RE: Вештачко оплодување (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Olivia -> RE: Вештачко оплодување (18.10.2010 20:36:13)

Eli fala i na tebe za podrskata...pozdrav

puze -> RE: Вештачко оплодување (18.10.2010 23:04:38)

jove ti posakuvam uspeh vo in vitroto i samo pozitivno razmisluvaj gospod e so tebe se najubavo ti posakuvame

lilita -> RE: Вештачко оплодување (19.10.2010 10:59:23)

Mareto,bi te prasala kakva terapija primas momentalno,jas posle trnsferot zemam proginova,utrogestan,folna kiselina i aspirin.
Ako zemas utrogestan,dali gi pies ili gi stavas vaginalno?
Kako si ovie dena?
Ajde,uste malku i ke znaes na sto si .Ti posakuvam [sm=modricrtici.gif]

lovely30 -> RE: Вештачко оплодување (19.10.2010 18:00:08)

Mareto,bi te prasala kakva terapija primas momentalno,jas posle trnsferot zemam proginova,utrogestan,folna kiselina i aspirin.
Kako si ovie dena?
Ajde,uste malku i ke znaes na sto si .Ti posakuvam

Lilita tebe doktorot shto ti kaza kako da gi primash Utrogestanot?????? jas imam 3 invitra praveno u Sistina i Utrogestanot pred transferot se pie samo togash a inace sekogash se stava vaginalno nikogash oralno,osven ako si negde izlezena i nesi u sostojba da go stavish vaginalno. t.e. da se praktikuva da se koristi vaginalno poveke otkolku oralno. Ali sepak prashajsigo doktorot shto ti go praveshe invitroto. pozz do site i daj boze site shto cekate rezultati i onie shto pocnuvaat so INF ili Insiminacija da gi docekate tie dve posakuvani crticki [sm=rozacrtici.gif] [sm=modricrtici.gif] [sm=duda.gif]

cleo -> RE: Вештачко оплодување (19.10.2010 18:09:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilita

Kako si ovie dena?
Ajde,uste malku i ke znaes na sto si .Ti posakuvam [sm=modricrtici.gif]

Lilita mila, zosto ja pies Progynovata? Vo Sistina si ili...? Pozdrav

siki1 -> RE: Вештачко оплодување (19.10.2010 18:45:13)

zdravo rr.dolgo veme bef otsutna zasto bef nadvor od drzavava nasa,bef da soberam nekoj dinar za ivf.i sega se vratif posle eden mesec zasto tolku mi imaa dadeno od narabota.NO.odgovor od fondot dobif i mi baraat uste ultra zvuk na zenski genitalni organi so folikulometrijai uste pisuva vaka.>ZA DA SE POTVRDI NAODOT,DA SE NAPRAVI USTE EDNO TESE NA KLINIKA ZA UROLOGIJAILI VO USTANOVA KADE IMA MOZNOST ZA KRIOPREZERVACIJA,NO RAZLICNA OD TAA KADE SE NAPRAVENI PRETHODNITE!!!!!!!!epa dragi moi rr neli ova e apsurd.mm go ima toa tese praveno tri pati i sega imam i zamrznati vo bitola kaj tase,no zosto pak da se secemm koga jas veke imm so sto da pravam.moslam se raboti za nedoverba.ama mojot mas nema deset madinja,,,,,,prostete malku na izrazot mnogu sum nervozna,ova se vika ne davame ama jas ke odam do kraj.poz do site I CESTITKI DO SITE NOVI BREMENI OD SE SRCE SE NADEVAME EDEN DEN KE PRIMAME I NIE VAKVI CESTITKI[sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

pinokio2010 -> RE: Вештачко оплодување (19.10.2010 19:31:18)

Siki1 mila, sekako deka vo najskoro vreme i na vas ke vi cestitame. Bidi pozitivna i se ke bide. Ne se nerviraj za tie od Fondot, ne se kako treba pusti gi, ne gledas denes ja ukinaa pomosta za Filip Vtori..

