|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Свински грип
9.12.2009 13:48:10   
profesorica
ИЗВОРНА ПОРАКА: bojanas

Мотхер не е исто. Одма почнува да те боли грлото и да ти свират градите. Малите ми се на вентолин и тапкање веѓе цела недела. Градите на син ми свират ко армоника и кашла шлаеми.
Тоа што беше карактеристично е секретот во градите што е толку леплив. Јас едвај го докашлував. Бебето цел ден го држев на сокови и чаеви за да и се омекне секретот.
Голем поздрав до мм кој цело време не негуваше.

lele bojanas, jaka ti dusa, leleleee, ma kakov ist grip, nemoze da e isto, samo da ne te strefi....

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот bojanas)
Непосредна врска до пораките: 226
9.12.2009 13:48:51   
mother 29
a пролив фатија,некои и тоа имале, а?

Непосредна врска до пораките: 227
9.12.2009 13:50:18   
caci20
a bese na infektologija ili so maticniot doktor se konsultirase? Citam Germancite gi prodavaat vakcinite, nikoj ne saka da se vakcinira i toa znaete na kogo, na siromasni zemji Ukraina itn.

Непосредна врска до пораките: 228
9.12.2009 13:52:56   
bojanas
Секаде бев.
Инаку сите западни држави цел век ни ги продаваат вакцините кои ние задолжително ги користиме- а кај нив не се задолжителни!!!!
Дури и вработените во институтите за развој на вакцини не ги вакцинираат своите деца- само нас ни стигаат покани

(Одговор на членот caci20)
Непосредна врска до пораките: 229
10.12.2009 13:27:29   
oli_naum
Zdravo Mamicki ! jas navistina ne znam sto da recam vo vrska so vakcinive. Bremena sum veke 6 mesec i tolku mi e strav od pustiov grip. Eve sega vakcinive stignaa a prvi na red se trudnicite. Dali nekoja trudnica znaete deka ja primila vakcinata! Mene od se najmnogu me dvoumi toa sto poveke od polovina od doktorite se protiv ili ne ja primaat vakcinata. Ama mislam deka sega i tie malku po malku ja prifakaat vakcinata i se vakciniraat. Uste postrasno e toa sto vikaat deka vo fevruari i mart ke bide uste poloso. A togas treba da se porodam. Ginekologot mi veli da se vakciniram. ve molam za komentar.user posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 230
10.12.2009 13:36:57   
bojanas
Јас би те посоветувала да го послушаш гинекологот. Од докторскиот круг на пријатели разбрав дека овие вакцини се ок. Како што одминува времето има се поголем број на случаи. Бидејќи поминуваме низ тоа морам да ти кажам дека не е пријатно, особено за тебе штом си бремена.

(Одговор на членот oli_naum)
Непосредна врска до пораките: 231
10.12.2009 14:18:18   
Еца
Еве еден апел до сите кои веќе ја примиле вакцината да ни пишат. Исто така и трудниците кои ја примиле вакцината нека ни го напишат своето мислење, реакциите од вакцината, навистина некому многу ќе му значи.И можеби ќе го промени ставот околу стравот кој се јави и поради свинскиот грип и поради самите вакцини.

< Поракaта ја уредил Еца -- 10.12.2009 14:19:11 >

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

Непосредна врска до пораките: 232
10.12.2009 15:26:37   
big_mama817
моја добра пријателка и колешка на работа се вакцинираше  како и нејзиното 7 годишно дете и да ви кажам супер ја поминаа вакцинацијата без никакви болни симтоми освен што 15 дена додека да почне да делува вакцината треба да не бидат во  контакт со многу луге инаку и малата е супер

Децата се најголемо богаство :)

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 233
11.12.2009 16:49:33   
nadalina
devojii eve jas ke vi kazam: bremena sum i vo petiot mesec i vcera izlegov of inektivno go prelezav gripot. navistina ne e obicen(barem za mene ne bese) site simptomi se posilni barem 5 pati poveke od obicniotuser posted image . primav tamiflu vo bolnicata i sega umiram od grizi. za cas-dva planiram da go posetam genikologot za da vidam dali e se vo red. se nadevam deka e se vo red. koga ke se vratam ke vi pisam..........

