIII дел 31.3.2016 17:35:07
butterfly 00
Druze kako si ? Bese li na eho da vidis kolku bebcinja ima ? Mnogu sreka na ostanatite iscekuvalki ovoj pat so golemi mesinja kako ste, kako vi pominuvaat denovive?
RE: Вештачко оплодување VIII дел 31.3.2016 22:32:26
Pinky30
Ooooooj srekjicka izviniii nesto zbunka sum...da sega duri citam deka si na 07.04 ajdeee ke bideee samo so Gospod napred.
Inace denes nesto sum i jas razligavena a taman vcera si se pofaliv deka duri ne ni osekjam deka ET sum pravela i op denes nesto solzi tu bree vikam da ne se pofali sam covek...a utre mi e 5 ti den petok abe hormoni rabotata ups...svirat a nie igrame po niv
RE: Вештачко оплодување VIII дел 31.3.2016 23:38:01
pepapa
Jas sum si placka rodena :) epten emotivna ama do sega dobro se drzam izlgeda rano mi e :) denes mi bese treti den so puregon, duri si pomisluvam da ne slucajno ne reagiram na niv i dali ke imam poveke i zdravi j.k
< Поракaта ја уредил pepapa -- 31.3.2016 23:43:37 >
Da ve prasam moja prijatelka treba da se bocka so prolutex ama saka vo raka, jas sum se bockala do sega samo vo stomak i neznam da i objasnam kade treba da se bocne i pod koj agol i dali so mala iglicka ?
Во врска со големината на иглата, во упатството на пролутекс има точно напишано која големина на игла е потребно да се употреби. Во аптека кога ќе купува игли нека прочитаат какви игли треба, такви ќе и дадат.
Buterfly 00 ти до каде си?
И на сите ислекувалки им посакува среќа и успех и многу позитивни мисли!
< Поракaта ја уредил MademoiselleNina -- 1.4.2016 1:03:27 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 11:34:39
MademoiselleNina
Јас немам проблем со тоа, ама имаше некоја членка пишано дека треба да се јадат суви сливи. Претходната вечер да стојат во чаша вода а утре дента и сливите и водата се јаде и пие. Ако некој ја знае точната мерка колку сливи колку вода нека пише. И пробај насабајле на гладно едно лажиче мед, а после него чаша вода. Ајде мора да издржиме, само позитивно.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 11:44:19
Среќичка
во најмала рака секој ден јадам јагоди. Кога им е сезона, ептен ми го разработуваат стомакот, сега ништо. Пијам млеко редовно, единствено не пијам кафе. Се мислам тоа да не ми е проблемот. Воопшто немам желба за кафе. Кринонот скоро да не ми истекува деновиве, па си мислам прогестеронот да не ми прави проблем.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 11:51:27
MademoiselleNina
Можно е од прогестеронот да ти е. Колку вода пиеш? Јас пијам 2 л чиста вода, 0,5 сок цеден од потрокал разреден со вода или исо спорт. + јогурт една две чаши, и супа ( ама не секој ден). Така што ми се фаќа околу 2,5 до 3 л. течности на ден. Млеко ретко, само по малку си ставам ако пијам какао, и тоа не секој ден. Леб не јадам воопшто. Кафе воопшто не пијам, уште пред ивф го прекинав.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 11:56:58
Pinky30
Srekjicka progesteronot stvara zalep jas i voobicaeno imam no si go najdov lekot 100 gr.ovesni trici od bio cosmos ili bio kult vareni dve jabolki izlupeni i vareni suvi slivi 100 gr.bez semka i set__oa toa go blendiras i go stavas vo teglicka da se oladi ubavo i po 2-3 supeni lazicki sekoja vecer i edna casa voda posle toa....i taka sekoja vecer...cuvaj go vo frizider...jas prvata nedela taka taka bev koga pocnav da konzumiram no sega veke si odam bez naponi i teshkotii...probaj nema da zgrsis...jogurt pij mnogu...a toa so 3-4 suvi slivi vo 200 dl casa voda da odstojat i sabajle na gladno...no mene ova so tricite mi pomaga mnogu...
< Поракaта ја уредил Pinky30 -- 1.4.2016 11:59:27 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 12:06:01
Pinky30
Jas veke eden mesec go konzumiram samo lebot Tonus sto e so mix semki bez brasno i gluten,salata mn,blagicko potkasnuvam no ne mnogu i toa crno cokoloado...Lekja jadam taa sodrzi mn folna...kompir,oriz izbegnuvam...brazilski orevcinja po 3-4 i plus edna raka badem,lesnik indiski orev...ono nema pravilo kolku i da pazime i se utepav i avokado i ananas pred et i pak ne bidna...Devojki ajde mora da uspeeme eden den.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 12:19:50
Pinky30
Vcera po vtor pat se bocnav Nivestim inekcija i denes krvna slika i mnogu pokaceni leukocitite 21,9 i mi ja prekina Petanovski rece deka vo ponedelnik pak krvna slika toa bilo normalno da se kacat od inekcijata zatoa se pravelo krvna slika da se sledi...rekol na mm ne e nisto stetno taa si prima decortin pa sega kako Gospod nikoj ne e
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 12:32:44
butterfly 00
Pinky 30 abe ne se jade tolku mnogu brazilski orevcinja mene nutricionist mi rece sekoj den po dve i mi rece cia seme da zemam da jadam vo jogury so jatkasti plodovi. Kompot od sliki pomaga za zapek i kivi proteruvaat.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 13:08:31
Среќичка
Фала на сите за одговорите. Секое сабајле пијам по 0,5л смути од јаболко, портокал, шумско овошје и авокадо. Пијам по 10 чаши вода и нон стоп сум жедна.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 16:27:42
Pinky30
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81
Devojki, cetrotide dali gi refundira fondot. Gi nema na listata lekovi za ivf preku fond, a tie mi gi dade dr da se bockam
Jas primiv tri cetrotide ne se refundiraat za zal a edna e 2700 den.no veruvaj mi deka toa e mn dobra varijanta da ne puknat pred vreme j.k i da bidat so podobar kvalitet j.k.Taka mi kaza Petanovski..i stvarno imase golem uspeh kaj mene pri oploduvanje.Site sto se oplodija stasaa do blasticisti.Ti posakuvam uspeh
RE: Вештачко оплодување VIII дел 1.4.2016 19:48:41
kik@
Za zapek nautro na gladno edna do dve kivi ili slivi kompot da si napravis (osavki) kolku sakas tolku stavi voda i poveke slivi da se svarat,mene toa mi pomagalo. Sakam da ve prasam kolku vreme gi piete mikroginonot? Mene mi gi prodolzi dr.Popovic uste edna doza da gi pijam do 23 april,a od 18 da pocnam da se bockam ili vo stomak ili vo raka so triptofem.Prv pat ke gi koristam ovie inekcii,dali nekoja od vas gi koristela i odprilika kolku vreme se primaat?Prvo ispituvanje na hormoni preku krv mi zakazaa duri za 28 april.Pozdravce.