|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Неизбежен развод
23.12.2011 10:01:18   
Tanjat7880
Bebence,vo zivotot se moze da se sluci,pominuvame niz najrazlicni premrezja,dali sami dali so partnerot no edno e povekje od jasno FIZICKO MALTERETIRANJE ne se trpi ni se opravduva so bilo shto.Tvoeto dete ke te osudi za tvojata nereshitelnost da si go spasish zivotot a ke bide srekni pokraj jaka i zadrava majka.E sega neznam kolku roditelitese zapoznaeni so ova krivicno delo i kolku se spremni da ti pomognat no ako imash i najmala poodrshka od niv bez diskusii i dogovori so nasilnikot vednash da si zaminesh,ke se prijavish vo SOS za semejno nasilstvo ako imash povredi ke odish vo bolnica i ke kazesh jasno i glasno od shto se povredite i lekarot po sluzbena dolznost ke go prijavi vo policija a on ke odgovara krivicno pa ottuka i ke nema nikakva shansa da go zeme deteto duri moze i da mu ogranicat gledanje na istoto.I ne e on(tvojot soprug) toj shto dava ili nedava razvod,toa e rabota na sudot,moze ke potrae no ti i oficijalno ke bidesh slobodna zena!Samo hrabro devojko....ti posakuvam se najdobro ama bash se!!!

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 226
23.12.2011 10:09:02   
zapce
Семејното насислтво е како магичен круг, го сакаме сопругот, не повредува, малтретира, си мислиш па можеби јас сум виновна, сигурно ке се смени, ке се покае.
Се повторува ситуацијата, мислиш на децата, пари како ке се снајдеш, а всушност децата се тие кои најмогу страдаат. Сакајки да ги заштитиме, нив најмногу ги повредуваме.

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

(Одговор на членот Bebence te cekame)
Непосредна врска до пораките: 227
23.12.2011 10:09:08   
Bebence te cekame
Imam celosna poddrska od moite i oni ostro reagiraat na fizickoto nasilstvo. Tatko mi duri dva pati doagase da smiruva situacija koga bilo najgusto, ama nekako se zataskuvaa rabotite. Ne mozam i na niv da im kazuvam se, zal mi e da gi gledam kako stradaat. Ziveeme vo razlicni gradovi, jas tuka imam rabota...Ne znam kolku e pametno da odam kaj niv. Me plasi kako ke zavrsi se...

Always look on the bright side of life!

(Одговор на членот Tanjat7880)
Непосредна врска до пораките: 228
23.12.2011 10:16:53   
Tanjat7880
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bebence te cekame

Imam celosna poddrska od moite i oni ostro reagiraat na fizickoto nasilstvo. Tatko mi duri dva pati doagase da smiruva situacija koga bilo najgusto, ama nekako se zataskuvaa rabotite. Ne mozam i na niv da im kazuvam se, zal mi e da gi gledam kako stradaat. Ziveeme vo razlicni gradovi, jas tuka imam rabota...Ne znam kolku e pametno da odam kaj niv. Me plasi kako ke zavrsi se...

Se dur ne probash nema da znaesh kako ke zavrshi se,no najbitno e da se osmelish i spasish,a idninata koj znae shto ni nosi,tvoite ke dojdat vo istiot grad so tebe da bidat,ke se prefrlish na rabota vo gradot kade ziveat tvoite ili koj znae kakvise ne sovrsheni reshenija ke se slucat no ti treba vratata da im ja otvorish pa da gi "vidish"

Непосредна врска до пораките: 229
23.12.2011 10:39:43   
Bebence te cekame
Mnogu inspirativno :) Ti blagodaram. Se nadevam deka uste denes ke go napravam prviot cekor

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880

Se dur ne probash nema da znaesh kako ke zavrshi se,no najbitno e da se osmelish i spasish,a idninata koj znae shto ni nosi,tvoite ke dojdat vo istiot grad so tebe da bidat,ke se prefrlish na rabota vo gradot kade ziveat tvoite ili koj znae kakvise ne sovrsheni reshenija ke se slucat no ti treba vratata da im ja otvorish pa da gi "vidish"

