|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Детали од УЗВ преглед
18.3.2010 8:34:59   
dostickage
Thanks na poddrskata stvarnouser posted image user posted image user posted image

Sabajlev sum malce podobro,se trudam da se relaksiram :)

Mn pozdrav

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 276
19.3.2010 20:27:39   
dragana_vane
Samo sto se vrativ od kontrola, i mi kazaa deka bebeto e dobro, sega sum 31 nedela po ehoto, i plodot e tezok 1.900g. Malku sum isplasena neli e toa mnogu? Mi kazaa deka e ponapredno, a bidejki mi e vtoro, obicno vtorite bile poteski od prvite. Pa dobro togas, Prviot user posted image se rodi 3.700, sto da ocekuvam segauser posted image , Mozebi treba da razmisluvam za carski rez a?
Ili panicam bez vrska?
Ima nekoja trudnica kako mene?Piseteuser posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 277
19.3.2010 22:09:43   
Палешка РР
Такви се рингерајските бебиња, што се секирашuser posted image  овде имаме неколку големи родени.

Може и да стагнира, а може и да се роди поголемо, важно е здраво, право и убаво да е ! user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот dragana_vane)
Непосредна врска до пораките: 278
20.3.2010 9:29:36   
BILE.F
dragana_vane мене пак на последен ден од 31недела, ми кажаа дека бебчето е тешко 1556гр, и јас си мислам да не е малку, ама штом гинекологот кажува дека е добро и нема место за паника, мислам дека треба да уживаме!
Нареднава недела одам на контрола, па ќе ти пишам колку тежи!
Само нека ни е со лесно!

Пред да скокнеш, кажи оп!

Непосредна врска до пораките: 279
20.3.2010 15:14:14   
dragana_vane
Ok, cekam user posted image

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 280
20.3.2010 15:25:39   
Maria
Еве јас да те утешам.user posted image Кога бев 31ва недела докторот ми рече дека е тешко 2650user posted image .Бев мн.исплашена затоа што првото го родив 3350.Но имав нон-стоп болки и мислев дека нема да го доносам до крај,па така ,нема ни да има можност уште мн. да порасне.Но се породив три дена пред термин ,а беше тежок 3 870.Големо или мало мора да излезе.user posted image Уживај во преостанатиот период од бременоста и не мисли на тоа.user posted image позз

Непосредна врска до пораките: 281
22.3.2010 15:50:44   
arh_diz
Jas denes bev na UZD ( pravev i prisko) i color doper.Bebeto e okolu 250 grama i see vo red so nego. No ne e se vo red so mene postojano sum isplasena i custvuvam deka nesto ne mi e dobro.user posted image user posted image user posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот Maria)
Непосредна врска до пораките: 282
22.3.2010 16:14:21   
dostickage
arh_diz samo opusteno i ic da ne mu se sekiras.
Samo pomislisi deka user posted image vnatre e super i sve kje ti pomine.

Непосредна врска до пораките: 283
22.3.2010 17:21:45   
BILE.F
Arh_diz, само позитивна мисла, бебушот е добар, зашто чуствува дека мама многу го сака, а и мама треба да биде добра и силна за бебушот!
Се ќе биде добро!user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 284
22.3.2010 18:47:59   
***Lide***
nie posledno bevme na pregled vo cetvrtokot se e vo red so bebusot uste e rano samo sto sum vlezena vo 9 taka rece DR. ama imav bakterii vo mokracata pa morav da napravam urinokultura i sega gi cekam rezultatite pa vo sreda ke odam na rvoto CTG da vidime sto ke kazi user posted image

Непосредна врска до пораките: 285
23.3.2010 10:31:42   
BILE.F
Јас сабајле бев на 4Д преглед, user posted image  е добро, машала 2195гр, прв ден од 34 недела сум, срцето си е супер, плацентата е стабилна и гинекологот ми вика: ,,машала долги ножиња има,,, си спиеше навалено на десната рака, а со левата си ја држеше десната потлактица, а ножињата му беа прекрстени! Душичка мала!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ми правеа и доплер и се е во најдобар ред! А му го видов и к***то! Маже на мама!

