|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Детали од УЗВ преглед
27.4.2010 0:44:40   
ananikol
Denes bevme na UZV i go vidovme user posted image .
Mnogu e aktiven izgleda ke bidi veselo koga ke se rodi samo v race ke se drzime nema da saka da miruva..user posted image
Teski sme 4.200gr - 38 nedela...ami kaj e terminot me faka panika...carski rez ke baram zimi majka...

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 326
27.4.2010 0:47:20   
nadica
ти си храбра девојка ќе биде само позитивно а за тоа дали царски или не ќе решат стручните лица
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ова за бебушко

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 327
27.4.2010 0:55:01   
Тања РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol

Denes bevme na UZV i go vidovme user posted image .
Mnogu e aktiven izgleda ke bidi veselo koga ke se rodi samo v race ke se drzime nema da saka da miruva..user posted image
Teski sme 4.200gr - 38 nedela...ami kaj e terminot me faka panika...carski rez ke baram zimi majka...

Ананикол од искуство знам дека пресметаната тежина се разликува од вистинската. Мене една недела пред да се породам ми рекоа дека детето е тешко 1600 г а се роди 1460г. една недела подоцна. Така што немој да се плашиш user posted image

Непосредна врска до пораките: 328
27.4.2010 1:10:43   
ananikol
Treta poraka pisuvam i neki da mi ja objavi..taka da ako se povtoruvam se izvinuvam....

Tanjic,nee problem i da zgresat 200 grama sepak ke bidi 4kg..sakam carskiiiiiiiiiiiiiiiiii

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 329
27.4.2010 1:23:00   
Тања РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol

Treta poraka pisuvam i neki da mi ja objavi..taka da ako se povtoruvam se izvinuvam....

Tanjic,nee problem i da zgresat 200 grama sepak ke bidi 4kg..sakam carskiiiiiiiiiiiiiiiiii

user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 330
27.4.2010 20:16:54   
srcence_25
Kako ste user posted image ?
Jas sum mnogu mnogu srekna! Vcera bevme na Eho,vo 3D...go vidovme user posted image ...user posted image ! 21 nedela odbremenost...bebenceto e super, dimenziite i merenjata se odlicni, proverkana srceto,zeludnikot,'rbetot, mozoceto,racinjata,nodzinjata,ocinja,nose, uste......se, site organi-osven poloviot organ:))) vtor pat nikako nejke da se pokaze:))) sramezlivo moe:))) najbitno e sto se e dobro, voopsto ne e bitno so ke bide...da e zdravo i zivo! sega imame slikicki i CD koe denes nekolku pati go gledav:))
pozdravce do site vas 

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 331
27.4.2010 20:18:40   
Палешка РР
Штом се крие женско ќе е user posted image Само растете здраво и весело user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот srcence_25)
Непосредна врска до пораките: 332
27.4.2010 20:25:07   
srcence_25
Pa doktorot rece deka od toa epten kratko so videl, navodno nemalo testisi, ama kaj nekoi bebenca po 6 meseci se spustale testisite, taka da....od toa so go videl ne mozel da mi rece ni deka e zensko ni deka e masko:))) i jas taka velam, bitno da e se ok so nego...drugo nisto ne e bitno! koga-togas ke mora da se pokaze...user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 333
28.4.2010 9:43:35   
arh_diz
Nie sakame da odime na 3D o 24 nedela mada ginekologot nikogas ne mi rekol da pravam 3D. Nejze i e povazen dopler.Pa se mislam sega dali da odime na 3D ili dopler

Биди тоа што си

(Одговор на членот srcence_25)
Непосредна врска до пораките: 334
28.4.2010 10:07:44   
BILE.F
arh_diz дефинитивно да одиш на доплер, тоа е многу побитно!
А после ти можеш да си одиш на 3Д своеволно!
Само мене малку ме збунуваат сите работи, јас кај што одев на приватно имаа 4Д, таму ми правеа и доплер, и тест за Даунов синдром-12недела, проверка за развивање на срцето-25 недела мислам, а матичниот има 3Д. Така да не сум имала ситуација да ме пратат на 3Д или 4Д.
Но се што е најдобро за бебушот!
Поздравче до тебе и user posted image !user posted image user posted image user posted image

