|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 11 [12] 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Свински грип
16.12.2009 15:47:04   
caci20
Sto se slucuva so gripov? Nekako otkako pocna vakcinacijava zataija site. I na vesti ne se forsira tolku, a i kolku sto sum izvestena nema drugi pocinati pa moze skoro 5-6 dena.

(Одговор на членот April)
Непосредна врска до пораките: 276
16.12.2009 15:50:38   
Еца
хаха тоа беше една убава медиумска кампања да ни го исперат мозокот, сега народе одете вакцинирајте се и се ќе биде добро... или можеби стандард кај нас онаа - секое чудо за три денаuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот caci20)
Непосредна врска до пораките: 277
16.12.2009 16:05:36   
alex_mo
   тие три изгледа поминаа ...сега очекуваме да дојадет наредните три ...па нели сега се шири козјиот грип..user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 278
16.12.2009 17:28:58   
BILJANA_G
Mnogu sum uplasena od ovoj grip.Sto odlucivte dali ke se vakcinirate,nie ne planirame mislam deka ne se dobro ispitani vakcinite.

(Одговор на членот srekna mama)
Непосредна врска до пораките: 279
16.12.2009 17:33:29   
ikipp
jas decata nema sansi da gi vakciniram,a za nas neznam stvarno

(Одговор на членот BILJANA_G)
Непосредна врска до пораките: 280
16.12.2009 17:38:00   
BILJANA_G
Auuuu posebno deteto nema sansi ne samo zaradi gripot ,ne sakam da rizikuvam Angela e alergicna na nekolku lekovi.I koga bi prasala dali tie lekovi gi sodrzi vakcinata ne bi se odlucila za stavanje.

(Одговор на членот ikipp)
Непосредна врска до пораките: 281
16.12.2009 17:40:21   
ikipp
jas prasav mi rekoja decata nikako,a ako sakam samo tie okolu niv doma so sme

Непосредна врска до пораките: 282
16.12.2009 17:44:05   
melody
BILJANA_G voopsto da ne se plasis od gripot samo dobra preventiva doma i nisto drugo.inaku sv.grip ne e nisto poopasen od obicniot samo kaj nas golema fama se kreva od seto toa.i ne se vakciniraj vo nikoj slucaj ete toa ti e sovet od mene.user posted image

Непосредна врска до пораките: 283
16.12.2009 17:57:02   
BILJANA_G
Melodi sekako deka se zastituvame i toa mnogu duri odbegavam da izleguvam cesto toa go pravam samo po potreba nikako gosti.Posebno odbegavam da koristam pari sekogas nastojuvam da pazaram so karticka sepak parite se najgolem prenositel na virusi bakterii.

(Одговор на членот melody)
Непосредна врска до пораките: 284
16.12.2009 19:28:49   
Maria
Леле само што кажаа на вестите на А1 дека една жена се парализирала од вакцината.СТРАШНО!!!

Непосредна врска до пораките: 285
16.12.2009 19:39:03   
Enika
Па кажуваат дека предизвикувала мултиплск склероза и сл болести...ма н се вакцинирам бре ..страшно еј...user posted image

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 286
16.12.2009 21:20:54   
Еца
Да, да и јас слушнав за жената која добила реакција по примање на вакцината. Но сеуште испитувале дали е поради самата вакцина. user posted image

(Одговор на членот Enika)
Непосредна врска до пораките: 287
16.12.2009 21:24:57   
April
Преземено од Макфакс:Министерството за здравство ја демантираше веста пласирана вечерва дека на клиниката за неврологија е примена пациентка со несакани последици од вакцината против вирусот АХ1Н1 Портпаролот на министерството за здравство Даниела Алексоска за Макфакс изјави дека до овој момент не е примен пациент со несакани последици од вакцината. „Министерството за здравство ја демантира информацијата пласирана вечерва. До овој момент не е примен ниту еден пациент со несакани дејства од вакцината, изјави Алексоска.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 288
16.12.2009 23:02:08   
Палешка РР
Па нормално, како им одговара така си кажуваат.
Се зборува дека тие кои умреа не умреле од свински грип, ама тоа им одговараше во тој момент.
Шпекуланти.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 289
17.12.2009 8:37:23   
arh_diz
Neznam sto da kazam navistina okolku gripot samo neka zavrsi tamu sto pobroz. Tuka veke dolgo vreme ne se spomenuva nisto okolu nego nitu okolku vakciniranje

Биди тоа што си
Непосредна врска до пораките: 290
17.12.2009 8:44:46   
kapsarovb
Еден познаник го прележал свинксиот грип и се лекувал со Тамифлу, но истиот тој не препорачува да се вакцинираат луѓето (да бил и друг човек исто не би се вакцинирал). Севкупно 4 дена траело целата приказна, а качил температура и имал болки низ телото. Колку што знам и колку сум прележал сезонски грип, некако исто ми делуваат симптомите, а најако е што во Македонија на годишно ниво поголем број луѓе умираат од обичен сезонски грип уште одаман пред да се појави овој дотичен. А не заборавајте дека официјално кажаа дека сите што ќе се разболат од сезонски, настинка и слична сезноска болест ќе се третира како свински грип. Што не е јасно... !?

Ако ги плашиш луѓето, полесно можеш да ги контролираш („страхопоштовање").

