|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
2.8.2011 8:38:47   
arh_diz
Dokolku ti rekle deka dimenziite se vo red nemas potreba da panicis. Stom ti zavrsilo krvarenjeto ne e nisto strasno uzivaj si vo bremenosta i ne se opteretuvaj mnogu

Биди тоа што си

(Одговор на членот guci guci)
Непосредна врска до пораките: 851
2.8.2011 10:29:42   
kuklica
Nie pa dve nedeli posle prvata kontola si bevne pak da ne vidi doktorkata i gleda edno srcence kaj sto cuka dolgo 21mm vo 8 nedela user posted image user posted image user posted image ( a vo 6 bese 9mm) i doktorkata vika pa vie ste kako za 10 nedela ke ima golemo user posted image ama rece deka moze i da se izednaci ponataka vo narednite meseci.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 852
3.8.2011 17:24:00   
guci guci
Ej, ne se panicete mamicki.....cim ima srceva reakcija se e vo red:)

(Одговор на членот ping)
Непосредна врска до пораките: 853
3.8.2011 17:26:16   
guci guci
Fala vi mamicki mnogu me tesite mnogu
Ve sakam :)

(Одговор на членот kuklica)
Непосредна врска до пораките: 854
4.8.2011 2:15:10   
Anonimen
zdravo.jas sum nova ovde,ne sum sigurna koja nedela sum.mislam deka sum pette.ke odam ovaa nedela kaj mojot doktor da mi potvrde.denovive koga ke izlezam navecer imam treski,mnogu mi e studeni iako sum dobro oblecena.dali toa e zatoa sto sum poosetliva ili pak nekoja druga reakcija.dali na nekogo mu se slucilo da ima vakvi treski i dali spored vas e normalno.fala vi:)

(Одговор на членот Палешка РР)
  Непосредна врска до пораките: 855
9.8.2011 16:54:18   
Julie1
Трудници од прво тромесечје, дали се пријавивте за пакет подароци?

КЛИК

< Поракaта ја уредил Admin -- 9.8.2011 17:11:31 >

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 856
12.8.2011 17:20:16   
te sakam
Здраво милички труднички!!!!!
Како сте ми? Ајде нешто не нема ајде да бидаме пактивни..
Јас денес бев на преглде и ми потврдија дека веке сум 9.5 недели и бебпчето е 25,9 мм и мин кажаа дека се е во редuser posted image
Па сакам да прашам дали некој знаее да ми каже кога точно се прави крвна слика, бидејки мојата докторка ми зема крв само за крвна група, а за останата ми рече после месец дена...поздравче до сите и се најубаво

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 857
12.8.2011 22:46:48   
snekica
Dragi moi!
Site problemcinja sto se spomenati ke isceznat so prviot plac na vaseto i moe bebence,samo pozitivna misla i redovno sledenje-kontroli. Sekoj slucaj e zaseben, sepak denes me smiri ovoj forum zosto procitav deka ne se retki slucaite so baktrii vo urinata (sto mi najdoa minatate nedela) i ne se taka strasni. Inaku sum vo sedmata nedela i imam potajni stravovi sto se povrzani so prethodni losi iskustva(dva spontani i edna vonmatericna bremenost).

(Одговор на членот te sakam)
Непосредна врска до пораките: 858
12.8.2011 22:49:26   
snekica

mislam deka krvna slika se pravi vo sekoe vreme, nema odreden period , so prvata bremenost ja pravev skoro sekoj mesec!Ubavo e da imas soznanie kako za krvta taka i za mokracata.

(Одговор на членот snekica)
Непосредна врска до пораките: 859
15.8.2011 14:07:37   
Happy mummy
Jas sum veke 11 nedela,a prva krvna slika napraviv na neceli 9 nedeli.Nema steta koga i da se napravi krvna slika.Inaku veke se blisi krajot na prvoto tromesecije i se raduvam sto skoro go pominav krizniot period od 3 meseci.Inaku na pregled ke odam posle 12 nedela i toj pregled bil mnogu vazen za da se utvrdi dali bebeto pravilno se razviva.Iako imam pozitivni misli i se nadevam na najdobro,sepak edvaj cekam da pomine i toj pregled i da go vidam bebceto veke znacitelno porasnato.
Pozdrav do site moi "koleski",pa se citame naskoro user posted image

(Одговор на членот snekica)
Непосредна врска до пораките: 860
15.8.2011 15:14:14   
marta8
Jas sum vo 12 nedela i treba da odam na pregled da napravam skrining i mikrobioloski ispituvanja inaku imav ovie tei meseci mnogu macnini i mnogu povrakav duri i slabev 4 kila inaku sega postepeno macninite se gubata se nadevam deka ke mi bide dobro.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 861
16.8.2011 0:54:49   
Happy mummy
Jas nemav voopsto macnini,povrativ samo ednas,no za taa smetka veke sum poravena 4 kilauser posted image Ako prodolzam so ova tempo,tesko mene.