Пред да скокнеш, кажи оп!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 335
30.4.2010 10:14:42   
Anabanana
Vcera ginekologot mi potvrdi.....5 nedeli !!!! Samo nemozes ubavo da go vidi , se gledase mnogu mala bleda crna tocka. Spored poslednata menstruacija trebase da bidam 7ma nedela, no ginekologot vika deka e najverojatno pokasno zacnato . Nema vrska....samo da bide zivo i zdravo ....nareden pat za 10 dena !!!! Mnogu sum srekna !!!

Непосредна врска до пораките: 336
30.4.2010 11:18:39   
arh_diz
BILE F i mene ne me prati ginekologot a isto ima 3D i 4D no doktorot koga me gledase posleden pat na eho mu spomna na mm i sega toj e zbesnat po 3D.Fala ti za odgovorot
Anabanana do 12 nedela ke si porasne bebceto i ke se izednaci ne se grizi voopsto za toa

< Поракaта ја уредил arh_diz -- 30.4.2010 11:19:47 >

Биди тоа што си

(Одговор на членот Anabanana)
Непосредна врска до пораките: 337
30.4.2010 11:24:11   
BILE.F
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anabanana

Vcera ginekologot mi potvrdi.....5 nedeli !!!! Samo nemozes ubavo da go vidi , se gledase mnogu mala bleda crna tocka. Spored poslednata menstruacija trebase da bidam 7ma nedela, no ginekologot vika deka e najverojatno pokasno zacnato . Nema vrska....samo da bide zivo i zdravo ....nareden pat za 10 dena !!!! Mnogu sum srekna !!!

Честитки!user posted image user posted image user posted image Ти посакувам лесна бременост! И уживај максимално што можеш!
Како што кажа arh_diz, уште е рано, сега кога ќе одиш на контрола ќе видиш поголема точка, и веќе ќе ти кажат дека тежи колку една кришка леб!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Душа малечка!

Непосредна врска до пораките: 338
30.4.2010 11:27:39   
matushka
Bravo Anabanana, cestitki i za tebe i don' t worry i kaj mene bese ista situacija, a pricinata bese sto nemam redoven ciklus.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anabanana

Непосредна врска до пораките: 339
30.4.2010 11:28:58   
BILE.F
Аrh_diz, како сте ми вие, бебушот што прави? Ја буди ли мама навечер?
Погали го, и user posted image user posted image user posted image за двајцата!

Инаку јас вчера бев на ЦТГ и преглед во државна, се е добро, па пак на ЦТГ во понеделник! Сега ќе почнат да ме викаат секој втор денuser posted image user posted image user posted image !
А во понеделник пред да одам на ЦТГ , ќе одам кај матичниот на последен преглед!
Инаку и минатиот пат на 9-ти кај него беше последен, тој мислеше дека за 2-3 дена бебушот ќе излезе, сега кога ќе ме види, уште сум тука...user posted image user posted image user posted image !
На user posted image убаво му е во мешето!

Непосредна врска до пораките: 340
30.4.2010 11:40:37   
Anabanana
Pa taka mi kaza i ginekologot, deka najverojatno mi e taka poradi neredovniot ciklus ( stalno mi kasni okolu nedela dena ) no ne se grizam voopsto, samo da si raste ko so treba . Za marko doznav mnogu pokasno deka sum trudna, negde 8 nedela ama togas epten se gledase i mozev jasno i jas da go vidam, a sega nemozev niso da razberam na monitorot. 