Непосредна врска до пораките: 230
23.12.2011 11:14:50   
vezilka RR
Bebence te cekame ги прочитав предходните постови и навистина многу ми е жал што ова ти се случува. Нема никакво оправдување за насилството што ти го врши сопругот. Ти си човек и имаш право на нормален живот..имаш право и на детето да му обезбедиш нормален живот. Семејното насилство е кривично дело во Македонија и е казниво затоа не се плаши да преземеш се што треба. И не може туку така да ти го земе детето, особено ако се докаже семејното насилство. Жените кои се наоѓаат во ваква ситуација најчесто и не го пријавуваат семејното насилство бидејќи сметаат дека тоа е нешто што треба да се реши внатре во бракот а не надвор низ институциите..и нормално заради стравовите кои и ти ги чувствуваш. Не дека нема место за никаков страв, во оваа наша држава секогаш постои можност за работите да тргнат наопаку и затоа ти напоменувам дека е многу важно каде ќе се обратиш за помош. Ова ти го кажувам повеќе професионално отколку како член на РР (бидејќи долги години работам на овие теми). Во пп ќе ти испратам телефонски броеви и линкови каде можеш да се обратиш за било каква помош. Јас сум со тебе и за било што можеш да ми се обратиш..Гушки и се надевам дека се ќе се среди во најбрзо време user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 231
23.12.2011 11:45:12   
Bebence te cekame
A sto ako ne se dokaze semejnoto nasilstvo? A sto ako maz mi najde vrski posto e pomoken na taa tema od mene i uspee da mi go zeme deteto? Koja ke bide togas smislata na mojot zivot? Fala za podrskata

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka

Bebence te cekame ги прочитав предходните постови и навистина многу ми е жал што ова ти се случува. Нема никакво оправдување за насилството што ти го врши сопругот. Ти си човек и имаш право на нормален живот..имаш право и на детето да му обезбедиш нормален живот. Семејното насилство е кривично дело во Македонија и е казниво затоа не се плаши да преземеш се што треба. И не може туку така да ти го земе детето, особено ако се докаже семејното насилство. Жените кои се наоѓаат во ваква ситуација најчесто и не го пријавуваат семејното насилство бидејќи сметаат дека тоа е нешто што треба да се реши внатре во бракот а не надвор низ институциите..и нормално заради стравовите кои и ти ги чувствуваш. Не дека нема место за никаков страв, во оваа наша држава секогаш постои можност за работите да тргнат наопаку и затоа ти напоменувам дека е многу важно каде ќе се обратиш за помош. Ова ти го кажувам повеќе професионално отколку како член на РР (бидејќи долги години работам на овие теми). Во пп ќе ти испратам телефонски броеви и линкови каде можеш да се обратиш за било каква помош. Јас сум со тебе и за било што можеш да ми се обратиш..Гушки и се надевам дека се ќе се среди во најбрзо време user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 232
23.12.2011 11:50:21   
Melanija RR

Bebence,vo zivotot se moze da se sluci,pominuvame niz najrazlicni premrezja,dali sami dali so partnerot no edno e povekje od jasno FIZICKO MALTERETIRANJE ne se trpi ni se opravduva so bilo shto.Tvoeto dete ke te osudi za tvojata nereshitelnost da si go spasish zivotot a ke bide srekni pokraj jaka i zadrava majka.E sega neznam kolku roditelitese zapoznaeni so ova krivicno delo i kolku se spremni da ti pomognat no ako imash i najmala poodrshka od niv bez diskusii i dogovori so nasilnikot vednash da si zaminesh,ke se prijavish vo SOS za semejno nasilstvo ako imash povredi ke odish vo bolnica i ke kazesh jasno i glasno od shto se povredite i lekarot po sluzbena dolznost ke go prijavi vo policija a on ke odgovara krivicno pa ottuka i ke nema nikakva shansa da go zeme deteto duri moze i da mu ogranicat gledanje na istoto.I ne e on(tvojot soprug) toj shto dava ili nedava razvod,toa e rabota na sudot,moze ke potrae no ti i oficijalno ke bidesh slobodna zena!Samo hrabro devojko....ti posakuvam se najdobro ama bash se!!!

