|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Свински грип
2.12.2009 12:35:58   
Еца
Пред некој ден мм разговарал со докторка од инфективна и замислете му рекла обичниот грип е три пати поопасен, само што од него не може да се профитира, за овој се направи паника кај луѓето и нормално профит од сето тоа.user posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот STRUMFETA)
Непосредна врска до пораките: 176
2.12.2009 13:01:40   
natasha
Mojot maticen lekar mi kaza deka se raboti za necii profit...ama bidejki se zgolemuva br na zaboleni ovoj mes i odlucivme ovoj mes da ne odi vo gradinka,malku da se stabilizira sostojbata....ne znam na kogo da veruvam veke..ama sepak sakam da si go zastitam deteto

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 177
2.12.2009 13:49:03   
ananikol
Ovde pred dve nedeli imase mediska kampanja za informiranje  i obavestuvanje deka ke se vrsi  vakciniranje na decata od 6 meseci do 4 godini.I minatiot ponedelnik bese izvrsena vakcinacijta,da vidite kolku mirno si cekaa roditelite na red za vakcinacija na svoite deca koja bese sprovedena po sportski sali.A i nadvor megu lugeto ne se cuvstvuva panika.Skolite normalno i rabotat kako i gradinkite.
Kaj sin mi vo klasot ima edno momce koe e zarazeno i e na domasno lekuvanje,mene mi se strav iskreno da vi kazam bideki ne mi preporacaa vakcinacija a sinceto i mm ke se vakciniraat obavezno. 

(Одговор на членот natasha)
Непосредна врска до пораките: 178
2.12.2009 22:31:30   
alex_mo
  Незнам по кој пат ќе кажам дека сум ПРОТИВ вакцинирањето,без разлика дали за мене или моите.....Можеби некој ќе ме осуди,ама според моето икуство погоре објаснето(Обичната на настинка ми ја третираа како грип,па сакаа да ме остават на заразно ,па тамифлу,а јас се потпишав дека не се сложувам и си отидов.По 2 дена без никакви лекови само овошје бев како нова-Кај отиде грипот?).
Мој  совет е да си ја одржуваме хигиената ,повеќе витаминчиња и се ќе помине како секоја сезона

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 179
2.12.2009 22:36:38   
ananikol
Ne smeam sega da rizikuvam,nikako vo ovaa sostojba.A mnogu lesno sinceto od skolo ili mm od rabota mozat da mi go prenesat gripot a posledicit se fatalni vo user posted image  pu pu skraja da e ..

(Одговор на членот alex_mo)
Непосредна врска до пораките: 180
2.12.2009 22:42:24   
Весна
Да, да, така е! Еве докторкава (другарката на свекрва ми) баш пред малку се јави и кажува дека од ден и’ идат по 100 пациенти и никако да ги разубеди да не се залетуваат толку по лекари, туку дома да си седат, побезбедни се така. И’ доаѓале само заради затнат нос, те поткашлувале... а кажува дека пола од нив се веќе со тој свински грип и грото во фаза на поминување. Ауу, кај отиде веков!

Непосредна врска до пораките: 181
2.12.2009 22:46:34   
Еца
Не знам, претераа медиумиве. Дали јас се лажам или претходните години не се сеќавам да кажуваа било какви информации за обичниот грип, како и бројката на заболени или починати од комликациите настанати поради обичниот грип? Се сеќавам дека се најавуваше кога стигнуваа вакцините, но други информации дали даваа?

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 182
2.12.2009 22:53:47   
ananikol
Cudno,ovde ne se oseka nikakva panika nitu pak nesto posebno na vesti nikakvi informacii za broj na oboleni...ili jas premnogu gledam nasi tv kanali user posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 183
4.12.2009 21:08:52   
Maria
Lele jas sum vo dilema,neznam sto da pravam vo vrska so gripov,dali da se vakciniram,mm mi vika podobro vakciniraj se na vreme.No sepak,ne mi se sigurni vakcinive.Ke se vakcinira li nekoja od vas,trudnici?Me faka panika,neznam sto da pravam.user posted image

(Одговор на членот STRUMFETA)
Непосредна врска до пораките: 184
5.12.2009 2:22:02   
alex_mo
  Дефинитивно НЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 185
5.12.2009 13:00:56   
Mihaela
Дајте некоја информација,бидејќки моментално не сум во Скопје а ќе си доагам во Вторник,каква е состојбата низ град,во однос на маски и сл.како е по автобуси,дали носат маски.Многу ми е страв,бидејќи гинекологот ми забрани да се вакцинирам

Непосредна врска до пораките: 186
5.12.2009 13:08:26   
Bile
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria

Lele jas sum vo dilema,neznam sto da pravam vo vrska so gripov,dali da se vakciniram,mm mi vika podobro vakciniraj se na vreme.No sepak,ne mi se sigurni vakcinive.Ke se vakcinira li nekoja od vas,trudnici?Me faka panika,neznam sto da pravam.user posted image

Maria eden moj sovet i eve kako jas bi postapila ako sum bremena:
dokolku premierot ja donese negovata bremena zenicka i jasvno ja vakcinira e togas i jas ke se vaksciniram i neka ja vakcinira svojata vde godisna kerka togas i jas mojata  4 godisna.
so moi zborovi kazano:nema da se vakciniram nitu jas nitu moeto semejstvo

< Поракaта ја уредил Bile -- 5.12.2009 13:09:04 >

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 187
5.12.2009 16:03:03   
Весна
А дали сте уверени дека на односните им вбризгуваат баш од вакцината. user posted image Можеби витаминчиња се. Само можеби user posted image

(Одговор на членот Bile)
Непосредна врска до пораките: 188
5.12.2009 16:14:14   
alex_mo
  Се сложувам и со Биле и Весна, а  Михаела ја поздравувам и сакам да и кажам да не слуша медиуми оти ова се само „надувување„ на информации.Бидејќи си бремена избегнувај само престој во простории со многу луѓе ,како автобуси,а маските беа само “мода“ едно време.Сега никој не ги носи.
  Како превенција не одете по гости или не договарајте да доаѓаат кај вас,проветрувајте и шетајте на отворено,зошто на трудниците не им треба настинка или обичен грип,за свински не сакам ни да мислам оти незнам дали го има...

