|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување VIII дел
6.4.2016 8:11:03   
MademoiselleNina
И мене ме боцнаа со диазепам на денот на трансфер, но сепак јас не сум за земање лекови на своја рака.
Денес сум на преглед и сум многу возбудена. :)
А Среќичка мислам дека денес прави тест, па ајде да се радуваме user posted image .

(Одговор на членот butterfly 00)
Непосредна врска до пораките: 401
6.4.2016 9:05:58   
Среќичка

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Imam cuvstvo deka forumot ne e aktiven kako porano, samo nekolku clenki pisuvaat.

И мене така ми се чини. Истите си се пишуваме цело време.

Многу ми е страв да правам тест. Имам некое чувство дека има user posted image кое го немав минатиот пат, ама незнам некако многу имам страв од тестовите. Некако да може да го скокнам тој дел, најубаво ќе биде. Чекање на резултатите, гледање на резултатот, се ми е некако панично. Го гледам и сопругот, и тој некако замислен, мислам и тој е во грч. Додека бев во постапка си реков ќе правам и домашен тест, поарно да знам порано каков е исходот, отколку да имам лажна надеж, ама па како доаѓа момент на соочување со тест, оваа мисла ме напушта.

Само си го проверувам стомаков - како џумка да имам user posted image така ми е целото испакнато до средина на пупакот. Дури и пупакот не ми е веќе кругче, туку развлечено надоле како триаголник user posted image . Сабјле кога станувам од спиење, подобра е ситуацијата, ама како врви денот се дува како балон. Денес панталоните морав да ги закопчам над пупакот (Како бапчо од К-15)user posted image затоа што не се закопчуваа на правото место.

Со Господ напред. Како ни е пишано, така ќе тераме. Само трпение, сила и верба да имаме.

Непосредна врска до пораките: 402
6.4.2016 11:36:37   
Pinky30
Tocno bas i jas vcera primetiv deka se isti pisuvame dali deka sme malce na spisok poima nemam no nikogas ne bilo vaka...no ajde daj boze sto poskoro da si prodolzime da si pisuvame vo drugi poubavi temi....
Srekjicka lele i jas sum strasno uprpana ne sum suetna no koga ke dojde test da se pravi se nesto menuvam duri sabajle na maz mi mu vika auuuu imam fobija od remedika laboratorijata i vika ke odime avicena sto se sekiras...i jas odluciv vo petok na 12 ti den da napravam deka i krvna slika mi treba za toj den pa kako gospod nikoj ne e daj boze da se izraduvame i nie...Ajde stiskam palci za visoka betaaaa srekjicka

(Одговор на членот Среќичка)
Непосредна врска до пораките: 403
6.4.2016 12:07:42   
Среќичка
Јас немам проблем да одам да се боцкам, туку да го земам резултатот.
Некогаш ко казнета се чувствувам, како нешто да сум згрешила на некого.
Ајде, ќе биде!

(Одговор на членот Pinky30)
Непосредна врска до пораките: 404
6.4.2016 12:20:26   
butterfly 00
Srekicka mnogu te razbiram mene domasnite testovi mi bea golemo izmacuvanje koga ke ja videv ednata crtka i mnogu golem stres, najubavo direkno odi si preku krv da si proveris sto e od Gospod e ke si reces i gotovo, inaku seto ova sto go kazuvas za stomakot jas odma ke ti recam deka ke imas pozitiven test i ke vidis nema da zgresam, pinky 30 isto i na tebe ti posakuvam visoka beta daj boze ovoj pat da gi vidis tvoite dve crtki, a na Nina i pustam sreka na pregledot se da pomine vo najdobar red.

