RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (14.10.2013 10:43:56)

Ние па си викаме, дај што побрзо да ги направиме уште овие 2 инсеминации за да аплицираме за ваучер [sm=smiley36.gif] измачувачки се, да, и тоа многу, и финансиски, и психички, ама тоа е тоа, некои работи едноставно треба да се прифатат... Не дека немаме надеж за следните, ама мора човек да биде реален и спремен на се. Во некое списание читав интервју со директорката на Фондот и она вика дека досега не одбиле ниедно барање, туку само одложиле за да донесе парот уште некој документ... Има некоја од вас сознание дека на некого му одбиле ваучер?

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (14.10.2013 10:54:51)

Hopeful, во Фондот не одбиваат ако имаш 4 инсеминации и уредна документација, нема зошто да те одбијат.

Може да дозволат без 4 инсеминации во исклучителни случаеви кај парот. Не се секирај, патот е тој, ако во меѓувреме не останеш бремена, ќе си поднесеш доукменти и ќе добиеш ваучер.

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.10.2013 13:23:09)

Denes e sreda sreken den deneska gi podnesov dokumentite go pobarav i Vanco da mi gi pregleda covekot bese prekrasen mi rece deka dokumentacijata mi e uredna i samo mi pobara da napravam fotokopii od zdravstvenite kartici na kopiite mi stavija pecat i mi dadoa brojce, sega so Gospod napred sto pobrzo da go dobijam vaucerot i da pocneme so bockanje. Fala vi najmnogu za site informacii sto mi gi dadovte, gi spremiv site dokumenti i vo fondot pominav odlicno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

iki kiki riki -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.10.2013 15:03:53)

I jas denes gi podnesov dokumentite, bez problem, vo podracnata kaj Crven krst, sega samo koj ke ceka mesec dena [sm=smiley13.gif]

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.10.2013 16:43:21)

I jas denes gi podnesov dokumentite, bez problem, vo podracnata kaj Crven krst, sega samo koj ke ceka mesec dena

I jas isto taka gi podnesov vo podracnata kaj Crven krst kaj plavata tetka bese mnogu fina, odma zavrsiv, nemase guzva i mene mi rekoa deka za mesec dena ke ni odgovorat, ajde pisi ako ima nesto pobrzo zosto jas se nadevam na pobrz odgovor zosto nekoi gi imaat dobieno i za dve nedeli. Ajde so pozitivni misli i ke go dobieme pobrzo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Kade ke go pravis IVF, otkako ke go dobies vaucerot ? Jas pisav deka dodeka go cekam vaucerot pijam mikroginon za da ne gubam vreme, a otkako go dobijam ke pocnam so bockanje, taka da da ne se gubi vreme dogovarajte se so doktorite, tabletite ne se skapi, a dobivas vo vreme, jas i taka trebase da gi pijam dva ciklusa e sega eventualno ako ne treba da gi pies toa doktorot ke ti kaze.

kate.. -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.10.2013 20:33:29)

jas na 9 ovoj mesec gi podnesov pa cekam odgovor se nadevam ke mi javaat pobrugu inaku buterfly 00 iki kiki riki kade ke prAvete invitro pozz i za sto e toa mikroginon

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.10.2013 22:57:53)

Kate ajde sto pobrzo da se pofalime so vaucerite, znae li nekoj kako i koj den se sostanuva komisijata? Inaku jas IVF ke go pravam vo Sistina, a mikroginon se kontraceptivi za odmaranje na jajnicite pa posle pocnuvaat so stimulacii, no se zavisi kako ke proceni doktorot na nekoj ne im davaat. Jas pominuvam niz dolgiot protokol. Ti kade ke pravis?

kate.. -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.10.2013 10:00:22)

mila jas vo drzavna novata ginekologija razgovarav so dr trajkovski mi rece da dobijam vaucerov i pravo kaj nego toj raboti so dr sapunov i taka

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.10.2013 11:53:53)

Kate.., Ikiriki, Buttefrly00 ви посакувам што поскоро да ги добиете ваучерите се ИВФ. Комисијата се состанува во принцип 2 пати неделно и за многу кратко време испраќаат одговор, така што се надевам наскоро ќе добиете. Вашите постови за ИВФ ги префрлив во соодветна тема Вештако оплодување IV дел, каде може со своите искуства да придонесете за другите членки и да ги прочитаат, а и вие може да се информирате за искуствата на другите.

Ви посакувам успех. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

kate.. -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (18.10.2013 20:19:14)

fala loveableme se nadevam ke gi dobieme brzo vaucerite pozz i ti poskauvam se najubavo

sanjaaaa! -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (20.10.2013 22:11:48)

Случајно вчера слушнав на МТВ1 реклама дека од 01 јануари 2014 ќе има бесплатно ин витро за ВТОРО ДЕТЕ.
Дали некој од вас има повеќе информации за тоа и што мислите дали истите документи ќе бидат потребни и истата процедура како и за прво дете? Фала Однапред и браво за оваа иницијатива, има многу парови што сакат и второ дете со ин витро ама финансиската состојба ги одвраќа од желбата. Сега со бесплатното ин витро за второ дете мислам ќе им се исполни желбата на многу фамилии!