(Одговор на членот ***Lide***)
Непосредна врска до пораките: 286
23.3.2010 10:33:23   
arh_diz
user posted image user posted image user posted image za bebusot

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 287
23.3.2010 22:52:15   
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: BILE.F

Јас сабајле бев на 4Д преглед, user posted image  е добро, машала 2195гр, прв ден од 34 недела сум, срцето си е супер, плацентата е стабилна и гинекологот ми вика: ,,машала долги ножиња има,,, си спиеше навалено на десната рака, а со левата си ја држеше десната потлактица, а ножињата му беа прекрстени! Душичка мала!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ми правеа и доплер и се е во најдобар ред! А му го видов и к***то! Маже на мама!

Srcuska malecka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 288
25.3.2010 12:37:10   
dostickage
user posted image Bravo a kade odis na 4D?

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 289
25.3.2010 12:39:41   
matushka

ИЗВОРНА ПОРАКА: BILE.F

user posted image user posted image user posted image user posted image
Moeto na 4d si go pokaza kureto uste u 5-ti mesec ama zatoa liceto si go kriese do krauser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 290
25.3.2010 12:39:59   
BILE.F
Во ПроМедика кај д-р Лидија Черапналковска, мојот матичен д-р Цветановски има 3Д.

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 291
25.3.2010 12:40:59   
mother 29
ние на првиот скрининг во 12/13 недела му го видовме куретоuser posted image

Непосредна врска до пораките: 292
25.3.2010 12:41:31   
BILE.F
Да покаже кој е маж во куќа!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот matushka)
Непосредна врска до пораките: 293
30.3.2010 15:11:33   
arh_diz
Posle 2 skrining koga se pravi UZV ili e individualno kaj sekogo

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 294
6.4.2010 21:33:52   
srcence_25
Denes so soprugot bevme na redovna kontrola...:) Sega sme vo 18ta nedela! Bebusot e super, skolski napreduva, vo odnos na "vrsnicite" e sredno bebence:)ima 240 gr...hehehehe!!! ni golemo ni malo:) no doktorot rece deka naredniot pat mozebi ke moze da go videme polot:) srcence, samo da e se vo red!user posted image

Непосредна врска до пораките: 295
10.4.2010 21:19:38   
BILE.F
user posted image user posted image user posted image за user posted image , срценце!

Мене на последниот ултразвучен преглед, а воедно и последен кај матичниот лекар, зашто ми дадоа специјалистички упат и упат за породување, ми кажаа дека бебушот е 2800гр, плодовата вода е доволна, плацентата е смирена, папочната врвца е далеку од вратчето, бебчето е спуштено најдоле, и да си одмарам и да си го чекаме бебушот!
Добро е да остане уште некое време, ама и сега да е доволно е, а со оглед дека за три дена влегувам во 37недела, ништо не е предвремено!

(Одговор на членот srcence_25)
Непосредна врска до пораките: 296
11.4.2010 1:17:49   
mama maca
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za user posted image i za user posted image

Непосредна врска до пораките: 297
11.4.2010 14:48:31   
arh_diz
user posted image user posted image user posted image super

Биди тоа што си

(Одговор на членот mama maca)
Непосредна врска до пораките: 298
12.4.2010 16:07:28   
alexandra
Еве сум и јас ме немаше долго зошто имав тежок период со вртоглавици и гадењеuser posted image
сега се осеќам подобро и се надевам така ќе биде до крајuser posted image
Пред две недели бев на преглед ама докторката не сакаше со сигурност да каже околу полот , па ке ве замолам да ја погледнете сликата и да ми кажете што мислите виеuser posted image

user posted image

Непосредна врска до пораките: 299
12.4.2010 19:00:08   
arh_diz
alexsandra mozebi doktorkata ne mozela da go vidi polot i zatoa ne ti kazala

Биди тоа што си

(Одговор на членот alexandra)
Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

najubavo ime
nelaa

iminja

lora (10%)

lina (18%)

lena (8%)

darija (20%)

dora (15%)

nina (29%)

Број на сите гласови: 136

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!