Anonimen -> RE: Неизбежен развод (21.1.2012 23:20:27)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880 FIZICKO MALTERETIRANJE ne se trpi ni se opravduva so bilo shto.Tvoeto dete ke te osudi za tvojata nereshitelnost da si go spasish zivotot a ke bide srekni pokraj jaka i zadrava majka.E sega neznam kolku roditelitese zapoznaeni so ova krivicno delo i kolku se spremni da ti pomognat no ako imash i najmala poodrshka od niv bez diskusii i dogovori so nasilnikot vednash da si zaminesh,ke se prijavish vo SOS za semejno nasilstvo ako imash povredi ke odish vo bolnica i ke kazesh jasno i glasno od shto se povredite i lekarot po sluzbena dolznost ke go prijavi vo policija a on ke odgovara krivicno pa ottuka i ke nema nikakva shansa da go zeme deteto duri moze i da mu ogranicat gledanje na istoto.I ne e on(tvojot soprug) toj shto dava ili nedava razvod,toa e rabota na sudot,moze ke potrae no ti i oficijalno ke bidesh slobodna zena! Potpolno se soglasuvam so ova. Bebence, zarem povtorno te udri i ti nisto ne napravi?Modrinkite ne se za krienje i sramenje.Ti ne si kriva za nisto, zapameti go toa, iako toj ke najde iljada nacini za da te obvini, i za zal, so toa samopocituvanje sto go imas, ke te ubedi deka edinstveniot vinovnik si ti. Ne si ni prva, ni posledna koja zapadnala vo zamkata na "emocionalen vampir", toj se hrani so tugata nesreka,taka se cuvstvuva deka toj ja kontrolira situacijata. Toj e nesreken, iskompleksiran,najverojatno nedovolno uspesen, bez prijateli i poddrzka, sto ocigledno, e sprotivno od tebe, stom velis deka imas luge koi te poddrzuvaat.Ova ti go kazuvam bidejki istoto mi se slucuvase i mene.Koga i de se nasmeev, ke najdese pricina da me rasplace. Postojano bese namurten, nesreken, i jas se cuvstvuvav vinovna sto sum ziva i srekna.Eden den mi pukna filmot,sobrav nekoi alista od maloto,kolku sto mozev da nosam,deteto vo race i pravo kaj moite. Tie dva dena sto gi pominavme tamu, a posle i razgovorot na tatko mi so nego go osvestija. Kako da stana drug covek.I posle toa se karavme,no nikogas poveke ne se povtori takva drama. Se nadevam me razbra sto sakam da kazam. Ostavi mu prostor da svati deka moze da ve zagubi zasekogas, a ako ne svati podobro e vie da go zagubite nego. Bebence kako ste sega? Sto vi se slucuva?
|
|
|
|