|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
4.11.2011 19:46:53   
Just baby
Uf, ne mozam da si zamislam kolku ke mi bidi cuno user posted image
uste edno srcence vo mene user posted image
inaku poleka se stabiliziraa i bolkite vo stomakot, sega gi imam ako sum nesto prenapnata, ili ako sum se umorila.
I celo vreme mislam sto da kasnam, a ne mi se jadi user posted image
i taka ke si pomislam na nesto i ke mi tekni deka ne mi se jadi ustvari i ke si se nasmeam user posted image
Imam edno prasanje, gradive cela bremenost ke me bolat olku??? I kako mi porasnaaaa... user posted image

(Одговор на членот Ananija)
Непосредна врска до пораките: 926
5.11.2011 18:03:34   
puze
zdr na site konecno posle sedum godini i jas ftasav na forumov za bremeni denes bev na pregled kaj doktor tase i vidovme edna tocka doktorot ni cestita neznaev so da  napravam od radost .denes mi e 3 nedela i eden dn gradite me bola a dolu se uste valkam dali e toa normalno pozdrav

Непосредна врска до пораките: 927
5.11.2011 22:42:44   
cece81
Puze ti posakuvam lesna bremenostuser posted image user posted image , znam kako e da se boris , i jas go pominav toj trnliv pat . Oslobodise i uzivaj . Pozdrav!

(Одговор на членот puze)
Непосредна врска до пораките: 928
5.11.2011 23:56:20   
sharlot
Cestitki puze!!!!!!! ti posakuvam lesna bremenost :))

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 929
6.11.2011 22:55:33   
puze
vi blagodaram od srce so e ubo gospod kaj site da dava

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 930
6.11.2011 23:53:38   
kapina
puze cestitki imaj si lesna bremenostuser posted image i edno zivo i zdravo bebce user posted image

(Одговор на членот puze)
Непосредна врска до пораките: 931
7.11.2011 0:32:39   
vida
i jas bev na vase mesto...ama lani bese toa user posted image sega ve citkam i si se smeskam se sekavam kako se cuvstvuvav jas togas.Sakav da vi posakam ubava i lesna bremenost (jas imav teska)i da si rodite zdravi zivi bebcinja.Inaku sega imam since od 7 i pol meseci.user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 932
7.11.2011 15:05:44   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: silve79

hej.jas stanav nov clen na forumov.i sum bremena nekade 7 nedeli....imam eden problem jas ziveam vo stranstvo, koga go napraviv prviot test za bremenost bese pozitiven i otidov na lekar, arno ama ovde te pregleduva babica i mi rece deka prviot pregled ke mi go napravat duri vo 12 nedela, i sega sum vo panika oti nisto neznam sto se slucuva, za prvata bremenost bev makedonija i tamu rodiv prekrasno devojce i odev na pregledi sekoj mesec a ovde ne pravat pregledi sekoj mesec osven ako ne imas nekoj problem ako se e vo red naredniot pregled i duri na 6 meseci malku mi e cudno toa.inaku prvata bremenost ja pominav super bez nikakvi poteskotii ama sega imam problem so mnogu gadenje, povrakanje i vrtenje vo galavata oti imam mal pritisok, za zal se otkazav od kafeto ama mislam ke se otkazam i od jadenejto oti nemozam nisto da podnesam a seto toa me parvi nervozna.ve molam za sovet...falauser posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 933
8.11.2011 10:37:56   
amela
здраво на сите трудници еве и јас сакам да ви се придружам во форумот јас сум 8 недела во бременост но имам многу главоболки исто така и имам болки во стомакот веќе 3 дена болките ми се јавуват само кога се движам имам и мачнини многу цела ден ништо не јадам ни пијам некаден до 4 сатот но нај мнону ме плашат болките во стомакот се плашам нешто да не му биде на user posted image па ако има некоја со вакви сиптоми и била на доктор  нека ми пише пошто многу се нервирам во паника сум ќе ви бидам благодарна ако ми пишите и на сите трудници ви посакувам лесна бременост и без никакви проблемиuser posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 934
8.11.2011 10:54:23   
AnnaMolly RR
Здраво, амела! Добре дојде на рингераја.

