|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  3 4 [5] 6 7   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: чести вечерни будења
24.1.2013 19:45:06   
Debora
Eli, ne e gladen sigurno, navika mu e, isto kako na mojot sin. Ama mora da ima i nekoja druga pricina so se budat, ne mi se veruva da se budi na saat vreme, a nekogas i na pola saat samo za da cicne. Jas od zavcera pocnav da mu kratam nokni obroci, ama tesko mi odi user posted image

(Одговор на членот eli07)
Непосредна врска до пораките: 101
24.1.2013 19:50:10   
Ikana
Женски не се грижете, знам дека сте ненаспани ама тоа е нормално и кај скоро сите бебиња кои цицаат се јавува па и кај оние на АД што се. Еве конректно за мене да кажам, бебево мое стануваше на 2 саати да цица, а толку и преку ден и беше разликата меѓу оброци. Еден ден, едноставно престана да се буди навечер, мислам накај 5 или 6 месеци беше, не се сеќавам точно.

(Одговор на членот Debora)
Непосредна врска до пораките: 102
26.1.2013 23:45:28   
Just baby
Nie imame skoro 7 meseci. od samiot pocetok se budi na najmalku 3 casa, nekogas i poveke. nikogas ne se budi so placenje tuku pocnuva da preta i jas ja osekam i ja zemam da cica. no poslednive 2 nedeli nekako ne mirno mi spie. ne placi no celo vreme se otkriva, preta so nozete, se prevrtuva na strana, pa na stomak vo krevetceto. i koga ke ja setam taa e veke budna. i davam da cica i prodolzuva da spie. megutoa toa go pravi na 2 casa.Preku den tolku e vozbudena so igranje i obidi za lazenje sto mislam deka edvaj i cica. pocicuva pa se vrti na stomak, pa pak se vraka i pocicuva. Jadime kasicki, no imame problemi so stolicata i tesko kaka od bilo koe ovosje sto i go pravam doma, osven od sliva. gotovi kasicki gledam da ne koristime, i davam jabolce, kruvce i banana. morkovot ni pravi epten zapek no i od drugive ne e nesto podobro. Dali budenjeto e problem za toa sto e gladna ili pocnuvaat da ja fakaat nervozi so zabite?

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 103
27.1.2013 8:43:49   
Felly RR
Just baby , да не е премногу топло во собата кај што спиете, па затоа да не се буди и се открива и бара нешто да се напие.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 104
28.1.2013 0:16:43   
vesna 18
i kaj nas e istata situacija so grcevite.Sinceto ima mesec ipol i si imame grcevi.Iskreno i jas probav so espomisan, colief, cajcinja i sega se otkazav od se.Navecer od 20 casot pa se do polnok se so najgolem intenzitet i tolku se iscrpuva sto posle si spie dobri 5 saati.Sakav da ve prasam dali koga ima grcevi gi slusate i crevcata kako mu grcat zatoa sto kaj nas prvo pocnuvaat crevcata i posle 15 min. pocnuvame so plackite..pozzz..

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 105
28.1.2013 17:00:09   
raklav
i moeto se budi t.e kenka ali vadime zapcinja pa mislam deka e od toa stanuvam ja zimam 1 minuta ja niskam i pak si prodolzuva taka 2-3 pati

Непосредна врска до пораките: 106
28.1.2013 17:10:19   
Annet
Ti si znaes , ama zosto da go boli?Zemi mu COLI BABY,ke pominat za nekolku dena i ke spie poveke.
Toa sto mi grcat crevcata se tie meurcinja sto pukaat,gasovite,sto nemoze da gi ispusti,zatoa se pravat vezbi so nozinjata,masaza na meseto.....
Jas po preporaka na Kikicka vednas na moeto mu dadov Coli Baby i za 10 dena bese drugo bebe,se zaboravivme,i spiese po 10 casa navecer:))))
ИЗВОРНА ПОРАКА: vesna 18

i kaj nas e istata situacija so grcevite.Sinceto ima mesec ipol i si imame grcevi.Iskreno i jas probav so espomisan, colief, cajcinja i sega se otkazav od se.Navecer od 20 casot pa se do polnok se so najgolem intenzitet i tolku se iscrpuva sto posle si spie dobri 5 saati.Sakav da ve prasam dali koga ima grcevi gi slusate i crevcata kako mu grcat zatoa sto kaj nas prvo pocnuvaat crevcata i posle 15 min. pocnuvame so plackite..pozzz..