3 inseminacii, 2 IVF = / , 2 FET = /

Непосредна врска до пораките: 405
6.4.2016 13:27:18   
Среќичка

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Srekicka mnogu te razbiram mene domasnite testovi mi bea golemo izmacuvanje koga ke ja videv ednata crtka i mnogu golem stres, najubavo direkno odi si preku krv da si proveris sto e od Gospod e ke si reces i gotovo, inaku seto ova sto go kazuvas za stomakot jas odma ke ti recam deka ke imas pozitiven test i ke vidis nema da zgresam, pinky 30 isto i na tebe ti posakuvam visoka beta daj boze ovoj pat da gi vidis tvoite dve crtki, a na Nina i pustam sreka na pregledot se da pomine vo najdobar red.

Цело време на тебе мислам кога помислам на тест. Се си викам батерфлај ми кажа дека добро ќе биде, и на неа Боби и кажал исто. user posted image

Непосредна врска до пораките: 406
6.4.2016 13:36:46   
pepapa
Uste denes so puregon kazete vo koja apteka go ima, vecer pregnil sama ke se bockam ama neznam kako da rastvoram mi rekoa vo edna voda dva prasaka ama kako ja stavate vodickata vo prasakot i petok punkcija

Непосредна врска до пораките: 407
6.4.2016 13:41:22   
butterfly 00
Srekicka istoto mi se slucuvase mene sabajle ke stanam kako mal mi se gledase posle vo tekot na denot ke mi porasne, mi se optegnuvase i jas se isplasiv i na 12 den me prati da pravam krvna slika i test i koga se kaciv gore mi vika sekogas hiperstimulacija vodi kon bremenost i ke me raduva ako barem uste 10 den ti ostane vakov :) jas ajde da ne zboram pred vreme ama ima mnogu golemi sansi da si bremena sto mnogu me raduva :)

Непосредна врска до пораките: 408
6.4.2016 13:49:01   
butterfly 00
Pepapa ke zemes spric i golema igla prvo ja sobiras vodickata pa vodickata ja stavas vo edniot prasak da se rastvori, rastresuvas i povtorno tecnosta ja vrakas vo spricok, pa taa tecnost ja stavas vo drugiot prasak rastresuvas i povtorno ja vleces nazad vo spricot i na kraj menuvas mala igla i se bockas, na primer vo stomak jas se bockav so mala igla, ama obavezno menuvas igla, a jas za vlecenje na tecnostite si kupuvav golemi siroki rozevi igli od Sistina zosto so niv mnogu lesno mozes da ja vleces tecnosta

Непосредна врска до пораките: 409
6.4.2016 13:58:31   
Kvisko
Женски не сте малку сите сме со вас.
Пепапа немаат ли во Њуборн Пурегони? Јас тие што ги докупив директно од Ремедика ги купив. За боцкање не знам секогаш ме боцкале други со прегнил.
Со среќа на сите.

Непосредна врска до пораките: 410
6.4.2016 14:08:25   
Hopeful RR
Девојки, не сте сами, може само така ви се чини дека овој бран на ивф нема многу во постапка, но без гајле, тука сме, има и многу што само читаат user posted image

Пепапа, зошто сама да се боцкаш со прегнил? Што не си отидеш на дежурен да те боцнат? А ако веќе си решила, еве butterfly 00 супер ти објасни, не е толку тешко колку што изгледа, само храбро user posted image

Среќичка, јас не сум фан на домашни тестови, се изнагледав негативни, а моментот на 5 мин чекање ме убива. Ти советувам да си провериш квантитативна бета преку крв, ем точно ќе се знае што е и како е, ем помал е стресот. Откако ја добив бетата му викам на мм сега ќе идам дома и ќе се измочам на сто домашни тестови, за конечно да ја видам фамозната втора линија, но решив дека нема зошто, тоа е скроз небитно. Ајде со среќа, те мислам! user posted image

