Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.6.2011 12:41:11
miana
Da da blagodaram..Denes bev na pregled i fala mu na gospod vo red sme i nema potreba od ponatamosni biohemiski skrininzi...Nekako mi e polesno denes imav prilika podolgo vreme da si go gledam bebeto na ekranot i mnogu mi e obavo.Cel den si se smeskam... Taman se konsultirav i za odmog so d-rot..Smeam da letam so avion i toa me izraduva zosto imame takva namera...
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.6.2011 13:08:13
mila28
миана која недела си 12?? и која недела планираш да патуваш и каде ако не е тајна и ние планираме меѓутоа искрено малку ми е страв..од промена на клима а и од самиот пат
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.6.2011 16:11:45
miana
12 ta nedela i tri dena sum bremena..Ke letam so avion vo Turcija i ginekologot mi go odobri toa...Najdobro vreme za patuvanje vo bremensta e vtoriot trimestar...Najrizicno e prite tri meseci i polsednite a site znaeme zosto...Znaci ako si vo votr trimestar slobodno mozes da patuvas..Ako patuvas so kola i ako patot e dolg ne e loso pocesto da pravite pauza da gi ispravas nozete,a avionot e dozvolen i najpreporacan zosto po kratko trae a i pokomoten si...Slobodno da patuvas i da vi kazam deka za bremeni zeni ne se preporacuva plivanje vo bazen ( nikako ) ezero isto taka ( ne ) samo more e preporaclivo...Isto taka ne smeete da sedite vo polneta kada i da izbenuvate dogo izlozenost na sonce... Mislam deka na nekoi im pomognav..Pozdrav
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.6.2011 14:47:38
mama_06
Здраво р-рајки Бремена сум околу 7 недели ама ме загрижува тоа што воопшто не се чувствувам поинаку. Имено, нити ми се повраќа, нити ме боли нешто, нити ми се гади од некаква храна....Чудно ми е и малку се плашам, на контрола треба да одам наредната недела а до тогаш Ве молам да ми помогнете со вашите искуства, како ви беше во првото тромесечие од бременоста.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.6.2011 15:54:30
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama_06
Здраво р-рајки Бремена сум околу 7 недели ама ме загрижува тоа што воопшто не се чувствувам поинаку. Имено, нити ми се повраќа, нити ме боли нешто, нити ми се гади од некаква храна....Чудно ми е и малку се плашам, на контрола треба да одам наредната недела а до тогаш Ве молам да ми помогнете со вашите искуства, како ви беше во првото тромесечие од бременоста.
Не грижи се и јас немав никакви симтоми, освен што мнооооооооогу спиев и ме болеа градите. Биди среќна додека не повраќаш, не ти се гади од јадења
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 12.6.2011 19:17:03
Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond
Не грижи се и јас немав никакви симтоми, освен што мнооооооооогу спиев и ме болеа градите. Биди среќна додека не повраќаш, не ти се гади од јадења
Istiot slucaj bev i jas, nitu losenje nitu povrakanje, e nekade okolu 12-13 nedela nastinav i togas samo sto povrativ i samo spiev pa posle sleduvaa kiselinite pa pak miren period koga polna energija koga ic i taka A gradite i sega znaat da me dobolat mislam da mi se poosetlivi na dopir iako za nekoj den vleguvam vo 3 tromesecje. Sto vika Blond bidi srekna duri ne povrakas i ne ti se gadi, site posakuvaat takva bemenost
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.6.2011 9:04:16
mila28
мама_06 и јас кога бев 6-7 недела немамв никакви симптоми и постојано се фалев како ми е супер како не ми с елоши...па затпоа после како за инат од 8ма до 11 неддела секој ден ми се лошеше, ме болеа градите ме будеа во сред спиење, глава од време навреме..... така да уживај и биди среќна што супер се чувствуваш. сега сум 12 недела и повторно немам никакви симптоми..што малку ме плаши меѓутоа нормално е да се ублажат посе 3 месец