cika -> RE: Вештачко оплодување (19.10.2010 22:27:22)

babydoll  dali nauci nesto mila za donacija ,ako dozna nesto pisi te molam pozdrav4e do site rr i vi posakuvam se najubavo

wannna baby -> RE: Вештачко оплодување (19.10.2010 22:34:20)

Relativno nova sum na stranava. Prijatno sum iznenadena od tolkava bliskost i podrska megu site korisnici. Mojata storija e slednava: po skoro 3 godini obiduvanje da dobieme bebe, 3 inseminacii-neuspesni, dijagnosticka laparaskopija i histeroskopija, so uredni rezultati i nikakvi medicinski precki za da zatrudnam a sepak uste nisto, pocnav da razmisluvam za IVF. Na ovoj sajt naidov na mnogu slicni 'sudbini" . se nadevam na dolgo druzenje [sm=smiley1.gif]

cleo -> RE: Вештачко оплодување (19.10.2010 22:46:08)

ИЗВОРНА ПОРАКА: wannna baby

Relativno nova sum na stranava. Prijatno sum iznenadena od tolkava bliskost i podrska megu site korisnici. Mojata storija e slednava: po skoro 3 godini obiduvanje da dobieme bebe, 3 inseminacii-neuspesni, dijagnosticka laparaskopija i histeroskopija, so uredni rezultati i nikakvi medicinski precki za da zatrudnam a sepak uste nisto, pocnav da razmisluvam za IVF. Na ovoj sajt naidov na mnogu slicni 'sudbini" . se nadevam na dolgo druzenje [sm=smiley1.gif]

Milicka dobredojde na forumot, ti posakuvam prijatna druzba so site Ringerajki, se nadevam ke ti bide mnogu prijatno. Eve me mene vednas so nekolku prasanja za tebe. Moze li nakratko da mi objasnis sto se toa laparoskopija i histeroskopija i koja im e celta? Kade gi pravese i kolku cinat? Dali se toa bolni metodi i dali treba da se lezi posle toa? Mila, mnogu bi ti bila blagodarna za odgovorite. Te pozdravuvam

pinokio2010 -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 0:05:27)

Cleo,Ke ti odgovoram jas posto te gledam si online.Jas gi imam i dvete praveno. Laparoskopija e hirurska intervencija kade preku malecki dupcinja na stomakot so pomos na instrumenti ti ja gledaat vnatresnosta na utrobata i dokolku ima potreba preku istite vrsat intervencii(otstranuvanje cisti, priraslici isl), a histeroskopija e kade direktno preku grloto vleguvaat so instrument vo matkata i ja gledaat dali imas polipi, miomi, pregradi i po potreba se vadi. Pri laparoskopijata jas lezev vo bolnica dva dena, a koga pravev histeroskopija uste istiot den me pustija doma. I kaj dvete ne boli zosto se pravat so opsta anestezija, histeroto moze malku da imas posle grcevi kako koga imas dobieno, i da krvaris den-dva, zavisi, a lapar.te boli malku ranickite kaj sto se rezovite, ama i toa ne e strasno so Ketonalce si kako nova.
Pozz mila i prasaj se sto te interesira.

wanna baby se nadevam ne se lutis sto odgovoriv mesto tebe,a  ako se lutis te molam izvini. Ti posakuvam toplo dobredojde i vo najskoro vreme da se prefrlis na drugiot forum " bremenost" [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image]

cleo -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 0:09:56)

Blagodaram mnogu Pinokio. Mozebi i ajs ke se odlucam za ovie postapki, po preporaka na eden nas golem specijalist za ovie raboti, pa zatoa me interesira. Ima mnogu podatoci deka posle izvrsenite postapki na laparo i histero mnogu brzo i lesno se zabremenuva. Dali si slusnala za ova i koe e tvoeto mislenje? Pa ajde so Gospod napred za site sto cekaat [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

pinokio2010 -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 0:16:42)