Се е точно од збор до збор.Мажите мислат дека жените се неинформирани и секогаш претат само со тие две работи:не ти давам развод и ќе ти го земам детето.И двете се неточни,одма ќе добиеш развор,а он ќе добие забрана за гледање на детето.Во превод ти ќе добиеш се душевем мир ,на малото безгрижно детство,а ќе остане без ништо.Но во никој случај немој да го жалиш и браниш.Сите сами си ги сносиме поседиците од нашето однесување.Со среќа и очекувам наскоро да ни кажеш дека тошол денот на разделба.user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 233
23.12.2011 12:01:25   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija

Се е точно од збор до збор.Мажите мислат дека жените се неинформирани и секогаш претат само со тие две работи:не ти давам развод и ќе ти го земам детето.И двете се неточни,одма ќе добиеш развор,а он ќе добие забрана за гледање на детето.Во превод ти ќе добиеш се душевем мир ,на малото безгрижно детство,а ќе остане без ништо.Но во никој случај немој да го жалиш и браниш.Сите сами си ги сносиме поседиците од нашето однесување.Со среќа и очекувам наскоро да ни кажеш дека тошол денот на разделба.user posted image

Bas taka.. bebence te cekame...prevzemi neshto odma...prvo..toa shto vikas dali e pametno zaradi deteto??? pa toa vo momentot e najzdravata rabota shto mozes da ja napravis za nego...namesto dvajca nezdavi roditeli, kje mu dades eden ama zdrav..vtoro..malku potesko deka kje moze da ti go zeme dete...prvo deca sekogash e dodeluvaat kaj majka osven ako ne e sposobna za rasuzuvanje ili ima teski psihicki problemi ( ma da i ovoj slucaj ako se stavi pod kontrolirana terapija moze da pomine) prvo mora da se pogrizis za tebe, da zastanes na noze..a so toa paralelno mu pomagas i na dete...moze samo da ti bide blagodarno eden den..taka da imas eden kup insitucii koi se zanimavaat so ova prashanje..mozat da ti pomognat ti samo reshi se..nasha poddrshka imas

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 234
23.12.2011 12:04:55   
vezilka RR
Токму и затоа ти пишав дека е многу важно каде ќе се обратиш за помош. Сите знаеме дека во нашава држава често како ќе се решат работите (не само за ова туку за се живо и диво) се пресудни тие врски и глупештии, извинете на изразот. Жимееме во едно тотално беззаконие и сега работата е како ќе се снајдеме во овие услови. Постојат процедури за докажување на насилството што на суд не може да се срушат па макар и кадијата ти бил врска user posted image доклоку се знае што се прави..

П.С. Мислам дека немаш опција за да ти испратам пп..или нешто јас неможам да се снајдам. Не е битно..затоа во темата Семејно насилство постирав некои телефони.

Непосредна врска до пораките: 235
23.12.2011 13:34:08   
mamicka77

Epten me potrese pesnata... Ama znam deka e realna... Prethodniot pat mi se sluci bas istoto. Nisto cudno i jas vaka da zavrsam user posted image

Не ни беше годишнина, ниту беше некој посебен ден.
Сношти ме фрли во ѕид и почна да ме гуши.
Личеше на нокна мора. Не можев да поверувам дека е реалност.
Наутро се разбудив сета огоршена и модра насекаде по телото.
BEBENCE TE CEKAME  ova stvarno ne se trpi ,nie od strana sto ne sme oset_ile e lesno da kazeme zemi si deteto i odi si kaj tvoite no i toa ne e resenie da te maltetira sekoj den zosto deteto da bide traumatizirano sekoj den bez potreba da ima pricina vo red no bez potreba da trpes ne ide vo nikoj slucaj vo red,jas sum licno svedok na edni nasii komsii sto zenata sekoj den bese maltetirana i tepana od nejziniot mas i toa bez potreba sto toj koga se opie i sekogas taa e tepana i maltetirana i od toa sto bese non stop mtepana se po glava zena si dobi zdravstveni problemi i nejziniot zivot zavrsi a deteto ostana za cel zivot nesrekno,podobro e da zivee srekno i so zdrava i prava majka otkolku zasekogas da ja zagubi,a za da ti go zeme deteto nema sansi sudot ne dozvoluva deteto da zivee se nasilen roditel podobro sprece nego leci

Непосредна врска до пораките: 236
23.12.2011 23:24:21   
blue_blue
A koja e smislata na tvojot zivot sega?