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.6.2011 10:01:01
sspasovska
Zdravo:)Jas sum 10 nedela i nemam nekoe losenje,samo sto mocam 100 pati vo tekot na nokta i navecer mi e namaleno spienjeto i da levata grada me kine.Drugata nedela idam za brisevi,pa so dobra misla,poz:)
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.6.2011 15:02:51
mama_06
Ste imale li kafeav iscedok vo prvo tromesecie? Nisto ne me boli, po internet citam deka e toa normalno deka e stara krv, no me fakja nekoj strav? Vo ponedelnik odam na kontrola, pa ke vidam sto i kako e.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 20.6.2011 9:22:02
fanicka
Zdravo na site, da se prijavam i jas na ovoj forum, denes mi zavrsuva 4 nedela od utre pocnuvam 5. Povra'am od vcera mi se gadi i sabajlevo povrativ i sega ne mozam nisto da jadam. Neli e mnogu rano za povrakanje, ili se vo prasanje na sto se somneva dr ne znam. Koga se gleda postavenosta na plodot, d-r mi rece narednata nedela na pocetokot na 6 nedela da odam na UZ dali ke se vidi dali e bliznacka ili so edno i dali se slusa srceto.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 20.6.2011 9:45:59
blond
Ste imale li kafeav iscedok vo prvo tromesecie? Nisto ne me boli, po internet citam deka e toa normalno deka e stara krv, no me fakja nekoj strav? Vo ponedelnik odam na kontrola, pa ke vidam sto i kako e.
Јас имав привремени кафеави исцедоци и секогаш кога и да имав веднаш на доктор летав. Не сакам да те плашам, ама подобро отиди на лекар, нека те погледне, може и некои вагиналетки да ти даде за поддршка на бременоста.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 20.6.2011 11:19:12
mila28
Здраво женски јас денес бев на 4д скрининг за нухален набор и се помина супер, се е во норамла бебчето си мрткаше и играше, така да ми рекоа дека нема потреба од приска1. Од денес се селам во второ тромесечје, на вас ви посакувам исто добри резулатати од скрининг и се читаме во 2 тромесечје...
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 21.6.2011 9:06:46
mama_06
Добро утро девојки! Само да ви кажам дека бев на лекар да видам што е работата со исцедокот, излезе дека е се во ред, нормално си е тоа било имплантационо. Бебушот е супер, му го видов срценцето како му чука и сега летаме, и јас и мм Е сега, др ми кажа дека засега бебето ми е долу, но да не се секирам...ништо страшно. Сепак, јас ќе си внимавам на себе. Ве гушкам
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 1.7.2011 22:10:30
ljupkaja
zdr jas sum edinaeseta nedela i uste od pocetokot imam bolki koi sto prestanaa okolu devetata nedela no eve ovie dva dena imam nekako postojano bolki ne mnogu jaki ,vo sredata bev na pregled se e vo red so plodot no eve ovie dva dena gi osekam bolkite,doktorkata mi veli deka e normalno da me boli bidejki se siri matkata no jas sum postojano so nekoj strav poradi prethodni spontani i mislam deka sum edna od ponestrplivite trudnici i do sega sum bila devet pati na eho skoro sekoja nedela od cetvtra nedela bremenost,dali ima i nekoja druga trudnica koja ima bolki vo edinaeseta nedela
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 8.7.2011 17:29:03
liljak
lupka se ke bide dobro no i jas zavrsuvam so spontani abortusi...mila sakam da te prasam so ispituvanja napravi za spontanite i pod sto lekarstava si sega za pak da ne se pedizvika...pozzz
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.7.2011 0:00:47
lindicka
Zdravo na site. Sakam da ve prasam dali ste patuvale vo prvoto tromesecje, 6, 7, 8 gestaciska nedela ili odele na odmor? Dali ste imale problemi za vreme na patuvanjeto? Blagodaram
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.7.2011 11:23:16
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka
