Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 7.7.2016 10:06:17
123ана
Zdravo zenski, odampna ne sum go prosledila forumot, ama gledam deka ima nekoj sto se zacnale. Im posakuvam uspeh ponatamu :) Nie za 1 mesec zapocnuvame so 2 runda ivf i vo meguvreme treba da napravam uste nekolku ispituvanja. Mi rekoa da gi proveram D. Dimeri i Hemostaza. D.Dimeri ima vo avicena, a faktori na Hemostaza imalo samo na klinika. Dali znaete da se pravi toa na drugo mesto osven na klinika i voena, bidejki tamu duri a 2 meseci ima termin? Fala odnapred.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 7.7.2016 10:30:30
Dobra Vila
Xplorer i jas sum vo ista situacija .... pod itno mi treba donator na JK ... imam vaucer od fondot koj moram da go iskoristam do X-XI mesec .... ako bilo kako nekoj moze da mi pomogne neka mi napise
Dobra Vila, дали си прашала да купиш јајце клетки? Мислам дека имаат во Њуборн или барем имаа, можеби и во другите клиники, прашај. Мислам дека во Њуборн соработуваа со банка на јајце клетки од Украина. Јајце келтките се поскапи од донирана сперма, но ако нема кој да ти донира, можеш да размислиш и за таа опција.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 14.7.2016 16:53:20
Soned1
Девојки, сакам да ве прашам, дали на сите ви давале етсрофем после пункција? Јас имав пункција во Њуборн, но не ми дадоа естрофем зошто ми бил добар ендометриумот, но јас малку несигурно се осеќам вака, во Ремедика на сите има даваат етсрофем после пункција. Дали има некој вакво искуство, без естрофем по пункција, но не во Њуборн, туку во друга клиника?
RE: Вештачко оплодување VIII дел 14.7.2016 17:38:13
electra
Значи на повеќето во њуборн им даваат естрофем, и јас тоа испитував. Веројатно тогаш кога има потреба. Ако е ептен здебелен исто не е добро. Ти посакувам среќа. Кај кој доктор си? Јас бев кај Трајковски. Иначе за инсеминациите истиот др ми даде естрофем. Тогаш веројатно имало потреба.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Soned1
Фала electra Изгледа само во Њуборн вака практикуваат, се надевам и кај мене ќе биде позитивен резултатот.
< Поракaта ја уредил electra -- 14.7.2016 17:44:36 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 14.7.2016 17:47:49
electra
И мене два пати ме гледаше др.Татјана. Незнам колку беше ама цело време др. викаше супер е. Како да слушнав 11. Не сум сигурна. Не с секирај си ја знаат работата . Јас мислев заборавиле да ми го пишат па си прашав
ИЗВОРНА ПОРАКА: Soned1
И јас кај Др Трајковски, но ме гледаше и др Татјана. Кажи ми колку мм ти беше ендометриумот пред пункција?
< Поракaта ја уредил electra -- 14.7.2016 17:49:24 >
RE: Вештачко оплодување VIII дел 14.7.2016 22:35:16
Kvisko
Soned1 јас бев во Ремедика кај Димитров и немав естрофем. Сега имам 6 месечно синче од тоа ивф. Со среќа и верба во себе и во лекарите. Знаат што прават.
RE: Вештачко оплодување VIII дел 14.7.2016 22:50:23
kapina
Ah milicka da mozev da ti pomognam na drago srce ama vcera mi kazaa oti sostojbata so tiroidata pak e vlosena i sega mi dadea prv pat tolku visoka doza na eutirox od 75 mg oti imav mnogu stresovi ovoj period
RE: Вештачко оплодување VIII дел 15.7.2016 0:37:49
Soned1
vaska05 пишав и предходно на една членка, јас мисалм дека можеш да купиш јајце клетки, само распрашај се. Пред две години имаа во Њуборн, не нзма сега дали има не сум прашувала, но јави се прашај и таму и во другите клиники. Чим се купува донорска сперма, зошто да нема и донорски јајце клетки.