Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (31.7.2014 23:46:41)
|
lanicka30, ама скроз знам како се чувствуваш, верувај ми. Ќе биде, мора да се трудиме и да бидеме упорни и сконцентрирани, нема откажување. И мене ме убива тоа што секој проклет месец е истото - тоа па тоа, и исчекувањето да добиеш, и самото добивање и целиот тој емотивен rollercoaster и језиво е, на никого не му го посакувам. Мора да бидеме јаки и да бидеме фокусирани на целта. Знам дека ти е тешко, знам дека ти се чини дека се нешто сопки ти се појавуваат, но ете, важно сте се одлучиле за ивф, важно ги имате сите документи и за еден или два месеци повеќе или помалку не менува. Ние ги брзавме инсеминациите и ги завршивме во јануари, па додека да собереме документи, додека да добиеме ваучер и еве да почнеме, фати уште повеќе од пола година. Ако е само до пролактинот - батали, почекај уште еден месец, не се клукај од одма со апчиња и за следното испитување пробај да бидеш поолабавена - легни порано, не јади вечерта, мирувај пред самиот тест, исклучи се од околината. Кај биле пет години, ќе помине уште еден месец и ќе поднесете, не се секирај! Ние сме тука со тебе и ти праќаме позитивна енергија да истраеш [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|