Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Samo sto se vrativ od kontrola, i mi kazaa deka bebeto e dobro, sega sum 31 nedela po ehoto, i plodot e tezok 1.900g. Malku sum isplasena neli e toa mnogu? Mi kazaa deka e ponapredno, a bidejki mi e vtoro, obicno vtorite bile poteski od prvite. Pa dobro togas, Prviot se rodi 3.700, sto da ocekuvam sega , Mozebi treba da razmisluvam za carski rez a? Ili panicam bez vrska? Ima nekoja trudnica kako mene?Pisete
dragana_vane мене пак на последен ден од 31недела, ми кажаа дека бебчето е тешко 1556гр, и јас си мислам да не е малку, ама штом гинекологот кажува дека е добро и нема место за паника, мислам дека треба да уживаме! Нареднава недела одам на контрола, па ќе ти пишам колку тежи! Само нека ни е со лесно!
Еве јас да те утешам. Кога бев 31ва недела докторот ми рече дека е тешко 2650 .Бев мн.исплашена затоа што првото го родив 3350.Но имав нон-стоп болки и мислев дека нема да го доносам до крај,па така ,нема ни да има можност уште мн. да порасне.Но се породив три дена пред термин ,а беше тежок 3 870.Големо или мало мора да излезе. Уживај во преостанатиот период од бременоста и не мисли на тоа. позз
Jas denes bev na UZD ( pravev i prisko) i color doper.Bebeto e okolu 250 grama i see vo red so nego. No ne e se vo red so mene postojano sum isplasena i custvuvam deka nesto ne mi e dobro.
Arh_diz, само позитивна мисла, бебушот е добар, зашто чуствува дека мама многу го сака, а и мама треба да биде добра и силна за бебушот! Се ќе биде добро!
nie posledno bevme na pregled vo cetvrtokot se e vo red so bebusot uste e rano samo sto sum vlezena vo 9 taka rece DR. ama imav bakterii vo mokracata pa morav da napravam urinokultura i sega gi cekam rezultatite pa vo sreda ke odam na rvoto CTG da vidime sto ke kazi
Јас сабајле бев на 4Д преглед, е добро, машала 2195гр, прв ден од 34 недела сум, срцето си е супер, плацентата е стабилна и гинекологот ми вика: ,,машала долги ножиња има,,, си спиеше навалено на десната рака, а со левата си ја држеше десната потлактица, а ножињата му беа прекрстени! Душичка мала! Ми правеа и доплер и се е во најдобар ред! А му го видов и к***то! Маже на мама!
Јас сабајле бев на 4Д преглед, е добро, машала 2195гр, прв ден од 34 недела сум, срцето си е супер, плацентата е стабилна и гинекологот ми вика: ,,машала долги ножиња има,,, си спиеше навалено на десната рака, а со левата си ја држеше десната потлактица, а ножињата му беа прекрстени! Душичка мала! Ми правеа и доплер и се е во најдобар ред! А му го видов и к***то! Маже на мама!
Moeto na 4d si go pokaza kureto uste u 5-ti mesec ama zatoa liceto si go kriese do kra
Denes so soprugot bevme na redovna kontrola...:) Sega sme vo 18ta nedela! Bebusot e super, skolski napreduva, vo odnos na "vrsnicite" e sredno bebence:)ima 240 gr...hehehehe!!! ni golemo ni malo:) no doktorot rece deka naredniot pat mozebi ke moze da go videme polot:) srcence, samo da e se vo red!
Мене на последниот ултразвучен преглед, а воедно и последен кај матичниот лекар, зашто ми дадоа специјалистички упат и упат за породување, ми кажаа дека бебушот е 2800гр, плодовата вода е доволна, плацентата е смирена, папочната врвца е далеку од вратчето, бебчето е спуштено најдоле, и да си одмарам и да си го чекаме бебушот! Добро е да остане уште некое време, ама и сега да е доволно е, а со оглед дека за три дена влегувам во 37недела, ништо не е предвремено!
Еве сум и јас ме немаше долго зошто имав тежок период со вртоглавици и гадење сега се осеќам подобро и се надевам така ќе биде до крај Пред две недели бев на преглед ама докторката не сакаше со сигурност да каже околу полот , па ке ве замолам да ја погледнете сликата и да ми кажете што мислите вие