(Одговор на членот vesna 18)
Непосредна врска до пораките: 107
29.1.2013 20:03:24   
vesna 18
fala Annet za predlogot.Si zemavme coli-b i denes sme pomirni.Samo mene me interesirase po kolku ml mu davavte na vaseto bebe zatoa sto na niv pisuva za od 1 messec do 1 godina 1-2 pati po 5ml na den.
pozdrav

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 108
29.1.2013 20:19:00   
Annet
taka kako sto pisuva,jas na moeto mu davav kaj 12 pa kaj 17 casot dva pati na den,navistina pomaga,se nadevam za edna nedela deka ke se pofalite:))))))
nemoj da se plasis davaj mu na bebenceto:)

Непосредна врска до пораките: 109
2.2.2013 18:12:44   
nine 1
Zoja eve me i mene,prv pat pisuvam na ovaa tema,do sega se druzevme na forumot za trudnici.Istoto go pominuvame i nie so moeto malecko,imame tocno 1 mesec,isto se slucuva i po cela nok nemirno da spie,na sekoi 5 minuti da si ispusta nekoi zvuci,se grci,se vcrvenuva na lice,kenka, i se toa vo son,se do sabajle.Neznam i jas sto e rabotata,dali se grcevi ili e nesto drugo? Preku den mi spiese ubavo,se razbuduva na 2-3 saati za cicanje,ama eve denes isto kako navecer,nemirno spie so stenkanje i grcenje. Koga cica isto se vcrvenuva i grci,a posle cicanje ni e najtesko,dali tesko mu se vari mlekceto pa duri i placi od bolki. Inaku so cicanjeto golta i mnogu vozduh,ili se prejaduva i toa najpoveke me maci-povraka posle sekoj podoj,i pokraj toa sto go drzam po 15 minuti da zdrigne. Moze da se sluci da mi povrati i poveke pati posle podoj,a vaka ubavo si napreduva so tezinata. Neznam i jas,mila, kako da postapuvam vo mnogu slucaevi i samo otvaram po forumive i citam,ama toa e mora da sme jaki za nasite malecki,zatoa i ne sovetuvaa site duri bevme bremeni da se odmarame poveke oti posle nema user posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 110
2.2.2013 22:22:22   
new york
nine 1 i nie imame 40 dena. i moeto se ponasa skros isto kako sto si opisala i ti. kenka se vcrvrnuva, se sreka vo son, pusta zvuci. i ponekogas i toj povraka mlekce po doenje. i obavezno ika..mislam ke puknam veke od ova ikanjevo. po sekoe jadenje bukvalno, a nekad i od cista mira samo sto si zeva i golta vozduh. Taka da valjda normalno im e ponasanjevo. I jas bev izvadena od pamet na pocetok..ama so tek na vreme i so muabet so dr luge svativ deka e normalno