Болките во стомакот обично не се сериозен проблем, но најдобро е да отидеш на гинеколог да те прегледа.
Јас прокрварев во 7-8 недела некаде, ама немав никакви болки претходно. Ми рекоа дека во периодот кога требало да добиеш, околу тие денови можно е да имаш болки во стомакот или, пак, благо крвавење коешто не е страшно.
Затоа велам дека најдобро да се консултираш со гинекологот што ти ја води бременоста.

Live and let live

(Одговор на членот amela)
Непосредна врска до пораките: 935
8.11.2011 11:02:46   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: amela

здраво на сите трудници еве и јас сакам да ви се придружам во форумот јас сум 8 недела во бременост но имам многу главоболки исто така и имам болки во стомакот веќе 3 дена болките ми се јавуват само кога се движам имам и мачнини многу цела ден ништо не јадам ни пијам некаден до 4 сатот но нај мнону ме плашат болките во стомакот се плашам нешто да не му биде на user posted image па ако има некоја со вакви сиптоми и била на доктор  нека ми пише пошто многу се нервирам во паника сум ќе ви бидам благодарна ако ми пишите и на сите трудници ви посакувам лесна бременост и без никакви проблемиuser posted image

So prvata bremenost imav vakvi bolki i me teraa cela bremenost....Doktorot po toa i me pameti...Znae deka cela bremenost imav bolki..Jas i prokrvarev vo pocetokot ( i mislev deka dobiv ) a ustvari sum bila bremena..Okolu 8 nedela nEMAV NADVORESNO KRVARENJE A DOKTOROT NA EHO MI Vide vnatresno krvarenje i mi dade dve inekcii i utrogestan..Porblemite so krvarenjeto prestanaa,miruvav dve nedeli i posle noramlno si terav - no bolkite vo stomakot ne prestanaa ( osobeno koga bev nervozna me bolese mnogu ) Piev spazmeks za bolkite na pocetokot,no do kraj ne mi gi snema......Sega sum vtor pat bremena - neznam sto se boli no na pocetokot od bremenosta kako prevencija piev aspirin od 100mg i stavav utrogestan vaginaletki...I by the way bebeto vo prvata bremenost mnogu rano se spusti pa morav vo 8 mi mesec ( na pol a8 mi mesec ) da odam na bolovanje..Sega nemam takvi problemi..34 ta nedela sum + 2 dena a bbevo uste ne e spusteno..Ti posakuvam lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 936
8.11.2011 11:14:07   
amela
благодарам за одговорот миана исто и мене мие 2 бременост и јас во првото прекрварев но немав болки ова недела треба да правам некои тестови како крв мокрача шеќер па друти ми дадоа тест за сида user posted image  user posted image па веројатно ќе одам на доктор другата среда и ќе го прашам детално за се
инаку фала што одговори на поето питањее  и сакам да ве прашам (овоа за сите трудници важе дали на некој му дале да праве тест за сида)

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 937
9.11.2011 18:35:17   
milika
Dragi devojki, ne znaete so kakvo zadovolstvo od forumot "Problemi so zabremenuvanje" se prefrlam na forumot "Bremenost" user posted image Utre vleguvam vo 6-ta nedela, denes na eho si vidov edno topce od 5 mm... Pozdrav do site i lesna bremenost user posted image

Непосредна врска до пораките: 938
9.11.2011 19:00:26   
Ananija
user posted image user posted image user posted image

Леле какви радостиuser posted image честитки milika лесна бременост радувај се во најубавите денови од твојот животuser posted image

(Одговор на членот milika)
Непосредна врска до пораките: 939
11.11.2011 22:18:17   
Just baby
eve me i mene. denes bevme da go vidime user posted image , porasnalo i sega e 8mm user posted image . od utre sum vo sedma nedela, srceto si cuka super i se e vo red user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 940
12.11.2011 10:11:56   
milika
Just baby, kolku radosen post, so sreka i imaj prekrasna bremenost! user posted image Pogore procitav deka posle pettata nedela si imala kremasto-kafeavkast iscedok. Kolku vreme go imase i dali ti kazaa zosto ti se pojavil? I kaj mene se pojavi vo petta nedela (i eden den), i eve veke tret den uste go ima, mnogu bled, no sepak pristuten za da mi sozdava grizi user posted image Na eho sum duri vo ponedelnik, ovie dva dena ke mi bidat najdolgite vo zivotot...

