RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.7.2014 12:11:08)

Kapina, убаво ти вика Хопефул, ехо бараат само ако немаш хистеро-лапаро, а ако имаш првиот пат поднесено, сега не треба да поднесуваш, ќе си го најдат предметот во Фондот. Инаку, кога бараат ехо, тоа не е обично ехо, туку 3Д/4Д ехо. Позз, ајде пуштај ги и ќе чекаме да не известиш за ваучер.

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.7.2014 14:06:49)

Без разлика на хистеро/лапаро бараат ехо. Доколку нема некоја од овие интервенции мора да биде 3D/4D а доколку има хистеро/лапаро може да се приложи обично ехо. Барем мене така ми кажаа кога прашував пред да ги поднесам документите. За да не ме враќаат повторно јас направив 4D. Капина нека ти заврши па после оди на ехо и веднаш поднеси после тоа. Со среќа [sm=bravo.gif]

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.7.2014 15:43:38)

Gotovo e zavrsiv gi pustiv dokumentite na lev jajnik imav1 folikul na desen poveke folikuli Jas imav I hsg pusteno prviot pat I rezultatot od hsg go pustiv I ne bi trebalo da ima problemI

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.7.2014 16:42:02)

Sega poleka poleka pocnuva Zabavata

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (4.7.2014 17:38:40)

A 3D/4D exoto na koj den od ciklusot treba da bide, imate li informacija za toa ili moze da bide bilo koga? [sm=zmeden.gif]

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (4.7.2014 19:30:37)

Sole mislam deka nema nekoe pravilo koga, barem jas ne sum naletala na takva informacija. Koga zakazuvav doktorkata ne mi napomena deka ima nekoe pravilo, pa kaj mene se pogodi da e nekoj den pred ovulacija. Ako nekoja RR ima nekoe drugo soznanie sigurno kje kaze.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (4.7.2014 23:07:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

A 3D/4D exoto na koj den od ciklusot treba da bide, imate li informacija za toa ili moze da bide bilo koga? [sm=zmeden.gif]

На средина на циклус, тогаш најдобро се гледа ситуацијата во матката и јајниците, позз

crnokosa111 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (8.7.2014 23:19:24)

zdravo na site prv pat pisuvam na forumot,no ve sledam nekoe vreme i sakam da ve prasam vo vrska so odgovorot od FZOM za ivf jas gi podadov dokumentite na 03.06 i seuste nemam odgovor vcera i denes zvonev na broevite so gi ima za kontakt na stranata na fzom ama se nepostoecki i mnogu sum veke nestrpliva :)

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.7.2014 0:02:39)

Pisi im na fb stranata na fzom

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.7.2014 0:12:23)

Може и да отидеш до кај нив и со бројчето да прашаш. Ќе стигне наскоро, сигурно [sm=smiley1.gif]

crnokosa111 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.7.2014 0:37:06)

stotuku gi izvestiv preku e-mail za nevalidnite broevi sto im se objaveni pa ke videme dali ke odgovorat :) so srekicka Hopeful isto i mene mi rekoa deka ako go dobijam vaucerot postapkata ke ja pocneme vo septemvri a jas sum so 2 IUI zatoa i sum nestrpliva kakov odgovor ke dobijam

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.7.2014 13:23:49)

Devojki jas vo ponedelnikot gi podnesov dokumentite vo fondot pa zdravje ke cekame i se nadevam na pozitiven odgovor :) So sreka na site sto dobija vauceri :)

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.7.2014 13:54:52)

Crnokosa111, добредојде би сакала повеќе да се дружиш со нас рингерајките на форумот во иднина. На ФЗО треба да одиш во делот на ИВФ десно и кога ќе кликнеш таму, има телефони на докторите задолжени да одговараат меѓу другото и на прашања за пациентите. Тие телефони се валидни и функционираат, за другите не знам....Каде ќе правите ИВФ, кај кој доктор?

Butterfly00, среќно и пишувај кога ќе добиеш ваучер. [sm=bravo.gif]

crnokosa111 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (10.7.2014 1:12:38)

zdravo loveableme RR ...vi blagodaram na pokanata za druzba :) najmnogu bi si pomognale edni na drugi..inaku dobiv e-mail so odgovor od FZOM deka telefonijata ne bila vo funkcija bidejki ja menuvale centralata.a planirame da odime vo remedika kaj dr.Hadzi lega

crnokosa111 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.7.2014 9:31:50)

dobiv izvestuvanje od fondot deka treba da napravam uste 2 inseminacii :( i ove dve li treba da gi napravam so pauza o 3 ciklusa od edna do druga ?

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.7.2014 10:07:39)

Da da I na mene prviot pat mi pobaraa 2 inseminacii

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.7.2014 21:54:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: crnokosa111

dobiv izvestuvanje od fondot deka treba da napravam uste 2 inseminacii :( i ove dve li treba da gi napravam so pauza o 3 ciklusa od edna do druga ?

Побарај упат за ГАК и со нив договори се за инсеминациите, преку еден циклус е, не е скапо и полесно ќе пројдеш, позз

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (14.7.2014 19:26:05)

negde go procitav prasanjeto na nekoja ringerajka dali obrazecot moze da si go isprintame sami ili mora od fondot da se zeme no ne procitav odgovor a I mene me interesira istoto, pisete koj znae... pozdravce

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (14.7.2014 20:45:37)

Слободно можеш да го испечатиш, не мора од таму да го земаш. Со среќа [sm=smiley1.gif]

orchid7 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.7.2014 9:16:29)

Zdravo na site,

Se obiduvam nekolku dena da ja dobijam Daniela od FZOM, megutoa nikoj ne se javuva.
Dali mozebi nekoj uspeal da ja kontaktira?
Dokumentite gi podnesov na 18.06 pa sega nestrplivo cekam vesti.

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.7.2014 10:33:16)

Rano ti e uste jas cekav prviot pat 1 I pol mesec da mi stigne resenieto

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.7.2014 12:12:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: orchid7

Zdravo na site,

Se obiduvam nekolku dena da ja dobijam Daniela od FZOM, megutoa nikoj ne se javuva.
Dali mozebi nekoj uspeal da ja kontaktira?
Dokumentite gi podnesov na 18.06 pa sega nestrplivo cekam vesti.

Orchid7, обично 1 месец и нешто им треба да решат, биди упорна таму се луѓето ќе ти се јават, јас некни бев за решението, таму беше девојчето не знам дали е истото што ти треба тебе, позз

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.7.2014 14:09:52)

sasaiciko, твојот пост е префрлен во Денес го добив позитивниот одговор.

orchid7 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.7.2014 12:33:11)

Ги добив денеска во Фондот, известувањето ми го испратиле во понеделникот по пошта [sm=smiley1.gif] што значи дека се доста ажурни и одговараат дури и за пократко од месец дена.
Дополнително треба да направам 4Д и ТСХ и се надевам дека после ќе биде се во ред.
Поздрав до сите!

Milicka 30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.7.2014 10:12:39)

Девојки имате ли други броеви од фондот освен тие 4 кои се веб страната, цело време се јавувам во време од 12 30-16 ама никој не ми се јавува, пратив и маил ама ништо. Поздрав

Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>