Непосредна врска до пораките: 189
5.12.2009 16:15:41   
srekna mama
ами ова:сега колешката ми кажа-бидејќи сме здравствени работници и вакцинацијата е обавезна,недај Боже да се разболеш од грипов,а не си вакциниран,не го признаваат боловањето.Мислам свашта.....

Непосредна врска до пораките: 190
5.12.2009 16:42:38   
Еца
На вести јавија дека починало 3,5 годишно девојче од Скопје на инфективната од вирусот H1N1, но кажаа дека девојчето уште на 6 месеци неколку пати било хоспитализирано поради висока температура, грчеви...

(Одговор на членот srekna mama)
Непосредна врска до пораките: 191
5.12.2009 16:44:07   
Еца
ИЗВОРНА ПОРАКА: srekna mama

ами ова:сега колешката ми кажа-бидејќи сме здравствени работници и вакцинацијата е обавезна,недај Боже да се разболеш од грипов,а не си вакциниран,не го признаваат боловањето.Мислам свашта.....

user posted image СРАМОТА!  И после министерот ќе ми кажува на вести вакцината не е задолжителна, а што прави на овој начин? Ги става здравствените работници во шах - мат позиција?

Непосредна врска до пораките: 192
7.12.2009 9:03:58   
profesorica
ИЗВОРНА ПОРАКА: srekna mama

срамота немам зборови.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

Непосредна врска до пораките: 193
7.12.2009 9:20:56   
mami
Само ке кажам- премногу надувана работа од која некој дебело ќе ќари...

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 194
7.12.2009 14:33:14   
zami
se e taka rozovo dodeka ne se priblizi.
pred malku mi javija od gradinka deka vo grupata na sin mi ima eden slucaj na svinski grip.
ni preporacuvaat ako sme sakale decata da si ghi cuvame doma.

jas dusa nemam i neznam sto da pravam.
pa toj veke bil vo kontakt minatata nedela, neli e sega kasno da se izolirame.
i zarem po edna nedela ke nema potencialno bolni deca vo gradinka.
i zarem nie ne sme vo pogoleva opasnost dvizejki se cel den megu luge po avtobusi prodavnici i sl.

Allways look on the bright side of life!

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 195
7.12.2009 14:42:39   
alex_mo
   Зами не се вознемирувај,знаеш дека сега и обичниот грип го третираат како свински.Можеш да прочиташ погоре за моето искуство дека само за течење нос ме оставаа во болница на тамифлу.Јас си потпишав дека одбивам и си дојдов дома,само на витаминчиња (така ми препорача гинекологот) и по цел ден со мм и син ми.За 2 дена бев како нова,а моиве воопшто не ги префати ,супер сме...
  Мислам дека нема место за паника....биди позитивана...

(Одговор на членот zami)
Непосредна врска до пораките: 196
7.12.2009 14:45:09   
arh_diz
Mediumite samite doktori ja stvaraat taa panika i narodot neznae sto da pravi.
Procitav deka Japonec koj se vakciniral posle dvaesetina dena zabolel od gripot

Непосредна врска до пораките: 197
7.12.2009 18:12:56   
Enika
Уште една жтва на свинскиот грип...25 годишен...стварно сум исплашена незнам зашо умираат лугево, ако ова е само напумпана работава?user posted image
На вести викаат дека гипов повеке ја напага младата популацијаuser posted image user posted image user posted image Пазете се луѓе

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 198
7.12.2009 18:51:35   
ananikol
Napumpana rabota????

Neznam,mozebi.....
Eve ima mnogu ringerajki i od drugite drzavi pa neka kazat kakva e sostojbata tamu so mediumite.Ne verumvam da ima bilo kade takov mediumski pritisok kako vo MK.

(Одговор на членот Enika)
Непосредна врска до пораките: 199
9.12.2009 12:07:03   
profesorica
Извесен Чедомир Арсевиќ од Србија тврди дека лек од некои растенија подготвен од еден романски тревар го излечил од свинскиот грип за 24 часа.

Арсевиќ раскажува дека на 17. ноември после доаѓањето од работа почувствувал силна главоболка и треска, а температурата му пораснала на 37,5 степени. Два дена после тоа му е дијагностициран свински грип, а докторите му препишале користење на Тамифлу и антибиотици, известуваат српските медиуми.

Но неговата фамилија, во духот на балканските надрилекарски обичаи одлучила Чедомир да го стави на поинаква терапија: на лек направен од растенија, од страна на романецот Ненад Гавриловиќ, познат по производството на различни лекови од природата.

После само две дози од лекот на „треварот“, Арсевиќ ја намалил температурата од 39,3 на 37,1 степени, а за 48 часа од грипот немало ни трага ни глас.

Романецот Гавриловиќ изјави дека лекот го нудел и на амбасадата од Мексико, каде бил одбиен. Во колекцијата на неговите лекови се наоѓаат и тревки кои човекот го штитат од добивање на вирусот, а треварот тврди дека никој од оние кои го користеле лекот не се заразил со вирусот Х1Н1.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?