|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
1.10.2011 18:10:09   
Beluvce
hi devojki
Sakav da ve prasam nesto. jas sum vo 12nedela i do pred 3-4 dena zemav utrogest i imav od nego toa sto ostanuvase kako zoltenikav iscedok.no poslenive 3-4 dena ne zemam utrogest, a povtorno imam iscedok zoltenikav bez miris, dali toa e normalno??
pozdrav

(Одговор на членот kuklica)
Непосредна врска до пораките: 901
3.10.2011 8:56:59   
the_crow
Mihaela 2010 i Kuklicka vi blagodaram za podrskata i za sovetite ,ovaa nedela ili narednata imam pregled i bas ke vi kazam so ke napravam tamu i se razbira ke gi poslusam vasite soveti.

(Одговор на членот Beluvce)
Непосредна врска до пораките: 902
6.10.2011 23:53:54   
brankovic
eve vece 10 nedela teram:):):) imam mnogu kiselini.... ne mi se jade mn mn, posebno koga ke pomislam oti ke imam kiselini podocna....

(Одговор на членот the_crow)
Непосредна врска до пораките: 903
7.10.2011 9:03:48   
ketrin 77
Здраво на сите идни мајки.Јас ја терам 8-ма недела,се е супер со бебчето 3 пати е пораснато од 6-тата недела,ама и мене многу ми се јаде иако не сум поправена може само 1 кило,нон стоп мислам на храна,ако вака терам до крај како морж ќе се направамuser posted image

Непосредна врска до пораките: 904
11.10.2011 18:51:37   
jas sum
Zdravo! Jas sum 5-ta nedela i za 2 nedeli treba da idam na prv pregled. Ostanav bremena so IVF i mi rekoa do togas da ne ja prekinuvam terapijata (folna, utrogestan i aspirin). Samo sto, sega procutav deka aspirinot ne e preporacliv za vo bremenost, pa me fati malce shube. Ako moze nekoj drug da mi kaze dali  isto taka piel aspirin. Fala!

(Одговор на членот ketrin 77)
Непосредна врска до пораките: 905
11.10.2011 21:22:08   
*mika*
Mila "jas sum", najprvin cestitki za bremenosta lesna da ti bide user posted image
Ne se sekiraj za aspirinot, vo taa doza (100mg) ne e stetna , tuku naprotiv moze samo da pomogne dokolku ima potreba ( za podobra cirkulacija na krvta vo postelkata, a so samoto toa i podobra ishrana auser posted image  ). Jas do 31va nedela go primav (tolku e maximum dozvoleno) ne se sekiraj, samo redovni kontroli, i slusaj si gi doktorite user posted image  i se ke bide vo red

(Одговор на членот jas sum)
Непосредна врска до пораките: 906
14.10.2011 11:06:27   
ubavina2011
Zdravo mili moi,
jas sum 6ta nedela :) vcera bev na ginikolog i mi kaza dr deka ima bebce koe si e taman za 5 GN i mi dade samo folna kiselina, imam kafeav iccedok no dr mi rede deka e ok i vide vo matkata deka nema krvarenje, treba da idam za 2 nedeli za srcence da slusneme :) i vcera se opustiv i vecerta imav nekolku kapki mnogu bleda krv potoa staviv nova uloska i nisto na nea nemase, denes isto nemam nisto, idam po nekolku pati vo wc za proverka, simtomi seuste nemam gadenje, samo malce gradite me bolat, mi se spie... dali ima nekoja vakvo iskustvo? a mnooogu bev srekna vcera

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 907
14.10.2011 11:15:23   
arh_diz
Dobredojde na RR ubavina 2011
Ti posakuvam ubava bremenost
nemoj da bides pod stres toa loso vlijae vrz razvoj na bebeto.Dokolku si imala nekolku kapki bleda krv ne e loso da otides na drug ginekolog da pobaras vtoro mislenje da si bides mirna.Sekoe telo e razlicno za nekogo moze da bide los i kafejaviot iscedok.Spored mojot ginekolog nikakov iscedok ne e normalen

Биди тоа што си

(Одговор на членот ubavina2011)
Непосредна врска до пораките: 908
14.10.2011 11:21:24   
ubavina2011
Ti blagodaram arh_diz PR, ne sakam da panicam ama vcera se podisplasiv, jas idam vo Sistina i tamu dr mi kaza deka iscedokot ne e problem , ne mi dade nisto da pijam i sl, mene me zbudi vcera bledo crvenite kapki koi bea samo porucekot i vecerta i denes nema nisto, za vakvi kapki ne zakazuvaat pregled zatoa mislev dali nekoj imal vakvo iskustvo :)

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 909
15.10.2011 14:25:00   
ubavina2011
Vi blagodaram za nisto, nikoj ne se potrudi da mi dade bilo kakva poddrska!!!
Go brisam korisnickoto ime od ovoj forum.
Pozdrav,

Непосредна врска до пораките: 910
15.10.2011 14:32:37   
mila28
arh_diz PR,
ИЗВОРНА ПОРАКА: ubavina2011

Pozdrav,

ubavina2011 сметам дека нема потреба од вакво однесување, сепак arh_diz  ти имаше пишано одговор на твоето прашање, а ти доколку се потрудеше и прочиташе малку низ темата ќе сватеше дека тоа што ти се случува е нормална појава, јас лично не сум имала никаков кафен исцедок меѓутоа има доста user posted image кои имале.  Немој без потреба да шириш негативни вибрации на форумот. Ти посакувам пријатна и лесна бременост.