(Одговор на членот nine 1)
Непосредна врска до пораките: 111
3.2.2013 11:44:44   
nine 1
new york jas isto te citav tebe i se nadovrzav na tebe,i stvarno mi e nekoja uteha sto znam deka moze se ova e normalno i sto ne ni se slucuva samo nas. Se nadevam deka toa nemirno spienje e rezultat na grcevite,inaku jas mu davav kapki Espumisan,veke edno sisence ispivme ama koga vidov deka nema nekoj rezultat,mu zedov denes Infakol kapki koi bile pojaki no ne se stetni za bebeto. Inaku probavme so toplo pernice na stomak,so nane cajce,so Humana caj,jas piev po 1 litar nane,majcina dusica i kim pa nisto ne ni pomogna. A za povrakanjeto,eden den mi povrati mnogu kako fontana vo mlaz,i odma pojdov na pedijatar,no tamu go merea i mnogu ubavo napreduval i mi rekoja samo od vozduh sto goltal i da go stavam na visoka pernica da spie ili vo relaksator.Eve celo vreme spie na pernica ama neznam kolku e ispravno. Posle sekoe cicanje go drzam da zdrigne,pa ke mi povrati,pa posle odma pocnuva so ikanje,i edno doenje mi trae tocno saat i pol,e pa sega ete kolku mi se sobira spienje preku nok.

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 112
3.2.2013 12:14:30   
new york
veruvaj ova sto go opisuvas isto ni se slucuva i nas..potpolno isto. a kazi mi koga spie se streka li nekogas vo spienjeto? moevo sum go primetila mu se slucuva spie mirno i odednas ke se strekne. ne znam dali e toa toj refleksot sto go vikaat i dali e normalno. isto taka place koga se banja..i toa me zagrizuva dali e normalno. kako e kaj vas?

Непосредна врска до пораките: 113
3.2.2013 12:16:35   
new york
da ti dodadam...ako ti se veruva jas go snimav na kamera koga spie i i go pokaazav na pedijatarot posto ne znaev kako da opisam..i mi vika sosema normalno. mi vika oni koga spijat mrdaat, pustaat zzvuci, se mrstat, se smeskaat.

Непосредна врска до пораките: 114
3.2.2013 13:28:01   
vesna 18
i nie imame 50 dena i gi imame istite simptomi.znaci new york i nine za nemirnoto spienje moze da mu gi zavitkate racinjata so kebenceto so koe se pokriva ili so pelena i taka potesko ke se budi dodeka spie.I moeto bebence se streka vo son, se grci, se vcrvenuva i seto toa e normalno koga bebeto ima grcevi. Grcevite se normalna pojava kaj zdravite deca i ni treba samo trpenie, pomalku son i ke si pominat.
Jas sega mu davam sirup Coli-B i nekolku dena bevme podobri i pak se vrativme po staro.Se nadevam deka za brzo vreme ke pominat

Непосредна врска до пораките: 115
3.2.2013 15:29:00   
pajce87
zdravo! Nie imame dva meseci sega no i jas pominuvam niz ovaj problem :D placime navecer, koga kaka i se grci. i davav espumisan kapki i sab simplex. Mn ne mi pomagaa a isto taka so lajce i davav i cajce humana ,becutan i nane. Nemase mn efekt. No potoa bev kaj eden pedijatar i taa mi kaza nikako da ne i davam od kapkite bidejki ete sostavot sto go imaat vo niv predizvikuva zapek kaj bebeto. I so toa od eden problem resen se zozdava drug. Od togas prestanav da i davam i bidejki sme na doenje pocnav poveke da vnimavam na ishranata a od pred dve nedeli i davam isklucivo becutan caj so sise. Mislam deka toa ima efekt poveke. Se nadevam ke vi pomogne ova. pozz

Непосредна врска до пораките: 116
4.2.2013 16:56:56   
Фиданче
Nine, New york, zdravo, eve i tuka da se druzime i da si pomagame :) mi olesna koga prochitav, i moja cucka i krchat crevcata dodeka cica, se grchi, vcrvenuva i ispusta zvuci pri spienje, jas mislev sekret da ne e, ama ovaa nedela se smiruva poleka. I nie povrakame posle cicanje, pa posle ika, pa pak cicanje i taka saat vreme doenje, probav i so cucla ama pak ika :) utre sme na rva kontrola i vakcina pa ke vi pisam kako sme prosle. Pozdrav

(Одговор на членот pajce87)
Непосредна врска до пораките: 117
4.2.2013 20:09:02   
nine 1
Fidance, i nie redot ne mozevme da go fatime so ikanjeto i povrakanjeto,i samo zinato za cicanje bese,i jas kako novopecena majka koga da si pobarase za cicanje jas mu davav. E arno ama denes koga bevme na kontrola doktorkata veli deka ima mnogu kaceno na kilaza i se cudese deka e samo na doenje a taka mnogu napreduva. Izlegovme od bolnica so 3000 kg,a sega na tocno 1 mesec ima 4.490 kg. Pa moram da go reduciram doenjeto barem na 3 saati,a toa pa ne faka cucla lazacka, i neznam kako ke bide, kako da vospostavam nekoj red.