< Поракaта ја уредил kapsarovb -- 17.12.2009 8:45:03 >

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 291
21.12.2009 14:43:58   
BEBICA
Grupa na americki naucnici od zdravstveniot institut''hauard Hjudz'', otkrile deka prirodniot covekov protein IFITM3 go blokira sirenjeto na aktuelniot virus A (H1N1)

Ovoj protein bi mozel da ja psreci i zarazata predizvikana od virusot Zapaden Nil i Denga groznica.
Proteinot IFITM3, koj prirodno se laci vo coveckiot organizam,e izoliran vo tekot na ispituvanjata na covekovite kelii.Funkcijata na toj protein do sega bila nepoznata, no istrazuvacite otkrile deka  toj e mokno prirodno antivirusno sredstvo, poradi toa sto go blokira razmnozuvanjeto na virusot H1N1 i na nekoi drugi virusi.
Tie potvrdile deka IFTM3 se zgolemuva vo coveckiot organizam, vo slucaj na zaraza od gripot H1N1.
Ova novo soznanie, kako sto nadevaat americkite istrazuvaci, bi mozelo da se iskoristi za razvoj na novi delotvorni antivirusni lekovi.
Rezultatite od americkoto istazuvanje bi mozelo da bide i objasnuvanje za toa zosto zdravite luge dozivuvaat teski komplikacii koi se predizvikani od virusot H1N1.
Pricina za taa pojava bi mozelo da bide, genetskata promena, koja onevozmozuva lacenje na antivirusniot protein IFTM3 vo nivniot organizam.
Megutoa, naucnicite, naveduvaat deka edinstvena prepreka e na toa ohrabruvacko soznanie,  toa sto seuste ne se znae kako coveckiot organizam ke reagira na zgolemenoto lacenje na proteinot IFTM3 koj obicno se proizveduva vo pomali kolicini vo organizmot.
Zatoa, kako sto objavuvaat francuskite medii, potreno e da se sporvedat poveke istrazuvanja, za da se ispita dolgorocnoto dejstvo i lacenje na proteinot IFTM3.

(Tanjug)

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

(Одговор на членот kapsarovb)
Непосредна врска до пораките: 292
10.1.2010 23:35:10   
Еца
Дали прогласената пандемијата за грипот А Х1Н1 е вистинска или тоа е само ширење лажна паника од страна на фармацевтските компании?Вистината треба да ја покаже истрагата која ќе ја покрене Европскиот Совет. Иницијативата ја покрена епидемиологот Волфганг Водарг, претседавач на Одборот за здравство на Парламентот на ЕУ.Треба да покаже дали имало „лажни пандемии“ прогласени во јуни 2009 година и дали групата академски експерти, која го советувала нејзиното прогласување, имала „интензивни финансиски врски“ со фармацевтските гиганти како „Глаксо Смит Клајн“, „Рош“ и „Новартис“, кои профитираа на лековите и вакцините.За Водарг сегашната „пандемија“ на грипот А е „еден од најлошите медицински скандали на векот“.Комисијата на Европскиот парламент ќе истражува дали имало корупција меѓу Светската здравствена организација, фармацевтската индустрија и академските научници, со што биле загрозени милиони животи.Главниот адут на епидемиологот Водарг е дека „Фармацевтските претпријатија за да ги „протуркаат“ своите патентирани лекови и вакцини, вршат влијание врз научниците и официјалните органи за стандарди во здравството, ги алармираат владите ширум светот и наведуваат на трошење на тесните здравствени ресурси за неефикасна стратегија на вакцинирање и непотребно изложување на милиони здрави луѓе на ризик од голем број непознати последици поради недоволно испитаните вакцини“.

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 293
10.1.2010 23:42:40   
Матеа
Сигурно не е вистинска. Мислам дека фармацевтските компании си прават реклама за да му се трошат порачките затоа што имаат многу залихи.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 294
11.1.2010 10:05:53   
mami
така, така, откако вакцинираа еден тон луѓе, и предизвикаа којзнае колку компликации- сега ке испитуваат дали е лажна узбуна..Браво за парите што го вртат светотuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Матеа)
Непосредна врска до пораките: 295
7.2.2010 17:28:48   
Еца
Добро што се случи со свинскиот грип, зарем одеднаш исчезна, зарем одеднаш престана да биде смртоносен? Да се чуди човек!

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 296
7.2.2010 17:34:04   
April
последно што слушнав е дека се спремал втор бран user posted image

кај ќерка ми во градинка само 7 дечиња се во група, родителите се' уште стравуваат, но во училиште се' е ок...баш е за чудење...

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 297
7.2.2010 19:06:02   
arh_diz
Со сигурност неможе да се знае дека ке има втор бран  само така се зборува

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 298
7.2.2010 19:16:46   
Enika
Тешка медиумска камња...тоа беше целата фама околу грипот...а и веста за вториот бран кој ке бил уште поопасен е исто така медиумска кампања за да се вакцинираат лугето.Од кога почнаа повеке да идат на ваквинација затаија све...луге...и од обичен грип умирале луге па никој не праел фама...и самите матични лекари го кашуваат тоа...вие пијте си витаминчиња, чувајте имунитетот и бидете повеке на топло бидејки и без тоа е ладно нема зашо да се шетаме надвор.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 299
7.2.2010 19:25:04   
melody
Mene za vtor bran ne mi se veruva deka ke ima, a od moja gledna tocka ova so raznive tipovi gripovi e obicna edna glupost za da narodot se isplasi i sega ajdeeee  vakcinirajte se ako nemate druga rabotauser posted image

(Одговор на членот Enika)
Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 11 [12] 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 11 [12] 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?