Sekako deka gi zgolemuva sansite za zabremenuvanje, bidejki ako imalo nekoja precka pr.pregrada vo matkata ili polip koi onevozmozuvaat vgnezduvanje na embrionot ili gi sprecuvaat spermatozoidite da vlezat vo jajcevodite i da ja oplodat jajce-kletkata tie se otstranuvaat. Isto, so laparosk.se proveruva i proodnosta na kanalite i toa e za toa vsusnost najsigurna metoda i ako se zatnati se odzatnuvaat. Mnogu zeni posle ovie intervencii vednas ostanale bremeni, bidejki uste idniot mesec mozes da se obiduvas za [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]

wannna baby -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 8:35:39)

Nema nikakvo lutenje [sm=smiley1.gif]
Blagodaram na toploto dobredojde
ИЗВОРНА ПОРАКА: pinokio2010

Cleo,Ke ti odgovoram jas posto te gledam si online.Jas gi imam i dvete praveno. Laparoskopija e hirurska intervencija kade preku malecki dupcinja na stomakot so pomos na instrumenti ti ja gledaat vnatresnosta na utrobata i dokolku ima potreba preku istite vrsat intervencii(otstranuvanje cisti, priraslici isl), a histeroskopija e kade direktno preku grloto vleguvaat so instrument vo matkata i ja gledaat dali imas polipi, miomi, pregradi i po potreba se vadi. Pri laparoskopijata jas lezev vo bolnica dva dena, a koga pravev histeroskopija uste istiot den me pustija doma. I kaj dvete ne boli zosto se pravat so opsta anestezija, histeroto moze malku da imas posle grcevi kako koga imas dobieno, i da krvaris den-dva, zavisi, a lapar.te boli malku ranickite kaj sto se rezovite, ama i toa ne e strasno so Ketonalce si kako nova.
Pozz mila i prasaj se sto te interesira.

wanna baby se nadevam ne se lutis sto odgovoriv mesto tebe,a  ako se lutis te molam izvini. Ti posakuvam toplo dobredojde i vo najskoro vreme da se prefrlis na drugiot forum " bremenost" [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozica.gif[/image]

vezilka RR -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 8:43:41)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

Blagodaram mnogu Pinokio. Mozebi i ajs ke se odlucam za ovie postapki, po preporaka na eden nas golem specijalist za ovie raboti, pa zatoa me interesira. Ima mnogu podatoci deka posle izvrsenite postapki na laparo i histero mnogu brzo i lesno se zabremenuva. Dali si slusnala za ova i koe e tvoeto mislenje? Pa ajde so Gospod napred za site sto cekaat [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

Cleo, поздрав и од мене. И посекако да си пробаш кога веќе ти препорачале таков зафат, а еве ме мене како пример дека после лапароскопијата и хистерокопијата останав бремена..Иначе воопшто не се болни зафатите бидејќи се под анестезија нели, и се лежи замо неколку дена..Ајде имај верба..

babydoll -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 9:35:40)

draga cika   ke ti napisam se vo privatna poraka procitaj

velikadepolovska -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 9:41:24)

zdr mene zavcera i vcera mi pravea dve inseminacii po red i sega treba da pijam priimalut nor i posle deset dena treba da napravam beta hcg

kik@ -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 13:02:53)

Velikadepolovska ajde so sreka da e stiskame palci za tebe da ne izraduvas so [sm=rozacrtici.gif].Sega samo hrabro i napred.[sm=smiley1.gif]

wannna baby -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 14:50:32)

Draga Cleo, kako sto gledam i citam Pinokio 2010 ti ima ubavo objasneto za larp i histeroskopija. Pa jas nakratko ke ja nadopolnam. Jas za pravev vo edna postapka i laparoskopija i histeroskopija. Podobro e spored mene i dvete proceduri da se izvrsat vo edna postapka, i sekako edna opsta anestezija. Ja pravev vo Drzavna lani vo noemvri kaj dr. Dimitrov i dr.Tofovski. Lezev vo bolnoca 1 den i 1 vecer. Imav samo priraslici na jajnicite koi bea odstraneti. Se drugo bese ok. Jas sum primer deka i po edna godina od ovoj zafat ne ostanav trudna. I sega imam uste 2 inseminacii pa ako ne bide nisto ke odam na IVF. No nemoj mojot primer da te obeshrabruva imam drugarka koj posle laparas. i histerosk. (so koja i odstranija septum) ostana trudna za 5 meseci[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley20.gif[/image] I taa ja pravese kaj Dimitrov.  Vo drzavna procedurata ke te cini okolu 50 evra so sini kartoni a vo privatnite okolu mislam 1000 evra.
Ne boli samo malu moze da custvuvas otecenost vo predelot na stomakot.
Se nadevam deka ti pomognav

wannna baby -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 14:53:47)