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 118
4.2.2013 20:18:51   
nine 1
New york se streka i moeto,ama toa mislam deka se plasat od svoite racinja vo sonot,i jas za spienje go povivam so pelenka,da ne mu se slobodni racinjata,taka e podobro,ama pak stenka i se grci vo sonot,toa od bolki vo stomaceto. Denes bev na kontrola i prva vakcina i doktorkata mi rece ako ne mu pomagaat kapkite za bolki i cajceto,da mu davam 100 ml voda so lajce i pol seker,starinski no dobro pokazan lek za grcevi kaj bebe,neznam dali ke probam,ke vidam za toa.

Непосредна врска до пораките: 119
5.2.2013 15:37:06   
Фиданче
Zdravo !!! Nie eve si dojdovme od pregled, 1,220 kg sme popraveni (ova samo od cicanje na 3 saati) za 1mesec od koga izlegovme od bolnica, drugo pu, pu, pu, se e dobro,i vakcina primivme.
Toa sto krchi vika moze da e od noseto ako primetam solen rastvor , a mi reche ima malku grchevi, a ako ima problem da pieme nekoe chajche.
I mene mi reche neli se da ne jadam user posted image . Sto e pravo jas epten pazam ama sega ni kivi da ne jadam a jas pa bash toa jadev i sekako istoto sto mi reche patronaznata: portokal i site takvi ovoshja i jatkasti ovosha, nisto so kakao :) grasak, grav i slichno nisto, samo na oriz, kompir , riba, pilesko ,mlechni proizvodi i testenini user posted image .
Vie sto jadete, dajte predlog zosto doma veke ne znaeme sto da gotvime sekoj den user posted image
Pozdrav user posted image

Непосредна врска до пораките: 120
1.4.2013 20:10:11   
pepuska
Ние имаме 5 месеци и сеуште се будиме најмалку 3-4 пати итоа за јадење па за чај па пак за јадење и пак за чај легнува многу рано затоа и рано станува маката е што откако ќе заспие се размрдува со рацете и нозете дури се слуша како мава по подлогата и тоа ја буди единствено мирно спие во плик ќебе ама веќе иде топло па незнам што ќе правиме.Се обидов да ја држам будна но нмеаше ефект дури и повознемирена станува потешко заспива и пак исто се буди . Некој совет како да јазивадам од ќебево а да си спие мирно ?

(Одговор на членот Фиданче)
Непосредна врска до пораките: 121
2.4.2013 6:29:59   
bucko mal
Bebusov moj do 4meseci skoro cela nok ja prespivase ama posle pocna se pocesto da se budi i sega ima 6,5meseci i e vo faza na sekoj saat budenje.
sto da se pravi faza vakva faza takva se dodeka ne napolnat 20godiniuser posted image

(Одговор на членот pepuska)
Непосредна врска до пораките: 122
2.4.2013 11:11:32   
zzaa
bucko mal bas ubavo kaza faza takva faza vakva,i jas si imam malka so noknoto budenje si se budi po 2-3 noke ke se napije mleko i zaspiva.E sega ako i rastat zapcinja kako pred 1 nedela si ja uspivavam cela nok,ni taa naspana ni jas.I napraviv jas nogu golema greska si spiese taa vo krevece ama se bidese nogu,a jas malaksana za spanje si ja staviv nekoja vecer do nas da spije,da odmoram.i nejze ubavo i se vide i sega nesaka vo krevece,eve 1 mesec si spije so nas,ke si imam maki za odviknuvanje.Ama so da pravam i mene mi trebase maku son.