A maz ti moze samo da ti se sili oti gleda deka se plasis. Ako si odis i dobie baranje za razvod ne veruvam deka tolku ke se sili. Tolku malo dete nikogas ne se dodeluva na tatko ako majkata e ziva i zdrava.

A sto ako ne se dokaze semejnoto nasilstvo? A sto ako maz mi najde vrski posto e pomoken na taa tema od mene i uspee da mi go zeme deteto? Koja ke bide togas smislata na mojot zivot? Fala za podrskata

ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka

Непосредна врска до пораките: 237
24.12.2011 0:35:14   
Olivia

Najprvo ti posakuvam mnoooogu sreka vo noviot zivot... Znam deka toa bilo vistinskoto resenie. Se plasam da priznaam deka toa e najdobroto resenie i za mene. Cel mesec ne sum pisuvala na forumov, mi izledase deka rabotite se sredija. Vcera pocna pak... I prefrluvanje i samar i kubenje... Bev silna i mu kazav deka ne sakam poveke da ziveam vaka. Ne sakam veke da resavam nesto sto ne moze da se resi. Sakam ednas da stavam kraj no uzasno me plasi idninata na moeto dete. Maleckoto e presrekno koga sme trojcata zaedno, sto ako nekogas me obvini sto sum go razdelila od tatko mu??? Se ke izdrzam, ama tagata na deteto, ne... Posle celo premrezie so porogajot i ponatamu, mislam deka ne sakam prasinka da padne na nego. Od druga strana, kolku i da sum revoltirana za situacijata so mazot, zosto uste potojno go sakam i mnogu mi znaci? Koe e vaseto mislenje? Vredi li cel zivot da trpite nevistiniti obvinuvanja i fizicko nasilstvo?

Bebence bidejki jas stotuku pominav niz razvod mislam deka mozam samo da te ohrabram i samo za idejata sto veke razmisluvas na razvod, vo tvojov slucaj ne ocekuvaj mt da se promeni i da se resi se, resenieto na tvojot zivot e kaj tebe, e sega da ti odgovoram zasto custvuvas deka go sakas seuste pokraj maltretiranjeto, da ti pojasnam mozebi surovo no toa ne e sakanje i nemoze covek sto te gnjavi da ti znaci da bideme realni toa e fakt, megutoa kaj tebe preovladuva navikata i zatoa mislis deka pokraj se deka go sakas, tazno no vistinito, i jas do posledno velev ama se uste go sakam seuste mi znaci on e mojot zivot , ama zimi majka se bilo navika, nemozam da ti objasnam kolku sekoj den sum po srekna i posrekna sto se razvedov zivotot pocna da mi cuti povtorno, za prv pat pocnav da mislam na sebe i da se sakam sebe si pred se, a predhodno ziveev za nego najgolemata greska zato i dojde do razvod,edno zapameti nikoj ne e vreden poveke od samata ti, i nikako ne vredi ponatamu da se izlozuvas na stresovi i maltretiranje, veruvaj deka se se nadminuva i samata mozes da si go osvetlis patot kon tvojata sreka samo treba da bides silna i cvrsta vo tvoite odluki, jas od ovaa strana sega mozam da ti kazam deka zivotot e ubav i eden e, sekoe loso za dobro e,imas maksimalna podrska od mene i ne se plasi od predrasudi tie ne postojatuser posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот blue_blue)
Непосредна врска до пораките: 238
25.12.2011 15:01:36   
Pepelaska *
Бебенце те чекаме, имаш целосна поддршка и од мене да го оставиш тој човек.Мила ,животот е прекраток да го поминеш во страв дека секогаш кога ќе дојде ќе те малтретира.Детето е сега можеби мало но брзо ќе порасне, подобро ли е да оди на училиште со насмеана, ведра мама или да се плаши дали денес на тато ќе му текне пак да ја удри мама.Го имам читано и твојот текст за бебнцето и не можам да верувам дека ова ти се случува.Се согласувам 100 % со Оливија дека се е навика, може го сакаш да ама според мене оваа љубов не оди на добро.Ќе го заборавиш, гледај си го твојот живот и детецето, не се плаши дека ќе ти го земе,сега барем и кај нас семејното насилство не е табу тема.Поздрав и пиши ни што се случува