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.10.2013 18:18:57)

Сањааа добедојде на форумот, да од 1 јануари 2014 година ќе почне ин-витро за второ дете. Мислам сеуште немаат дефинирано услови, но не е на одмет да се јавиш во Фондот за здравство, на телефоните посочени на сајт и да прашаш, па сподели после со останатите членки. Позз[sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.10.2013 14:15:09)

Девојки, вашите дискусии за матична млеч ги префрлив во темата Рецепт за зголемување на можноста за забременување и таму дадов и свое мислење.

Дискусијата може да ја продолжите таму.[sm=kava.gif]

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.10.2013 23:39:04)

Devojki na koi telefonski broevi se javuvate za da prasate dali ima nekoja informacija okolu odobruvanje za vaucerot, pretpostavuvam deka ne se onie dolu navedeni od 12.30 - 16.30 ostaveni broevi od doktori koi se za informacii za okolu dokumentacijata, pretpostavuvam deka ima nekoj broj kade moze da se informirame i za vakvi raboti, ke moze li onie veke koi pominale niz ova i koi veke se informirale da mi pisat, NAJGOLEMO THANKS

nataly86 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.10.2013 1:48:25)

Информации за новата ин витро постапка секој работен ден од 12.30 до 16.30

- Д-р Ана Митевска 02 3289-053
- Д-р Сандра Пецева 02 3289-012
- Д-р Жаклина Крстевска 02 3289-011
- Д-р Љубомир Ѓеоргиевски 02 3289-010

Jas se javiv na prviott broj i dobiv pozitiven odgovor [sm=smiley36.gif] ajde cekame odgovor sekako pozitiven
Pozdrav

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.10.2013 12:17:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly 00

Devojki na koi telefonski broevi se javuvate za da prasate dali ima nekoja informacija okolu odobruvanje za vaucerot, pretpostavuvam deka ne se onie dolu navedeni od 12.30 - 16.30 ostaveni broevi od doktori koi se za informacii za okolu dokumentacijata, pretpostavuvam deka ima nekoj broj kade moze da se informirame i za vakvi raboti, ke moze li onie veke koi pominale niz ova i koi veke se informirale da mi pisat, NAJGOLEMO THANKS

Истото би ти го препорачала што и Натали. Слободно јави се, многу се фини, можеш и лилно да отидеш и да ги побарш за совет, ќе добиеш точни информации. Позз, со среќа[sm=bravo.gif]

iki kiki riki -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.10.2013 15:30:28)

Mislam deka e rano za odgovor, neli vo isto vreme gi podnesovme dokumentite [sm=smiley36.gif]

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.10.2013 16:37:24)

Можеш и нафеисбук страната на фондот да прашаш што те интересира

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.10.2013 19:43:09)

Mi rekoa deka od slednata nedela ke ima odgovor [sm=smiley1.gif]

tea 88 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (26.10.2013 18:23:04)

pozz do site. i jas sakam da prava ifv e sega neznam dali ima vrska kolku godini sme vo brak. imam slusnato deka pod 3 god odbivale a nie sme godina i pol vo brak ama prethodno se obiduvavme 2 god. da se javam da prasam tamu ke mi kazat? za gabe da ne sobiram dokumenti i da podnesuvam.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (26.10.2013 20:34:23)

Tea 88 добредојде, ИВФ одобруваат со четири направени инсеминации или евентуално лош спермограм или проблем кај жената, не знам ова со годиниве од бракот кој ти го има кажано?[sm=zmeden.gif]

tea 88 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (26.10.2013 23:25:56)

kako sto imam pisano i na dr temi kaj nas dvajcata e se vo red osven prolaktinot koj ne mi se sreduva ednostavno sum rezistentna na bilo koja terapija i endokrinologot vo Skopje mi rece da probam so ifv. e sega jas odam kaj Tase vo Plodnost i toj mi veli kolku vreme sve vo brak demek nema da vi odobrat. jas celo vreme mislam deka treba barem 3-4 gos da si vo brak za da ti odobrat.slucajno deneska ja vidov temata i procitav deka nikoj ne spomenuva nisto za godini i zatoa prasav.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (27.10.2013 7:38:34)

Теа, мораш да имаш 4 инсеминации преку еден циклус, јави се во Фондот, ќе ти објаснат се. Хормоните мора да се во ред за ИВФ, инаку нема да ти одобрат.

Во темата Хормонална рамнотежа услов за бременост можеш да најдеш повеќе информации за твојот проблем. Позз

Melanija RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (27.10.2013 19:43:54)

Постовите поврзани со дискусија за пролактин се префрлени во соодветната тема Хормонална рамнотежа-услов за бременост

kate.. -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.10.2013 1:38:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Можеш и нафеисбук страната на фондот да прашаш што те интересира

moze link

Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>