Денот кога се збогатив ... Станав мајкa
http://lpmf.lilypie.com/9ToIp2.png?PUn0FHCJ
принцеза на мама

(Одговор на членот bucko mal)
Непосредна врска до пораките: 123
2.4.2013 12:07:44   
Jagotka25
Девојки ќе ве молам за совет, како ги успивате вашите бебиња? Вчера моето бебе одкако стана од 7 часот сабајле па се до 22.30 око не закопи, се измори, го успивав 100 пати ама не и не не сакаше да спие, не знаев веќе што да му правам, плачеше постојано, најаден, пресоблечен, избањат, очите му беа црвени одшто му се спиеше, го галев, го нишкав ама не бре брате не сакаше око да заклопи, па после од нервоза ниту во раце сакаше ниту оставен на кревет, плачеше ко да го колат и се исплашив едно време, си мислев да не нешто може го боли, а златното не знае да каже пошто ова прв пат ми се случува толку многу саати да не спие, рацете ме болат уште од нишкање и дуууури во 22.00 му направив млеко да јаде го изеде и јадејќи заспа, КОНЕЧНО и се арзбуди дури во 5.30, го пресоблеков, го нахранив и као нов беше, си гукаше, се смееше и после во 7 пак заспа до 9.30. После тоа си игравме еве до пред малку кога дојде време за јадење, 12.30 само што јаде и пак си заспа, сам без никакво нишкање. леле еден ден ме осатвија сама и полудев , не знаев што да правам, не јадев цел ден, не можев во тоалет да идам, лицето не си го бев мила вчера одшо не можев ни секунда да го оставам зверчето мало, врекаше како никогаш до сега, он плаче, јас плачам, не знам што му е.....офф :tmi: помина тој вчерашен ден, еве денес е малку поинаков, дај Боже да не ми се повтори вчерашниот ден никогаш веќе :x
Вие како се справувате со спиењето на вашите бебушки? Имате ли некоја финта за полесно да заспијат? Јас немам веќе никаква идеја како би можела поинаку да го заспијам, ако имате вие кажувајтеее :call:

Непосредна врска до пораките: 124
2.4.2013 12:55:29   
AneLav RR
Јас имам близначиња од 10 месеци и да ви кажам од денот од кога ги донесовме дома па се до сега навечер ги заспивам во ист термин, значи ги бањам во период од 20:30 -21ч после тоа пијат млеко и до 21ч многу ретко најкасно до 22ч спијат, без да ги клатам без да ги нишам без ништо си ги покривам и спијат. Да ви кажам од почеток се инзамачив за да ги сведам на ист термин спиење јадње и дневн рутини. Најбитно мислам дека треба да има пригушено светло во просторијата додека го цуцаат млекото и ќе си заспијат само да не се менува дневната рутина затоа шо бебињата се многу предвидливи. Од почеток навечер се будеа по 2-3 пати зависно и сами си продолжуваа да спијат. Сега веќе ја преспиваат цела ноќ од 21:30 до 8:30- 9ч.Дневната рутина ни е секогаш иста стануваат во термин од 8:30 ч до 9ч пијат млеко во 9:30ч во 11:30ч јадат овошна каша во 12ч спијат по 40 мин до 1 час потоа пијат сокче и во14:30- 15 ч јадат оброк од зеленчук повторно спијат во 16ч по 40 мин до еден час , потоа пак пијат сокче и во 18ч вечераат некоја ноќна кашичка. Е сега за разилка од ноќното спиење за денското малку ги нишам за да заспијат прво еднот па другиот во суштина дење не ми спијат многу ама барем навечер сум наспана. Поздрав до сите!

Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!

(Одговор на членот Jagotka25)
Непосредна врска до пораките: 125
Страница:   <<   < Претходна страница  3 4 [5] 6 7   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  3 4 [5] 6 7   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?