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 239
25.12.2011 17:45:17   
babyhope
Bebence te cekame навистина знам дека нема потреба да се повторувам со останатите РР-ки за да ти кажам дека животот во семејно насилство е пеколен. Сакам само да те поддржам во твојата што поскора одлука на тебе и на твоето дете да му пружиш среќно и здраво детство, мир и спокој во душата затоа што тоа го заслужува секое човечко битие а најмногу најмалите. Ја имаш мојата поддршка во секој поглед user posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 240
21.1.2012 23:20:27   
Anonimen

FIZICKO MALTERETIRANJE ne se trpi ni se opravduva so bilo shto.Tvoeto dete ke te osudi za tvojata nereshitelnost da si go spasish zivotot a ke bide srekni pokraj jaka i zadrava majka.E sega neznam kolku roditelitese zapoznaeni so ova krivicno delo i kolku se spremni da ti pomognat no ako imash i najmala poodrshka od niv bez diskusii i dogovori so nasilnikot vednash da si zaminesh,ke se prijavish vo SOS za semejno nasilstvo ako imash povredi ke odish vo bolnica i ke kazesh jasno i glasno od shto se povredite i lekarot po sluzbena dolznost ke go prijavi vo policija a on ke odgovara krivicno pa ottuka i ke nema nikakva shansa da go zeme deteto duri moze i da mu ogranicat gledanje na istoto.I ne e on(tvojot soprug) toj shto dava ili nedava razvod,toa e rabota na sudot,moze ke potrae no ti i oficijalno ke bidesh slobodna zena!

Potpolno se soglasuvam so ova. Bebence, zarem povtorno te udri i ti nisto ne napravi?Modrinkite ne se za krienje i sramenje.Ti ne si kriva za nisto, zapameti go toa, iako toj ke najde iljada nacini za da te obvini, i za zal, so toa samopocituvanje sto go imas, ke te ubedi deka edinstveniot vinovnik si ti. Ne si ni prva, ni posledna koja zapadnala vo zamkata na "emocionalen vampir", toj se hrani so tugata nesreka,taka se cuvstvuva deka toj ja kontrolira situacijata. Toj e nesreken, iskompleksiran,najverojatno nedovolno uspesen, bez prijateli i poddrzka, sto ocigledno, e sprotivno od tebe, stom velis deka imas luge koi te poddrzuvaat.Ova ti go kazuvam bidejki istoto mi se slucuvase i mene.Koga i de se nasmeev, ke najdese pricina da me rasplace. Postojano bese namurten, nesreken, i jas se cuvstvuvav vinovna sto sum ziva i srekna.Eden den mi pukna filmot,sobrav nekoi alista od maloto,kolku sto mozev da nosam,deteto vo race i pravo kaj moite. Tie dva dena sto gi pominavme tamu, a posle i razgovorot na tatko mi so nego go osvestija. Kako da stana drug covek.I posle toa se karavme,no nikogas poveke ne se povtori takva drama.
Se nadevam me razbra sto sakam da kazam. Ostavi mu prostor da svati deka moze da ve zagubi zasekogas, a ako ne svati podobro e vie da go zagubite nego.
Bebence kako ste sega? Sto vi se slucuva?

Непосредна врска до пораките: 241
22.1.2012 1:40:20   
Anonimen
I da se doiskazam... Bebence,mozam da zamislam kako ti e,i jas bev na tvoe mesto. Ne samo sto se plasis od nego, se plasis za deteto, isto se plasis i da se vratis doma, kaj tvoite, zosto sepak pominalo vreme kako ti si izlegla od tvojot dom, nisto ne e kako sto bilo, plus ti so dete vo race...Sto ke bide, kako ke ziveeme, dali maloto lesno ke se adaptira i milion drugi prasanja. Tesko e... mnogu tesko ke bide za site, no tie ti se roditeli, i te sakaat najmnogu na svet, vsusnost kako sto ti go sakas svoeto dete, i ke napravat se samo da ne patis i nikogas nema da te ostavat sama.Dozvoli im da ti pomognat kako sto znaat i umeat, zosto ako ti se sluci nesto loso, nikogas nema da si prostat, i koj znae dali nekogas ke go vidat svojot vnuk so takov tatkouser posted image user posted image user posted image .Bidi razumna,ima luge koi te sakaat, i ne zasluzuvaat da te izgubat.

