Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Lele luge mojot zivot stana kosmar, neznam kade da se obratam za pomos . Sinko moj stana posledniot mesec mnoguuuu los. Znaci ima 10 meseci. Go zaspivam vo 20.30 i sleniot saat vreme se budi na sekoi 5 minuti. Posle na saat vreme i stanuva uste vo 5 sabajle . Zivi nenaspani sme po doma i non stop e kenkav. Ima 7 zapcinja eve kaj i da e i 8ti ke se pojavi ama neznam dali e do toa ili nesto drugo. Bevme na pregled pred nekolku dena i e zdrav fala bogu, napreduva kako sto treba. Non stop nisanje na race, odnemav sila...
Принцеса и јас мислам дека се во прашање запчињата.И јас го имав тој проблем со поголемиот син кога почна да се буди често таму откај годинката па се до три години.Значи постојано на раце и тој беше истиот прес пет минути најмногу пола саат и по цели вечери нишај нишај.А плуси бремена со второво,не знам како сум издржувала со стомакот до заби а него по цели вечери со ншкање да го заспивам.Ќе помине и таа фаза,има право сандриана некое време се кенкави и воопшто не спијат па после некој период ќе почнат да спијат повеќе.Сепак уште е малечок 10 месеци се уште е бебе и бебињата често менуваат навики на спиење.Надвор на воздух изнесувај го да се измори и веднаш штом приметиш дека му се спие право заспивај го затоа што ако не го заспиеш одма му се пореметува спиењето и полсе станува раздразлив затоа што му се спие а никако не може да заспие.Ама секако треба само да си ги стиснеш забите и како и да е ќе се издржува друго нема.Дури да видиш ќе му се наполни устето и ќе почне мирно да си спие.И ние сме донекаде исти,ова моево станува често исто така ама тоа си станува стрикно за цицање.И мене мачно ми е ептен преку пола саат тој се огласува ко аларм ноќе ама право на гради и веднаш се смирува.Инаку можам да кажам дека целата се искичмив така по цели вечери бидејќи треба да се местам нему како што му одговара а не мене и знам да си заспијам така и сабалје вратот не можам да си го исправам.Ама тоа е мора да се издржи.Си мислам штом го издржав јас станувањето на поголеимиот синко по цела ноќ и нишкањето на раце додека бев со стомакот до заби ќе издржам се.Па нели велат треба да го осетиме мајчинството што значи тоа 24/7.Велат само мајките го знаат вистинското значење.
Принцеза дали бебуш бара да јади кога се буди??да не е случајно гладно или жедно??Мојот син (22месеци)пред скоро време се будеше некоолку ноќи и немирно спиеше.Пробав со пиење млеко во сонот,но беше исто,пак кемкаше и се вртеше(а не беше жешко тоа време)На крај го понудив со водичка,си испи пола шише,и продолжи да спие до сабајле
Sekogas gledam da go zaspivam vo isto vreme, kolku i da ima otstapuvanje vo odnos na hranenje i vreme na zaspivanje e minimalno. Densko vreme spie dvapati po cas i polovina a nekogas i do dva. Znaci 3-4 casa dnevno spienje. I navecer vo 8pol e veke legnat. Za gladen ne e gladen, toj koga stanuva place i spie t.e edvaj gleda. Uste od 6 meseci pocnav da ne mu davam do 4 nautro da cica, zasto nema potreba ami pusta navika i toj ne bara da cica. E nokeska prokenka samo ednas fala bogu i vo 4 stana za cicanje i kako i sekogas vo 5.30(koga vo 5 koga vo 5.30 nautro) i mnogu mi se spiese i go legnav megu nas i mu dadov da cica i zaspa i spiese do 7 ama toa denes se sluci. Retko se desava toa da prezaspie, 1 vo 2nedeli. Samo da se nadevam deka nema da trae uste dolgo toa Fala vi na sovetite i podrskata
I mojot prv sin se budese toj period i mu davav da cica koga saka.No toj sakase v race da mi spie. Ostavi go place. A jas treba za na rabota da stanam! Zatoa skoro sekogas go zemav so mene na grada da spie i da cica.Pa mi se spiese.Maz mi se lutese losa navika deka mu stvaram sto go zemam so nas da spie. No koga go odbiv od doenje spienjeto mu se regulirase sega si spie sam v krevetce ne se budi i ne bara da spie so nas. Period mu e mora da go pominat. posle vtorata godina im se regulira spienjeto.
Лидина морам да кажам дека малку ме утеши.Јас искрено се плашам како ќе биде кога ќе гоодбијам синко се си мислам дека по цели вечери ќе плаче и ќе треба да го нишкам постојано во раце.Ама исто и други мајки ми имаат речено дека после одбивањето децата не им станувале веќе и си спиеле цела нок.Па да се надевам дека и ние ќе бидеме така умни.