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 234
11.12.2009 17:01:17   
bojanas
Само храбро Надалинаuser posted image Се надевам дека се е супер со тебе и бебатаuser posted image

(Одговор на членот nadalina)
Непосредна врска до пораките: 235
11.12.2009 17:02:12   
Палешка РР
Се ќе биде во ред надалина, не се секирај. Господ ги чува бремените жени и децата. Жал ми е што си го прежевеала тоа. user posted image
Пиши ни како е бебето.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 236
11.12.2009 17:05:34   
Maria
Леле овој свински грип векеuser posted image .Надалина се надевам дека се е во ред со твортоuser posted image .Ти посакувам што побрзо да се излечиш.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 237
11.12.2009 17:43:02   
srekna mama
читам што се се случувало и немам коментар за грипов.човек да незнае што да прави.Кај мене на работа колешката што ме заменува е бремена-6 месец и се вакцинирала исе е ок сега засега.Незнам што е најпаметно.....

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 238
11.12.2009 17:56:56   
Mila na mama
Мојата козметичарка има хронична астма и вчера се вакцинирала против свински грип со вакцина за деца која подразбира ревакцинација по 3 недели. Засега нема апсолутно никаква реакција. Вели дека таму сретнала и родители со бебиња кои ги носеле на вакцина а и Јованка Костовска донесла ќерка или внука на вакцина.

love u all

(Одговор на членот srekna mama)
Непосредна врска до пораките: 239
11.12.2009 18:19:56   
Maria
Искрено и јас се мислам да се вакцинирам.Но во вторник ќе одам кај гинекологот,да видам што ке ми каже тој.Бидејќи за една недела влегувам во 9ти месец.Ако ми одобри ќе го носам и син ми,бидејќи повеќе се плашам тој да не заболи.Кај нас во Гевгелија уште го нема грипов,но за месец дена,којзнае што ќе биде.user posted image

(Одговор на членот Mila na mama)
Непосредна врска до пораките: 240
11.12.2009 19:32:11   
nadalina
eve me mene.user posted image . bev na ginikologot i se e vo red so bebusot. a i jas se custvuvan dobro.ginikologot mi kaza deka tamifluto sto go primiv dodeka bev na ifektivno ne stetil na plodot

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 241
11.12.2009 19:34:59   
mami
тоа е одлична вест...а само на ехо те гледаше? не треба да направиш дополнителни анализи?

Непосредна врска до пораките: 242
11.12.2009 19:47:41   
nadalina
сега ме гледаше само на обичното ехо а за 10 дена оставивме да посетам 4д ехо. и гиникологот и матичниот општи доктор ме уверуваше дека нема место за паника и дека тамифлуто во тие дози не му штети на плодот.дури напротив ако не сум примила тамифлу мозело да има последици 

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 243
11.12.2009 20:05:10   
Еца
надалина прекрасни вестиuser posted image само кажи ми кои беа твоите симптоми, дали имаше многу висока Температура?

Непосредна врска до пораките: 244
11.12.2009 20:11:30   
Bogdancanka
прекрасни вести Надалинаuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image баш ми е мило што се е како требаuser posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 245
12.12.2009 0:46:19   
nadalina
првите симптоми се баш како и кај обичниот триптемпература, болки во градите, и МАЛАКСАНОСТ но се се случува многу брзо во рок од 1-2 часа веке не можев да одам.И КЛУЧНО Е ВЕДНАШ ПО ПРВИТЕ СИМПТОМИ ДА СЕ ПОБАРА ПОМОШ ОД ЛЕКАР. сите во болницата што чекале дома да и помине беа во полоса состојба.

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 246
12.12.2009 0:49:40   
nadica
надалина баш ми е мило што се поминало како што треба user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 247
12.12.2009 0:53:03   
STRUMFETA
Strasno,sto se nema da ima.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 248
12.12.2009 0:53:16   
Еца
И јас сум срекна што се е во ред и заедно ќе ги броиме деновите, ајде надалина напиши ни тука до каде си КЛИК ТУКА

Непосредна врска до пораките: 249
12.12.2009 0:56:02   
nadalina
БЛАГОДАРА ДЕВОЈКИ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗАДРАВ. И надевам се дека вие ке поминете полесно поточно дека воопсто нема да го вкусите одвратниот грип...... СО СРЕКА

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?