Пинки30, петок е денот, а? Ми се гледа малку рано 12 ден, но правеле и други, и кога има, има. Ајде со среќа и дај боже што повисока бета! Ме потсети со твојот муабет јас кога требаше да правам, се уфилмав дека ако правам каде било на друго место бета ќе биде ниска, а ако правам во Систина ќе биде висока. Свашта, што да ти кажам, во Систина е изгор бетата. И му кажувам на мм, му викам скроз ирационално е, ама мора таму да направиме инаку џабе. И ме гледа мм ненорнална, и ми вика ајде, ако до толку дошло, ќе идеме во Систина! Фала богу се излезе ок user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 411
6.4.2016 14:20:13   
Kvisko
Сите се филмаме при ивф. Веројатно долгото исчекување и хормноните го прават своето. Јас се уфилмав дека ништо не биднало и отидов демек само за официјална потврда. Ми зедоа крв и јас трк на работа за да не пропуштам ден од работа за глупости. Кога се вратив по резултат попладнето го немаше во лабараторија и се уплашив нешто лошо да не е. Се качив горе и таму сите ме чекаат ми честитат висока бета а јас ко будала ги прашав дали се сигурни во резултатот.
Правете што ви одговара.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 412
6.4.2016 14:27:05   
pepapa
Se dogovoriv ke si gi zemam od new born mislev da ne najdam na drugo mesto poeftini nemav dovolno pari so mene a za pregnilot vidov na upatstvoto kako treba ke se snajdam

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 413
6.4.2016 14:39:44   
kik@
Sakam da ve prasam kolku vreme gi piete mikroginonot? Mene mi gi prodolzi dr.Popovic uste edna doza da gi pijam do 23 april,a od 18 da pocnam da se bockam ili vo stomak ili vo raka so triptofem.Prv pat ke gi koristam ovie inekcii,dali nekoja od vas gi koristela i odprilika kolku vreme se primaat?Prvo ispituvanje na hormoni preku krv mi zakazaa duri za 28 april.

Ne pravi im go na drugite ona sto ne sakas tie da ti go napravat na tebe.

(Одговор на членот pepapa)
Непосредна врска до пораките: 414
6.4.2016 14:55:33   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR

Девојки, не сте сами, може само така ви се чини дека овој бран на ивф нема многу во постапка, но без гајле, тука сме, има и многу што само читаат user posted image

Пепапа, зошто сама да се боцкаш со прегнил? Што не си отидеш на дежурен да те боцнат? А ако веќе си решила, еве butterfly 00 супер ти објасни, не е толку тешко колку што изгледа, само храбро user posted image

Среќичка, јас не сум фан на домашни тестови, се изнагледав негативни, а моментот на 5 мин чекање ме убива. Ти советувам да си провериш квантитативна бета преку крв, ем точно ќе се знае што е и како е, ем помал е стресот. Откако ја добив бетата му викам на мм сега ќе идам дома и ќе се измочам на сто домашни тестови, за конечно да ја видам фамозната втора линија, но решив дека нема зошто, тоа е скроз небитно. Ајде со среќа, те мислам! user posted image

Пинки30, петок е денот, а? Ми се гледа малку рано 12 ден, но правеле и други, и кога има, има. Ајде со среќа и дај боже што повисока бета! Ме потсети со твојот муабет јас кога требаше да правам, се уфилмав дека ако правам каде било на друго место бета ќе биде ниска, а ако правам во Систина ќе биде висока. Свашта, што да ти кажам, во Систина е изгор бетата. И му кажувам на мм, му викам скроз ирационално е, ама мора таму да направиме инаку џабе. И ме гледа мм ненорнална, и ми вика ајде, ако до толку дошло, ќе идеме во Систина! Фала богу се излезе ок user posted image

Pa i jas sum na 100 uma sestrata rece deka bile vrateni blastocisti i deka ako imalo bremenost ke si pokazelo...pa si vikam taa znae poveke od mene ima iskustvo no veke pamet nemam ufffff....a jas pa za remedika imam taka strav koga odam i si vikam maler mi e zosto za vtoroto ivf bev na 13 ti den vo avicena i tamu si ja vidov najgolemata visoka beta sto sum ja imala..hihihi bog da cuva sum leleeee ej hormonive ke ne pobudalatuser posted image sto e tuka e kako Gospod nikoj ne e mora da uspeam ovoj pat

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 415
6.4.2016 15:19:25   
Среќичка
Да излезе добар резултат има сигурно да земам домашен тест и да ги видам тие фамозни user posted image , па што сака нека биде.
Да соберам храброст да одам да се боцкам само.

