zapce -> RE: Неизбежен развод (23.12.2011 9:14:54)
|
Навистина многу сум против семејното насислтво, сакале да признаеме или не овде станува збор за семејно насиство, мислам дека можеш да побараш помош од некои организации кои се занимаваат со тоа, вп рилог добри стихови-тажна вистина ДЕНЕС ДОБИВ ЦВЕКИЊА Денес добив цвекиња. Не ми беше ниту роденден, ниту беше некој посебен ден. Сношти ја имавме својата прва караница и Ми кажа многу сурови работи кои ме повредија. Знам дека му е жал и дека не го мислел она што го кажа, Зошто денес ми испрати цвекиња. Денес добив цвекиња. Не ни беше годишнина, ниту беше некој посебен ден. Сношти ме фрли во ѕид и почна да ме гуши. Личеше на нокна мора. Не можев да поверувам дека е реалност. Наутро се разбудив сета огоршена и модра насекаде по телото. Знам дека сигурно му е жал, Зошто денес ми испрати цвекиња. Денес добив цвекиња, а не беше денот на мајката, Ниту било каков особен ден. Сношти ме претепа. Беше полошо од сите поранешни моменти Ако го оставам, што ке правам? Како ке се грижам за моите деца? Што со парите? Се плашам од него, а уште повеке од заминувањето. Знам дека сигурно му е жал, Зошто денес ми испрати цвекиња Денес добив цвекиња. Денес беше посебен ден. Денот на мојот погреб. Сношти конечно ме уби.ме претепа до смрт. Барем да соберев доволно храброст за да го оставам. Денес не ке добиев цвекиња. Еднаш ми беа кажале: Не е битно колку го сакаш тој човек, не е важно колку тој тебе те сака, но ако ја крене раката и те удри.............не е вреден да ја има твојата љубов.
|
|
|
|