(Одговор на членот Anonimen)
  Непосредна врска до пораките: 242
22.1.2012 13:09:49   
MERUSHKA
Ne se plasi od nisto,se ke si dojde na svoe mesto!Izvadi si lekarsko uverenie(deka na tebe ima tragi od nasilstvo)i nisto nema da ti moze!!!  Jas koga se razvedov od ex ,imav dve deca so mene na 1 i  3  godin!! Bese strasno,priznavam.No so tvojata pozitivna energija , poddrskata od roditelite,ocinjata na tvoeto detence..........veruvaj mi deka se ke bide kako sto treba,mnogu podobro od prethodno!!! I najbitno od se,ne se zavrtuvaj nazad:)

B.B.B.

Непосредна врска до пораките: 243
9.3.2012 12:17:22   
Bebence te cekame
Ви благодарам на сите за загриженоста. Како сум??? Хммм... Денеска не баш најдобро. Има моменти кога глумиме дека ништо не се случило и тогаш и мене ми изгледа како да сме заедно поради нас самите. Меѓутоа, има моменти како овој, кога од ништо никаде се повлекува во себе и не разговара воопшто со мене. Ќе се намурти и нема шанси да ми прозбори. Кога минатата недела го прашав Што се случи, добив одговор Ти добро знаеш што се случи кога се случи... Многу сум уморна од сопствениот страв - како ќе биде расположен кога ќе стане, кога ќе се врати од работа... Сеуште сме заедно и многу сум тажна... Ми недостига времето кога беше заљубен во мене, кога нон стоп ме изненадуваше, ме разгалуваше... беше толку одамна...

(Одговор на членот MERUSHKA)
Непосредна врска до пораките: 244
9.3.2012 17:07:16   
riba79

Ви благодарам на сите за загриженоста. Како сум??? Хммм... Денеска не баш најдобро. Има моменти кога глумиме дека ништо не се случило и тогаш и мене ми изгледа како да сме заедно поради нас самите. Меѓутоа, има моменти како овој, кога од ништо никаде се повлекува во себе и не разговара воопшто со мене. Ќе се намурти и нема шанси да ми прозбори. Кога минатата недела го прашав Што се случи, добив одговор Ти добро знаеш што се случи кога се случи... Многу сум уморна од сопствениот страв - како ќе биде расположен кога ќе стане, кога ќе се врати од работа... Сеуште сме заедно и многу сум тажна... Ми недостига времето кога беше заљубен во мене, кога нон стоп ме изненадуваше, ме разгалуваше... беше толку одамна...

o,bebence treba da se preispitas sebesi sto sakas ubav-miren zivot ili tornado...mirno e dodeka ne se sluci a koga ke se sluci stetata e ogromna...porazgovaraj otvoreno prvin sama so sebe pa potoa so tm...i donesi odluka...imas bebe sepak treba da mislis i na nego..zivotot ni e eden ne vredi da go poklonuvame na drug..so sreka pa pisi ni kako ke bide...user posted image

Непосредна врска до пораките: 245
9.3.2012 20:04:26   
mamicki
Бебенце, бегај што побргу и што подалеку од него! Спаси го детето, но уште поважно- спаси си го животот. Зарем сакаш за двесетина години да погледнеш наназад и да сфатиш дека животот ти поминал во малтретирање и кавги? Никој не вреди толку многу, верувај ми! А детето? Мислиш дека ќе ти рече благодарам што си го оставила да живее во пекол? Нема, туку ќе ти биде луто што си го осудила на таков живот со својата нерешителност. Можеби звучам грубо, но верувај ми, за најмногу една година откако ќе си заминеш, нема да ти се верува дека сето тоа си го поднесувала и уште си се прашувала дали да трпиш и натаму.