Непосредна врска до пораките: 941
15.11.2011 10:58:01   
Бушавка RR
Во соработка со тимот на Адриалаб отворивме тема каде може да поставувате прашања http://www.ringeraja.mk/forum/m_210675/mpage_1/key_/tm.htm#210675

Исто така за скрининг во прв триместар може да прочитате овде http://www.ringeraja.mk/statija/skrining-vo-prv-trimestar_1615.html

Непосредна врска до пораките: 942
19.11.2011 9:23:10   
Ananija
Доброутро рингерајки, јас бев во четвртокот на преглед си расте малото 11 недели и мафта со рачињата докторката вели ова ке има долги нози како тебе user posted image user posted image колку прекрасно чувство.

Пријатен ден, имајте сите убав среќен ден!

(Одговор на членот Бушавка RR)
Непосредна врска до пораките: 943
19.11.2011 13:51:42   
milika
Lele Ananija meraci user posted image Jas sum na pregled vo petok (7-ma nedela), bi trebalo da mu go vidam srcenceto... Pravis li i nekoi drugi ispituvanja? Pozdrav na site i prekrasen vikend user posted image

Непосредна врска до пораките: 944
20.11.2011 19:10:35   
sharlot
Devojki jas imam zakazan skrining na 30 noemvri vo 12 nedela .dali ima sanski togas da mi go kazat polot na bebeto?

Непосредна врска до пораките: 945
21.11.2011 12:18:05   
Ananija
Добарден драги рингерајки имајте сите прекрасен ден!
Milika сеуште не сум правела никакви испитувања наредната недела микробиолошки.
За скрининг докторката ми рече дека сите ги упатувале на скрининг но индивидуално е дали ке го направиш тоа испитување.
Јас и мојот сопруг сме на исто мнение дека нема да го испитуваме она што Бог го створил..како Бог милувал така..

Непосредна врска до пораките: 946
21.11.2011 14:11:57   
mazule
Jas sum vo 9 ta nedela. Imam problem so jadenjeto nisto nemozam da jadam, mi se gadi i imam gasovi sto da pravam neznam, me boli stomak za jadenje i od gasovite. Ako ima nekoj vakov problem neka mi pomogne. user posted image
drugo e se vo red me bolat gradite, mnogu mi se spie i mnogu sum bleda. Pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 947
21.11.2011 14:50:17   
Anabanana
Не се секирај mazule . . . уште малку и ќе поминат мачнините... и мене ми беше така. Ова ми е втора бременост, 12 недела сум и многу ми е потешка од првата, воопшто не се слични. Од самиот почеток ми се гадеше од се и неможев нипто да јадам освен благо. Но полека, полека почнувам да си јадам како порано. Ми дадоа B6 витамин да пијам за гадењето, пола саат пред јадење, најмногу 3 пати на ден. Не осетив некоја поголема промена веднаш, можеби и од самото изминување на неделите мене ми се смири стомакот. Пробај да си гги распределиш оброците повеќе пати во денот, не само 3пати обилно. Јас постојано нешто џвакам, но не до прејадување како што правев порано, туку само колку да се заситам. и еве, сега ми е веќе како што треба. Поздравче. 

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 948
21.11.2011 15:35:17   
mazule
Fala src i jas ke probam taka. 

(Одговор на членот Anabanana)
Непосредна врска до пораките: 949
21.11.2011 16:07:58   
mazule
A dali nekoj od vas ima pokaceni trombociti mene mi se 438 a granica e do 340. Sega treba da pravam i skrining za hemostaza. Me faka strav da ne e nesto loso.

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?