Te molam kazi mi nesto poveke za priimalut nor zosto ti go prepisaa?
Blagodaram
ИЗВОРНА ПОРАКА: velikadepolovska

zdr mene zavcera i vcera mi pravea dve inseminacii po red i sega treba da pijam priimalut nor i posle deset dena treba da napravam beta hcg

velikadepolovska -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 17:40:58)

primalut nor sodrzat progesteron za zacuvuvanje na plodot

siki1 -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 18:02:32)

isto i mene me interesira koj znae kako odi postapkata so donor.dali plaka fondot.koj ke razbere prf neka pisuva[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

cleo -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 18:23:16)

ИЗВОРНА ПОРАКА: wannna baby

Draga Cleo, kako sto gledam i citam Pinokio 2010 ti ima ubavo objasneto za larp i histeroskopija. Pa jas nakratko ke ja nadopolnam. Jas za pravev vo edna postapka i laparoskopija i histeroskopija. Podobro e spored mene i dvete proceduri da se izvrsat vo edna postapka, i sekako edna opsta anestezija. Ja pravev vo Drzavna lani vo noemvri kaj dr. Dimitrov i dr.Tofovski. Lezev vo bolnoca 1 den i 1 vecer. Imav samo priraslici na jajnicite koi bea odstraneti. Se drugo bese ok. Jas sum primer deka i po edna godina od ovoj zafat ne ostanav trudna. I sega imam uste 2 inseminacii pa ako ne bide nisto ke odam na IVF. No nemoj mojot primer da te obeshrabruva imam drugarka koj posle laparas. i histerosk. (so koja i odstranija septum) ostana trudna za 5 meseci[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley20.gif[/image] I taa ja pravese kaj Dimitrov.  Vo drzavna procedurata ke te cini okolu 50 evra so sini kartoni a vo privatnite okolu mislam 1000 evra.
Ne boli samo malu moze da custvuvas otecenost vo predelot na stomakot.
Se nadevam deka ti pomognav

Fala i na tebe za odgovorot. No, me interesira dali ovie postapki imaat efekt ako faktorot za sterilitet e jasen, primer kaj mene e pco i anovulatorni ciklusi. Znaci kako i da e jas ke treba da primam hormonalna terapija zaradi ovulacijata. Pozdrav i fala uste ednas

pinokio2010 -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 20:09:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

Fala i na tebe za odgovorot. No, me interesira dali ovie postapki imaat efekt ako faktorot za sterilitet e jasen, primer kaj mene e pco i anovulatorni ciklusi. Znaci kako i da e jas ke treba da primam hormonalna terapija zaradi ovulacijata. Pozdrav i fala uste ednas

Ah mislam deka i vo toj slucaj laparoto moze da pomogne, bidejki kaj PCOS se vrsi drilling (busenje) na jajnicite. Dali i posle toa ke primas lekovi ili ne i ne e tolku strasno, bidejki i nie sto nemam ePCOS primame lekovi kako Klomifen za pozreli jajcekletki koi ke dadat podobri embrioni. A histeroto mislam deka e cisto dijagnosticki, samo da se vidi dali matkata e so normalna golemina i oblik.

velikadepolovska -> RE: Вештачко оплодување (20.10.2010 22:18:04)

fala ti kik@ za podrskata daj boze site eden den da gi zdogledame dvete[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] crticki inaku i jas pravev laparo i histeroskopija vo drzavnabolnica mene mi ja pravese dr jadranka pred edna godina i so sino kartonce    plativ 2200 denari

Страница: <<   < Претходна страница  64 65 [66] 67 68   Следна страница >   >>