Zdravo na site. Sakam da ve prasam dali ste patuvale vo prvoto tromesecje, 6, 7, 8 gestaciska nedela ili odele na odmor? Dali ste imale problemi za vreme na patuvanjeto? Blagodaram
линдичка јас патував до тунис преку белград негде околу 9-10 недела. Значи возење до Бг натаму и наваму а од таму со авион. Гинекологот ми рече дека нема да има никаков проблем. И немаше! Слободно уживај си, ќе си биде супер кога мама е задоволна
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 9.7.2011 18:44:29
blond
Се зависи од организмот и од самата бременост. Ако гинекологот што ти ја води бременоста ти дозволи да патуваш и ако ти се чувствуваш спремна за патување-тогаш зошто да не.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.7.2011 13:45:47
Happy mummy
Zdravo na site idni mamicki i onie koi veke im se raduvaat na svoite bebenca Jas sum nova na forumov,bidejki sum i nova vo bremenosta .Bremena sum,spored kalendarot na bremenosta,okolu 5-6 nedeli,Bremenosta ja potvrdiv pred nekolku dena so pomos na test i iako vo prv moment bev zbuneta i so pomesani emocii,sega sum srekna i edvaj cekam da odam na ginekolog i da go napravam prviot eho pregled.Sakam da ve prasam za sovet,onie poiskusnite,da mi kazete koga e najdobar termin za prviot ginekoloski pregled? Se nadevam ke imame interesna koverzacija i spodeluvanje na iskustva. Pozdravce
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.7.2011 13:51:08
arh_diz
Dobredojde Happy Mammy na RR Ti posakuvam ubava i lesna bremenost Peviot ginekoloski pregled obicno se pravi koga ke se doznae deka si bremena.E sega ako sakas da go slusnes i srcenceto pocekaj uste edna nedela
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.7.2011 13:58:05
Happy mummy
Ti blagodaram arh_diz na odgovoeot. Da,sakam da go slusnam srcenceto uste na prviot pregled,pa zatoa verojatno ke pocekam uste edna nedela. No i samata neznam kako ke izdrzam! Premnogu sum vozbudena i vo iscekuvanje!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 16.7.2011 18:13:56
te sakam
Здраво молички труднички :)))) Како сте ми? Еве пред некој ден ми потврдија и мене бременост и тоа некаде околу 5 недела и сум многу срекна прва бременост ми е ... од симптоми имам болки во гради, гадење ама во одредени делови од денот,и сл... Сакам да прашам дали е нормално имам некои благи болки во стомакот и како воден исцедок има ли некој со ваков исцедок? И сакам да прашам какви лекарства ви препишаа, мене гинекологот ми препиша фолна киселина бедоксин витамон Ц и Дабростон поради благите болки во стомакот,,,,плиссс некој нека ми објасни со вакво искуство.. Поздравчееееее
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 16.7.2011 19:15:33
sladjana ms
ИЗВОРНА ПОРАКА: te sakam
Здраво молички труднички :)))) Како сте ми? Еве пред некој ден ми потврдија и мене бременост и тоа некаде околу 5 недела и сум многу срекна прва бременост ми е ... од симптоми имам болки во гради, гадење ама во одредени делови од денот,и сл... Сакам да прашам дали е нормално имам некои благи болки во стомакот и како воден исцедок има ли некој со ваков исцедок? И сакам да прашам какви лекарства ви препишаа, мене гинекологот ми препиша фолна киселина бедоксин витамон Ц и Дабростон поради благите болки во стомакот,,,,плиссс некој нека ми објасни со вакво искуство.. Поздравчееееее
Zdravo te sakam i dobro ni dojde vo drustvoto na .Sto se odnesuva do iscedokot i jas go imav na pocetokot vodenest,a sega(25 nedela) malku pogust i zoltenikav i pokraj toa sto mikrobioloskite brisevi i papot mi se uredni.Kako i da e vo 13 nedela ke pravis brisevi ike vidis dali e se vo red,a sto se odnesuva do vitaminive isto i jas vo prvoto tromesecie piev folna i dabroston za podrska na bremenosta bidejki ostanav po pat na inseminacija.Se sto ti prepisal dr. ke si pies i mislam deka e dovolno ova za prvo tromesecie.Ti posakuvam lesna bremenost i pozdrav!