Многу лошо ми се погоди тестот, за време на работна недела. Не сакам да чекам резултати дур сум на работа или пак да ги отварам дур сум на работа.

Дај боже да си во право батерфлај.

Пепапа, сама ќе се боцкаш мускулно?! Ако одиш во аптеката на систина ќе најдеш се, и шприц, и иглички какви што ти требаат. Мене ми фалеше еден комплет и никаде не најдов по градов.

< Поракaта ја уредил Среќичка -- 6.4.2016 15:21:36 >

Непосредна врска до пораките: 416
6.4.2016 15:25:01   
pepapa
So puregon se bockam sama vo stomak a i za pregnilot mi rekoa mozam sama isto vo stomak

Непосредна врска до пораките: 417
6.4.2016 15:52:51   
Среќичка
јас секогаш мускулно сум го примала.

Непосредна врска до пораките: 418
6.4.2016 16:19:06   
Pinky30

ИЗВОРНА ПОРАКА: pepapa

So puregon se bockam sama vo stomak a i za pregnilot mi rekoa mozam sama isto vo stomak

I jas pregnilot sum go primala muskulno sekogas prasa dali mozes vo stomak?

Непосредна врска до пораките: 419
6.4.2016 16:30:05   
Kvisko
Пепапа прегнилот симпишува дека се прима длабоко мускулно. Знам еднаш на ГАК еден млад техничар прашуваше како се прима и поискусните му рекоа најдлабоко што може да боцне. Има помали дози што се примаат поткожно. И во Ремедика кохжга ме боцкаа ми викаа оваа може да е непријатна на ставање длабоко оди. Ај прашај си пак за секој случај како да ја примиш.

Непосредна врска до пораките: 420
6.4.2016 17:09:23   
butterfly 00
Nina bese li na eho za srceva akcija, go slusna li srcenceto ?

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 421
6.4.2016 17:32:13   
MademoiselleNina
user posted image Бев на прегед, и нема веќе два ембриона, туку има само еден. Тој се развива добро.,и слушнавме срцева акција. Се надевам дека се ќе биде во ред до крај. Малку ми е жал што не се две, но тоа е,едно да биде здраво и живо да се роди.
На сите ви посакувам среќа и викоки бети, да се радувате многу а и ние со вас.
Пепапа, јас прегнил кога имав инсеминации примав некогаш во рака, ама една инекција. А кога сум примала две сум ги примала мускулно, и болат малку. Најдобро е како што ти кажале, ако рекле дека може во стомак, тогаш можеш и сама, ама ако е мускулно, нема да можеш сама.

Непосредна врска до пораките: 422
6.4.2016 17:46:00   
butterfly 00
Off Nina neka e zdravo i zivo bebceto, drugoto ne uspealo dusice, vazno e sto ima bebence edno ama vredno, inaku Pepapa jas bi ti predlozila stop inekcijata da odis da ti ja stavat zosto taa e najvazna ima mnogu sto ne ja stavaat pravilno pa im pukaat folikulite, vamu ti se potpusuva sestra i barem ke si sigurna deka si ja primila pravilno

(Одговор на членот MademoiselleNina)
Непосредна врска до пораките: 423
6.4.2016 18:35:11   
Среќичка
Нина, едно ама вредно! Да ти е живо и здраво и да се радувате за неколку месеци.

Непосредна врска до пораките: 424
6.4.2016 18:59:17   
Pinky30
Nina nema za sto da zalis edno ama vredno junace neka si se razviva da si plivka uzivka kaj tebe vo mese i da si se rodi zdravo pravo bebule...So lesno uste ednas sega malce olabavisi se uzivaj si vo bremenosta

Непосредна врска до пораките: 425
Страница:   <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Sto?
Jana9

Sto poveke saka vaset_o dete da vozi?

Velosiped (0%)

Trotinet (0%)

Roleri (100%)

Број на сите гласови: 2

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!