(Одговор на членот marta8)
Непосредна врска до пораките: 862
20.8.2011 15:01:48   
te sakam
Здраво милички труднички!!!!!!!!!!
Како иде? Кај мене е добро дај боже се да е такаuser posted image
Marta8 какво бе тоа испитување skrining и кога точно се прави:
Лелеее Happy mammy и ти како мене добро си почнала со килажата и ја сум во 11 недела и имам веке 3-4 кг ставенко на мене :)))ама ајде нека е добро бебушот друго не е важно, дате праѓам со колку кг стартуваше колку си вискока, јас страртував со оклолу 58 кг а висока сум 160 па да ти кажам ми се се познава качената килажа:))
Поздравче и бацки до сите и нека ни е со лесноо

(Одговор на членот Happy mummy)
Непосредна врска до пораките: 863
21.8.2011 13:24:33   
Elena Eni
Zdravo devojki, jas utre ke bidam 10-ta nedela, pa vo kontex na kachuvanje na kilaza, imam kacheno polovina kilogram, iako nishto ne jadam poveke od predhodno, a nemam ni apetit voopshto. Inaku stomacheto veke se poznava, no nishto znachitelno, bukvalno kako pred dobivanje koga ke ni se poduva. Okolu simptomite.. nemam nikakvi machnini i sosema normalno se chuvstvuvam, no me bolat gradite. Odkoga trebashe da dobijam do 7-ma nedela me bolea pemnogu, 8-mata nedela nishto, pa od 9-tata povtorno me bolat. Dali se machkate so krema za da ne vi ispuka kozata i shto koristite. Jas vo prvata bremenost se machkav sekoj den od zabremenuvanjeto i voopshto ni edna crta ne mi se pojavi, sega ne sum tolku odgovorna, podzaboravam user posted image . Shto piete od vitamini? Jas pijam Acerola (vitamin C), B komplex, folan, Magnezium 350 mg, Aspirin 100 i koristam vaginalno Utrogestan 200 x 1- navecher. Pred da zabremenam, 3 meseci predhodno imav spontan vo 7-ma nedela i zatoa gi pijam Aspirinot i Utrogestanot, da se zashtiti bebeto dodeka podporasne.Sekako deka se plasham da ne mi se sluchi povtorno neshto, no zasega bebeto odlichno napreduva. Da bidam iskrena, ponekogash si palam po nekoja cigara, nekogash ich, no nikogash poveke od 3. Znam deka e pogreshno (premnogu), no samo koga imam drushtvo, pa so kafe (slabo kafe). Dali nekoja od vas pushite i po kolku? Jas planiram veke da ne palam, iako toa mi se sluchuva na 1 nedela.. Znam deka e za kritikauser posted image .

(Одговор на членот te sakam)
Непосредна врска до пораките: 864
23.8.2011 18:53:07   
srcushka
denes gi vidov user posted image presrekna sum duri bev i na ginekolog no mnogu e rano da se vidi plodot seushte sum na pochetok user posted image po dolgo pateshestvie za vtora bremenost jasuser posted image koga se otkazav se sluchiuser posted image nestrpliva sum za vtoriot pregled pozdrav na site idni mamichki

(Одговор на членот Elena Eni)
Непосредна врска до пораките: 865
24.8.2011 9:54:57   
kuklica
nie denes si bevne da si se vidime user posted image srce moe pocnalo da se oformuva vo covece i da mrda celo vreme dodeka mamicka go gledase na monitorot dushice ...
inace mnogu dobro napreduvame duri i malku odpoke 55 mm vo 11.4 g.n. Edvaj cekam da dojdi slednata kontrola za pak da si se vidime a vo medjuvreme imame domicka slice od nasiot bebus!
Pozz do site mamicki

(Одговор на членот srcushka)
Непосредна врска до пораките: 866
24.8.2011 10:42:09   
the_crow
user posted image Go vidov denes za prv pat moeto malecko i slikickata ke ja podarime na baba i dedo za 35 godisnina od nivniot brak ( togas planirame da im kazeme).6 nedela sme i dobri sme. Inaku Elena Eni da ti kazam deka jas pusev cigari pred bremenosta po 2 kutii na den no od kako doznav deka sum bremena gi otkazav . Palam po edna na dva dena so kafe no planiram da gi batalam skroz.Zatoa ako mozes sto povekje svedi gi cigarite na minimum.Cudno nemam ni macnini ni povrakjanje ni nisto,samo mi se spie i odam po mala nuzda na sekoi 15 minuti. hahhahaa i rastam samo vo zadnikot i malku stomaceto se poznava ama mnooooogu malku. Lele edvaj cekam sleden pregled user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 867
26.8.2011 23:05:52   
Happy mummy
Zdravo moi trudnicki!
Jas da vi kazam za nekolku dena ke ja napustam ovaa grupa i odam vo vtoro tromesecie!Za nekolku dena imam zakazano prv pregled na 4D eho vo 13ta nedela.Ginekologot mi preporaca da odime na 4D za Daunov sindrom,za da bideme sigurni 100% deka e se vo red!Vozbudena sum bidejki eden mesec go nemam videno moeto dushiche,Sega veke e oformeno vo malo covece,Edvaj cekam da go vidam!Od druga strana sum nestrpliva za da cujam sto ke mi kaze,dali e se vo red so bebeto.Se nadevam na najdobro!Ima li nekoj napraveno skrining za Daun i kako pominavte?
Pozdrav,pa ke vi go prenesam moeto iskustvo