Непосредна врска до пораките: 911
15.10.2011 15:52:04   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: ubavina2011

Pozdrav,

ubavina2011 ke dobies odgovor na prasanjeto pocekaj da se vkluci nekoja koja go imala tvojot problem

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 912
17.10.2011 11:03:07   
brankovic
eve vece sum 11 nedela.... Po krvarenjeto vo 5 nedela sto mi se sluci od togas navamu nemam problemi, fala bogu, i se nadevam taka ke ostane i do krajot. sto se odnesuva do aspirinot, i jas piev aspirin do 5 nedela, togas mi se sluci krvarenjeto, pa doktorot mi gi prekina. mi dade da pijam samo vitamin c, estrofem i folna kiselina, avaginalno gi primav utrogestan, ama voj mesec mi gi smeni i mi dade Crinone...
pozdrav do site, i da vi kazam pravo edvaj cekam da vidam dali detenceto ke mi bide masko ili zensko, koga ke dam na pregled naredniot mesec

Непосредна врска до пораките: 913
18.10.2011 9:28:27   
Ananija
user posted image Доброутро на сите прекрасни трудници, јас сум 6 недели и 5 дена и одлично се чуствувам минатата недела кога бев на гинеколог докторката рече за две недели зошто многу малечко точкичкаuser posted image продолжив со фолна а ми препиша и дабростон 100 зошто имав грчеви и не многу јаки болки во долниот дел на стомакот...ама и не престанаа многу со табл.user posted image
Ми се гади од димот од цигари а и секакви мириси парфеми омекнувачи...

(Одговор на членот brankovic)
Непосредна врска до пораките: 914
22.10.2011 0:09:22   
sharlot
Eve konecno dragi moi rr i jas da vi se pridruzam na forumite za bremenost:) jas sum vo 5 nedela od bremenosta,bebceto e golemo 9mm i treba na kontrola da odam za 3 nedeli .Ostanav bremena po pat na inseminacija i sega primam utrogestan,aspirin,pregnazon vitamini i folna kiselina.doktorot rece deka se e vo najdopbar red.edvaj cekam da mu go slusnam srcenceto :)

(Одговор на членот Ananija)
Непосредна врска до пораките: 915
24.10.2011 9:57:38   
Ananija
Sharlot се така добро да е лесно да си ја минеш бременоста..

драги рр user posted image дали ве боли и вас стомакот во долниот дел грчеви гаасови?

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 916
24.10.2011 11:30:23   
arh_diz
Ananija dokolku bolkite ne se konstantni i jaki  normalno e , no sepak konsultitaj se so ginekolog

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 917
24.10.2011 12:19:20   
sharlot
Ananija jas imam od vreme navreme nekoi grcevi ,osobeno na desnata strana i nekoi sitni bockanja no mislam deka ne prestavuva toa problem.

Непосредна врска до пораките: 918
24.10.2011 23:22:09   
cece81

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ananija

драги рр user posted image дали ве боли и вас стомакот во долниот дел грчеви гаасови?

ananija kaj golem broj od trudnicite gi imaat tie grcevi jas obavezno imav po 1-2 pati vo nedelata i dr. mi rece vo tie momenti da pijam Magnezium Direct (prasak koj se stava vo usta i se topi) i pominuvaat grcevite .

Непосредна врска до пораките: 919
27.10.2011 8:22:32   
Ananija
Доброутро рингерајки јас вчера бев на гинек.си го видов бебенцето повеке не е точкичка пораснало 10 мм и има срцева акција user posted image
многу сум срекна, каква радост е тој момент кога ке видиш како толку малечко а срценцето чука user posted image

< Поракaта ја уредил Ananija -- 27.10.2011 8:24:20 >

(Одговор на членот cece81)
Непосредна врска до пораките: 920
28.10.2011 16:08:12   
sharlot
lele Ananija bas se raduvam za tebe, i jas edvaj cekam da odam na doktor ,koj ke ceka uste dve nedeli togas ke bidam 8 nedela i bi trebalo da mu cueme srceva reakcija,sigurna sum deka custvoto e neopisivo. 

Непосредна врска до пораките: 921
2.11.2011 18:29:08   
Just baby
Zdravo ringerajki, eve i jas konecno doagam vo forumite za bremenost user posted image . vcera bev na pregled i bremena sum 5 nedeli i 4 dena user posted image . ne mi preporacaa da pijam nisto osven folna kiselina, koja mi rece lekarot da ja pijam od misla, deka statisticki nemalo nekoi razliki. drugo nisto, folna kiselina i odmor. a jas odmor malku tesko user posted image
ponekogas imam bolki vo stomakot koj ne se jaki i kako bledo kremovkast iscedok, ne e bledo kafen, mnooogu mnoguu bled...
se nadevam deka e vo red toa i deka seto e od vgnezduvanjeto na bebenceto koe e 3mm user posted image
za 10 dena ke odam na pregled da go slusneme srceto

Непосредна врска до пораките: 922
2.11.2011 18:31:22   
Just baby
ubavina 2011 znam deka si imas maka i nemas so kogo da ja spodelis, a uste poveke nemas koj da ti dade odgovor sto ke te utesi, no imaj na um deka ne sme site po 24 casa na forumot i koj kako stignuva cita. ako sakas da doznaes nesto vednas poradi toa sto si zagrizena javi se kaj lekarot.

Непосредна врска до пораките: 923
3.11.2011 20:30:34   
sharlot
Just baby neka ti e so sreka:)) i jas koga bev prvpat na doktor mi rekoa da odam za 3 nedeli za da se slusne srceto ,eve sega nemozam da docekam da dojde narednata nedela za da vidam kolku porasnalo i da mu go cujam srcenceto:))

Непосредна врска до пораките: 924
4.11.2011 8:04:32   
Ananija
user posted image user posted image user posted image Лесна бременост Just Baby одмарај и уживај малата точкчка за многу брзо ке стане бебенце кое ке го видиш и ке му го гледаш срценцето како чука..user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 925
Страница:   <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?