Непосредна врска до пораките: 341
5.5.2010 9:55:05   
penelopa
Во Понеделникот бевме на преглед...прв пат си го видовме бебчето но сега веке добива човечки облик...срце ни мафташе со рачињата...ептен не разнежниuser posted image ...едвај чекам пак user posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 342
5.5.2010 10:29:47   
Калина28
Хелоу..Вчера бевме на Ехо - во 32 недела сум...бебето 1700гр, не е баш многу нели? Јас за месец дена 3кг а тоа моето бебенце 600гр... ама убавко изгледаше леле големко веќе срце маминооо... и веќе е свртено надолу, но може пак да се заврти, како и да е пресреќни сме, а се надеваме дека до крај на 9ти ке си качи килажа...user posted image  поздрав и убав ден на сите

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 343
5.5.2010 15:34:03   
arh_diz
Jas denes bev na UZV so dopler bebceto e okolu 650 grama .Go vidivme kako se dvizi

Биди тоа што си

(Одговор на членот Калина28)
Непосредна врска до пораките: 344
5.5.2010 15:49:30   
ananikol
Jas i bas nesto ne sum zadovolna od posledniot UZV pregled user posted image
nisto posebno ne mi kaza...neznam ni dali edna minuta me vide.
Samo..plodovata voda e vo red..placentata OK se gledame na denot na terminot ako dotogas ne se vidime pobrzo..user posted image user posted image user posted image ???
A sto nema CTG????,,,Neee..nema potreba..do terminot!
Pa ke cekame ste 10 dena i posle ke planirame...

user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 345
6.5.2010 23:33:04   
lb81
mene doktorot sto me vodi mi rece deka srcevite otkucai se merat ako go nadminam terminot ama ne znam dali e toa ctg ispituvanje sto tuga go spomenuvate ili se 2 razlicni raboti

Непосредна врска до пораките: 346
8.5.2010 10:30:21   
jasmina18031990
Pred dva dena bev na ginekolog i mi potvrdi bremenost 5 nedeli i 4 dena denes eve 6 dena user posted image .
Mnogu se izraduvav user posted image user posted image user posted image user posted image
Mi rece deka se bilo vo red dovolno golemo za denovite sega nareden pat za edna nedela da vidime kako ke raboti srcenceto.
Presrekna sum mu posakuvam na site sto sakaat da imaat bebe sto pobrzo da zabremenat

(Одговор на членот lb81)
Непосредна врска до пораките: 347
8.5.2010 10:33:00   
Палешка РР
Лесна бременост јасмина и добре ни дојде user posted image
Запиши се во списокот на трудници и уживај со РР user posted image КЛИКНИ ТУКА

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот jasmina18031990)
Непосредна врска до пораките: 348
13.5.2010 22:13:17   
dostickage
Denes bev na UZ pregled.Maliot e ok,samo sto malku e pomalecok.Sega go zreeme so kortiko so cel porano da se porodime poradi mojata sostojba.
Ja se salam vikam od sto  mrda mnogu ne moze da se zdebeli.sitno ama dinamitno  bebe user posted image user posted image user posted image zverka na mamauser posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 349
14.5.2010 17:26:54   
srcence_25
Denes bevme ba pregled!
Si ja vidovme malekata dusicka:)
Vo tek mi e 24 nedela, bebenceto e se vo red, tesko e 700 gr (ginekologot rece deka se dvizi vo nagorna linija, i deka malku e pogolemko od toa so treba da bide...no toa mnogu mnogu i ne me zagrizuva, bitno e se da e vo red so nego)
I slusnav uste edna ubava vest koja seuste doktorot ne mozese da mi ja potvrdi, no mi rece deka najverojatno e DEVOJCENCEuser posted image user posted image  najmilo moe, sto i da e neka e samo dobro da e!

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 350
Страница:   <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  12 13 [14] 15 16   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

aj pomos za ime na moeto bebence :D
Seleni

ve molam da pomognete za bebushlakusot :D

Damjan (22%)

Bojan (12%)

Nikola (23%)

Andrej (26%)

Nino (6%)

Dario (10%)

Број на сите гласови: 562

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!