(Одговор на членот the_crow)
Непосредна врска до пораките: 868
27.8.2011 12:01:32   
kuklica
happy mummy a kade ke pravis skrining za daunov sindrom??? jas vcera ja prasav doktorkata za toa i taa mi vika toa se pravi samo vo skopje ama i ne ti preporacuvam rece toa e samo frlanje pari demek jas nedaj boze ne sum imala nekoj vo familija so daun i sum bila mlada i taa kako sto go gledala bebceto vika se e vo red (Mnogu iskusna doktorka e) ako nedaj boze imase nesto ke ti kazev i okolu 20-22 nedela i rekov deka sakam na 4D da odam taa vika nema problem mozis da odis ke te pratam kaj najdobriot medjutoa i toa mozam na moive aparati da go vidam znaci nadvoresno racinja,nodzinja,prstinja itn a na 4D se gleda samo toa.Znaco doktorkata me ubedi deka nema potreba od daun i 4D.
A inace mi zemase brisevi i izleze deka sum imala klamidija ama sega da napravam uste 1 ispituvanje na klamidija vo krv posto mozelo na brisevi da se pojavi a posle preku krv da ja nema ama i ako ja imalo mi rece ke si ja izlecime ne e strasno da ne panicam pa se nadevam deka ke bide taka user posted image
I uste nesto mi rece posle 1 mesec na eho,ama koj ke ceka do togas se nauciv na sekoi 2 nedeli da si go gledam bebusov user posted image

Непосредна врска до пораките: 869
27.8.2011 12:37:13   
Happy mummy
Mojot ginekolog ima 4D eho i mi rece deka ona i na obicno eho mozela da vidi dali e dobro bebeto,ama ne so tolkava sigurnost kako na 4D.Iako i jas nemam nikoj so Daun i ne ja preminuvam vozrasnata granica za da moram da pravam,no sepak se resiv za 4D bidejki ke go napravam kaj mojot ginekolog i nema da me kosta mnogu.A i sakam poubavo da go vidam bebusot,cel mesec ne sum go videla.Edvaj ja cekam sreda!
Inaku brisevi zemav pred dva dena i seuste ne mi se gotovi rezultatite.Se nadevam se ke bide negativno.A ti Kuklica cuvstvuvase li nesto od chlamidijata ili ne dava nikakvi simptomi?Se nadevam stom ti rekla doktorkata deka ne e nisto opsano.
Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 870
27.8.2011 16:39:01   
kuklica
Ne ne cuvstvuvam nisto voopsto ama mi rece doktorkata deka mozelo na brisevi da se pojavuva a posle koga ke se ispita preku krv da ja nema i daj boze da e taka ama i ako ne e ne bilo strasno mnogu.
Inace jas be se zaboraviv deka mene poveke ne mi e mesto na ovaa tema nie veke porasnavne sega sne 13 nedela user posted image

Непосредна врска до пораките: 871
27.8.2011 21:15:38   
Beluvce
devojki imam edno prasanje...od utre ke bidam 7 nedela, vo sredata bev na doktor i za prv pat ko viodov sonceto malo se bese vo red rece doktorkata, denes od sabalje osetiv nekoi slabi grcevi vo dolniot del na stomakot, malku kaj jajnicite i trga do polovinata onaka kako pred menstruacija......dali toa se normalni bolki?
bidejki imav pred 10meseci spontan mnogu se plasam i zatoa od prviot den koga dovnav deka sum bremena doktorkata mi prepisa Mg tableti 3x1, centrum materna i stavam po dve tableti utrogest vaginalno pred legnuvanje.

pozdrav

Непосредна врска до пораките: 872
29.8.2011 12:59:25   
Happy mummy
Beluvce,grcevite kaj jajnicite kako pred menstruacija se normalni vo tie nedeli,jas gi imav odprilika do kaj 10 nedela.Ne mu se sekiraj,no stom si imala eden spontan abortus,bidi sto e mozno povnimatelna na sekoja nevoobicaena promena.
Pozdrav

(Одговор на членот Beluvce)
Непосредна врска до пораките: 873
29.8.2011 13:06:41   
kuklica
Grcevite se normalni kako i slabi bolki vo toj del posto togas se siri matkata,mene me izvestija za ova predhodno i zatoa ne se ispaniciv pozz i uzivajsi

Непосредна врска до пораките: 874
29.8.2011 19:01:14   
Beluvce
fala za odgovorite devojki, jas bev denes na ginekolog i i doktorkata rece poradi sirenje na matkata, no ubava vest bese sto denes za prv pat go slusnav i vidov srceto na maloto, koe stanalo golem covek duri 7,3mm :)

Непосредна врска до пораките: 875
Страница:   <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?