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 246
11.3.2012 13:23:42   
nina miki

bebemce sega bas pisuvav vo temata kolku covek da trpi i jas pominuvam niz pekol postojano zalam sto mladosta mi pominuva vaka i deteto gi gleda nasite karanici i koga me udira ne me udira cesto no sepak...eve deneska imavme edna zestoka raspravija i na kraj me udri mi ide koga ke stane deteto da si go zemam i da zaminam da ne go gledam ne znam so st zasluziv vakov odnos se pogodeno i pak ne cinam postojano i jas kako tebe se plasam sto ke napravam ili sto ke recam zosto moze da se iznervira i da se iskarame,ne mozam poveke umorna sum...

Непосредна врска до пораките: 247
11.3.2012 14:14:02   
lindicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: nina miki

bebemce sega bas pisuvav vo temata kolku covek da trpi i jas pominuvam niz pekol postojano zalam sto mladosta mi pominuva vaka i deteto gi gleda nasite karanici i koga me udira ne me udira cesto no sepak...eve deneska imavme edna zestoka raspravija i na kraj me udri mi ide koga ke stane deteto da si go zemam i da zaminam da ne go gledam ne znam so st zasluziv vakov odnos se pogodeno i pak ne cinam postojano i jas kako tebe se plasam sto ke napravam ili sto ke recam zosto moze da se iznervira i da se iskarame,ne mozam poveke umorna sum...

Луѓе, зошто дозволувате вака да ве уништуваат. Бегајте подалеку од таму. Не дозволувајте да ве удираат, ако некој удри еднаш ќе удира цел живот. Не дозволувајте. Размислиете вие колку си вредите на самите себе и на децата. Па, вашите родители не ве чувале, негувале растеле, образувале за некој да ве тепа. Замислете си вашите бебенца кога ќе пораснат некој да ги тепа, а вие не сте ги удриле никогаш во животот. Немојте да имате предрасуди за тоа што ќе мислат за вас другите ако сте самохран родиле или разведена мајка, па зар сакате да ги оставите вашите деца сираци, ова психичко и физичко малтретитање доведува до разни болести и смрт. И зар сакате вашите деца да бидат жртви или насилници кога ќе пораснат, те ова што го гледаат ќе мислат дека е нормално и кога ќе пораснат истото ќе го прават. Бегајте и не се свртувајте!

(Одговор на членот nina miki)
Непосредна врска до пораките: 248
11.3.2012 14:33:26   
rina13
abe lugje vie normalni li ste,kako prvo toj sto ednas udril pak ke udri,a toj sto ve udril e izvinete ama ne ve saka.I da ostanete vo brak eden den vaseto dete kako taka ke izraste I ke si pordolzi so svojot zivot a vie ke ostanete sama so licnost koja ne vi pruzila nisto drugo osven stradanje.Zivotot e takov se slucuvaat sruser posted image a , no ne znaci deka greskite ne se popravaat,sekogas postoi moznost za poubavo I podobro treba samo da sakate I silna odlucnost.Zivejte spored svoi pravila eden e zivotov I raduvajte mu se ne zivejte vo mizerija so nasilstvo.Pozz

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 249
12.3.2012 15:20:12   
blue_blue
Не знам колку ви е познат случајот на Ана Магаш, хрватица која го има убиено својот маж кој инаку потекнувал од богата задарска фамилија, калсични моќници кои мислат дека можат се да контролираат. Ана трпела омаловажување и злоставување од својот сопруг и живеела во вечен страв дека ако му се спротистави ќе ја убие и/или ќе и го земе детето... Ана го има убиено мажот во самодобрана, но....судот ја осудува и отсликува како ладнокрвен убиец велејќи дека сама го предизвикала мажот да ја дави бидејќи требала да почека он да се смири оти бил вознемирен дека излегла сама во диско...и куп други гнасотии од овој тип, а детето и го зема фамилијата на убиениот маж....еве линк прочитајте и размислете дали вреди да седите во врска во која некој дигнал рака на вас..и дали сакате да бидете следната Ана, а вашето дете заради кое го трпите сето тоа следниот Ловро....

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ana-magas--prica-o-hrvatici-koja-je-iznevjerila-muzjacki-mentalitet/393310.aspx

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

dali ste zavisni od soping?

Da (40%)

Ne (20%)

Ponekogas (40%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!